Jump to content
mikejay

my site doesnt forward from http to https

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi @mikejay It does go into secure mode as it should when going to login or checkout. There are ways to make it secure on all pages. That being said, you are using very old version of code. Here is a link to the oscommerce download page. I would strongly suggest to check into using the newest Phoenix Community Edition coding!

https://www.oscommerce.com/Products

 

Edited by allaboutwicker

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, mikejay said:

but if i just use the site name or www. it wont forward to the https

Edit the includes/configure.php file and, if present, change the links for your site from http://www... to https://www...

Then edit the .htaccess file in the root of your shop and add the following, edited to match your site. The first line is not required if one is present but be sure to place the other lines after it.

RewriteEngine On 

#redirect index.php to root
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9}\ /index\.php\ HTTP/
RewriteRule ^index\.php$ https://www.YOUR SITE.com/catalog/ [R=301,L]

#redirect non-www to www
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^YOUR SITE\.com
RewriteRule ^(.*)$ https://www.YOUR SITE.com/catalog/$1 [R=permanent,L]

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.YOUR SITE.com/catalog/$1 [R,L]

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×