Jump to content
torinwalker

New UPS XML Shipping Module available

Recommended Posts

This is not the job of the shipping modules. The shipping modules return shipping cost etc. to checkout_shipping, the customer picks one and then it is up to the osC code to store and display that info. UPSXML has nothing to do with that IMHO.

 

 

Well it needs to, people need to know how much they are going to be charged on the bill. At that second they may know, but later down the road the bill could look very confusing resulting in unwanted phone calls or emails that shouldn't have to be sent in the first place. If the module selects the price, it should display it on the next page, it only makes sense.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If the module selects the price, it should display it on the next page, it only makes sense.

The UPSXML module doesn't select the price, it only sends price and info to checkout_shipping.php. Anyway, this is what is on a recent order email that was sent out to a customer (I obliterated the product with ****):

Products
------------------------------------------------------
1 x ***************************************** = $17.65
------------------------------------------------------
Sub-Total: $17.65
United Parcel Service (XML) (1 pkg, 2.159 lbs total) (UPS Ground, EDD: August 19, 2005): $4.77
Total: $22.42

so I don't know why you don't see something similar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the error I got, I have all of the access codes and everything seems setup correctly. Anybody have any suggestions?

 

United Parcel Service (XML)

Rating and Service 1.0001 0 An unknown error occured while attempting to contact the UPS gateway : Rating and Service 1.0001 0 An unknown error occured while attempting to contact the UPS gateway

Share this post


Link to post
Share on other sites
This is the error I got, I have all of the access codes and everything seems setup correctly. Anybody have any suggestions?
Yes, read step 8 in the readme.txt that came with the contribution (about setting up a log file to log the errors).

There is a good chance the error will go away if you uncomment this line (around 647):

       // curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, 0);

in catalog/includes/modules/shipping/upsxml.php.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok thanks for the assistance here is what is in my error file now, can anybody help with any suggestions please?

 

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 15:10:51

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/TimeInTransit

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

<AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

<UserId>***</UserId>

<Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<TimeInTransitRequest xml:lang="en-US">

<Request>

<TransactionReference>

<CustomerContext>Time in Transit</CustomerContext>

<XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

</TransactionReference>

<RequestAction>TimeInTransit</RequestAction>

</Request>

<TransitFrom>

<AddressArtifactFormat>

<PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

<PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostcodePrimaryLow>42102</PostcodePrimaryLow>

</AddressArtifactFormat>

</TransitFrom>

<TransitTo>

<AddressArtifactFormat>

<PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

<PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostcodePrimaryLow>42104</PostcodePrimaryLow>

<PostcodePrimaryHigh>42104</PostcodePrimaryHigh>

</AddressArtifactFormat>

</TransitTo>

<PickupDate>20050828</PickupDate>

<ShipmentWeight>

<UnitOfMeasurement>

<Code>LBS</Code>

</UnitOfMeasurement>

<Weight>10</Weight>

</ShipmentWeight>

<InvoiceLineTotal>

<CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

<MonetaryValue>100</MonetaryValue>

</InvoiceLineTotal>

</TimeInTransitRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

------------------------------------------

Time in Transit: 0

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 15:10:51

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/Rate

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

<AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

<UserId>***</UserId>

<Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<RatingServiceSelectionRequest xml:lang="en-US">

<Request>

<TransactionReference>

<CustomerContext>Rating and Service</CustomerContext>

<XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

</TransactionReference>

<RequestAction>Rate</RequestAction>

<RequestOption>shop</RequestOption>

</Request>

<PickupType>

<Code>01</Code>

</PickupType>

<Shipment>

<Shipper>

<Address>

<City>Bowling Green</City>

<StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostalCode>42102</PostalCode>

</Address>

</Shipper>

<ShipTo>

<Address>

<City>Bowling Green</City>

<StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostalCode>42104</PostalCode>

</Address>

</ShipTo>

<Package>

<PackagingType>

<Code>02</Code>

</PackagingType>

<PackageWeight>

<UnitOfMeasurement>

<Code>LBS</Code>

</UnitOfMeasurement>

<Weight>39.8</Weight>

</PackageWeight>

<PackageServiceOptions>

<InsuredValue>

<CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

<MonetaryValue>252</MonetaryValue>

</InsuredValue>

</PackageServiceOptions>

</Package>

</Shipment>

<CustomerClassification>

<Code>01</Code>

</CustomerClassification>

</RatingServiceSelectionRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

Edited by xearoth

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok thanks for the assistance here is what is in my error file now, can anybody help with any suggestions please?
I take it you set this to '1':

        $this->use_exec = '0';

What do you get when you set it to '0' again?

The cURL errors are interesting, using exec won't give any.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok thanks for the assistance here is what is in my error file now, can anybody help with any suggestions please?

 

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 15:10:51

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/TimeInTransit

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

?  <AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

?  <UserId>***</UserId>

?  <Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<TimeInTransitRequest xml:lang="en-US">

?  <Request>

? ? ?  <TransactionReference>

? ? ? ? ?  <CustomerContext>Time in Transit</CustomerContext>

? ? ? ? ?  <XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

? ? ?  </TransactionReference>

? ? ?  <RequestAction>TimeInTransit</RequestAction>

?  </Request>

?  <TransitFrom>

? ? ?  <AddressArtifactFormat>

? ? ? ? ?  <PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

? ? ? ? ?  <PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

? ? ? ? ?  <CountryCode>US</CountryCode>

? ? ? ? ?  <PostcodePrimaryLow>42102</PostcodePrimaryLow>

? ? ?  </AddressArtifactFormat>

?  </TransitFrom>

?  <TransitTo>

? ? ?  <AddressArtifactFormat>

? ? ? ? ?  <PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

? ? ? ? ?  <PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

? ? ? ? ?  <CountryCode>US</CountryCode>

? ? ? ? ?  <PostcodePrimaryLow>42104</PostcodePrimaryLow>

? ? ? ? ?  <PostcodePrimaryHigh>42104</PostcodePrimaryHigh>

? ? ?  </AddressArtifactFormat>

?  </TransitTo>

?  <PickupDate>20050828</PickupDate>

?  <ShipmentWeight>

? ? ?  <UnitOfMeasurement>

? ? ? ? ?  <Code>LBS</Code>

? ? ?  </UnitOfMeasurement>

? ? ?  <Weight>10</Weight>

?  </ShipmentWeight>

?  <InvoiceLineTotal>

? ? ?  <CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

? ? ?  <MonetaryValue>100</MonetaryValue>

?  </InvoiceLineTotal>

</TimeInTransitRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

------------------------------------------

Time in Transit: 0

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 15:10:51

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/Rate

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

?  <AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

?  <UserId>***</UserId>

?  <Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<RatingServiceSelectionRequest xml:lang="en-US">

?  <Request>

? ? ?  <TransactionReference>

? ? ? ? ?  <CustomerContext>Rating and Service</CustomerContext>

? ? ? ? ?  <XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

? ? ?  </TransactionReference>

? ? ?  <RequestAction>Rate</RequestAction>

? ? ?  <RequestOption>shop</RequestOption>

?  </Request>

?  <PickupType>

? ? ?  <Code>01</Code>

?  </PickupType>

?  <Shipment>

? ? ?  <Shipper>

? ? ? ? ?  <Address>

? ? ? ? ? ? ?  <City>Bowling Green</City>

? ? ? ? ? ? ?  <StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

? ? ? ? ? ? ?  <CountryCode>US</CountryCode>

? ? ? ? ? ? ?  <PostalCode>42102</PostalCode>

? ? ? ? ?  </Address>

? ? ?  </Shipper>

? ? ?  <ShipTo>

? ? ? ? ?  <Address>

? ? ? ? ? ? ?  <City>Bowling Green</City>

? ? ? ? ? ? ?  <StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

? ? ? ? ? ? ?  <CountryCode>US</CountryCode>

? ? ? ? ? ? ?  <PostalCode>42104</PostalCode>

? ? ? ? ?  </Address>

? ? ?  </ShipTo>

? ? ?  <Package>

? ? ? ? ?  <PackagingType>

? ? ? ? ? ? ?  <Code>02</Code>

? ? ? ? ?  </PackagingType>

? ? ? ? ?  <PackageWeight>

? ? ? ? ? ? ?  <UnitOfMeasurement>

? ? ? ? ? ? ? ? ?  <Code>LBS</Code>

? ? ? ? ? ? ?  </UnitOfMeasurement>

? ? ? ? ? ? ?  <Weight>39.8</Weight>

? ? ? ? ?  </PackageWeight>

? ? ? ? ?  <PackageServiceOptions>

? ? ? ? ? ? ?  <InsuredValue>

? ? ? ? ? ? ? ? ?  <CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

? ? ? ? ? ? ? ? ?  <MonetaryValue>252</MonetaryValue>

? ? ? ? ? ? ?  </InsuredValue>

? ? ? ? ?  </PackageServiceOptions>

? ? ?  </Package>

?  </Shipment>

?  <CustomerClassification>

? ? ?  <Code>01</Code>

?  </CustomerClassification>

</RatingServiceSelectionRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

 

find this line (around line 80) of the upsxml.php file

 

 

// when cURL is not compiled into PHP (Windows users, some Linux users)
// you can set the next variable to "1" and then exec(curl -d $xmlRequest, $xmlResponse)
// will be used
? ? ? ?$this->use_exec = '0';

 

try changing the 0 to a 1 (or vice versa) and see what happens.

Edited by shaunklink

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok changed it to 0 this time and i think still the same thing ...

 

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 15:54:24

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/TimeInTransit

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

<AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

<UserId>***</UserId>

<Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<TimeInTransitRequest xml:lang="en-US">

<Request>

<TransactionReference>

<CustomerContext>Time in Transit</CustomerContext>

<XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

</TransactionReference>

<RequestAction>TimeInTransit</RequestAction>

</Request>

<TransitFrom>

<AddressArtifactFormat>

<PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

<PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostcodePrimaryLow>42102</PostcodePrimaryLow>

</AddressArtifactFormat>

</TransitFrom>

<TransitTo>

<AddressArtifactFormat>

<PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

<PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostcodePrimaryLow>42104</PostcodePrimaryLow>

<PostcodePrimaryHigh>42104</PostcodePrimaryHigh>

</AddressArtifactFormat>

</TransitTo>

<PickupDate>20050828</PickupDate>

<ShipmentWeight>

<UnitOfMeasurement>

<Code>LBS</Code>

</UnitOfMeasurement>

<Weight>10</Weight>

</ShipmentWeight>

<InvoiceLineTotal>

<CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

<MonetaryValue>100</MonetaryValue>

</InvoiceLineTotal>

</TimeInTransitRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

------------------------------------------

Time in Transit: 0

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 15:54:24

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/Rate

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

<AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

<UserId>***</UserId>

<Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<RatingServiceSelectionRequest xml:lang="en-US">

<Request>

<TransactionReference>

<CustomerContext>Rating and Service</CustomerContext>

<XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

</TransactionReference>

<RequestAction>Rate</RequestAction>

<RequestOption>shop</RequestOption>

</Request>

<PickupType>

<Code>01</Code>

</PickupType>

<Shipment>

<Shipper>

<Address>

<City>Bowling Green</City>

<StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostalCode>42102</PostalCode>

</Address>

</Shipper>

<ShipTo>

<Address>

<City>Bowling Green</City>

<StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostalCode>42104</PostalCode>

</Address>

</ShipTo>

<Package>

<PackagingType>

<Code>02</Code>

</PackagingType>

<PackageWeight>

<UnitOfMeasurement>

<Code>LBS</Code>

</UnitOfMeasurement>

<Weight>39.8</Weight>

</PackageWeight>

<PackageServiceOptions>

<InsuredValue>

<CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

<MonetaryValue>252</MonetaryValue>

</InsuredValue>

</PackageServiceOptions>

</Package>

</Shipment>

<CustomerClassification>

<Code>01</Code>

</CustomerClassification>

</RatingServiceSelectionRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok changed it to 0 this time and i think still the same thing ...
Doesn't look like the change stuck, since the phrase "UPS REQUEST using exec():" is only written to the logfile when "$this->use_exec = '1';"

Share this post


Link to post
Share on other sites

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 17:28:09

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/TimeInTransit

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

<AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

<UserId>***</UserId>

<Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<TimeInTransitRequest xml:lang="en-US">

<Request>

<TransactionReference>

<CustomerContext>Time in Transit</CustomerContext>

<XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

</TransactionReference>

<RequestAction>TimeInTransit</RequestAction>

</Request>

<TransitFrom>

<AddressArtifactFormat>

<PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

<PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostcodePrimaryLow>42102</PostcodePrimaryLow>

</AddressArtifactFormat>

</TransitFrom>

<TransitTo>

<AddressArtifactFormat>

<PoliticalDivision2>Bowling Green</PoliticalDivision2>

<PoliticalDivision1>KY</PoliticalDivision1>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostcodePrimaryLow>42104</PostcodePrimaryLow>

<PostcodePrimaryHigh>42104</PostcodePrimaryHigh>

</AddressArtifactFormat>

</TransitTo>

<PickupDate>20050828</PickupDate>

<ShipmentWeight>

<UnitOfMeasurement>

<Code>LBS</Code>

</UnitOfMeasurement>

<Weight>10</Weight>

</ShipmentWeight>

<InvoiceLineTotal>

<CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

<MonetaryValue>100</MonetaryValue>

</InvoiceLineTotal>

</TimeInTransitRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

------------------------------------------

Time in Transit: 0

------------------------------------------

DATE AND TIME: 2005-08-27 17:28:09

UPS URL: https://wwwcie.ups.com:443/ups.app/xml/Rate

UPS REQUEST using exec(): <?xml version="1.0"?>

<AccessRequest xml:lang="en-US">

<AccessLicenseNumber>***</AccessLicenseNumber>

<UserId>***</UserId>

<Password>***</Password>

</AccessRequest>

<?xml version="1.0"?>

<RatingServiceSelectionRequest xml:lang="en-US">

<Request>

<TransactionReference>

<CustomerContext>Rating and Service</CustomerContext>

<XpciVersion>1.0001</XpciVersion>

</TransactionReference>

<RequestAction>Rate</RequestAction>

<RequestOption>shop</RequestOption>

</Request>

<PickupType>

<Code>01</Code>

</PickupType>

<Shipment>

<Shipper>

<Address>

<City>Bowling Green</City>

<StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostalCode>42102</PostalCode>

</Address>

</Shipper>

<ShipTo>

<Address>

<City>Bowling Green</City>

<StateProvinceCode>KY</StateProvinceCode>

<CountryCode>US</CountryCode>

<PostalCode>42104</PostalCode>

</Address>

</ShipTo>

<Package>

<PackagingType>

<Code>02</Code>

</PackagingType>

<PackageWeight>

<UnitOfMeasurement>

<Code>LBS</Code>

</UnitOfMeasurement>

<Weight>39.8</Weight>

</PackageWeight>

<PackageServiceOptions>

<InsuredValue>

<CurrencyCode>USD</CurrencyCode>

<MonetaryValue>252</MonetaryValue>

</InsuredValue>

</PackageServiceOptions>

</Package>

</Shipment>

<CustomerClassification>

<Code>01</Code>

</CustomerClassification>

</RatingServiceSelectionRequest>

 

Error from cURL using exec() since there is no $xmlResponse

UPS RESPONSE using exec():

Share this post


Link to post
Share on other sites

what exactly is this error?

 

1146 - Table 'test.table_packaging' doesn't exist

 

select * from TABLE_PACKAGING order by package_cost;

 

[TEP STOP]

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok figured that out, also found out curl wasnt installed correctly now i get this, just gotta get it straight with ups

250003: Invalid Access License number

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody know how to take the date off of when it might be delivered and also how to change the maximum shipping weight from 150 to something else? I have a 242 lb item that needs to be shipped, any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does anybody know how to take the date off of when it might be delivered

Follow the instructions in the code (around line 217) in upsxml.php: comment out this part of it.

// BOF Time In Transit: comment out this section if you don't want/need to have
// expected delivery dates
/*
       $this->servicesTimeintransit = $this->_upsGetTimeServices();
       if ($this->logfile) {
           error_log("------------------------------------------\n", 3, $this->logfile);
           error_log("Time in Transit: " . $this->timeintransit . "\n", 3, $this->logfile);
       }
*/
// EOF Time In Transit

how to change the maximum shipping weight from 150 to something else? I have a 242 lb item that needs to be shipped, any suggestions?
I understood UPS won't take such a heavy item, but better check that (UPS website?). I believe there are contributions that give you the opportunity to force a shipping method on certain items, but I can't tell you which one. Check the shipping forum (perhaps something like indivual shipping...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys I have a question for those of you who have had UPSXML isntalled on your ecommrce sites for a while now...How reliable in the UPS server? does it go down a lot of times which in turn doesnt give you a quote? Im in testing mode right now with our site and i have the module working but on ocasion i seem to get very slow response, as well as occasional errors , although rare i get a bit concerened if these errors and downtimes pop up as we get a lot of traffic on a daily basis. Or could it be a problem with our host ?

 

any insight would be appricieted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi,

 

finally got the module to work with a lot of reading and hacking, but here's my problem. The rates I'm getting is not the same as when I get a quote on the UPS website. Being based in Malaysia, the quotes I get (on ups.com) are automatically in MYR. The rates I'm getting on my installation of OSC are (I think) also in MYR albeit higher.

 

How can I set the quote from UPS to be in USD? the items we are selling are in USD.

 

Thanks,

@l

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody know how I can make the number of boxes be by the number of products i have ordered? Every product we ship has to be in its own box out of the warehouse. So therefore when i add three products to the shopping cart it comes back with 1 x (total of 3 products weight)

 

I need it ot be (number of products) x (total weight)

 

any help on this matter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does anybody know how I can make the number of boxes be by the number of products i have ordered? Every product we ship has to be in its own box out of the warehouse. So therefore when i add three products to the shopping cart it comes back with 1 x (total of 3 products weight)

Install the dimensions part of the UPSXML contribution. It gives you the possibility to mark a products as 'ready_to_ship'. In the UPSXML class, these products will be asked a quote for with the dimensions and weight that you enter in the admin section for the product. So no trying to stuff it in a box with other products. This works well when all your products are ready-to-ship. If not.... the packing algorithm doesn't work very well, it drops packages to get out of loops for example.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having a problem similar to the one PopTheTop reported back in May - the UPS XML module is working, but only one UPS shipping method (Standard) is showing up, despite my having five methods (Next Day Air, 2nd Day Air, Ground, Worldwide Express, Standard) enabled in the admin. Also, the price it lists for standard seems inordinately high (around $23 for A 5kg package).

 

I tried what was suggested earlier in the thread, commenting out the exclusion of choices (around line 238):

// BOF limit choices
//      if (!exclude_choices($type)) continue;
// EOF limit choices

And then it showed more methods, but they don't seem to quite match up to what was selected in the admin, and one of them is blank - it has a price and a radio button, but no name:

 

UPS Standard, 2005-09-07 $10.48

(blank line) $11.17

UPS Express Saver, 2005-09-07 $11.77

UPS Express Early A.M. $43.53

UPS Express, 2005-09-07 $17.47

 

So now I have more methods, but the aren't the same ones I picked in the admin, one of them's blank, and the price for UPS Standard is wildly different. Anyone have any idea what might be going on here?

 

If it helps, I'm using version 1.1.4, not using dimension support, and I have made no modifications to the module except for the one listed above (commenting out the exclude_choices line). I think my version of osCommerce is 2.2ms2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
the UPS XML module is working, but only one UPS shipping method (Standard) is showing up, despite my having five methods (Next Day Air, 2nd Day Air, Ground, Worldwide Express, Standard) enabled in the admin. Also, the price it lists for standard seems inordinately high (around $23 for A 5kg package).

 

And then it showed more methods, but they don't seem to quite match up to what was selected in the admin, and one of them is blank - it has a price and a radio button, but no name:

 

UPS Standard, 2005-09-07  $10.48

(blank line)  $11.17

UPS Express Saver, 2005-09-07  $11.77

UPS Express Early A.M.  $43.53

UPS Express, 2005-09-07  $17.47

 

So now I have more methods, but the aren't the same ones I picked in the admin, one of them's blank, and the price for UPS Standard is wildly different. Anyone have any idea what might be going on here?

The fact that UPS is not quoting you for Next Day Air, 2nd Day Air, Ground, Worldwide Express explains of course that they don't show up.

 

The blank line probably means that UPS has introduced a new service with a name that is not recognized by the UPSXML module.

 

However, the difference between the $10.48 and the $23 is not easily explained away.

 

The only way to find out more is enable logging (follow the instructions in the source code of modules/shipping/upsxml.php), try it again and see what info UPS sends back. It is not easy to read since their server doesn't use any line breaks in the XML, so it is one big long line.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JanZ ok I installed the contribution Packaging data for UPS XML. Now how exactly do I go about making products ready_to_ship so every product will be counted as a box so it will be 5 x 15lbs instead of 1 x 15 lbs

 

THanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Now how exactly do I go about making products ready_to_ship so every product will be counted as a box so it will be 5 x 15lbs instead of 1 x 15 lbs

You can input the dimensions and check the box for ready-to-ship in the page where you change catalogue text, price etc. for a product (admin/categories.php on the product level).

If every product is the same it might be handier to do in phpMyAdmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JanZ i guess i downloaded the wrong thing, can you send me a link to the contrib cause i didnt see any changes to anything other then packaging options. thanks a ton!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×