Jump to content
FWR Media

KissIT Image Thumnailer

Recommended Posts

Sorry for my ingnorance, but my programmer told me that all galleries add-on are only for use in products pages, not as a normal gallery. Is that correct? He said I have to do a Wordpress integration or similar.

 

Thanks,

 

Heiko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I have installed this contrib, but i have a problem when i create a new category and upload a category image, the image will not show up in the shop. I only get the 'no image available' on the category: includes/modules/kiss_image_thumbnailer/thumbs/100x80_no_image_available_150_150.gif. It is the same problem if i edit a category then the category image dissapears and show 'no image available'. The category image show fine i admin area and the Picture path looks ok in the database.

 

I hope someone can help me with this problem, as it is driving me crazy.

 

My shop is oscommerce 2.2 under PHP 5.3.3

 

Best regards

 

John

Edited by jbhobro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Has anyone tried to install this addon in bootstrap2.3.3.4, is there a version of this available for

Bootstrap 3 in 2.3.3.4 - Responsive from the Get Go

 

 

Cheers

 

Grandpa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Grandpa

 

I doubt that there is anyone that has this installed into a 2.3.3.4BS shop.

There is a handful of people that downloaded the bootstrap version.

But to install add-ons is really not so different then it was with the normal osC 2.3.3.4. The only thing that needs attention is the css part.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

When we upload png file, the .png in thumbs folder = 0 B

In the log file :

PHP Warning: imagepng(): gd-png error: compression level must be 0 through 9 in /includes/modules/kiss_image_thumbnailer/classes/Image.php on line 146

 

In manuel php :

bool imagepng ( resource $image [, string $filename [, int $quality [, int $filters ]]] )

 

 

quality : Compression level: from 0 (no compression) to 9.

 

 

i need did this in /var/www/vhosts/cachette.fr/httpdocs/boutique/includes/functions/html_output.php

because the 'thumb_quality' is always at 75 in your function.

 

so for the png work good

$filename = $src;

$extension = substr($filename, -3, 3);

if ($extension == png) {$quality = 9;} else {$quality = 75;};

 

 

$image = new Image_Helper( array( 'src' => $src,

'attributes' => $attributes,

'parameters' => $parameters,

'default_missing_image' => DIR_WS_IMAGES . 'no_image_available_150_150.gif',

'isXhtml' => true,

'thumbs_dir_path' => DIR_WS_MODULES . 'kiss_image_thumbnailer/thumbs/',

'thumb_quality' => $quality,

'thumb_background_rgb' => array( 'red' => 255,

'green' => 255,

'blue' => 255 ) ) );

 

 

It is normal you did this ? or there are an reason ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi
 
I am getting the following error at times with Oscommerce 2.3.4 (seems to be with png images and sometimes dissapears when refreshing the page):
 
Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, boolean given in includes/modules/kiss_image_thumbnailer/classes/Image.php on line 269

 

My html_output.php code is:

// New HTML image wrapper function modified for KISS Image Thumbnailer by FWR Media
  function tep_image($src, $alt = '', $width = '', $height = '', $parameters = '') {
    // If width and height are not numeric then we can't do anything with it
    if ( !is_numeric ( $width ) || !is_numeric ( $height ) ) return tep_image_legacy( $src, $alt, $width, $height, $parameters );
    require_once DIR_WS_MODULES . 'kiss_image_thumbnailer/classes/Image_Helper.php';
    $attributes = array( 'alt' => $alt, 'width' => $width, 'height' => $height );
    $image = new Image_Helper( array( 'src'                   => $src,
                                      'attributes'            => $attributes,
                                      'parameters'            => $parameters,
                                      'default_missing_image' => DIR_WS_IMAGES . 'no_image_available_150_150.gif',
                                      'isXhtml'               => true,
                                      'thumbs_dir_path'       => 'images/',
                                      'thumb_quality'         => 90,
                                      'thumb_background_rgb' => array( 'red'   => 255,
                                                                       'green' => 255,
                                                                       'blue'  => 255 ) ) );
    if ( false === $image_assembled = $image->assemble() ) {
      return tep_image_legacy( $src, $alt, $width, $height, $parameters );
    }
    return $image_assembled;
  } // end function

 

I would appreciate if anyone could assist with solving this problem :)

Edited by swcharlie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

There is a png/gif fix for the kiss thumbnailer try the /includes/modules/kiss_image_thumbnailer/classes/image.php

 

try this

 

Image.php


To improve is to change; to be perfect is to change often.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the quick response. Will try it out, and get back here if it does not work :)

 

update:

I am now getting:

Warning: imagepng() [function.imagepng]: gd-png error: compression level must be 0 through 9 in /includes/modules/kiss_image_thumbnailer/classes/Image.php on line 146 :/

Edited by swcharlie

Share this post


Link to post
Share on other sites

go back a bit in the thread remember to empty your cache and let them rebuild

 

 

http://forums.oscommerce.com/topic/388022-kissit-image-thumnailer/page-3

 

$quality = !is_numeric ( $quality ) ? 7 : floor ( $quality / 10 );
         if ( $quality < 0 ) {
         $quality = 0;
         } elseif ( $quality > 9 ) {
         $quality = 9;
         }


To improve is to change; to be perfect is to change often.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just before seeing your reply I seem to have gotten it working with the following:

 

          //$quality = is_null ( $quality ) ? 0 : $quality;
          $quality = is_null ( $quality ) ? 7 : floor ( $quality / 10 );
          $filters = is_null ( $filters ) ? null : $filters;
          return imagepng( $this->_image, $save_in, $quality, $filters );
          break;
        default :

 

But will raher replace it with the above code. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice that you posted for others to see :thumbsup:

 

Regards

Joli


To improve is to change; to be perfect is to change often.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems in the most recent 2.3.4
catalog/product_info.php has been modified as per the release notes.

Note: "Replace bxGallery and FancyBox with PhotosetGrid and Colorbox."

On page 16 of the release notes - e.g. - no $pi_entry  :rolleyes:

Has anyone made this work please?


HTH

Neil

 

Common sense is genius dressed in working clothes.

Ralph Waldo Emerson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all,

 

First, thanks for this great contribution!

 

I'm also trying to install this on a 2.3.4 store and I've currently only come up with the following fix for the main image:

echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', '', '', 'id="piGalImg_' . $pi_counter . '"');

I changed this code to:

echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_WIDTH, KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_HEIGHT, 'id="piGalImg_' . $pi_counter . '"');

I'm yet to try the other images in the PhotosetGrid...

 

Any ideas to this or how to install it?

 

This first line change did cause me this error:

 

Warning: imagepng() [function.imagepng]: gd-png error: compression level must be 0 through 9 in /home/akvaries/public_html/OsCommerce234/includes/modules/kiss_image_thumbnailer/classes/Image.php on line 146

 

But I think the fix is in an earlier post =)

 

Best regards / Andy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again =)

 

I fixed my product_info.php with this:

 

Replace:

echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', '', '', 'id="piGalImg_' . $pi_counter . '"');

With this:

echo '<a href="' . tep_href_link(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image']) . '" target="_blank">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_WIDTH, KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_HEIGHT, 'hspace="5" vspace="5" id="piGalImg_' . $pi_counter . '"');

Open: Catalog/includes/modules/kiss_image_thumbnailer/classes/Image.php

 

Replace:

        case self::IMAGETYPE_PNG :
          $quality = is_null ( $quality ) ? 0 : $quality;
          $filters = is_null ( $filters ) ? null : $filters;
          return imagepng ( $this->_image, $save_in, $quality, $filters );
          break;

With this:

        case self::IMAGETYPE_PNG :
          $quality = is_null ( $quality ) ? 7 : floor ( $quality / 10 );
          $filters = is_null ( $filters ) ? null : $filters;
          return imagepng ( $this->_image, $save_in, $quality, $filters );
          break;

That did it for me =)

 

Hope this helps!

 

Best regards / Andy

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once again =)

 

Sorry, but there is indeed an error..

 

The whole product description is wrapped inside an hyperlink reference... not as intended..

 

Looking for a solution..

 

Best regards / Andy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found the solution quickly =)

 

This code:

echo '<a href="' . tep_href_link(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image']) . '" target="_blank">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_WIDTH, KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_HEIGHT, 'hspace="5" vspace="5" id="piGalImg_' . $pi_counter . '"');

Should look like this ( at the end):

echo '<a href="' . tep_href_link(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image']) . '" target="_blank">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_WIDTH, KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_HEIGHT, 'hspace="5" vspace="5" id="piGalImg_' . $pi_counter . '"') . '</a>';

Best regards / Andy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone know why the modular front page flex slider won't work since adding this contribution?

 

I had it up and working with no problems for over 6 months, and a couple of weeks ago I installed this contribution and since then the slider won't show any banners.

I just get a thick white line.

 

Any suggestions will be much appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello there

Since I upgraded to osc 2.3.4 I have the following problem: double product images showing instead of single 

Any idea what I am doing wrong?

 

Thank you in advance for help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, has one got this to work with 2.3.4 in the product_info.php page?

 

i tryed the above from Blackhex87 but noluck getting thuimbnails

 

i tryed to change,

<?php
        $pi_counter = 0;
        $pi_html = array();

        while ($pi = tep_db_fetch_array($pi_query)) {
          $pi_counter++;

          if (tep_not_null($pi['htmlcontent'])) {
            $pi_html[] = '<div id="piGalDiv_' . $pi_counter . '">' . $pi['htmlcontent'] . '</div>';
          }

         echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', '', '', 'id="piGalImg_' . $pi_counter . '"');
		  
        }
?>

changed to

<?php
        $pi_counter = 0;
        $pi_html = array();

        while ($pi = tep_db_fetch_array($pi_query)) {
          $pi_counter++;

          if (tep_not_null($pi['htmlcontent'])) {
            $pi_html[] = '<div id="piGalDiv_' . $pi_counter . '">' . $pi['htmlcontent'] . '</div>';
          }

         
		  echo '<a href="' . tep_href_link(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image']) . '" target="_blank">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $pi['image'], '', KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_WIDTH, KISSIT_MAIN_PRODUCT_IMAGE_HEIGHT, 'hspace="5" vspace="5" id="piGalImg_' . $pi_counter . '"') . '</a>';
        }
?>

this seems to have no effect on the images... does any one have a working product_info.php file with this grade addon?

 

if it helps i can post my full product_info.php file.

 

thanks, rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI there,

thanks for the link, i did a show kissit addon files.,

 

compared what i have to what is there and all is the same,

image_Helper.php
Image.php

html_output.php part match's also.

the addon is working for all imags on the site apart from the product_info.php page.

i see you have taken away the javascript section on the product_info.php page when i do this , i end up with a full size image and non click able to view large size.

 

this is my product_info.php file, i compared it to the one on github but could not see any other major changes mentioned for kissit. not sure what im missing here im not grate php coder etc.

 

link to my product_info.php file

http://pastebin.com/Z9biBt4U

 

thanks for your time,
 

 
 

 

 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@newburns,

 

It seems we did some cross development. I had this already prepared some days ago and needed only to finish documentation:

http://forums.oscommerce.com/topic/399757-bs-add-on-upload-guidelines/

 

I uploaded the new version:

http://addons.oscommerce.com/info/9206

 

New features:

1. Optional configuration setting “KissIT Disable image upsize” which will avoid that images wich are smaller than the required thumbnail will be upsampled and show unsharp. White background will be added to reach the thumbnail size and the smaller image will be centered.

2. All main configuration settings are moved to Admin : Configuration : Images.

3. Modified tep_image function in includes/functions/html_output and Image_Helper class has been updated for 2.3.4 Bootstrap.

5. Database install and uninstall file added.

4. Rewritten and improved documentation.

 

For the Colorbox issue in product_info.php, my conclusions are:

 

osCommerce 2.3.4. BS thumbnailing product page images ( Colorbox )

  • KissIT needs the tep_image function and a defined Image size to act on images and auto create thumbnails.
  • On the main product page (product_info.php) this will not work without additional modifications.
  • Even applying these modifications, the KissIT thumbnailer will create the thumbnail size like configured in Admin : Configuration : Images : KissIT Product Main Image Width and KissIT Product Main Image Height.
  • This thumbnail will be used for all images on the main product page including the Colorbox pop-up. So the max. viewable image size will be limited.
  • The small and medium size thumbs on the main product page will be resized by javascript from this thumbnail size.
  • Conclusion: It’s not as good as older versions, but seems there is no other way with Colorbox.
  • If you are not happy with this because you wish to show always the full original image size in the Colorbox pop-up, do not apply the following modifications.
  • If you are using a hughe amount of big images per product, you should consider then to “downgrade” to “bxgallery” and “fancybox” included until OsC2.3.3.4.

regards

Rainer

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hate to be a total dummy.  But I don't know what bootstrap is or the importants of it.  I'm running just osc 2.3.4.  Every now and then I see an add on that says for bootstrap only so I just stay away from the add on.  I very much would like to try this KissIT but don't know if I would be wasting my time.  Could someone help me and tell me what is Bootstrap?  Is it needed for me to run under just osc 2.3.4?

Thank you

Dean

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×