Jump to content
hobbzilla

Multi-Stores Multiple Shops Support

Recommended Posts

thank you soooo much for the reply.

 

I installed the catalog directory into bobsaonlinefl.com

 

Not only are none of my images coming up, but now when I click on any of the images the url at the top show bobsaonlinestores/catalog instead of bobsaonlinefl.com/catalog

 

from the admin tool in bobsaonlinestores.com under the bobsaonlinefl store I have all my links set as follows:

 

Title Value Action

Store Catalog Website URL http://www.bobsaonlinefl.com

Store Catalog Website SSL URL http://www.bobsaonlinefl.com

Enable SSL Store Catalog false

Store Catalog Website Path http://bobsaonlinefl.com/catalog/

Store Catalog Filesystem Path http://www.bobsaonlinefl.com/home/user/public_html/catalog/

Store Catalog Website Images Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/images/

Store Catalog Website Languages Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Languages Path /home/user/public_html/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Images Path /home/user/public_html/catalog/images/

Store Catalog Filesystem Modules Path /home/user/public_html/catalog/includes/modules/

 

It is my hopes to get this working and then add a bobsaonlineCA.com and bobsaonlineTN.com.

 

With adding this catalog folder to bobsaonlinefl.com will I have to maintain images in both spots as I add new products, again I do not have ssh rights on the server.

 

thanks again for any and all help...this is driving me batty!

<_<

 

R.S.B

 

 

 

 

 

on your second domain, bobsaonlinefl.com you just need to install it just like you did on your main domain, place all of the catalog files in your second shop as you did in the first. so it should be bobsaonlinefl.com/catalog. then edit the database_tables.php configuration table in your second shop, to reflect the confiuration table you gave your second store.

Share this post


Link to post
Share on other sites
thank you soooo much for the reply.

 

I installed the catalog directory into bobsaonlinefl.com

 

Not only are none of my images coming up, but now when I click on any of the images the url at the top show bobsaonlinestores/catalog instead of bobsaonlinefl.com/catalog

 

from the admin tool in bobsaonlinestores.com under the bobsaonlinefl store I have all my links set as follows:

 

Title Value Action

Store Catalog Website URL http://www.bobsaonlinefl.com

Store Catalog Website SSL URL http://www.bobsaonlinefl.com

Enable SSL Store Catalog false

Store Catalog Website Path http://bobsaonlinefl.com/catalog/

Store Catalog Filesystem Path http://www.bobsaonlinefl.com/home/user/public_html/catalog/

Store Catalog Website Images Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/images/

Store Catalog Website Languages Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Languages Path /home/user/public_html/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Images Path /home/user/public_html/catalog/images/

Store Catalog Filesystem Modules Path /home/user/public_html/catalog/includes/modules/

 

It is my hopes to get this working and then add a bobsaonlineCA.com and bobsaonlineTN.com.

 

With adding this catalog folder to bobsaonlinefl.com will I have to maintain images in both spots as I add new products, again I do not have ssh rights on the server.

 

thanks again for any and all help...this is driving me batty!

dry.gif

 

R.S.B

 

 

Store Catalog Website URL http://www.bobsaonlinefl.com

Store Catalog Website SSL URL http://www.bobsaonlinefl.com

Enable SSL Store Catalog false

Store Catalog Website Path http://bobsaonlinefl.com/catalog/

Store Catalog Filesystem Path /home/user/public_html/catalog/

Store Catalog Website Images Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/images/

Store Catalog Website Languages Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Languages Path /home/user/public_html/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Images Path /home/user/public_html/catalog/images/

Store Catalog Filesystem Modules Path /home/user/public_html/catalog/includes/modules/

 

 

 

try those values, also yes you need to copy all of yoru images into the second folder :(. if you ask nicely maybe you can have your host setup a linked directory for you through SSH.

 

your second domain, is it linked to your first domain account or a serate account totally? I.E different FTP info and so on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is setup as a totally separate account.

 

Also I've noticed that when I go into catalog and select a category and choose the store button. The bottom option (enable/disable store to all...) I select this option and go back in and the option is not selected. I am not able to enable all store categories. I was thinking this maybe a part of the problem.

 

I will try your suggestions though and keep you posted on their outcome.

 

thanks for ALL the help!

 

 

R.S.B

 

Store Catalog Website URL http://www.bobsaonlinefl.com

Store Catalog Website SSL URL http://www.bobsaonlinefl.com

Enable SSL Store Catalog false

Store Catalog Website Path http://bobsaonlinefl.com/catalog/

Store Catalog Filesystem Path /home/user/public_html/catalog/

Store Catalog Website Images Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/images/

Store Catalog Website Languages Path http://www.bobsaonlinefl.com/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Languages Path /home/user/public_html/catalog/includes/languages/

Store Catalog Filesystem Images Path /home/user/public_html/catalog/images/

Store Catalog Filesystem Modules Path /home/user/public_html/catalog/includes/modules/

try those values, also yes you need to copy all of yoru images into the second folder :(. if you ask nicely maybe you can have your host setup a linked directory for you through SSH.

 

your second domain, is it linked to your first domain account or a serate account totally? I.E different FTP info and so on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also,

 

I used your setup and am still not showing the images. I uploaded images to both catalog/images folders...

 

any other suggestions? This is driving me batty!

 

 

R.S.B.

 

It is setup as a totally separate account.

 

Also I've noticed that when I go into catalog and select a category and choose the store button. The bottom option (enable/disable store to all...) I select this option and go back in and the option is not selected. I am not able to enable all store categories. I was thinking this maybe a part of the problem.

 

I will try your suggestions though and keep you posted on their outcome.

 

thanks for ALL the help!

R.S.B

Share this post


Link to post
Share on other sites
Also,

 

I used your setup and am still not showing the images. I uploaded images to both catalog/images folders...

 

any other suggestions? This is driving me batty!

R.S.B.

 

 

can you view the page source and see where it is pointing for the missing images?

Share this post


Link to post
Share on other sites

none of the filenames show.

 

meaning...

 

when I right click on image and select properties is shows: http://www.bobsonlinefl.com/catalog/images/

with no filename at end. Same when I view source.

 

 

I have gone through admin and selected images...it says "Error: Catalog images directory does not exist: /home/user/public_html/catalog/images/"

 

I have read every thread concerning this error...I have tried every solutions written.

 

the image directory is there, I have ftp'd all my images into both catalog/image folders and I am still not seeing any images.

 

thanks for taking the time to reply to my deserparte cry for help!

 

 

R.S.B.

 

can you view the page source and see where it is pointing for the missing images?

Share this post


Link to post
Share on other sites
none of the filenames show.

 

meaning...

 

when I right click on image and select properties is shows: http://www.bobsonlinefl.com/catalog/images/

with no filename at end. Same when I view source.

I have gone through admin and selected images...it says "Error: Catalog images directory does not exist: /home/user/public_html/catalog/images/"

 

I have read every thread concerning this error...I have tried every solutions written.

 

the image directory is there, I have ftp'd all my images into both catalog/image folders and I am still not seeing any images.

 

thanks for taking the time to reply to my deserparte cry for help!

R.S.B.

 

 

are you using the correct name for your username for your filesystem path? when i had cpanel i would mis-type my username sometimes ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
none of the filenames show.

 

meaning...

 

when I right click on image and select properties is shows: http://www.bobsonlinefl.com/catalog/images/

with no filename at end. Same when I view source.

I have gone through admin and selected images...it says "Error: Catalog images directory does not exist: /home/user/public_html/catalog/images/"

 

I have read every thread concerning this error...I have tried every solutions written.

 

the image directory is there, I have ftp'd all my images into both catalog/image folders and I am still not seeing any images.

 

thanks for taking the time to reply to my deserparte cry for help!

R.S.B.

 

If the domain 'www.bobsonlinefl.com' is set up to map to your 'catalog' directory directly then the image files would not be in

 

http://www.bobsonlinefl.com/catalog/images/,

 

they would be in http://www.bobsonlinefl.com/images/

Share this post


Link to post
Share on other sites

But I copied my catalog folder from my default store (bobsaonlinestores.com) to bobsaonlinefl.com

 

And under the catalog folder is the image folder.

 

Was this not the way to do it?

 

R.S.B.

 

If the domain 'www.bobsonlinefl.com' is set up to map to your 'catalog' directory directly then the image files would not be in

 

http://www.bobsonlinefl.com/catalog/images/,

 

they would be in http://www.bobsonlinefl.com/images/

Share this post


Link to post
Share on other sites
But I copied my catalog folder from my default store (bobsaonlinestores.com) to bobsaonlinefl.com

 

And under the catalog folder is the image folder.

 

Was this not the way to do it?

 

R.S.B.

when you type in you url to go to your catalog you type in http://www.bobsaonlinestores.com right? and that takes you right to your store? Or do you type in http://www.bobsonline.com/catalog ?

Edited by maskddingo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I like this contribution a lot, but I have a problem adding specials.

 

When I press the 'new product' button in the admin specials section, I get an SQL error. I get different errors logged in as super-admin or as sub-admin.

I installed this contribution (version 2.0) on a clean OsCommerce MS2 release, version 060817. The errors appear to come from the part where the specials.php file was modified for this contribution. Here are the errors I receive, first logged in as superadmin, second as sub-admin:

 

<Error-Code>

1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'pd where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '

 

select p.products_id, pd.products_name, p.products_price from (products p, products_description) pd where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1' order by products_name

</Error-Code>

 

And

 

<Error-Code>

1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'pd LEFT JOIN products_to_stores p2s ON p.products_id = p2s.pro

 

select p.products_id, pd.products_name, p.products_price from (products p, products_description) pd LEFT JOIN products_to_stores p2s ON p.products_id = p2s.products_id where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1' and p2s.stores_id in(2) order by products_name

</Error-Code>

 

I installed Multi-Stores contribution on a clean OsCommerce shop (without modifications; simply copy-pasted the contribution into the standard shop). Did anybody encounter this problem with setting specials? Does anybody have an idea how i can fix this error?

 

thnx!, Mikee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I wanted to give a BIG shout out for all the help! Finally, all is well and I am no longer batty!

 

I am shame to admit all the fuss was the WRONG user name!!! thanks for the eye opener.

 

To answer the question below...the database in housed on bobsaonlinestores.com. All the other stores such as bobsaonlinefl.com the user would type in bobsaonlinefl.com and be directed to the db on bobsaonlinestores.com

 

THANK YOU...this is the best forum out there!

 

Now, I have another question. Does anyone know how many sites can be run under this multistore solutions?

 

1, 2, 5, 20???does anyone have a clue?

 

Again, thanks for the help. It made all the difference!

 

R.S.B.

:lol: :rolleyes: :thumbsup:

when you type in you url to go to your catalog you type in http://www.bobsaonlinestores.com right? and that takes you right to your store? Or do you type in http://www.bobsonline.com/catalog ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Im looking for something like this contrib, but not sure if it does everything I would like to do:-

 

basically I want to setup a store, and then allow resellers to have there own store (ww.theirdomain.com) selling my products, each reseller can have a different price for the products (they choose markup across everything).

 

Can this contrib allow for different pricing per store, and if so how is it done?, is a fixed markup or do I need to manually set prices for every product?

 

Also Do the other stores have there own admin etc, so I can allow them to see orders placed on there website, and if they want take the payment themselves through their paypal account instead of going to mine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am going in circles both figuratively and literally. I have been trying to install RC1 and Multi store 2.0 for way to long now. I won't bore you all with the issues I've had but the straw that sent me here is this, I tried to follow maskddingo's from scratch instructions. As is I get the Register_global error so I copy the new code from RC1 and now Firefox tells me,

 

"The page isn't redirecting properly Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete. * This problem can sometimes be caused by disabling or refusing to accept cookies."

 

any help please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
<Error-Code>

1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'pd where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '

 

select p.products_id, pd.products_name, p.products_price from (products p, products_description) pd where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1' order by products_name

</Error-Code>

 

hey mikeemmessen, have the same problem and I dont know how to fix it. My MySQL-Skills are a bit more rusty than I thought.

 

Also would somebody mind explaining to me (step by step please :)) how to setup different prices for the different stores exactly. I cant figure that out. I am unable to do anything inside the price-scheduler. There are no products whatsoever listed inside.

 

I would appreciate a "fast" answer since I am kinda running out of time ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hey mikeemmessen, have the same problem and I dont know how to fix it. My MySQL-Skills are a bit more rusty than I thought.

 

Also would somebody mind explaining to me (step by step please :)) how to setup different prices for the different stores exactly. I cant figure that out. I am unable to do anything inside the price-scheduler. There are no products whatsoever listed inside.

 

I would appreciate a "fast" answer since I am kinda running out of time ;)

 

in admin/includes/functions/general.php near line 209

replace

$products_query = tep_db_query("select p.products_id, pd.products_name, p.products_price from (" . TABLE_PRODUCTS . " p, " . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . " ) pd " . ($admin_allowed_stores[0] == '*' ? " " : " LEFT JOIN " . TABLE_PRODUCTS_TO_STORES . " p2s ON p.products_id = p2s.products_id ") . "where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '" . (int)$languages_id . "' " . ($admin_allowed_stores[0] == '*' ? " " : " and p2s.stores_id in(" . implode(',' , $admin_allowed_stores) . ") ") . "order by products_name");

 

by

$products_query = tep_db_query("select p.products_id, pd.products_name, p.products_price from (" . TABLE_PRODUCTS . " p, " . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . " pd ) " . ($admin_allowed_stores[0] == '*' ? " " : " LEFT JOIN " . TABLE_PRODUCTS_TO_STORES . " p2s ON p.products_id = p2s.products_id ") . "where p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '" . (int)$languages_id . "' " . ($admin_allowed_stores[0] == '*' ? " " : " and p2s.stores_id in(" . implode(',' , $admin_allowed_stores) . ") ") . "order by products_name");

Edited by Julesj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I had a problem where I was not able to add products to other stores if a product was duplicated (copy) to other categories, through the 'add to store' button in a category and selected the enable / disable option.

 

it seems that for some reason in categories.php (admin) round line 370

			  $check_query = tep_db_query("select count(*) as total from " . TABLE_PRODUCTS_TO_CATEGORIES . " where products_id = '" . (int)$key . "' and categories_id not in (" . $category_ids . ")");
		  $check = tep_db_fetch_array($check_query);
		  if ($check['total'] < '1') {
			$products_add[$key] = $key;
		  }

 

was the issue.

I have changed the code to:

				$products_add[$key] = $key;

 

and now I am able to enable products in sub categories for different stores.

 

just for info.

 

Boudy

Share this post


Link to post
Share on other sites
If anyone would like to be hired to modify the recover cart sales module to work with multi stores please contact me via private message.

http://www.oscommerce.com/community/contributions,1688

Read with interest the contribution for multi-stores. Hope someone here is affordable or can give a list of people to talk to who may assist.

 

If I comprehend correctly, this contribution allows us to have one software storefront that buyers can use no matter which store we service. As merchants agree to our terms and join us, we add them to a new drop-down menu called "Location, or City" something like that, that includes their selected offerings.

 

After buyers select a location then they see what we have for sale of interest to them. The products we'd sell would only be available in their areas. A different product description and price schedule would be made up for their area, hopefully!

 

Rather than mess up the kcpa-tv.com/catalog store as we now have it running somewhat OK, if it isn't that expensive, then I'd rather pay someone to install this contribution and get it running quickly. I can play with adding product descriptions and attributes all on my own time, during spart time (ha!).

 

Anyone qualified wants this job? Plz email: me [at] DoctorMason [dot] us


Doctor Mason, World's #1 "Temporary Webmaster"

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all let me wish Ryan all the best with his son. I hope he will recover soon.

 

Compliments to Ryan for the fantastic multi-stores script he developed. It works great! I am determined to explore and extend it in every way i can.

 

The first add-on I wrote for this script works very well, but I haven't posted it yet. It adds a table customers_to_stores, so that individual shop owners only see their own customers details and statistics. A guest becomes a customer after loginto a (sub)shop (thus also while purchasing a product). I will post this customers-to-stores add-on once I am confident that most bugs have been removed. If Anyone cares to test or improve on this add-on, let me know, so i can forward it to you. I will release it later as the 'Customer Privacy Patch' to the multi-stores contribution.

 

The second add-on I am writing has not been completed yet. It intends to assign products_options to stores through a new table options_to_stores. The result is that shop owners are not bothered with product options irrelevant to their shops. After this, i also plan to adapt this script in order to assign options to categories, so that only relevant product options appear for products belonging to a specific category on the products_attributes page.

 

With this second add-on I have come quite far, but it's not working yet :(

I have created a page options_to_stores.php, in which you can assign stores to particular product options. The page looks well, and seems ready for action, but my php skills appear insufficient to properly finish the job. Therefore I am looking for some enthousiastic and skilled people to help me finish my second add-on to the multi-stores contribution. I really hope to get some help, so that I can move on to the third add-on i intend to write, assigning product options to categories (for all osCommerce shops).

 

Please feel free to ask me for the above mentioned add-ons, and please feel free to help me finishing the second!

 

thanks, mikee

mikeemmessen@hotmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

i cant get the modules to work on the other stores, they all share the main stores modules.

Edited by jalman1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having problem to show orders in Admin, the list it is blank. 0 orders? But when i search for an order it finds it.

 

The orders exits in DB.

 

What is wrong here?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, one of my sites is having an issue wth the shipping modules and payment modules. when you go to edit a variable, it does not save it. it refreshes the page when you hit update and takes you back to the module area, but does not save the updates. i have to manually edit the configuration table to get the information to stick.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Can anybody suggest a good structure in terms of domain names to use with this great mod for SEO.

 

My problem is I have created my base store: www.admall.co.uk. Then have my other stores domain name eg www.sagoodies.co.uk registered through 1 and 1 and forwarded to either a sub domain or a sub directory of the admall.co.uk domain name.

 

Although this works in terms of people browsing, I fear that it causes problems for the search engines. I tried to install google analytics for the sagoodies.co.uk, but it can't see the code. (Presumably because of the domain forwarding)

 

Thanks for any suggestions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi OSC-members,

 

I have a problem with the login page after the install of the Multi-Store contribution. The shop is installed on a IIS server. The function register globals = off.

 

When i installed the contribution, i would login to the administration side of OSCommerce, and now start the problem. I login with username admin and password admin, and then the adminstration side isn't loading, but the login page is reloaded.

 

I installed OSCommerce also local on my pc, and then i have the same problem. But when i change the option register globals = off to register globals = on, there is no problem anymore and the administration side is loaded.

 

I have also after the installation of OSCommerce and Multi-Stores the contribution Register Globals v1.5 installed.

 

I hope somebody can help me, excuse me for my bad english

 

Greetz.

 

Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×