Jump to content
Sign in to follow this  
Brenden

[Contribution] Basic Template Structure v1.0 - For MS2

Recommended Posts

Maybe someone that has done all the edits could forward their fixed files to the author to repost. We can all use a bit of help now and then.


[no external urls in signatures please, kthanks]

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dunno if you answered this bug already, I followed the instructions to the install, and installed the patches and extra bugs that I found around here. But I still get this error

 

Fatal error: Failed opening required 'DIR_WS_TEMPLATESTEMPLATENAME_MAINPAGE' (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php') in /home/virtual/site3/fst/var/www/html/catalog/product_info.php on line 21

 

 

I've redone the configure.php and hit the index.php. Nothing seems to be working.

 

Bryan

 

It ain't no fun, if the homies can't havvve none.


Bryan Davis

 

It Ain't No Fuuun, If the Homies Can't Havvvvvve None.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just for Grins :D Here is the code in my configure.php

 

define('HTTP_SERVER', 'http://localhost'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

 define('HTTPS_SERVER', 'https://localhost'); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers

 define('ENABLE_SSL', true); // secure webserver for checkout procedure?

 define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '69.57.152.62');

 define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '69.57.152.62');

 define('HTTP_COOKIE_PATH', '/~admin3/catalog/');

 define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/~admin3/catalog/');

 define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/~admin3/catalog/');

 define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/~admin3/catalog/');

 define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

 define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

 define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

 define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

 define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

 define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

 define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

 define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

 define('DIR_WS_TEMPLATES', 'templates/');

 define('DIR_WS_CONTENT', DIR_WS_TEMPLATES . 'content/');

 define('DIR_WS_JAVASCRIPT', DIR_WS_INCLUDES . 'javascript/');

 define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');

 define('DIR_FS_CATALOG', '/home/virtual/site3/fst/var/www/html/catalog/');

 define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');

 define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');


Bryan Davis

 

It Ain't No Fuuun, If the Homies Can't Havvvvvve None.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I dunno if you answered this bug already, I followed the instructions to the install, and installed the patches and extra bugs that I found around here. But I still get this error

 

Fatal error: Failed opening required 'DIR_WS_TEMPLATESTEMPLATENAME_MAINPAGE' (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php') in /home/virtual/site3/fst/var/www/html/catalog/product_info.php on line 21

 

 

I've redone the configure.php and hit the index.php. Nothing seems to be working.

 

Bryan

 

It ain't no fun, if the homies can't havvve none.

 

 

Bryan,

 

It looks as though there is a point missing between the DIR_WS_TEMPLATES and TEMPLATENAME_MAIN_PAGE in the require found in the file catalog/product_info.php

 

It should look like this?

 

  require(DIR_WS_TEMPLATES . TEMPLATENAME_MAIN_PAGE);

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well actually a . would concatinate(or however you spell it ) so it I wanted a space or something I would type

 

 var1 . " " . var2

or change is to"/" for the slash but I tried that both ways no dice.


Bryan Davis

 

It Ain't No Fuuun, If the Homies Can't Havvvvvve None.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well actually a . would concatinate(or however you spell it ) so it I wanted a space or something I would type

 

 var1 . " " . var2

or change is to"/" for the slash but I tried that both ways no dice.


Bryan Davis

 

It Ain't No Fuuun, If the Homies Can't Havvvvvve None.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's concatenate and for those who don't know or want to search ...

 

To arrange (strings of characters) into a chained list

 

To be honest though bryan you've lost me :?:

 

That is what is supposed to be in your product_info.php file.

 

For any reason you wanted a space or / you would type:

 

 

require(DIR_WS_TEMPLATES . '/ ' . TEMPLATENAME_MAIN_PAGE);

 

but if this is not the require in the file this is why you are getting the error

 

 require(DIR_WS_TEMPLATES . TEMPLATENAME_MAIN_PAGE);

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the problem there for some reason when I edited and uploaded it to the dir it wasn't editing the file so I what I thought was going to the server wasn't when I installed it looks like it's putting it in another dir lower maybe because of the ip n stuff I don't know. Anyways I get this error on the main pages now.

 

Fatal error: Failed opening required 'templates/box.tpl.php' (include_path='.:/php/includes:/usr/share/php') in /home/virtual/site3/fst/var/www/html/catalog/includes/boxes/tell_a_friend.php on line 24

 

I know why it's doing that, it's because the download that I have doesn't have box.tpl.php I've looked and looked and looked it's not in the original zip or download or nothing anyone seen this??

 

Bryan


Bryan Davis

 

It Ain't No Fuuun, If the Homies Can't Havvvvvve None.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe I should look a little hard before I post next time, I wasn't using the correct version... I was using v0.9

 

You suck, ya Jackass!

 

/me bows


Bryan Davis

 

It Ain't No Fuuun, If the Homies Can't Havvvvvve None.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm prolly doing something wrong, I'm editing a page and sticking in the varibles for the functions to work.

 

Fatal error: Call to undefined function: tep_db_query() in /home/virtual/site3/fst/var/www/html/catalog/new.php on line 49

 

I'm getting this error here and I don't know where I can define this function. Can anyone tell me where it's at?


Bryan Davis

 

It Ain't No Fuuun, If the Homies Can't Havvvvvve None.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the tep_db_query function SHOULD be in the general.php file found in the functions folder on line 32 (in MS2).

 

it is as follows

 

function tep_db_query($query, $link = 'db_link') {

   global $$link;



   if (defined('STORE_DB_TRANSACTIONS') && (STORE_DB_TRANSACTIONS == 'true')) {

     error_log('QUERY ' . $query . "n", 3, STORE_PAGE_PARSE_TIME_LOG);

   }



   $result = mysql_query($query, $$link) or tep_db_error($query, mysql_errno(), mysql_error());



   if (defined('STORE_DB_TRANSACTIONS') && (STORE_DB_TRANSACTIONS == 'true')) {

      $result_error = mysql_error();

      error_log('RESULT ' . $result . ' ' . $result_error . "n", 3, STORE_PAGE_PARSE_TIME_LOG);

   }



   return $result;

 }

 

Have you added the require to application_top.php in your NEW file?

 

  require('includes/application_top.php');

 

Does the rest of your site work OK?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI,

I have installed this contribution and would like to thank the maker since it helped me out greatly.

But...

Will This contribution Affect other contributions?

i.e.

I want to install the infobox_admin contribution and I'm not sure if I'm able to since this contribution had asked me to overwrite all the original php files.

 

Infobox is also asking that I overwrite some files. So I'm not sure if I can.

 

 

Any help would be great.

 

 

Thanks,

 

 

Sammy


Samuel Mateo, Jr.

osC 2.2 MS2

Installed Mods:

WYSIWYG HTMLArea 1.7 | Basic Template System 1.0 | osC-Affiliate | OSC-SupportTicket

Featured Products 1.3 | LoginBox 5.2 | LatestNews 1.1.3 | Extras for IE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sammy,

 

It most certainly will affect the installation of other mods. You cannot overwrite the files, you will have to manually add any other mods, unless they are made to use BTS.

 

I have had no problem installing many mods after installing BTS, you just have to add a lot of the changes to the .tpl.php files - depending on the mod.

 

Manual installation, no overwriting. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if this is a bug that has been addressed.

But I get this error when I click on edit adress or add adress:

Warning: main(includes/javascript/address_book_process.js.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/nisi/public_html/templates/main_page.tpl.php on line 11



Fatal error: main(): Failed opening required 'includes/javascript/address_book_process.js.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home2/nisi/public_html/templates/main_page.tpl.php on line 11

 

And a 404 Page not found when I click on notifications:

http://www.jehova-nisi.com/FILENAME_PRODUCT_NOTIFICATIONS?osCsid=1c7a4d7dbdb290e57549faba3cd48aa9

 

The tell A Friend Box is also not working. Does this have anything to do with BTS?

 

 

Thanks,

 

 

Sammy


Samuel Mateo, Jr.

osC 2.2 MS2

Installed Mods:

WYSIWYG HTMLArea 1.7 | Basic Template System 1.0 | osC-Affiliate | OSC-SupportTicket

Featured Products 1.3 | LoginBox 5.2 | LatestNews 1.1.3 | Extras for IE

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cannot seem to get past this error:

 

Warning: main(DIR_WS_TEMPLATESbox.tpl.phpTPL): failed to open stream: No such file or directory in C:Domains2point4.co.ukwwwrootcatalogincludesboxescategories.php on line 129

 

Fatal error: main(): Failed opening required 'DIR_WS_TEMPLATESbox.tpl.phpTPL' (include_path='.;c:php4pear') in C:Domains2point4.co.ukwwwrootcatalogincludesboxescategories.php on line 129

 

It looks to me that the part:

 

'DIR_WS_TEMPLATESbox.tpl.phpTPL'

 

Seems not to contain some sort of separater between _TEMPLATES and box.tpl.php

 

Or is it something completely different?

 

I know little if anything about php and it's on my todo list, but it's a hell of a long list :shock:

 

Cheers fellas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same ol stuff here. Has anyone come up with a solid fix on this? All of the files are in the right directories and I am looking right at the file catalogincludesmain_page.tpl.php through my ftp client , but the URL , /catalog/includes/main_page.tpl.phpsays it's not? Ca-razy it is. :lol:

 

 

 

Warning: main(DIR_WS_INCLUDESmeta_tags.php): failed to open stream: No such file or directory in e:websitesburnedzone.netosccatalogincludesmain_page.tpl.php on line 5

 

Fatal error: main(): Failed opening required 'DIR_WS_INCLUDESmeta_tags.php' (include_path='.;c:phpincludes') in e:websitesburnedzone.netosccatalogincludesmain_page.tpl.php on line 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Brenden,

Where you at buddy?

We need your help.


Samuel Mateo, Jr.

osC 2.2 MS2

Installed Mods:

WYSIWYG HTMLArea 1.7 | Basic Template System 1.0 | osC-Affiliate | OSC-SupportTicket

Featured Products 1.3 | LoginBox 5.2 | LatestNews 1.1.3 | Extras for IE

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ PropioWeb

track the post back to page 2 and 3

there is a fix to your problem there :wink:

so i think.

And for your 404 problem double check your configure.php files

seems to be a configuration error


The more you do, the more you learn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Geek,

I checked the previous postings and I don't think my issues have been addressed. Or at least I could not see any connection between my issue and those posted before.

 

And how do i find what the problem is in the configuration file?

 

Thanks,

 

Sammy


Samuel Mateo, Jr.

osC 2.2 MS2

Installed Mods:

WYSIWYG HTMLArea 1.7 | Basic Template System 1.0 | osC-Affiliate | OSC-SupportTicket

Featured Products 1.3 | LoginBox 5.2 | LatestNews 1.1.3 | Extras for IE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone, Have an answer to my questions!

 

Thanks,


Samuel Mateo, Jr.

osC 2.2 MS2

Installed Mods:

WYSIWYG HTMLArea 1.7 | Basic Template System 1.0 | osC-Affiliate | OSC-SupportTicket

Featured Products 1.3 | LoginBox 5.2 | LatestNews 1.1.3 | Extras for IE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anyone, Have an answer to my questions!

 

Thanks,

 

This is what a configure.php file should look like when running the basic template structure and on a localhost machine.

 

<?php

/*

 osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions

 http://www.oscommerce.com



 Copyright (c) 2003 osCommerce



 Released under the GNU General Public License

*/



// Define the webserver and path parameters

// * DIR_FS_* = Filesystem directories (local/physical)

// * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)

 define('HTTP_SERVER', 'http://localhost'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

 define('HTTPS_SERVER', ''); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers

 define('ENABLE_SSL', false); // secure webserver for checkout procedure?

 define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'localhost');

 define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '');

 define('HTTP_COOKIE_PATH', '/catalog5/');

 define('HTTPS_COOKIE_PATH', '');

 define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/catalog5/');

 define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '');

 define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

 define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

 define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

 define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

 define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

 define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

 define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

 define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');



//**********************************************************

 define('DIR_WS_TEMPLATES', 'templates/');

 define('DIR_WS_CONTENT', DIR_WS_TEMPLATES . 'content/');

 define('DIR_WS_JAVASCRIPT', DIR_WS_INCLUDES . 'javascript/');



//**********************************************************



 define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');

 define('DIR_FS_CATALOG', 'E:/catalog5/');

 define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');

 define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');



// define our database connection

 define('DB_SERVER', 'localhost'); // eg, localhost - should not be empty for productive servers

 define('DB_SERVER_USERNAME', 'root');

 define('DB_SERVER_PASSWORD', '');

 define('DB_DATABASE', 'oscommerce6');

 define('USE_PCONNECT', 'false'); // use persistent connections?

 define('STORE_SESSIONS', ''); // leave empty '' for default handler or set to 'mysql'

The part between the *** is probably where you are getting the error, cross reference your file against this.

 

The configure.php file is found in the includes folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI Lango,

thanks for taking a stab at helping me out I've been trying to get help for about three days now, I appreciate it. But that part of my configure file looks just like yours.

 

I followed all the instructions correctly and went back through and crossferenced them like 50 times again and I cannot find any fault on my end. I may be wrong though.

 

Anyone else have this problem?

 

I also get a blank page when I click to see my notifications. Thi is the URL:

http://www.jehova-nisi.com/FILENAME_PRODUCT_NOTIFICATIONS


Samuel Mateo, Jr.

osC 2.2 MS2

Installed Mods:

WYSIWYG HTMLArea 1.7 | Basic Template System 1.0 | osC-Affiliate | OSC-SupportTicket

Featured Products 1.3 | LoginBox 5.2 | LatestNews 1.1.3 | Extras for IE

Share this post


Link to post
Share on other sites
HI Lango,

thanks for taking a stab at helping me out I've been trying to get help for about three days now, I appreciate it. But that part of my configure file looks just like yours.

 

I followed all the instructions correctly and went back through and crossferenced them like 50 times again and I cannot find any fault on my end. I may be wrong though.

 

Anyone else have this problem?

 

I also get a blank page when I click to see my notifications. Thi is the URL:

http://www.jehova-nisi.com/FILENAME_PRODUCT_NOTIFICATIONS

 

have you installed the patch that Brendan made available for download from his site?

 

Patches for BTS ver1.0 can be found here http://www.w3design.ca/files/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×