Jump to content
Sign in to follow this  
Farrukh

[Contribution] Header Tags Controller for Admin MS 2.2

Recommended Posts

I have a site using HTC and STS contributions and some others. STS works fine (included infobox v1.0.6).

I installed, a while ago, B. Kellum's contribution STS v4.2 with Header Tags Controller 2.5.9 (19 Aug 2006) on my osC 2.2 MS2.

After that installation, I had a main problem using HTC with duplication in the generated header files such as :

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="fr">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<title>Atelier du Tennis</title><base href="http://www.atelierdutennis.com/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">

...

</script>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<title>Atelier du Tennis</title><base href="http://www.atelierdutennis.com/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<style type="text/css">

<!--

body {

background-color: #EFEFEF;

}

...

 

Now, I want to clarify and solve this main problem.

I strictly followed the Word installation instructions (supplied with that contribution) in order to check for any errors, using file compare utility and so on.

Everything seems to be right.

 

Beside, if I declare headertags.php in STS modules include file parameting via administration panel, the result is a blank index page displayed :

e.g. for index STS module such as Files for index.php template : sts_user_code.php;headertags.php

 

Does anyone could give me some help, info, clarification, or any idea with that.

I red many posts in the forum, and it is now very difficult for me to find somethinh which could really help me in relation with my problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Jack,

 

I had just noticed this within the header tags. It looks like all my pages are working but one, the product reviews write

 

This is the same code and in the latest one. Any ideas??

 

Thanks,

Eric

I just tested it here and it works. Maybe you don't have any text entered for it in Text Control?

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a site using HTC and STS contributions and some others. STS works fine (included infobox v1.0.6).

I installed, a while ago, B. Kellum's contribution STS v4.2 with Header Tags Controller 2.5.9 (19 Aug 2006) on my osC 2.2 MS2.

After that installation, I had a main problem using HTC with duplication in the generated header files such as :

 

 

Now, I want to clarify and solve this main problem.

I strictly followed the Word installation instructions (supplied with that contribution) in order to check for any errors, using file compare utility and so on.

Everything seems to be right.

 

Beside, if I declare headertags.php in STS modules include file parameting via administration panel, the result is a blank index page displayed :

e.g. for index STS module such as Files for index.php template : sts_user_code.php;headertags.php

 

Does anyone could give me some help, info, clarification, or any idea with that.

I red many posts in the forum, and it is now very difficult for me to find somethinh which could really help me in relation with my problem.

Try turning STS off. If the Header Tags code functions properly, the problem is in STS. If not, it is in Header Tags.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try turning STS off. If the Header Tags code functions properly, the problem is in STS. If not, it is in Header Tags.

 

Jack

 

Thank you for your response.

 

Disabling STS cause HTC running : title, description and key fields are displayed in the source code using admin > Fill Tags data.

 

e.g.

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="fr">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<!-- <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=">

<title></title> -->

<title>TOURNA GRIP X10 Information produit - Atelier du Tennis</title>

<meta name="Description" content="TOURNA GRIP X10 Vente en ligne de raquettes, cordages, chaussures, sacs et accessoires pour le tennis Vente en ligne de raquettes, cordages, chaussures, sacs et accessoires pour le tennis"/>

<meta name="Keywords" content="TOURNA GRIP X10 tennis,cordage,garniture,bobine,raquette,chaussure,sac,accessoire,babolat,volkl,

pacific,gosen,vente,vente en ligne tennis,cordage,garniture,bobine,raquette,chaussure,sac,accessoire,babolat,volkl,

pacific,gosen,vente,vente en ligne"/>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>

<!-- EOF: Generated Meta Tags -->

<base href="http://poland.home.pl/atelier/">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

...

 

Charset still appears twice (3 times with STS) and some desc and key data too.

 

I suppose problems remain both in STS and HTC !??

 

PS : How must I do to display HTC data I set in admin > categories.php HTC fields for a specific product instead of those set in Fill Tags menu ?

 

Thanks,

Jacques

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack thanks for the reply,

 

I have just checked the code again to insure that the HT code is correct and is so. I also checked the text control and the product reviews write isnt there. Then I added the page in the page control and it now works. Thank you for your help.

 

I have a suggestion for an upcoming version if their is one.

 

When you click on the text control link you have to re add all the info/select the box or boxes every time you go and make a change to something. I think it would awesome if the info would stay they I put it until I change it. Also to make it a little more clearer on how to add and delete pages.

 

Thanks for your help,

Eric


Eric

 

Keep up on osCommerce changes and updates at

Github | Understand osCommerce a little further at OsCommerce Documentation | Copy and paste your error message in Google add "in osCommerce" at the end to get relevant answers to most issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you for your response.

 

Disabling STS cause HTC running : title, description and key fields are displayed in the source code using admin > Fill Tags data.

 

 

Charset still appears twice (3 times with STS) and some desc and key data too.

 

I suppose problems remain both in STS and HTC !??

 

PS : How must I do to display HTC data I set in admin > categories.php HTC fields for a specific product instead of those set in Fill Tags menu ?

Sounds like the problem is with STS. You should ask the question in that support thread. You can view your product tags in admin->Catalog by editing a product.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Jack thanks for the reply,

 

I have just checked the code again to insure that the HT code is correct and is so. I also checked the text control and the product reviews write isnt there. Then I added the page in the page control and it now works. Thank you for your help.

 

I have a suggestion for an upcoming version if their is one.

 

When you click on the text control link you have to re add all the info/select the box or boxes every time you go and make a change to something. I think it would awesome if the info would stay they I put it until I change it. Also to make it a little more clearer on how to add and delete pages.

 

Thanks for your help,

Eric

The review page shouldn't have had to have been added. It's part of the standard code. When you add it in Page Control, it may not be added in correctly since the pages added by that code uses different code.

 

I'm not sure I understand what you mean about keeping the info. When you click on Text Control, or any link in admin, it reloads the form. That is how oscommerce works. It would be possible to store the form data but that seems a lot of work for little gain since, usually, Text Control is rarely used once the pages are set up.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sounds like the problem is with STS. You should ask the question in that support thread. You can view your product tags in admin->Catalog by editing a product.

 

Jack

 

I'll ask for some help in STS thread.

For the product Tag, I know that, I configured HTC tag field for each product, but only those set in Fill Tags HTC admin menu are taken into account.

Am I missing something !?

 

Thanks a lot for your help and previous responses.

Jacques

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'll ask for some help in STS thread.

For the product Tag, I know that, I configured HTC tag field for each product, but only those set in Fill Tags HTC admin menu are taken into account.

Am I missing something !?

 

Thanks a lot for your help and previous responses.

Jacques

Be sure you have configured STS to work with HTC:

Go to your admin panel, modules, STS.

*For each module installed, add “headertags.php” (without the quotes) to the list of files to include.

For example:

 

• For the default module, you have a parameter named “Files for normal template”. By default it contains only “sts_user_code.php”. If you modify this parameter to “sts_user_code.php;headertags.php”, you will have Header Tags Controller working for all of the pages using the default template. Do the same for the other modules below.

• For the index module, the parameter is called “Files for index.php template”.

• For “product_info module”, there are 2 parameters:
  • “Files for normal template”

  • “Files for content template”

Edited by bkellum

Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Be sure you have configured STS to work with HTC:

Go to your admin panel, modules, STS.

*For each module installed, add “headertags.php” (without the quotes) to the list of files to include.

For example:

 

• For the default module, you have a parameter named “Files for normal template”. By default it contains only “sts_user_code.php”. If you modify this parameter to “sts_user_code.php;headertags.php”, you will have Header Tags Controller working for all of the pages using the default template. Do the same for the other modules below.

• For the index module, the parameter is called “Files for index.php template”.

• For “product_info module”, there are 2 parameters:
  • “Files for normal template”

  • “Files for content template”

 

 

Thank you Bill,

Please find hereafter the resusts of my tests:

 

I effectively followed the instructions you wrote in the associated document for STS v4.2 with HTC v2.5.9 contribution.

I re-checked all and discovered that the includes/header_tags.php file was from the clean_osc directoty (?). I deleted the first require : require(DIR_WS_FUNCTIONS . 'clean_html_comments.php');

 

Now I have the following behaviours :

1) Default and Index modules set with additional parameter headertags.php

 

- index.php is displayed like that :

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="fr">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<title>HEAD_TITLE_TAG_DEFAULT</title>

<meta name="Description" content="HEAD_DESC_TAG_DEFAULT"/>

<meta name="Keywords" content="HEAD_KEY_TAG_DEFAULT"/>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>

<!-- EOF: Generated Meta Tags -->

<base href="http://poland.home.pl/atelier/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">

<!--

...

//-->

</script>

 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<title>HEAD_TITLE_TAG_DEFAULT</title>

<meta name="Description" content="HEAD_DESC_TAG_DEFAULT"/>

<meta name="Keywords" content="HEAD_KEY_TAG_DEFAULT"/>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>

<!-- EOF: Generated Meta Tags -->

 

<base href="http://poland.home.pl/atelier/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<style type="text/css">

 

The line "<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">" is displayed 5 times ! and some Meta lines 2 times.

 

--------------------

When I display a category, I have the HTC fields I configured in admin for that category well displayed :

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="fr">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<title>Raquettes de tennis BABOLAT</title>

<meta name="Description" content="Notre gamme de raquettes de tennis Babolat"/>

<meta name="Keywords" content="tennis,raquette,cordage,chaussure,garniture,bobine,sac;balle,accessoire"/>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>

<!-- EOF: Generated Meta Tags -->

<base href="http://poland.home.pl/atelier/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">

<!--

...

//-->

</script>

 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<title>Raquettes de tennis BABOLAT</title>

<meta name="Description" content="Notre gamme de raquettes de tennis Babolat"/>

<meta name="Keywords" content="tennis,raquette,cordage,chaussure,garniture,bobine,sac;balle,accessoire"/>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"/>

<!-- EOF: Generated Meta Tags -->

 

<base href="http://poland.home.pl/atelier/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<style type="text/css">

But with the same repetitions than before.

 

---------------

If I display for exemple contact_us.php, I have the default HTC fields defined in Header Tags utility.

 

 

2) Now, if I declare headertags.php in Product info module I Have the following message in a blank screen :

Fatal error: Call to undefined function: clean_html_comments() in /atelier/includes/header_tags.php on line 208

 

If I comment this line 208 (call to function clean_html_comments() ), the product_info page for a specific product is displayed like that:

- default HTC title

- product HTC description (defined for each product) followed by default description

- product HTC keywords (defined for each product) followed by default keywords

 

Thanks for your precious help in debugging this problem,

Jacques

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Jack,

 

Just updated to v2.6.2 and this is an absolutlely brilliant contribution !

 

A big thank you for all of your effort in developing and then help and time supporting it.

 

Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

i installed and setup database_setup.php and it worked.

then i uploaded catalog and the title didnt change as it says.

 

what i can do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jacques, may I suggest using the STSv4.3.3 with HTC 2.6.0 bundle? If you want, you can also install the latest version of each contribution separately by following the instrucitons at the STS Power Pack site (link in my signature below). The instructions were made for HTC v2.5.9 but still apply to Jack's latest version 2.6.2.

Good luck,


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys

I'm new to all this so please bear with me. :blink:

 

I am trying to load the header tags controller and I'm stuck

I have uploaded the database_setup.php with success.

I have now followed the Install_catalog instructions to the letter, but I am not getting the change that says I should see my index page with a new title of "home page".

The instructions say that I should find out why this has not changed before continuing further.

 

HELP! PLEASE!

 

I have changed my permissions on the 2 header_tags.php files as instructed

Is it normal at this stage for these 2 header_tags.php files to be empty?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Guys

I'm new to all this so please bear with me. :blink:

 

I am trying to load the header tags controller and I'm stuck

I have uploaded the database_setup.php with success.

I have now followed the Install_catalog instructions to the letter, but I am not getting the change that says I should see my index page with a new title of "home page".

The instructions say that I should find out why this has not changed before continuing further.

 

HELP! PLEASE!

 

I have changed my permissions on the 2 header_tags.php files as instructed

Is it normal at this stage for these 2 header_tags.php files to be empty?

 

Thanks

By empty, do you mean no code in them at all? If so, that is the problem. You should re-upload those files.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jacques, may I suggest using the STSv4.3.3 with HTC 2.6.0 bundle? If you want, you can also install the latest version of each contribution separately by following the instrucitons at the STS Power Pack site (link in my signature below). The instructions were made for HTC v2.5.9 but still apply to Jack's latest version 2.6.2.

Good luck,

 

Bill,

 

I do that, please check my comment here :

STS problem

STS not running now...

 

Jacques

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm I just installed the contribution and got a little question.

 

On product_info.php I wont get any title even if I fill in a title name but If I mark all the options I will get the Default title/desc after the product name is that correct?

 

Shouldnt there be title, product name, .... ?

example: my shop - my product - my description.

 

One last thing, how does the Keyword work? :)

 

almost forgot to thank you, this is a very well made contribution. Thanks ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you. :) It sounds like you may have missed some steps. Did you run the fill tags option? Did you install the code changes to the product_info.php file? Did you read the How to Operate file?

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

I looked around in the header_tags.php file and changed the location on this code:

 if (HTTA_CAT_PRODUCT_DEFAULT_ON=='1') {
	$tags_array['title'] .= ' ' . HEAD_TITLE_TAG_PRODUCT_INFO;
  }

 

So I now get, shop-name: product name in product_info.php and I also understand how the keywords work now. Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
You need to make the changes documented in Install_Catalog.txt.

 

Jack

 

i did the 2nd step but nothing changed.

in title.

 

thats why i ask

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks JACK MCS.

 

Sorry I was having a blonde moment, >_<

 

Is it alright to just add the header_tags.php in now or do I need to start over again?

 

Thanks again for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites
i did the 2nd step but nothing changed.

in title.

 

thats why i ask

thanks.

There are many steps after that. You need to finish them all or it won't work.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks JACK MCS.

 

Sorry I was having a blonde moment, >_<

 

Is it alright to just add the header_tags.php in now or do I need to start over again?

 

Thanks again for the help

You can safely replace the files. If you have made changes to them, those would be lost but it doesn't sound like that is the case in this situation.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am sure this question has been asked before, but this thread is around 175 pages & I can't find a search button to search only this thread. I see that in the categories_description table in the database the following columns...

categories_htc_title_tag	  varchar(80)
categories_htc_desc_tag 	longtext
categories_htc_keywords_tag 	longtext
categories_htc_description 	longtext

 

I know that the categories_htc_title_tag is the <title></title> code.

I know that the categories_htc_desc_tag is the <meta name="Description" content=" "/> code.

I know that the categories_htc_keywords_tag is the <meta name="Keywords" content=" "/> code.

 

What is the categories_htc_description for? What text is used here & where is this text displayed. I couldn't find this anywhere in the page source for the categories.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×