Jump to content
Sign in to follow this  
MaxiDVD

[Contribution] HTML WYSIWYG Editor for Product Desc, MS1 2.2

Recommended Posts

I have seen a number of different contributions in this thread. Which is the latest and which one has the html email and newsletter capabilities? I downloaded "HTML WYSIWYG (MULTI-LINGUAL) EDITOR FOR PRODUCT DESCRIPTIONS v1.6.6 Beta" but this file was missing from the archive; admin/comment_customer_bar.php. I am using Ian's loaded snapshot (nov. 2002). Thanks for any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, great contribution. Everything seems to be working, but when I try to upload images using the File manager, it says File 'sample.jpg' could not be created. Same thing when I try to create a directory.

 

I tried chmoding the images directory to 777, actually, I don't know which images directory they are refering to exactly.

 

When I link to a URL image, it works fine.

 

Any help is appreciated.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

jajayao and carloshax,,

 

if you read back a few pages in this topic you will find them questions/problems have been answered before.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can any one tell me if they have sucessuully installed WYSIWYG Editor over the Additional Image Module? And if so any pitfalls to watch out for?

 

Thanks all...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome contribution! If I can just this last bug out I'll be even more thrilled.

 

Okay, I'm sure this isn't new, but I just went back through about 10 pages and couldn't find the answer (probably looked right over it) for this:

 

I've got a clean MS2 install, copied the wysiwyg_ms2.zip files over top of it, ran the SQL, and everything seems to work great. Except:

 

When I try to upload an image I get

File 'file.gif' could not be created

 

When I try to create a directory, I get

Folder 'testdir' could not be created

 

Can you tell me what I need to check, or give me a link to a specific article that has the answer to it?

 

Thanks!

 

- Brian


Simple Template System (STS)

Layout your site with 1 (or more) HTML file!

Download STS: http://www.oscommerce.com/community/contributions,1524

Support: http://forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=58541

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zarro,

 

I havent tried that contribution, so I wont comment..

 

 

DiamondSea

 

You need to play-around abit with the image uploader configuration file till it matches your store/webserver settings...

 

admin/htmlarea/popups/config.inc.php

define("IMAGE_DIR", 'trim("c:/php/www/catalog/images"));  

define("IMAGE_URL", trim("catalog/images/"));  

 

define("SCRIPT_DIR", trim("c:/php/www/admin/htmlarea/popups/"));  

define("SCRIPT_URL", trim("admin/htmlarea/popups/"));

 

Cheers MaxiDVD :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaxiDVD, thanks for the pointer!

 

Apparently there is an error in the latest version of the wysiwyg_ms2.zip contribution:

 

In the file .../catalog/admin/htmlarea/popups/config.inc.php file the line

define("IMAGE_DIR", trim(DIR_FS_DOCUMENT_ROOT . DIR_WS_CATALOG_IMAGES));

should read

define("IMAGE_DIR", trim(DIR_FS_DOCUMENT_ROOT . DIR_WS_IMAGES));

 

After I fixed that it worked great.


Simple Template System (STS)

Layout your site with 1 (or more) HTML file!

Download STS: http://www.oscommerce.com/community/contributions,1524

Support: http://forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=58541

Share this post


Link to post
Share on other sites

It appears that images in Images Root don't have a delete option, but all the subdiretories do.

 

Is this by design or do I need to change something?


Simple Template System (STS)

Layout your site with 1 (or more) HTML file!

Download STS: http://www.oscommerce.com/community/contributions,1524

Support: http://forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=58541

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Brian,

 

Thanks for pointing out that problem with the image directory, I'll need to change that ay? LOL

 

BTW I never noticed that Delete Option only being available in sub-categories, but your right there too - Its like that on mine..

 

Iv'e never had to delete any images so I never noticed, I have a suggestion, where you defined you images directory.

 

Try changing you image root to you catalog root, I doesnt seem to like deleting items directly from its own opening root.. so if you set catalog as the opening root the image directory then be comes a subdirectory, and you have full delete options.

 

define("IMAGE_DIR", trim(DIR_FS_CATALOG));

define("IMAGE_URL", trim(DIR_WS_CATALOG));

 

Cheers Lee :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem with changing the Image Root would be that I'm planning on having end-users (pipe in scary music) have access to the admin panel and I can promise that they would go in and delete the includes directory that they never use to save disk space or something. Can you tell I do tech support a lot? :-)

 

Aside from that, would changing the above variables have any repercussions on the rest of the system?

 

Another question: To replace the Products Image browse button with the Image Selector button from the HTMLarea editor, how would I do that? Got a link to the answer on here somewhere?

 

Thanks!


Simple Template System (STS)

Layout your site with 1 (or more) HTML file!

Download STS: http://www.oscommerce.com/community/contributions,1524

Support: http://forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=58541

Share this post


Link to post
Share on other sites

end-users (pipe in scary music) have access to the admin panel and I can promise that they would go in and delete the includes directory that they never use to save disk space or something

I can guarentee thats what they'll lol..

 

Thats the only repercusion..

 

Yeah sure will, I may included them as on/off options in admin, just back to your original question.  

 

editor_basic.js or/and editor_advanced.js  

 

 

you can make custom buttons pretty easy just duplicated //Custom 3 create a new under it call it //Custom 4 or alter 1,2,3 then in the top of them files you need to uncomment these or create the new ones  

 

this part is the placement on the WYSIWYG toolbars  

// ['custom1', 'custom3', custom3','separator'],  

 

also this part  

 

// Add custom buttons here:  

"custom1": ['custom1', ' Purpose of button 1 ', 'editor_action(this.id)', 'ed_custom.gif'],  

"custom2": ['custom2', ' Purpose of button 2 ', 'editor_action(this.id)', 'ed_custom.gif'],  

"custom3": ['custom3', ' Custom info ', 'editor_action(this.id)', 'ed_custom.gif'],  

this part defines the name of the button the mouse-over name and the image to be used for the button  

 

Cheers Lee

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed this module but I'm not sure how to use it. How do you open a page to edit? All I see is a blank page. Are there some instructions or HOWTO somewhere I'm missing?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaxiDVD, it sounds like you are answering the question "How do I add custom buttons in HTMLall" . Ami I correct?

 

However my question is "How can I use the image uploader/selector tool to select the image used by OSC on the Edit Product page (the BROWSE button located below the HTMLall fields).


Simple Template System (STS)

Layout your site with 1 (or more) HTML file!

Download STS: http://www.oscommerce.com/community/contributions,1524

Support: http://forums.oscommerce.com/index.php?showtopic=58541

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I just successfully installed WYSIWYG Editor, piece of cake! :wink:

 

Well, it works on the catalog-product but how do I get it to edit the other files like? mainpage, privacy, shipping, conditions, etc.

 

Thanks,


Jim

--------------------------------------------------------------------------

How can you tell when your out of invisible ink?

 

Of all the things I've lost, I miss my mind the most!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I just installed WYSIWYG Editor, and I see in the admin page WYSIWYG Editor 1.7 did I just install an old version???

 

I hope not! :?

 

Thanks,


Jim

--------------------------------------------------------------------------

How can you tell when your out of invisible ink?

 

Of all the things I've lost, I miss my mind the most!

Share this post


Link to post
Share on other sites

edukes

 

You should see the HTML Editor in place of your old (orginal) product editor field, of you go to add a new product or edit a product you should see it.

 

DiamondSea,

 

I understand now (I hope) you need Jpsy's Modified HTMLArea Image uploaded/organiser used for the Standard catalog Images and categories/manufactures Description images, He put alot of work into modifying this and its worked out really well!!, it allowas you to subcategories product imgaes into the database... by using a relative path, rather than a direct url -anyway.. here it is, (I have been playing with it today actually)

 

oscWYSIWYGproduct.gif

 

http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...ic=46937&st=165

 

 

oscWYSIWYGcategory.gif

as you see above, it works with the standard oscommerce categories image field, but it also works with "categories discription contribution" image field to with-out any alterations (well it did with mine)

 

It should be put in the contributions section, just be aware that Jpsy included a modified categories.php file, if you have a standard categories.php or the one from the HTMLArea package, you can simply overwrite it with his, try a backup first.

 

I might look at including it into the HTMLArea Package..

 

you can just overwrite all the files.. easy mod

 

Thanks again Jpsy is great..

 

MeMadMax

 

what u do is, // comment out all the unwanted pages like mainpage, privacy, shipping, conditions from catalog/includes/boxes/information.php and then install "information pages unlimited" contribution, you will find all instructions in this forum as discussed a few times on how to combine the two contributions..

 

its great for what your after..

 

Cheers All MaxiDVD :lol:

Edited by Johnson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello !

 

I have a problem with mainpage and ssl.

 

My files are on 2 differents server

one on http://www.bleu-lavande.com

another on https://www.bleu-lavande.com (ssl server)

 

When i try to change a text via my administration panel with mainpage. The update text is on https://www.bleu-lavande.com

and no on http://www.bleu-lavande.com

 

You can have the difference on this page

http://www.bleu-lavande.com.eu/catalog/

https://www.bleu-lavande.com/eu/catalog/

 

The diffrence between the two is '.' after 'directeur'

 

 

Could you help me solve this problem. Is it a bug on mainpage on just a little pb to solve ?



Regards
-----------------------------------------
Loïc

Contact me by skype for business
Contact me @gyakutsuki for an answer on the forum

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
MaxiDVD

 

You should see the HTML Editor in place of your old (orginal) product editor field, of you go to add a new product or edit a product you should see it.

Thanks for getting back to me. I found the editor as you said but what I meant was in Admin --> Catalog --> Define MainPage, I see a blank page. Shouldn't I see my main page in the editor?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

edukes

 

No its meant to be like that, you wont see your mainpage.. what you need to do is add information to it, pictures ect. and once you save it that newly created add will then appear on you mainpage in the catalog above the "whats new this Month" box.

 

Gyakutsuki

 

I dont use SSL yet! so I cant really help on that subject but Im sure someone else may be able to assist you better.

 

Cheers MaxiDVD :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I installed the editor and then the Cat&Prod Image files and this is excellent!

 

Thank all who worked on this ... it is really nice! :) :P

 

In the instructions I did find this:

 

STEP 1.6 --> OPEN: catalog/includes/filenames.php

================================================================================

=====

Add this line around line 39: (or alphabetically)

================================================================================

=====

 

// MaxiDVD Added Line For WYSIWYG HTML Area: BOF

define('FILENAME_DEFINE_MAINPAGE', 'mainpage.php');

// MaxiDVD Added Line For WYSIWYG HTML Area: EOF

 

================================================================================

=====

@@@@@@@@@@@ END /ADMIN/INCLUDES/FILENAMES.PHP - SAVE AND CLOSE FILE @@@@@@@@@

 

The bottom part should read:

END /CATALOG/INCLUDES/FILENAMES.PHP

Edited by modom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

very nice work :-)

 

After the installation I did not receive errors! If I then in the Admin the text change get I on the main side the error:

 

 

Parse error: parse error in /mnt/be1/05/460/00000011/htdocs/shop/catalog/includes/languages/german/mainpage.php on line 28

 

 

As I can repair the error?

 

 

Best regards

 

Karsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×