Jump to content
jhilgeman

NEW! Complete Order Editing Tool!

Recommended Posts

Taxes getting mest up in the Order Editor ?

 

OE5066tax.jpg

 

The total isn't wright,

in this image the products cost 6.0924 excl tax

shipping excl tax costs 3.25

 

netto total will be 9.34

Tax is 19% so will be 1.77 ( and not the 1.16 which is told in the editor)

Total then will be 11.1146 ( almost good some ronding i supose the editor shows 11.12 )

 

Wat is happening with my tax caculations?

 

i see more people are having trouble with the tax thing, so i have been looking in the forum, i have installed

version 5.0.6.6

 

---

 

I have seen something, the tax for the shipping isn't in the tax total, that's what iam missing, can i include it somewhere

so the total tax is complete ?

Edited by Frogger34

Share this post


Link to post
Share on other sites
Taxes getting mest up in the Order Editor ?

 

OE5066tax.jpg

 

The total isn't wright,

in this image the products cost 6.0924 excl tax

shipping excl tax costs 3.25

 

netto total will be 9.34

Tax is 19% so will be 1.77 ( and not the 1.16 which is told in the editor)

Total then will be 11.1146 ( almost good some ronding i supose the editor shows 11.12 )

 

Wat is happening with my tax caculations?

 

i see more people are having trouble with the tax thing, so i have been looking in the forum, i have installed

version 5.0.6.6

 

---

 

I have seen something, the tax for the shipping isn't in the tax total, that's what iam missing, can i include it somewhere

so the total tax is complete ?

 

i have now changed the netto to the sub_total_ex module but then the amount is shown incl vat in the first field, if i edit the order the field will change correctly but if if re-edit the order the first field is again shown incl. vat, database values are good, what am i missing ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Easy-Easy install contrib, very practical to use and to edit itself (if needed, add fields etc) !!!

I was trying to fix some bug with urlencode or anything like that, because order editor do not support special characters for payment methods or shipping methods, so I got a payment method "Cartão de crédito" and when changed, shows only "Cart" and ends up missing the rest of sentence, any idea ?

 

thks !

No one has this issue before ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

 

the order editor works great, but comes into troubles when editing an order that contains products that are removed from the catalog. They do not show up in the editor, yet remain in the details view. Totals are therefor miscalculated in the editor. Any workarounds for this?

 

thanks!

 

Matt


Matthias Thoen

my contribution: Photo Gallery for osCommerce

--check my homepage in my CARD--

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone got the latest Version of this Contribution working with the Order-Total-Modules "ot_insurance" and "ot_payment" (Shipping Insurance & Discount)?

Any help would be highly appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will like to know is it possible to have the quantity discounts v1 to work with the order editor add on:

 

There is problem when I try to edit my order and the total order price , there is problem adding up!

 

Fatal error: Call to a member function get_products() on a non-object in /home/canvas/public_html/includes/modules/order_total/ot_quantity_discount.php on line 293

 

$products = $_SESSION['cart']->get_products();

$prod_list = array();

$prod_list_price = array();

$cat_list = array();

$cat_list_price = array();

$all_items = 0;

$cat_list_back = array();

$prod_list_back = array();

$all_items_price = 0;

for ($i=0, $n=sizeof($products); $i<$n; $i++) {

if (!$this->is_discountable($products[$i]['id'])) continue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone been able to successfully apply this contribution to CRE Loaded B2B?

 

I've got huge problems with the creation of orders and was hoping I might be able to use this contribution.

 

However, the code differences in admin/orders.php are so massive I couldn't figure out anyway to incorporate that code.

 

At the moment I have most of the changes applied except for the ones in orders.php and I'm finding that if I attempt to create an order and 'update' it, it goes into an abandoned state.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This addon is brilliant... Cudos to all those who have worked on it

 

Im wondering if anyone has managed to get this working correctly with the Products Options Attributes module?

 

I utilise the TEXT field of the module and a date function in the checkout to pass 2 unique dates thru as attributes on each product

 

The edit_orders_add_product.php file returns No Options - Skipped... whereas i need to be able to add 2 TEXT fields to any new orders that i create and to any that i edit

 

anyone know of a solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I'm running CRELoaded 6.2b2b (which I really kind of regret) and I have had a real nightmare try to get order editing to work correctly with taxes.

 

At present we have managed to 99% of the way there and we have added in some of the files so that I think we are running somewhere around version 1.6 of edit_orders.php.

 

Right now it works perfectly in that products are added, tax is applied correctly and in the correct currency, and the discount field works.

 

The problem is shipping. It works and adds in the shipping just fine, but tax is being applied to the shipping costs.

 

I looked at the code and saw an option to affect taxation of shipping, but it doesn't seem to actually be working. Changing that variable to "0" has no effect on the application the tax rate to the shipping.

 

Can anyone help me or steer me in the right direction?

Edited by winedog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

If another module like german Nachnahme or PayPal-fee is involved.

the order-editor does not recognice the right summary if the value

of Nachnahme or PayPal-fee is changed manually.

 

What can I do to solve this misbehaviour?

 

Kind regards

 

Andreas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

just downloaded the new version that was released 27 June, installed it and got this error when i went to access it for the auto install.

 

 

Parse error: syntax error, unexpected '.', expecting '(' in /mnt/w0103/d43/s46/b01d5bdc/www/store/catalog/oe_autoinstaller/index.php on line 69

 

any thoughts?

 

AL

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey,

 

just downloaded the new version that was released 27 June, installed it and got this error when i went to access it for the auto install.

 

 

Parse error: syntax error, unexpected '.', expecting '(' in /mnt/w0103/d43/s46/b01d5bdc/www/store/catalog/oe_autoinstaller/index.php on line 69

 

any thoughts?

 

AL

 

Hello,

 

The auto installer script requires PHP 5.2.0

 

 

Stanislav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all

 

Some time ago I had a problem with order editor 3 or so; I have just updated our system with the latest version(order_editor_5_0_6_6) but still experience a strange problem where apostophes written in the comments box " break " the contribution. Here is the error massage I received when testing by adding the word don't into the comments box when editing an order. Does any one know how I can resolve this issue by escaping the apostrophe?

 

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 't')' at line 7

 

INSERT into orders_status_history (orders_id, orders_status_id, date_added, customer_notified, comments) values ('8401', '2', now(), 0, 'don't')

 

[TEP STOP]


You can kill the King, but you can't kill the King Riddim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did anyone find a solution to fix this tax not being applied correctly when using a custom OT field. I looked at this suggestion below but it seems that the edit_orders.php version that he is using is very old. I cannot find any code that looks remotely like stated below. There was another suggestion made by augenblicke-eingefangen shown below here. This looks like it should work but unfortunatly, it does not for me.

 

There are quite a few people looking for answers to this problem. Any suggestions would be great.

 

CODE

if ($ot_title != '') { //7

 

ADD:

 

CODE

//This changes the value of ot_tax

if ($order_totals[$i]['code'] == 'ot_tax') {

$order_totals[$i]['value'] += $tax_to_add;

$order_totals[$i]['text'] = $currencies->format($order_totals[$i]['value'], true, $order->info['currency'], $order->info['currency_value']);

}

//This calculates the tax on additional components

if (($order_totals[$i]['code'] != 'ot_total') && ($order_totals[$i]['code'] != 'ot_subtotal') && ($order_totals[$i]['code'] != 'ot_tax') && ($order_totals[$i]['code'] != 'ot_shipping')) {

$tax_to_add += $order_totals[$i]['value'] * $tax / (100 + $tax);

}

 

AFTER:

 

CODE

} elseif ( (tep_not_null($ot_value)) && (tep_not_null($ot_title)) ) {

 

ADD:

 

CODE

//This calculates tax on ot_custom

$tax_to_add += $ot_value * $tax / (100 + $tax);

 

 

QUOTE (djmonkey1 @ Feb 13 2007, 09:19 PM) *

Find in admin/edit_orders.php

CODE

// 1.4.0.1 Shipping Tax

and a few lines below that change

CODE

if($ot_class == "ot_shipping")//a good place to add in custom total components

to

CODE

if( ($ot_class == "ot_shipping") || ($ot_class == "ot_custom") )//a good place to add in custom total components

 

then find

CODE

//just adding in shipping tax, don't mind me

$ot_shipping_query = tep_db_query("

SELECT value

FROM " . TABLE_ORDERS_TOTAL . "

WHERE orders_id = '" . (int)$oID . "'

AND class = 'ot_shipping'");

and change it to

CODE

//just adding in shipping tax, don't mind me

$ot_shipping_query = tep_db_query("

SELECT value

FROM " . TABLE_ORDERS_TOTAL . "

WHERE orders_id = '" . (int)$oID . "'

AND (class = 'ot_shipping' OR class = 'ot_custom')");

 

and see how it works then.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Install this mod today 5.0.6.6 however it works but only displays upto the cc payment table stopping at Currency Value in the right column under Billing Address. The html seems to cut out at the following point so you can't edit the order?

 

Anyone else had this problem or any solutions?

 

Installed it a number of time now in the past and no real issues. Nice mod by the way! thanks.. :)

 

Verrsion 2.2

 

 

 

IE Debugger #####

 

Webpage error details

 

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; MSN OptimizedIE8;ENGB)

Timestamp: Fri, 10 Jul 2009 14:26:38 UTC

 

 

Message: Object required

Line: 938

Char: 13

Code: 0

URI: https://xxxxx.com/admin/edit_orders.php?oID...e17187a64f6cec3

 

####### END Debugger

 

 

HTML ###

......

......

<td class="dataTableHeadingContent" valign="bottom" onMouseover="ddrivetip('Changing the currency will cause the shipping quotes and order totals to recalculate and reload.')" onMouseout="hideddrivetip()">Currency

 

<script language="JavaScript" type="text/javascript">

<!--

document.write("<img src=\"images/icon_info.gif\" border= \"0\" width=\"13\" height=\"13\">");

//-->

</script>

 

</td>

<td></td>

<td class="dataTableHeadingContent">Currency Value</td>

</tr>

 

<tr class="dataTableRow">

<td colspan="2" class="main">

 

 

#### END HTML


"If it was easy everybody would be doing it"

Share this post


Link to post
Share on other sites

The good news is that the contribution installed easily and doesn't appear to generate error messages.

 

The bad news is that clicking the 'edit' button to edit an order generates a blank screen - no code at all in the 'view source' window. The other casualty is that I can no longer edit the settings for the "USPS Priority Mail Flat Rate Shipping" module.

 

I'd appreciate any thoughts you'd care to share!

 

Andy

 

OSC 2.2 RC2

Dynamic Sitemap 3.5.6

Ultimate SEO URLs

USPS Methods 4.3.0

USPS Priority Mail Flat Rate Shipping 1.5.1

Order Editor 5.0.6.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

i seem to have similar problem but for me i cant see any changes but in configuration ---> order edit

 

when i go to a customer order and try to edit it everything seems like before.. not like in the print screen that came with the contrib..

 

What is wrong?

 

I did install the:

 

Autoinstaller 2.14 for:

 

Order Editor 5.0.6.6 ReyBlack (1 Dec 2008)

 

Thanks in adwance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure you double check all the edits and files that need to be uploaded with a utility such as examdiff or beyond compare, it sounds like you missed at least one edit.

 

The good news is that the contribution installed easily and doesn't appear to generate error messages.

 

The bad news is that clicking the 'edit' button to edit an order generates a blank screen - no code at all in the 'view source' window. The other casualty is that I can no longer edit the settings for the "USPS Priority Mail Flat Rate Shipping" module.

 

I'd appreciate any thoughts you'd care to share!

 

Andy

 

OSC 2.2 RC2

Dynamic Sitemap 3.5.6

Ultimate SEO URLs

USPS Methods 4.3.0

USPS Priority Mail Flat Rate Shipping 1.5.1

Order Editor 5.0.6.6

Share this post


Link to post
Share on other sites
i seem to have similar problem but for me i cant see any changes but in configuration ---> order edit

 

when i go to a customer order and try to edit it everything seems like before.. not like in the print screen that came with the contrib..

 

What is wrong?

 

I did install the:

 

Autoinstaller 2.14 for:

 

Order Editor 5.0.6.6 ReyBlack (1 Dec 2008)

 

Thanks in adwance!

 

Do you have PHP5.2?

Did you make the necessary directory?

Did you do the other edits that cannot be completed by the installer?

Which auto-installer version did you use? There are changes between the 2 installers in the contrib.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using Individual Product Shipping 4.3 and can not get the shipping price per product to show in Order Editor or Manual Order Maker. On this forum I have found the following code changes: However, I do not have that exact code. Can anyone help?

 

Recommended code change:

 

Find (around line 32) in indvship.php:

 

$shiptot = $cart->get_shiptotal();

 

Replace with:

 

	  $currpage = $_SERVER['PHP_SELF'];
  if ($currpage == "/admin/edit_orders.php") {
  }
	elseif ($currpage == "/admin/edit_orders_ajax.php") {
	}
	  elseif ($currpage == "/admin/edit_orders_add_product.php") {
	  }
		else {
		$shiptot = $cart->get_shiptotal();
		}

 

The closest code I have to that is this:

   function quote($method = '') {
  global $order, $cart, $shipping_modules;
  $shiptotal = $shipping_modules->get_shiptotal();
  $indvcount = $shipping_modules->get_indvcount();
if (tep_not_null($shiptotal) || tep_not_null($indvcount) || $shiptotal == '0'){
  $this->quotes = array('id' => $this->code,
						'module' => MODULE_SHIPPING_INDVSHIP_TEXT_TITLE,
						'methods' => array(array('id' => $this->code,
												 'title' => MODULE_SHIPPING_INDVSHIP_TEXT_WAY,
												 'cost' => $shiptotal)));

 

I have one more question. Does this manual order maker or order editor send the order to authorize.net or do I have to do that manually?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Make sure you double check all the edits and files that need to be uploaded with a utility such as examdiff or beyond compare, it sounds like you missed at least one edit.

 

Thanks Corey. Fifth time thru, though - all edits and files appear to be in place.

 

In addition to the contrib not working, and losing the ability to edit the USPS Flat Rate shipping module, this has also broken the PayPal module.

 

I also tried the combined order edit/manual order/order number contrib and it killed most of the store - much worse.

 

While I envy those that are using this contrib, it's certainly not working for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Corey. Fifth time thru, though - all edits and files appear to be in place.

 

In addition to the contrib not working, and losing the ability to edit the USPS Flat Rate shipping module, this has also broken the PayPal module.

 

I also tried the combined order edit/manual order/order number contrib and it killed most of the store - much worse.

 

While I envy those that are using this contrib, it's certainly not working for me.

 

Odd, I am surprised it had any impact on either contrib.

I am using an older USPS methods and paypal IPN and have zero impact on either of those.

 

I really must recommend to anyone editing osc use one of the CMS packages out there to keep track of your changes.

Perforce, tortoise, etc, are all excellent tools.

 

I too tried the combined package and found that the person who put it together really dropped the ball by not putting all the files in the package, failed to place notations in the code for most of the edits, and really provided lacking documentation.

 

Also, I found unique order number to not do what I need, which is to actually create order numbers based on my criteria, not a simple time/date stamp.

 

Eventually I will find spare time and try to develop something more to my needs.

 

I really hope you work out the contrib conflicts, this is a great contrib.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Corey. Fifth time thru, though - all edits and files appear to be in place.

 

In addition to the contrib not working, and losing the ability to edit the USPS Flat Rate shipping module, this has also broken the PayPal module.

 

I also tried the combined order edit/manual order/order number contrib and it killed most of the store - much worse.

 

While I envy those that are using this contrib, it's certainly not working for me.

 

Ok... The OE contrib was not killing the modules - that was caused by an error removing a couple of generations of USPS Methods. Progress...

 

Corey - thanks again for the help. ExamDiff is a nice tool.

 

After most of the day and all night, the installation consists of a fresh MS2 install with dynamic sitemaps, SEO URLs, and USPS Priority flat rate shipping. Everything works.

 

Installing OE 5.0.6.6 leaves me with a blank admin after login - completely blank screen. The front end of the store appears to be working fine. Removing the OE file edits brings Admin back to life.

 

Dunno. But right now, since I can't see straight, I don't care. Time for sleep. -_-

Edited by rechargeablelithiumpower

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok... The OE contrib was not killing the modules - that was caused by an error removing a couple of generations of USPS Methods. Progress...

 

Corey - thanks again for the help. ExamDiff is a nice tool.

 

After most of the day and all night, the installation consists of a fresh MS2 install with dynamic sitemaps, SEO URLs, and USPS Priority flat rate shipping. Everything works.

 

Installing OE 5.0.6.6 leaves me with a blank admin after login - completely blank screen. The front end of the store appears to be working fine. Removing the OE file edits brings Admin back to life.

 

Dunno. But right now, since I can't see straight, I don't care. Time for sleep. -_-

 

No problem, glad to hellp, try beyond compare too, a bit more powerful a tool, but not for everyones tastes.

Time to add a CMS to make reversing issues and keeping track of changes easier.

You may not have needed to do a clean ms2 install.

 

I have the Ultimate SEO sitemap, Dynamic sitemap, SEO Urls and as said before USPS methods, plus:

paypal IPN

SEO Pop out menus

stats_products_per_month

show-soldout

Product Sales and Stats Report

QPBPP

Information Pages Unlimited

Credit Card with CVV2

googlefeeder

ManualOrderMaker

Order Editor

Specials Enhanced

 

With much more to add!.

So...... if I can pretty heavily customized store, you can get OE to work!

 

I would advise you to look at the files in catalog root and in admin and its subs, and ignore anything else.

You must be missing a little edit somewhere.

 

Can you see ANYTHING in the admin console, any of the admin menus?

I have found that if the admin menus are honked and I select one of the categories (not the sub categories in the admin menu) it will often throw the error stack to the page top.

 

If so, I would post that here, and one of us may see where the snafu is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×