Jump to content
Sign in to follow this  
241

NewsDesk v1.48 Support

Recommended Posts

disregard

Edited by killerwhale65

Matthias Thoen

my contribution: Photo Gallery for osCommerce

--check my homepage in my CARD--

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just installed NewsDesk 1.48.3 in a brand new copy of OSC. I saw this code in the file and didn't know what it was for since it say MS1 and I am using MS2.

I didn't see any updates for the code or any mentions of it. Do I need something to make it MS2 compatible.

 

Thanks for the great mod Steve. Looks like it will be an excellent addition.

 

I have the same question, could anyone please answer that?

 

thanks!


Matthias Thoen

my contribution: Photo Gallery for osCommerce

--check my homepage in my CARD--

Share this post


Link to post
Share on other sites

also, when i am watching a specific product, the news-categories are not shown (latest news is shown), but when i am at the main-page then the categories are also shown.


Matthias Thoen

my contribution: Photo Gallery for osCommerce

--check my homepage in my CARD--

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is there an if statement in your column file?

 

this is the beginning of my column:

 

 

<?php
/*
 $Id: column_right.php,v 1.17 2003/06/09 22:06:41 hpdl Exp $

 osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
 http://www.oscommerce.com

 Copyright (c) 2003 osCommerce

 Released under the GNU General Public License
*/

 require(DIR_WS_BOXES . 'shopping_cart.php');

//  BEGIN NewsDesk
include(DIR_WS_BOXES . 'newsdesk_latest.php');
include(DIR_WS_BOXES . 'newsdesk.php');
// END NewsDesk

 

so no IF.


Matthias Thoen

my contribution: Photo Gallery for osCommerce

--check my homepage in my CARD--

Share this post


Link to post
Share on other sites
this is the beginning of my column:

<?php
/*
 $Id: column_right.php,v 1.17 2003/06/09 22:06:41 hpdl Exp $

 osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
 http://www.oscommerce.com

 Copyright (c) 2003 osCommerce

 Released under the GNU General Public License
*/

 require(DIR_WS_BOXES . 'shopping_cart.php');

//  BEGIN NewsDesk
include(DIR_WS_BOXES . 'newsdesk_latest.php');
include(DIR_WS_BOXES . 'newsdesk.php');
// END NewsDesk

 

so no IF.

 

Your next best bet is to look in newsdesk.php. If you see an if statement in there that has something to do with what page you are on than you may try commenting it out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed this and got it working after a little work. Couple questions: In admin settings if i change listing settings it really dosent effect anywere! Is there something wrong?

Is there a way to handle news page so that now if i have one image there i would like to text wrap underneth there insted now if i have little more text it is just big narrow line down and people have to scroll to see it.

btw i noticed that if i have a image that i want use already uploaded and just give a name into this contributions options it overwrites image files into empty file!

another suggestion is that now when these optional languages are "hardcoded" for me my native and only language was id4 so i got all the exsamples in france i think. They werent too helpfull for me.

 

one more thing how come this support thread is listed like this? It is impossible to find anything from there

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to have a problem with the date.. it puts up the right date when I post a new 'news'-item - but when i select another date from the javascript thingy - it doesnt change in my inputfield..nor does it keep track of it.. is this a known issue? Where there problems before with using that java-script calander?


Even in this dark place, yes, I am afraid of my own shadow.

 

 

 

Contributions | KnowledgeBase | osCommerce 2.2 pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have just spent the last few hours loooking through this tread for an answer to my question and unless i am having a bad dyslex moment i cant seem to find the answer i seek,

 

I have installed the Contab as per instruction and everything seem to be showing well in the Catalog side as does the NewsDesk Admin side but when i click the Article Management link in admin i get a blank page with the following error

Parse error: parse error, unexpected '{' in /home/xxxxx/public_html/catalog/admin/newsdesk.php on line 16

 

 

It is refering to a file that was provided so i can only assume its corect so this error shount be showing,

 

 

Has anyone any Ideas,

 

This is the only error i can see but seems to be a major one for me

 

The NewsDesk has been set up on a MS2.2 with about 5 other Contabs on it so far

 

I like what i can see of this Contab and would like a chance to get to use it. so i can, if nothing else make a post to say How great it is without the BUT!

 

Thanks for your help in advance,


c:/Dos

c:/Dos/Run

Run/Dos/Run

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

My newsdesk_index.tpl.php doesn't work :-( and i don't undestand why it doesn't...

 

I'll very happy if anyone could post his full code.

 

Many thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Many tnx to Steve aka 241 for this great contribution.

 

.....

 

NewsDesk v.1.48.3 works great. Ijust added some faq and some easy code changes for sticky news etc...

 

I read the FAQ on newsdesk_index.php not displaying and to me it looks like that particular FAQ is corrupt. So what is the answer to newsdesk_index.php showing a blank page?

 

thanks


Kym

Projects Director @ ozEworks.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
I read the FAQ on newsdesk_index.php not displaying and to me it looks like that particular FAQ is corrupt. So what is the answer to newsdesk_index.php showing a blank page?

 

thanks

My page is displaying fine. My store is highly modified (including BTS), so pasting the source will most likely not help, but looking at the HTML output on my page vs. what is output on your non-working page may give you some clues.

 

(and yea, I know it's been way to long w/o a news posting!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to have a new problem with my Newsdesk. On the admin side - when i type in my box for the content (its prob the same for sumary too, but i only put one line in that) it automaticaly adds extra <br/>'s .. and i dont need them!!! Everytime i edit it adds new <br/>'s... I dont have this with my other boxes...

I do use a editor so instead of tep_draw_input or whatever it is i changed it too tep_draw_fckeditor (or something)...This works fine on all my other pages (yeah i made some kind of small cms where you can edit each text displayed in the shop in your admin using that editor) and i dont have any problems with those pages....

 

Any idea what could be causing these 'extra' <br/>'s????

 

 

Thnx,

Kind Regards,

Tom


Even in this dark place, yes, I am afraid of my own shadow.

 

 

 

Contributions | KnowledgeBase | osCommerce 2.2 pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

navigation bar help

 

I've installed the new version, looks fine but I got a couple of questions

 

1. where's the navigation bar?

 

2. I have 3 articles in top category, and another 3 articles in a test category and set to show 2 articles on homepage. Now I can only see 2 articles on the homepage, no categories, no navigation bars

 

3. where's the category box suppose to be? I can not see it.

 

my oscommerce is modified but I don't think there's any conflict with the newsdesk.

 

can anyone help please?

Edited by PHP-XML

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone got a weird issue i just cant pinpoint the casue of...

 

getitng an error from the module on newsdesk_index.php when trying to view any article

 

1054 - Unknown column 'p.newsdesk_id' in 'on clause'

 

select count(p.newsdesk_id) as total from newsdesk_description pd, newsdesk p left join manufacturers m on p.newsdesk_id = m.manufacturers_id, newsdesk_to_categories p2c left join specials s on p.newsdesk_id = s.products_id where p.newsdesk_status = '1' and p.newsdesk_id = p2c.newsdesk_id and pd.newsdesk_id = p2c.newsdesk_id and pd.language_id = '1' and p2c.categories_id = '6'

 

anyone have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi everyone got a weird issue i just cant pinpoint the casue of...

 

getitng an error from the module on newsdesk_index.php when trying to view any article

anyone have any ideas?

It's looking like an incompatibility issue with mysql 5.0

see http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/join.html

 

you probably are going to find other similar errors in the code where left joins are used.

The issue is that with v5 it expects the products table to be mentioned as the last table before the left join command. Often you can work around this by switching the order of the tables in the from clause, sometimes that's not possible, and you are better of rewriting the query. See the link for how to do multiple left joins ...


KEEP CALM AND CARRY ON

I do not use the responsive bootstrap version since i coded my responsive version earlier, but i have bought every 28d of code package to support burts effort and keep this forum alive (albeit more like on life support).

So if you are still here ? What are you waiting for ?!

 

Find the most frequent unique errors to fix:

grep "PHP" php_error_log.txt | sed "s/^.* PHP/PHP/g" |grep "line" |sort | uniq -c | sort -r > counterrors.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carine

 

yeah i just spotted the issue

 

the lines that contain

 

. TABLE_SPECIALS . " s 
on p.newsdesk_id

 

need to be changed to

 

. TABLE_SPECIALS . " s 
on p2c.newsdesk_id

Share this post


Link to post
Share on other sites
I read the FAQ on newsdesk_index.php not displaying and to me it looks like that particular FAQ is corrupt. So what is the answer to newsdesk_index.php showing a blank page?

 

thanks

 

I think the answer was that this page is not an index page like most. It has to be called with a special news desk item as part of the call.


Kym

Projects Director @ ozEworks.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys i face below problems anyone can pls help?

 

Im using oscommerce-2.2ms2-051113

 

1.0 catalog page

 

1.1 above the catalog

 

define('FILENAME_NEWSDESK_STICKY', 'newsdesk_sticky.php'); // END newsdesk ?> EWS_DESCRIPTION', 'newsdesk_reviews_description'); // END newsdesk ?>

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/ctl/includes/filenames.php:85) in /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/ctl/includes/functions/sessions.php on line 97

 

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/ctl/includes/filenames.php:85) in /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/ctl/includes/functions/sessions.php on line 97

e.com/community.php/faq,26/q,50 Please leave this comment intact together with the following copyright announcement. */ define('FOOTER_TEXT_BODY', 'Copyright ? ' . date('Y') . ' ' . STORE_NAME . '

Powered by osCommerce'); ?>

 

1.2 below checkout button and above shopping cart column

 

on and installation notes. script name: NewsDesk version: 1.48.2 date: 22-06-2004 (dd/mm/yyyy) original author: Carsten aka moyashi web site: www..com modified code by: Wolfen aka 241 */ ?>

 

top.gif

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1.3 below news and information center column

 

Desk version: 1.48.2 date: 22-06-2004 (dd/mm/yyyy) original author: Carsten aka moyashi web site: www..com modified code by: Wolfen aka 241 */ ?>

 

pic2.gif

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1.4 Below after power by oscommerce banner

 

 

show message vigation //--> its show again shopping card and bestseller box with below msg

 

Fatal error: Cannot redeclare newsedsk_box_has_category_subcategories() (previously declared in /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/ctl/includes/boxes/newsdesk.php:20) in /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/ctl/includes/boxes/newsdesk.php on line 20

 

below.gif

 

 

==================================================================

 

 

2.0 ADMIN

 

2.1 All blank and only show below msg

 

Parse error: syntax error, unexpected ',' in /home/theshop/domains/theshop.com.my/public_html/ctl/admin/index.php on line 24

 

Please help :_(

 

Thanks

Edited by brucelim

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got this error on news articles site: 1054 - Unknown column 'p2c.newsdesk_id' in 'on clause'

 

I have tried snowmans fix, but it dosen't work for me.

Anyone have a solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont know if this is of any help to people. In the FAQ's folder which came with the contribution, it states that for anyone having problems with a blank page when referring to newsdesk_index.php, then just edit the following lines in the file:

 

catalog/newsdesk_index.php locate code

CODE

$category_depth = 'top';

 

 

change to

 

CODE

//$category_depth = 'top';

$category_depth = 'products';

 

This worked ok, in that it no longer returned a blank page. However, if I didnt have any news on the top category (only in the subcategories) then this horrible "there are no news articles..." block came up. So, I also edited :

 

<?php

if ($category_depth == 'nested') {

 

to:

 

<?php

if ($category_depth == 'top') {

 

and guess what...it works great!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

For those of you who upgrade Mysql to 5.0x and encountered left join problems,

Please see the answer here:

Solve Left Join problem for Mysql 5.0x

 

or add () after FROM and before LEFT JOIN to solve the problem

Here is my suggestion to correct this 1054 Error with Left join :

 

1. I give you the tips : every time you see a FROM followed by 1 or more LEFT JOIN, proceed like this :

 

ONE LEFT JOIN :

 

a. after the FROM add (

b. before the LEFT JOIN add )

 

TWO LEFT JOIN :

 

a. after the FROM add ((

b. before the 1st LEFT JOIN add )

c. efore the 2nd LEFT JOIN add )

Share this post


Link to post
Share on other sites

This may be a silly question but how do I stop the summary displaying in bold?


For my contribution (to society) see my profile link.

--

my new charity store features: STSv4.5.2 and HTCv2.6.3 Bundle, Australian Post Shipping, Paymate, Category Trees Minimum Order Quantity, Enable/Disable Categories, Super Download Store, Paypal IPN, Free Dowloads, Anti-Robot Registration 2.6, Master Products, Lightbox for STS ... the rebuild continues...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×