Jump to content
Latest News: (loading..)
jhilgeman

NEW! Complete Order Editing Tool!

Recommended Posts

Hi Guys

 

I have intalled and have been using order editor for quite some time now but I have a small problem which I cant quite work out.

 

I use a cash register program in my shop and os commerce for online but the 2 cant comunicate as the cash register ubdates just once a day. So I have decided to make my own cash register program based on oscommerce and the order editor contribution, and it works great.

 

The problem that I have arrises when it is busy in the shop and the personel scan a barcode in they myst then choose a result and then choose to add the chose result to the order. after 10 Items this becomes a laborious task.

 

I would like it to add the product directly to the order if there is only one result found in the product search from step 1. I have made it to echo "just one result" in step 2 if that is the case but I do not know how to make it jump to step 5 and update the order.

 

The rest of the fuctionality needs to remain the same as there are certain products which do not have barcodes so need to be selected then updated in the order.

 

I apreciate any help that you can offer me in solving this issue.

 

I thought that the order editor could jump to the processing url with the correctly populated variables if there is ony one result.

 

Any Ideas?

Did you ever got it to work? I am at the same point that you are.

I also wanted to be automaticaly be added to the order and would change the quantity there....

That would make the barcode gun even more efficient!

 

PS if you haven't resolved it, can you share the little mod that you made, that makes the selection in step 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello. There are no replies in this topic for some time now. How's the development and bug fixing on this great contribution going??

 

I'm still having this problem: http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...p;#entry1142965

 

Could somebody help shed a light on this, please?

 

Thank you in advance.

 

In your admin/includes/functions/general.php, add in this function:

 

function tep_get_products_special_price($product_id) {
$product_query = tep_db_query("select specials_new_products_price from " . TABLE_SPECIALS . "  where products_id = '" . $product_id . "'");
$product = tep_db_fetch_array($product_query);

return $product['specials_new_products_price'];
 }

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am still without the ability to edit, ho hum, good job I don't need it often LOL!


Heather...

 

icon_baby_crawl-1.gifCrawling my way through pages of code with my fingers crossed and one eye on here. Grateful to many at the osCommerce Community. Thank YOU

 

Coding successes: GV & Coupons, UltraPics, FCK Editor, Product Listings Enhancement, Short Descriptions, Define Main Page, Text Box, Attribute Sets Plus, . PayPal WPP. UL Catagories. Dynamenu. Featured Products. Mailist Report 1.2. Easy Meta Tags (Now even I could have screwed that up) Sold Out but Displayed 0.3. Club osc Specials on Front Page. Order Editor. HTML Emails V2

Working on: SEO

 

 

Proud member of the Code Breakers Club

Share this post


Link to post
Share on other sites
could a paylink button for paypal, Google ect.. be added so it will show on the invoice?

 

Paypal button ie:

 

<form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post">
<input type="hidden" name="cmd" value="_xclick">
<input type="hidden" name="business" value="????? email account">
<input type="hidden" name="item_name" value="test">
<input type="hidden" name="item_number" value="test">
<input type="hidden" name="amount" value="29.95">
<input type="hidden" name="no_shipping" value="0">
<input type="hidden" name="no_note" value="1">
<input type="hidden" name="currency_code" value="GBP">
<input type="hidden" name="weight" value="10">
<input type="hidden" name="weight_unit" value="kgs">
<input type="hidden" name="lc" value="GB">
<input type="hidden" name="bn" value="PP-BuyNowBF">
<input type="image" src="https://www.paypal.com/en_GB/i/btn/btn_buynowCC_LG.gif" border="0" name="submit" alt="PayPal - The safer, easier way to pay online.">
<img alt="" border="0" src="https://www.paypal.com/en_GB/i/scr/pixel.gif" width="1" height="1">
</form>

 

 

Nice idea. Have you tried it yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey there, thanx for the great contribution, it's one of the most useful contributions I've installed!

 

There is one more thing I would like to have in edit orders, but don't know how to do it. There is a really nice option to add more checksums with that + button, but if I added a new checksum, order editor doesn't re-calculate the total tax-sum. Is there a way to lock new checksums i.e tax 22%? So when I add a new checksum of 10euros, order edit would automatically add the tax (1,8e) to the tax 22% total.

 

Thank you in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys

 

I've managed to get Order Editor going with QTPro and SPPC together - including SPPC attribute pricing. I know a few people have asked about this before, not sure if anyone's still trying to do it though.

 

I want to write up the changes properly, and post them here for all to use, but if anyone's interested in

trying the changes on their system to test it elsewhere before I do this, let me know (here, not privately).

 

(You'll need to completely au fait with PHP. No clueless 'user-only' types please - while not numerous, the code changes are complex, and I'm not out to support people who'd like the functionality but can't code competently. Don't worry you guys can get it when it's written up!).


OSC User Definitions

"I can add modules to OSC" = I can search, cut and paste. But not well, or I wouldn't be here.

"I start my posting with 'works like a charm' = I'm letting you down gently, nothing works and I have no idea why

"I finish postings with "plzzzz....hlp" = My installation is buggered and I know I'm going to have to pay someone, but I really, really don't want to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone give me a hand. Ive installed this module and when i try to create an order I get:

 

Parse error: syntax error, unexpected T_REQUIRE in /home/user/public_html/demo/admin/create_order.php on line 5

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Can someone give me a hand. Ive installed this module and when i try to create an order I get:

 

Parse error: syntax error, unexpected T_REQUIRE in /home/user/public_html/demo/admin/create_order.php on line 5

 

Thanks

It sounds like you may have missed a semilcolon somewhere ie. a PHP line that ends without a semicolon.

Given it's so high up in the file, it might be in one of your includes files eg. a language file?


OSC User Definitions

"I can add modules to OSC" = I can search, cut and paste. But not well, or I wouldn't be here.

"I start my posting with 'works like a charm' = I'm letting you down gently, nothing works and I have no idea why

"I finish postings with "plzzzz....hlp" = My installation is buggered and I know I'm going to have to pay someone, but I really, really don't want to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello There

I am using Order Editor and everything was working fine.

 

But When I try to edit an order that contains the same products with different attributes, somehow it only adds the quantity and the weight of the last one.

 

I am attaching a file for your reference. What can I do please? Or how should I talk to?

http://img143.imagevenue.com/img.php?image...r_122_125lo.jpg

 

Thank you in advance.

Fabrizio

Edited by EcuadorianHands.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using Order Editor and everything was working fine.

 

But When I try to edit an order that contains the same products with different attributes, somehow it only adds the quantity and the weight of the last one.

 

I am attaching a file for your reference. What can I do please? Or how should I talk to?

http://img143.imagevenue.com/img.php?image...r_122_125lo.jpg

 

Thank you in advance.

Fabrizio

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use your contrib and it works great. No if's ands or buts. I maintain a number of contribs including manual order maker which ,admittedly, strangely piggybacks order editor.

 

I am cleaning up collect residential commercial info for shipping and hope you could help me out real fast. I don't know much javascript so I am stuck. I am adding rudimentary compatibility to collect residential commercial info for shipping for order editor and require two radio buttons to put commercial or residential into a new orders db column called 'delivery_residence_id'. I have almost everything working except the line when a button is clicked to update the order row in the db. Here is the line I have and hope you (knowing javascript) can spot the problem straight away.

 

 

echo tep_draw_radio_field('update_delivery_residence', 'Residential', 'onClick="updateOrdersField(\'delivery_residence_id\', \'Residential\'"' ). '  ' . RESIDENTIAL . '  ' . tep_draw_radio_field('update_delivery_residence', 'Commercial','onClick="updateOrdersField(\'delivery_residence_id\', \'Commercial\'"') . '  ' . COMMERCIAL . ' ' . (tep_not_null(ENTRY_RESIDENCE_TEXT) ? '<span class="inputRequirement">' . ENTRY_RESIDENCE_TEXT . '</span>': '');

 

 

 

 

 

Thank you in advance,

lildog

Edited by lildog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevermind I figured it out for myself.....thank you again to the people that have contributed to this and made it a great add-on.

 

 

lildog

Edited by lildog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there

 

Great contribution but i have a couple of problems and my head is hurting trying to find an answer in the previous posts

 

I have installed the latest version 5.0.63, on a heavily modified 2.2-ms2 version of oscommerce, php 4.4.7 on apache linux

 

Ajax is turned on in the configuration menu but changes made are not apparent until the update button is pressed (not a problem for me).

 

the problem is when a new product is added or amount changed the subtotal taken over to the discount shipping and total section

does not include tax, nor does the (Zone Rates) shipping weight change, this is also reflected when you press back to goto Orders.php

 

 

I would much appriciate it if someone could advise where i am going wrong

 

thank you very much


David

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi there

 

Great contribution but i have a couple of problems and my head is hurting trying to find an answer in the previous posts

 

I have installed the latest version 5.0.63, on a heavily modified 2.2-ms2 version of oscommerce, php 4.4.7 on apache linux

 

Ajax is turned on in the configuration menu but changes made are not apparent until the update button is pressed (not a problem for me).

 

the problem is when a new product is added or amount changed the subtotal taken over to the discount shipping and total section

does not include tax, nor does the (Zone Rates) shipping weight change, this is also reflected when you press back to goto Orders.php

 

 

I would much appriciate it if someone could advise where i am going wrong

 

thank you very much

 

 

Hi there

 

hate to post this again but i would really like to get this working properly, any pointers from anybody?

 

Thank you


David

Share this post


Link to post
Share on other sites

My question relates to Order Editor working along with SPPC. It seems to work fine except for when I try to add a product. The price next to the product in the dropdown is only reflecting the set "retail" price and not the SPPC price according to the customers group. Is there a workaround for this?

 

If this has been mentioned elsewhere I apologize... perhaps a kick in the right direction?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
My question relates to Order Editor working along with SPPC. It seems to work fine except for when I try to add a product. The price next to the product in the dropdown is only reflecting the set "retail" price and not the SPPC price according to the customers group. Is there a workaround for this?

 

If this has been mentioned elsewhere I apologize... perhaps a kick in the right direction?

 

Thanks.

 

 

To make it more clear, when I add a product in the order editor the price defaults to retail regardless of the customer group. Is there a way to reflect the special pricing in this dropdown? It's important to mention that although the incorrect price shows in the dropdown when I add the product the correct price for the customer group is calculated in the order.

 

Thanks again.

Edited by DimeNote

Share this post


Link to post
Share on other sites
In your admin/includes/functions/general.php, add in this function:

 

function tep_get_products_special_price($product_id) {
    $product_query = tep_db_query("select specials_new_products_price from " . TABLE_SPECIALS . "  where products_id = '" . $product_id . "'");
    $product = tep_db_fetch_array($product_query);
  
    return $product['specials_new_products_price'];
  }

 

 

 

This worked for me, thanks a lot! Before adding this fix, all I got was a blank screen when trying to edit orders.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've a question...

 

I'm trying to install this great tool. But it will not work by me. I have SPSC installed and when i'm trying to click on the button to edit_order.php, i'll get a blank screen. Can somebody help me please...

 

Thanks,

 

Frank

 

My english is not so great btw.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

 

 

I have a problem, If I add a field in order tatal it calculates the tax is not new.

can someone help me please :(

 

We all have the same problem

 

http://forums.oscommerce.de/index.php?showtopic=63462

 

Sorry for my English I come from Germany

 

MFG

 

 

Pictures say more than a thousand words

 

fehler_1_1.jpg

 

And now with an extra box

 

fehler_1.jpg

 

the tax remains the same :(

 

MFG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have now found the body, I think, line 328 in the IF loop "ot_custom_".

Here is the sum plus the field together ot_custom_X.

 

 } elseif ( (tep_not_null($ot_value)) && (tep_not_null($ot_title)) ) { // this modifies if (!strstr($ot_class, 'ot_custom')) { //3
		$new_order_totals[] = array('title' => $ot_title,
				 'text' => $currencies->format($ot_value, true, $order->info['currency'], $order->info['currency_value']),
									'value' => $ot_value,
									'code' => 'ot_custom_' . $j,
									'sort_order' => $j);

				$order->info['total'] += $ot_value;
		$written_ot_totals_array[] = $ot_class;
		$written_ot_titles_array[] = $ot_title;
		$j++;


	  } //end 3

 

But if I expand on the whole it nothing happens:

 

$order->info['total'] += $ot_value;

 

after add

 

$order->info['tax'] += $ot_value;

 

 

 } elseif ( (tep_not_null($ot_value)) && (tep_not_null($ot_title)) ) { // this modifies if (!strstr($ot_class, 'ot_custom')) { //3
		$new_order_totals[] = array('title' => $ot_title,
				 'text' => $currencies->format($ot_value, true, $order->info['currency'], $order->info['currency_value']),
									'value' => $ot_value,
									'code' => 'ot_custom_' . $j,
									'sort_order' => $j);

$order->info['tax'] += $ot_value;					
$order->info['total'] += $ot_value;
		$written_ot_totals_array[] = $ot_class;
		$written_ot_titles_array[] = $ot_title;
		$j++;


	  } //end 3

 

Why not ghet :(

 

MFG

Edited by dumpfbacke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heather,

 

Have you been able to resolve this problem?

I also end up at the Administrator Login prompt when trying to make changes

to customers orders, and like you I would swear it worked OK before!

 

mike

 

When I installed this it worked fine the other day. Yesterday I added a contribution for HTML emails and tested it throughly. This was the only email that did not take on the new form, by that I mean that if I edited an order the new email sent to the customer was the bog standard one and not my new super cool version LOL!

 

Anyways, today I tried to edit an order for the first time for a real customer and after I added the new £ total I was sent back to admin login and then just got a white screen and no updates?? I swear it worked yesterday so where do I look for a solution now?

 

Any help appreciated, thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×