Jump to content
Latest News: (loading..)
gottaloveit

Automatically send data feed to Froogle

Recommended Posts

/feeds/wwhproducts.txt

 

Check whether the directory exist and is writable.

Also make sure the given file name is writable.

 

Satish


Ask/Skype for Free osCommerce value addon/SEO suggestion tips for your site.

 

Check My About US For who am I and what My company does.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just wanted to thank Jack again. I have been up and running for about 10 days and have already noticed an increase in orders!!!

 

Thanks Again

 

Anthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have managed to change the seperators. The problem that I am having is the google is not inporting any products. They are not giving an error code. Is there a way of adding products manualy? As at the moment I have not got that many and they will not be updated much.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have managed to change the seperators. The problem that I am having is the google is not inporting any products. They are not giving an error code. Is there a way of adding products manualy? As at the moment I have not got that many and they will not be updated much.

If you submit a feed and google accepts it but doesn't list the products, the problem is with google. You will need to talk to them to find out why they are refusing it.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you submit a feed and google accepts it but doesn't list the products, the problem is with google. You will need to talk to them to find out why they are refusing it.

 

Jack

 

 

I have just found the problem. There is no line or item number on the output file. How can I add these?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A line number isn't something that google requires. You could alter the code to add it but it would be a waste of effort. If you are referring to the product ID, that should already be in the ID column.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is what google say.

 

Please make sure you include all required attributes in your data feed. Examples:

 

Examples:

Item Nr. Line Nr.

2 3

3 4

6 7

7 8

8 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, just a simple question for anyone.

 

We have about 2000 products and are constantly , daily, updating our products. Does Google penalize, or frown about, uploading a new feed, lets say weekly?

 

Thanks and Cheers!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, but items that get refreshed more frequently get more attention from Google. I wouldn't necessary spam Google with updates, but weekly and after a major update should be sufficent. It should also be more frequent than once a month.

 

-Calvin

Edited by FlyingMonkey

Most likely your question has been answered, please do a search first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google will not penalise.

They are happy to have more content and latest content.

 

Satish


Ask/Skype for Free osCommerce value addon/SEO suggestion tips for your site.

 

Check My About US For who am I and what My company does.

Share this post


Link to post
Share on other sites
You'll need to ask your host about that one. It's a function in php and controlled by them.

 

Jack

Am I missing something with this new contribution v 2.3? I had old version worked ok, but I put this new one on my new shop and when I go to admin, the screen except for menu on left_column is blank and it is not showing the googlefeeder in the menu options anywhere. Are the installation instructions no longer relevant? I notice that most of the file settings they used to have in googlefeeder.php that they reference in the instructions are no longer in the file.

 

If i comment out the load of feeder.php in the admin/includes/columnLeft.php everything loads ok.. except no googlefeeder of course.

Edited by lordofcb

Share this post


Link to post
Share on other sites

As mentioned previously, the new version doesn't use the feeder code in admin. I will change that in the next version since it seems to be used a lot for some reason. For now, if you want to run it manually, you can do so by going to the url.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
As mentioned previously, the new version doesn't use the feeder code in admin. I will change that in the next version since it seems to be used a lot for some reason. For now, if you want to run it manually, you can do so by going to the url.

 

Jack

 

I have installed the googlefeeder into catalog/admin and specified the domain as just my normal domain name http://pureindollgence.com

however, whenever I browse to the googlefeeder.php address I get an internally generated http 500 error saying file does not exist or can not be found.

i.e. when i browse to http://pureindollgence.com/oscommerce2/cat...ooglefeeder.php

 

my domain is set by directory index to go to http:\\pureindollgence.com\oscommerce2\catalog\index.php for all calls to http://pureindollgence.com

strange, i had the old version working fine on prior oscommerce store, and everything else works fine on the new store site.

I should also note I tried setting domain name in googlefeeder to http:\\pureindollgence.com\oscommerce2\catalog and that didnt work either.

Edited by lordofcb

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have installed the googlefeeder into catalog/admin and specified the domain as just my normal domain name http://pureindollgence.com

however, whenever I browse to the googlefeeder.php address I get an internally generated http 500 error saying file does not exist or can not be found.

i.e. when i browse to http://pureindollgence.com/oscommerce2/cat...ooglefeeder.php

 

my domain is set by directory index to go to http:\\pureindollgence.com\oscommerce2\catalog\index.php for all calls to http://pureindollgence.com

strange, i had the old version working fine on prior oscommerce store, and everything else works fine on the new store site.

I should also note I tried setting domain name in googlefeeder to http:\\pureindollgence.com\oscommerce2\catalog and that didnt work either.

The line in the googlefeeder file for the domain shows

define('DOMAIN_NAME', 'www.yourwebsite.com'); //your correct domain name (don't include www unless it is used)

Why are you adding http://?

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
The line in the googlefeeder file for the domain shows
define('DOMAIN_NAME', 'www.yourwebsite.com'); //your correct domain name (don't include www unless it is used)

Why are you adding http://?

 

Jack

 

Took out the http://, no difference, still just get the http 500 error, page cant be found

Share this post


Link to post
Share on other sites

All that's required for this to work is to setup the one file. There isn't much, if anything, in that file that will cause the error you are getting. You will need to contact your host to see why the failure is occurring. It is probably due to not enough memory for the script to run, or something like that. Your host can look at the logs and determine the reason for the failure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All that's required for this to work is to setup the one file. There isn't much, if anything, in that file that will cause the error you are getting. You will need to contact your host to see why the failure is occurring. It is probably due to not enough memory for the script to run, or something like that. Your host can look at the logs and determine the reason for the failure.

Had em check, they could find no errors. This one really has me stumped, and like you said it is a simple application to. I have your others Ultimate SEO, Header Tags SEO and such installed and all are great and work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All that's required for this to work is to setup the one file. There isn't much, if anything, in that file that will cause the error you are getting. You will need to contact your host to see why the failure is occurring. It is probably due to not enough memory for the script to run, or something like that. Your host can look at the logs and determine the reason for the failure.

Ok, I finally got them to turn on php error checking and here is the actual error coming from the program:

Fatal error: Call to undefined function tep_get_parent_categories() in /hsphere/local/home/c148783/pureindollgence.com/oscommerce2/catalog/includes/classes/seo.class.php on line 1044

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I finally got them to turn on php error checking and here is the actual error coming from the program:

Fatal error: Call to undefined function tep_get_parent_categories() in /hsphere/local/home/c148783/pureindollgence.com/oscommerce2/catalog/includes/classes/seo.class.php on line 1044

You need to update Ultimate SEO to the last one I uploaded.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to update Ultimate SEO to the last one I uploaded.

 

Jack

 

Ok, thanks Jack, I will check which one that is, btw, I did check and the googlefeeder runs ok when I did set SEO_ENABLED to false

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, thanks Jack, I will check which one that is, btw, I did check and the googlefeeder runs ok when I did set SEO_ENABLED to false

 

Updated, I had 22d4 now 22d5, still getting same error though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to update Ultimate SEO to the last one I uploaded.

 

Jack

 

Updated, I had 22d4 now 22d5, still getting same error though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×