Jump to content
rpdesign

[SSPP] Separate Shipping Per Product----Support Forum

Recommended Posts

@@ladc_314

 

hmmm i'll look into this as it looks like i have to re-work the file thank you for this info. i think if you look further back in this forum you will see a possible solution to it. are you trying to use indipendent rates with the default? if not i might have to create an if then statement for a blank query. ths might also be an old query and if so it can be fixed give me a day or two to fix this

Edited by rpdesign

Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ladc_314

 

where you updating from a previous version? if so then i will create an update.sql file for you. the error means one of two things either you have no entry in p_ind or p_ind does not essist in which case you can just uninstall reinstall the module this should fix it but you will have to reset your values. I will look into this for you and fix it with a v1.851 Thank You


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@rpdesign
 
First, i try the V1.85 and give me the error.  Uninstalled and reinstalled several times and always same error.
 

Try the update18.sql file and SQL give me this error: 

Error
consulta SQL:


ALTER TABLE `shipping_table_rates` ADD  `c_ind` INT( 2 ) NOT NULL DEFAULT  '0' AFTER `p_stat`, ADD   `p_ind`   INT( 2 ) NOT NULL DEFAULT  '0' AFTER `c_ind`;
MySQL ha dicho: Documentación

#1060 - Duplicate column name 'c_ind'  

Then i tried previous versions and all work fine (V1.812, V1.811 and V1.731)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ladc_314

 

What error? please be clear when asking for my help. If it the error you see above you have already installed the modules tables and DO NOT NEED THE update18.sql this is only if you are updating from my earlier versions. If you had the earlier versions this would be the reason for the earlier error of the undefined p_ind [this is an old query as i can not find it in the new version] You must read my instructions for updating your old version of my program to the new. First make a backup of your rates also you have to run clean.sql or similar. not only that but please give me a line number from your earlier error.


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have downloaded the file and will be looking over the code. I do not receive this error on my test site so you must have installed the module improperly. However as i said i will look at the code and see if i missed something between my test site and the files in the zip folder. When i develop i develop on a live site then download the code to a file to zip. Sometimes i will forget to download to the zip folder because im tired or etc.... So i will look at the code.

Edited by rpdesign

Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@rpdesign

 

i was clear, have tried V1.85 in new installations and updating several times, it is not an installation error, always same error on checkout_shipping.php when using SSPP V1.85:

1054 - Unknown column 'p_ind' in 'where clause'

select distinct p_id, `p_rate`, p_free, p_status, p_per, (p_rate * cb.customers_basket_quantity) as p_qty, c_id, `c_rate`, c_free, c_status, c_per,(c_rate * cb.customers_basket_quantity ) as c_qty, cb.customers_basket_quantity, cb.customers_basket_id from shipping_rates , (select * from customers_basket where customers_id='1' ) cb inner join products_to_categories ptc on (ptc.products_id = cb.products_id) where (p_status = '1' or c_status = '1' ) and (cb.products_id = p_id or ptc.categories_id = c_id) and (p_free = '0' and c_free = '0') and (p_ind and c_ind = '1')

[TEP STOP]

My OsCommerce version is 2.3.3.1, have tried V1.85 on my modified shopping cart and in a clean oscommerce installation without other add ons and always same error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is probably my self not updating the zip file. However i do not need to be yelled at for something that could be an easy fix. I also need to look at the files i have included and i do thank you for pointing this out to me. There are also two folders one for v2.2 of oscommerce and one for 2.3.x of oscommerce although the seperate.php file in both should be interchangable. so try the seperate.php file in catalog/includes/modules/ of the oscommerce 2.2 folder

Edited by rpdesign

Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ladc_314

Well i have confirmed my hunch and it was an error on my part. The file i have in the zip folder is an old version. I will produce a new zip file with the proper file and yes it was the seperate.php file in catalog/includes/modules/shipping folder. for the time being you can use the seperate.php file from the oscommerce 2.2 folder. The only file that needs to be different is the seperate_rate.php file so just replace the seperate.php file with the one from the oscommerce 2.2 folder.


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugfix 1.851  has been uploaded full package.

 

Thanks goes out to @@ladc_314   :thumbsup:  :thumbsup:  for pointing this out for users of 2.3.x osCommerce! (w00t)


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@uncoolthreads

 

You should not need this step for version 2.3.x of osCommerce and do try the new file with the updated bug fix as mentioned above. The bug fix just updates the seperate.php file to the latest version.


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@rpdesign

 

Thanks for your work!

 

I have installed v1.851 in a clean oscommerce 2.3.3.1 and got this error when go to separate_rate.php in admin:

1146 - Table 'gevey4s.shipping_mode' doesn't exist

select c_mode, c_sep from shipping_mode where c_id =2

I see the update18.sql file and noted that this include the creation of table shipping_mode, in a new installation it is supposed to create the necessary tables when installing the module, right? then there is some missing part in the admin/module/box installation.

 

Next, Tried to run the update18.sql file to fix the admin/separate_rate.php error and got this another error in phpMyadmin:

Error
consulta SQL:


ALTER TABLE `shipping_table_rates` ADD  `c_ind` INT( 2 ) NOT NULL DEFAULT  '0' AFTER `p_stat`, ADD   `p_ind`   INT( 2 ) NOT NULL DEFAULT  '0' AFTER `c_ind`;
MySQL ha dicho: Documentación

#1060 - Duplicate column name 'c_ind' 

I see the shipping_table_rates table and c_ind and p_ind was already defined (that was causing the error), i run manually the next query:

ALTER TABLE `shipping_rates` DROP  `c_mode`, DROP `p_mode` ;


update `configuration` set `configuration_value` = '1.85' where configuration_key = 'MODULE_SHIPPING_SEPARATE_VERSION';

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `shipping_mode` (
  `mode_id` int(255) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `c_id` int(255) NOT NULL DEFAULT '0',
  `p_id` int(255) NOT NULL DEFAULT '0',
  `c_mode` int(2) NOT NULL DEFAULT '0',
  `p_mode` int(2) NOT NULL DEFAULT '0',
  `c_sep` int(2) NOT NULL DEFAULT '0',
  `p_sep` int(2) NOT NULL DEFAULT '0',
  PRIMARY KEY (`mode_id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=11 ;

And problems in admin/separate_rate.php solved.

 

 

have i corrected in the correct way?

Edited by ladc_314

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ladc_314

hmm, this is weird and i will look into it.  The seperate_mode table should have been added when you pressed the install button from modules->shipping in admin. The p_ind and c_ind are included in the seperate_table_rates table and i was sure i replaced these entrys with the seperate_mode table. Please point out any new problems and thank you for your support. I will try re-installing my module in my live test site and report back.

 

By the way yes you did correct it in the right way and i hope you enjoy it! :D

Edited by rpdesign

Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

bugfix 1.852 uploaded! This bugfix fixes the table seperate_mode table from not being installed. full package as always. Thanks again goes out to @@ladc_314 for testing and pointing this out.

Edited by rpdesign

Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

On my shipping module page. this always comes out even after the latest update. am using  osCommerce v2.3.4 pixel_trans.gif

 

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, object given in/path/to/store/includes/languages/english/modules/shipping/separate.php on line 13

 

Does anyone still have the same problem?

Edited by yatot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings,

 

Installed v1.852 in a 2.3.3.4 cart. Had to do all of the 'fixes' as listed:

 

http://forums.oscommerce.com/topic/391994-sspp-separate-shipping-per-product-support-forum/page-11#entry1694016

 

http://forums.oscommerce.com/topic/391994-sspp-separate-shipping-per-product-support-forum/page-11#entry1694269

 

http://forums.oscommerce.com/topic/391994-sspp-separate-shipping-per-product-support-forum/page-11#entry1696433

 

http://forums.oscommerce.com/topic/391994-sspp-separate-shipping-per-product-support-forum/page-11#entry1696480

 

 

 

Was finally able to get this installed, configured, and working (I think :) ).

 

For us, shipping is a flat rate of $6, unless one specific (ie, heavy) item is purchased. Then, shipping is a flat rate of $13. I did this by configuring Admin|Modules|Shipping|Separate Shipping as follows:

 

 

 

Enable Seperate Shipping Method
Do you want to offer separate shipping per Product/Category?

*  True
    False

Individual Product/Category Setting
Set per individual category, or per product

   category
*  product

Inherit Rates from Main Categories?
Allow sub-categories to inherit rates from main categories?.

   Yes
*  No

Use Default Rates?
Using 10 products and Flat rate $1 and the Default Table rate and max shipping $50, The following calculations are performed.
Flat shipping = $1
Flat per item shipping = $10
Table shipping= $8.50
Table per item shipping = $50.00

   No
*  Flat
   Flat per item
   Table
   Table per item

Use Individual rates with the default rates?
When this is set to Yes you can use individual rates along with the default rates.

*  Yes
   No

Default Flat Rate
Place a rate here for global flat rate or leave as 0.00 for free shipping.

 

6.00


Default Table Rate
The shipping table is based on the total qty, cost, or weight of items. Example: 25:8.50,50:5.50,etc.. Up to 25 charge 8.50, from there to 50 charge 5.50, etc


Shipping Method for Table Rates
The shipping table rate is based on the qty, order total, or weight of the items ordered.

*  qty
   price
   weight

Max Shipping Rate
Place a max shipping rate here.

 

50.00


Handling Fee
Handling fee for this shipping method.

 

0

Tax Class
Use the following tax class on the shipping fee.

 

-- none --

Shipping Zone
If a zone is selected, only enable this shipping method for that zone.
 

-- none --

Sort Order
Sort order of display.

 

20

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

This set the initial $6 flat rate. Then, I configured the one heavy item as follows:

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Use Independent Rates instead of the default rates for this category/product?
Yes
button_edit.gif
Shipping Method
Flat
button_edit.gif
Flat/Free Shipping Rate:
pixel_trans.gif7.00pixel_trans.gifbutton_edit.gifbutton_delete.gif
Table Rates:
Qty Price Weight:  Rate:
button_new_tbl.gif

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

This adds an additional $7 to the existing $6 flat rate, giving me the $13 flat rate needed. So far, so good :)

 

 

 

 

I am using KissER for my error handling. When I have, say, four items in my cart, and I click on Checkout, KissER identifies the following 23 errors:

 

 

E_NOTICE Error Count: 23
Error: Undefined variable: status_query
File: includes/languages/english/modules/shipping/separate.php
Line: 14
Error: Undefined variable: ver
File: includes/languages/english/modules/shipping/separate.php
Line: 21
Error: Undefined variable: ver
File: includes/languages/english/modules/shipping/separate.php
Line: 22
Error: Undefined variable: status_query4
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 328
Error: Undefined variable: status_query5
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 344
Error: Undefined variable: status_query6
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 360
Error: Undefined variable: status_query7
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 394
Error: Undefined variable: status_query8
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 430
Error: Undefined variable: pound
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 521
Error: Undefined variable: pound_p
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 524
Error: Undefined variable: price_p
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 530
Error: Undefined variable: tbl_qty
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 534
Error: Undefined variable: tbl_qty_p
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 537
Error: Undefined variable: tbl_pound
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 540
Error: Undefined variable: tbl_pound_p
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 543
Error: Undefined variable: tbl_price
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 546
Error: Undefined variable: price_p
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 549
Error: Undefined variable: p_qty
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 598
Error: Undefined variable: p_rate2
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 622
Error: Undefined variable: p_qty2
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 626
Error: Undefined variable: rate2
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 630
Error: Undefined variable: tbl
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 630
Error: Undefined variable: tbl2
File: includes/modules/shipping/separate.php
Line: 630

 

 

(I should note that I am also using the 'Better Checkout' module to be able to have Guest Checkout, if that makes any difference)

 

It *seems* that the code is working (ie: it is coming up with the correct shipping cost), but these errors exist none the less.

 

 

In addition, near the bottom of the Checkout_Shipping page, I see this:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Shipping Method

This is currently the only shipping method available to use on this order.

Separate Shipping ver:

  Best Way                                                                                                                         $13.00

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

It *looks* like it is trying to display the Separate Shipping version number, but doesn't know where to find it. The version number is *not* displayed in the Admin|Modules|Shipping|Separate Shipping option.

 

So, what did I miss?

 

Thanks!

 

Malcolm

Edited by ArtcoInc

Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for such a well written report I'll do my best to narrow out the errors and make this an addon worthy of my talents. Please allow 2 weeks for an update.


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I hope I am not repeating a question, but I wanted to know if I could only use the separate shipping method for one product.  I set it up in the admin section to just give free shipping to one product, but for some reason it is showing up on all the products.  Did I do something wrong? 

 

I will send you whatever info you need.

 

Thanks,

 

Garrett

550Survival.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

*** Update ***

 

I had this mostly working (see above) on my test server, but when I went to merge this onto my live server, it's not working now :(

 

It uses the Flat Rate shipping cost as defined in the main module, but ignores the additional Flat Rate shipping cost when the one specific (ie: heavy) item is added to the shopping cart.

 

While testing, I have installed and uninstalled this module several times. It may just be my test server, but when I uninstalled the module, the version number stayed in the configuration table. When I reinstalled the module, there were now two entries in the configurations table, causing a duplication error.

 

Malcolm


Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here .

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Catalog/Includes/Modules/Shipping/Separate.php, around line 1150, I see this bit of code:

      $this->quotes = array('id' => $this->code,
                            'module' => MODULE_SHIPPING_SEPARATE_TEXT_TITLE,
                            'methods' => array(array('id' => $this->code,
                                                     'title' => MODULE_SHIPPING_SEPARATE_TEXT_WAY,
                                                     //'title' => MODULE_SHIPPING_SEPARATE_DEFAULT_MODE . "   " . MODULE_SHIPPING_SEPARATE_SETTING . "   " . MODULE_SHIPPING_SEPARATE_MODE,
                                                     'cost' => $shipping + MODULE_SHIPPING_SEPARATE_HANDLING)));

Doesn't the // comment out all the way to the end of the entire line, which would result in the array not being properly closed?

 

Malcolm


Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ArtcoInc

set the following :

Shipping Method for Table Rates
The shipping table rate is based on the qty, order total, or weight of the items ordered.

   qty
   price
 *  weight

 

and in the products page set up a table rate there and use table per item


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@550survival

This could be as simple as resetting your shipping mode setting in your individual product.  But anything could happen. Please send me your configuration in admin as well as the config for your single free shipping product.


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ArtcoInc

this was for my debugging purposes you do not need to worry about this :thumbsup:


Always backup your files! You will be glad you did

My add-ons :

SSPP Seperate Shipping Per Product v2.5| Support
Gift vouchers for SPPC 4.22 v2.1 | Support |
Catalog Infobox v1.0 | Sorry no support for Catalog Infobox |
HTML Mail v2.0 | Support |




Upcoming Add ons:

Addon Manager |
Separate Pricing Per Product Qty |
Coupon Populate |
EZ-PDF Catalog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@ArtcoInc

set the following :

Shipping Method for Table Rates

The shipping table rate is based on the qty, order total, or weight of the items ordered.

 

   qty

   price

 *  weight

 

and in the products page set up a table rate there and use table per item

Thank you ... but this didn't help.

 

To restate, I am using a flat rate shipping for everything *except* for one item. *If* that item is purchased, I want the shipping to be a *new* flat rate, regardless of what else is purchased at the same time.

 

Malcolm


Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here .

Share this post


Link to post
Share on other sites

In case anyone is following this thread, I have identified the source of my problems. I am using a Guest Checkout module, and SSPP will currently only work with a logged-in customer. I am working with Robert to try and find a solution.

 

Malcolm


Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×