Jump to content
Sign in to follow this  
alverman

[Contribution] PDF data-sheet maker v.1.1

Recommended Posts

no problem, let us know if it has worked and also let us know if you get any mor problems, when re-installing (shouldnt tho)

Share this post


Link to post
Share on other sites

First thanks too all developers for the great contributiones..

 

I am new to the oscommerce community, so my knowledge is on the beginning.

 

I have a problem with the fpdf gif parser.

 

My config:

Server win2003, IIS6, PHP5, MySql5, osCommerce latest Version

 

Contribs:

PDF data-sheet v.1.5, Invoice & Packingslip ADMIN v1.26 FULL PACKAGE with Print_Orders_PDF,

Modul Austrian Post 1.1; Excel import/export v1.2, Drop_Shadow_v1.1

 

After spending two days for debbuging i have only one last error.

When i try to generate a PDF Data Sheet i get the "FPDF error: GIF parser: unable to open file images/pdflogo/logo.gif" error.

 

i have searched the forum and bug reports for solutions but no luck, none of them works for me.

 

the gif file is in place, user rights are everyone fullcontrol.

 

if i made a pdf with the Invoice & Packingslip ADMIN Module it works fine with the same gif

 

So now i have no more ideas what i can do

 

Please help!!

 

Sorry for my englisch

 

thx BigAkku

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a problem with the fpdf gif parser.

 

My config:

Server win2003, IIS6, PHP5, MySql5, osCommerce latest Version

 

Contribs:

PDF data-sheet v.1.5, Invoice & Packingslip ADMIN v1.26 FULL PACKAGE with Print_Orders_PDF,

Modul Austrian Post 1.1; Excel import/export v1.2, Drop_Shadow_v1.1

 

So new Installation OSCOMMERCE.

Now using FPDF 1.52 for PDF data-sheet and FPDF 1.53 for Packingslip ADMIN v1.26 ind different directories.

With this config it seems to work.

 

And the next problem ----

 

When i use the PDF data-sheet the new windows with the acrobat sheet leaves blank

 

Please help !!!

 

thx BigAkku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

I have installed the PDF data_sheet maker 1.1, but I haven't succeed to make it work. When I click on the image of my product's page I get this error:

 

FPDF error: GIF parser: unable to open file images/pdflogo/logo.gif

The file is in the right folder with the right permissions set as well. I have seen this error mentioned in the thread before, but nobody gave an answer and I don't know how to solve it.

Can someone help, please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello

 

I have installed the PDF data_sheet maker 1.1, but I haven't succeed to make it work. When I click on the image of my product's page I get this error:

 

FPDF error: GIF parser: unable to open file images/pdflogo/logo.gif

The file is in the right folder with the right permissions set as well. I have seen this error mentioned in the thread before, but nobody gave an answer and I don't know how to solve it.

Can someone help, please?

 

I had the same Problem ....

 

The Solution for me was to reinstall the contribution.

It was a Problem with the combination of PDF-Invoice and the PDF data-sheet.

 

Hope it helps

 

:( Any body out there for my Problem Please

 

Greetings BigAkku

Share this post


Link to post
Share on other sites

How to add a different (printable) logo?

I need to display a different logo - one that prints better. Im sure its dead simple, but has got me confused. Any pointers please?

 

I figure that this could be workable:

http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...st&p=174939

at least I can see where to make the code changes in that file. Is this hack ok? Anyone using it?

 

Apologies if this is covered in this thread. Im having difficulties navigating & searching it ... it really sux. I get errors when clicking on entries after the firts page: "Sorry, some required files are missing, if you intended to view a topic, it's possible that it's been moved or deleted. Please go back and try again." - bah!

 

Wish we had a normal forum to use here. I rely on it a lot.

Tired of wasting endless hours fiddling with semicolons :-(

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed this Contribution and am getting these errors:

 

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: No ending delimiter '/' found in /home/driverxx/public_html/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 770

 

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: No ending delimiter '/' found in /home/driverxx/public_html/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 770

%PDF-1.3 3 0 obj <>>>] /Contents 4 0 R>> endobj 4 0 obj <> stream x湇U羠?6诫+蕖噕F??I沂v?&檝淴3?"!壄$? h所?,I擱'6K 蘧輢粩x??,笋8簻恻亗3?1濄鏖??pV(?篻?.滍?"L晲゜J燴C?6蔀韛?[當櫡? 樓? 愩S攊崯痬骮,>??? >?>?)奲??>杓H罽$7@珜I嶾,U逤?錳?#@$*a*C? &"茣5跈卺汾醵諳?锋迿跆?1$? 儚L?蟋舴5菠`籴}呟H?蕪儖1 ?.@?9褺皞?,r?'? >K怱^笕鼛x[苻分? >4蝋RUZ蹣帠?&棢摭w鷂3k淡qM盷昱7:╟?%?lげ↗蒚抱Epl?1o慞?1惘牭2?>挰H點\!?%q郠汃1z?體醉 !嗋^袊T9+(褿??档Y?4>L暂酯萨@蛸?鲏 '酽熾?Ee豪暈賔吃/淥?訕?9踂^潖峓BcIZ蟇$}4扏覼鐼嵑穤?2/? J鴉忈栨@o_ 苒謶?Omo?4讽?齻^0?緱\ [?/选澝l絃}]?+7!td貜脸"ciL鸠T _?-

 

I have no idea to fix it. Any one can help me !

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
How to add a different (printable) logo?

I need to display a different logo - one that prints better. Im sure its dead simple, but has got me confused. Any pointers please?

 

Well DUH! - Its in the admin page for the contribution - who would have thought!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Okay so I got that working (see my solution at: http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...200596&hl=).

 

 

Hi there, I have installed the contribution products extra fields, and I want the extra fields to show in my pdf datasheet, but cannot make it work. I have tried the solution that demonangel worked out (maybe I have not understood it right), but still does not work, so any help from all of you will be greately appreciated.

 

Thanks :-)


Best regards

Kjolebutikken

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have not been able to find out my problem from above post, so all possible help is greately appreciated.

 

I also have another question: How can I align the attributes in the pdf datasheet horisontally? It's supposed to be supported by this contribution, but they align vertically no matter if I choose horisontally or vertically in the pdf_datasheet_config.php file. Have anybode made this work?

 

Thanks!


Best regards

Kjolebutikken

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have not been able to find out my problem from above post, so all possible help is greately appreciated.

 

I also have another question: How can I align the attributes in the pdf datasheet horisontally? It's supposed to be supported by this contribution, but they align vertically no matter if I choose horisontally or vertically in the pdf_datasheet_config.php file. Have anybode made this work?

 

Thanks!

 

 

Still have not got his to work.

 

 

My problem:

I have installed the "products extra fields" contribution, but cannot make these extra fields show in my pdf datasheet document.

 

I think my problem is that I have prolems fusing the product_extra_fields query and the print_catalog query together in the pdf_datasheet_functions:php file. I get a parse error. Can anyone help? The code looks like this:

 

$print_catalog_query = tep_db_query("select p.products_id, pd.products_name, cd.categories_name, p.". PDF_ALT_IMAGE .", p.products_model, pd.products_description, p.products_price, p.products_tax_class_id, p.products_date_added, p.products_date_available, p.products_status, IF(s.status, s.specials_new_products_price, NULL) as specials_new_products_price,  s.expires_date, m.manufacturers_name from ". TABLE_PRODUCTS . " p left join " . TABLE_CATEGORIES_DESCRIPTION . " cd, " . TABLE_MANUFACTURERS . " m on p.manufacturers_id = m.manufacturers_id, " . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . " pd left join " . TABLE_SPECIALS . " s on p.products_id = s.products_id where p.products_id = '" . $products_id . "' and
					p.products_id = pd.products_id
					and pd.language_id = '" . $languages_id  . "'

$extra_fields_query = tep_db_query("
SELECT pef.products_extra_fields_status as status, pef.products_extra_fields_name as name, ptf.products_extra_fields_value as value
FROM ". TABLE_PRODUCTS_EXTRA_FIELDS ." pef
LEFT JOIN ". TABLE_PRODUCTS_TO_PRODUCTS_EXTRA_FIELDS ." ptf
ON ptf.products_extra_fields_id=pef.products_extra_fields_id
WHERE ptf.products_id=". (int)$HTTP_GET_VARS['products_id'] ." and ptf.products_extra_fields_value<>'' and (pef.languages_id='0' or pef.languages_id='".$languages_id."')
ORDER BY products_extra_fields_order");

while ($extra_fields = tep_db_fetch_array($extra_fields_query)) {
if (! $extra_fields['status']) // show only enabled extra field
continue;
}

 

And the erro when I try to open the pdf document looks like this:

 

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /customers/kjolebutikken.com/kjolebutikken.com/httpd.www/oscdemo1/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 588

 

Really need help on this :-)

 

Thanks!


Best regards

Kjolebutikken

Share this post


Link to post
Share on other sites

This contrib has great potential for my site, so thanks to all :)

 

I've installed V1.5 (june 2006) and eventually got it running. However.... I've discovered all the formating gets removed (<B> <BR> <P> <LI> <TABLE> probably more... ) from the product description, plus any pictures (<IMG>) in the description also gets removed. So all the text runs together with loss of spaces as well :(

 

Is there any way I can get the pdf file to display in a similar manor to the product description? Perhaps by installing another contrib perhaps?

 

Thanks in advance :)

 

Steve


____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just put 1.6 in today and it's lookig good, I had a few problems at the start but after time I was able to get it fixed.

 

I have just two questions......

 

When I generate a PDF file I have my store logo on the top left. If I click on it I get redirected and a new page comes but I get an error. DO I have to change something in the config file or something?

 

Next question, how the heck do I edit the size and placement of my logo? I've tried to find the answear but I can't figure this out.

 

Here's a product I have for your purusal:

http://www.tsurishopjapan.com/pdfdocs/shim...00_hg-pg_l1.pdf

 

Thanks for this one guys!

 

Nigelman :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Next question, how the heck do I edit the size and placement of my logo? I've tried to find the answear but I can't figure this out.
Hi, I changed the placement by changing line 68 of catalog/pdf/pdf_datasheet_functions.php

 

Original code

 $this->Image(PDF_STORE_LOGO,'10','5',($size[0]*PDF_TO_MM_FACTOR),($size[1]*PDF_TO_MM_FACTOR), $imagetype, FILENAME_DEFAULT);

The above I changed to

$this->Image(PDF_STORE_LOGO,'20','5',($size[0]*PDF_TO_MM_FACTOR),($size[1]*PDF_TO_MM_FACTOR), $imagetype, FILENAME_DEFAULT);

I also prepared a fresh logo specific for that page which also contains all my contact details. I felt it was easier to prepare a specific logo, rather than code it all in.


____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Share this post


Link to post
Share on other sites
Still have not got his to work.

My problem:

I have installed the "products extra fields" contribution, but cannot make these extra fields show in my pdf datasheet document.

 

I think my problem is that I have prolems fusing the product_extra_fields query and the print_catalog query together in the pdf_datasheet_functions:php file. I get a parse error. Can anyone help? The code looks like this:

 

$print_catalog_query = tep_db_query("select p.products_id, pd.products_name, cd.categories_name, p.". PDF_ALT_IMAGE .", p.products_model, pd.products_description, p.products_price, p.products_tax_class_id, p.products_date_added, p.products_date_available, p.products_status, IF(s.status, s.specials_new_products_price, NULL) as specials_new_products_price,  s.expires_date, m.manufacturers_name from ". TABLE_PRODUCTS . " p left join " . TABLE_CATEGORIES_DESCRIPTION . " cd, " . TABLE_MANUFACTURERS . " m on p.manufacturers_id = m.manufacturers_id, " . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . " pd left join " . TABLE_SPECIALS . " s on p.products_id = s.products_id where p.products_id = '" . $products_id . "' and
					p.products_id = pd.products_id
					and pd.language_id = '" . $languages_id  . "'

$extra_fields_query = tep_db_query("
SELECT pef.products_extra_fields_status as status, pef.products_extra_fields_name as name, ptf.products_extra_fields_value as value
FROM ". TABLE_PRODUCTS_EXTRA_FIELDS ." pef
LEFT JOIN ". TABLE_PRODUCTS_TO_PRODUCTS_EXTRA_FIELDS ." ptf
ON ptf.products_extra_fields_id=pef.products_extra_fields_id
WHERE ptf.products_id=". (int)$HTTP_GET_VARS['products_id'] ." and ptf.products_extra_fields_value<>'' and (pef.languages_id='0' or pef.languages_id='".$languages_id."')
ORDER BY products_extra_fields_order");

while ($extra_fields = tep_db_fetch_array($extra_fields_query)) {
if (! $extra_fields['status']) // show only enabled extra field
continue;
}

 

And the erro when I try to open the pdf document looks like this:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /customers/kjolebutikken.com/kjolebutikken.com/httpd.www/oscdemo1/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 588

 

 

Really need help on this :-)

 

Thanks!

 

Hi all,

 

Still no solution on this. cannot open my shop without it. Please, need help badly!

 

Thanks

Edited by kjolebutikken

Best regards

Kjolebutikken

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I changed the placement by changing line 68 of catalog/pdf/pdf_datasheet_functions.php

 

Original code

 $this->Image(PDF_STORE_LOGO,'10','5',($size[0]*PDF_TO_MM_FACTOR),($size[1]*PDF_TO_MM_FACTOR), $imagetype, FILENAME_DEFAULT);

The above I changed to

$this->Image(PDF_STORE_LOGO,'20','5',($size[0]*PDF_TO_MM_FACTOR),($size[1]*PDF_TO_MM_FACTOR), $imagetype, FILENAME_DEFAULT);

I also prepared a fresh logo specific for that page which also contains all my contact details. I felt it was easier to prepare a specific logo, rather than code it all in.

 

Kewl thanks Uncle Steve, I'll add that for sure now that I know where it lives.... HAA HAAA.

 

One more thing, if I click on the logo I get redirected to www.mysite.com/fpdf/index but that dosen't work. How do I redirect this link correctly?

 

Nigelman :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Uncle Steve I understand the placement number and that moved my logo to where I wanted it but why does my image size of 204 X 50 pixels become so large?

 

In ths code I found something relating to the logo but I'm not sure how to edit the width and height of my logo default size.

 

//$this->Image(PDF_STORE_LOGO,'10','5','80','13', 'GIF', FILENAME_DEFAULT);
	$this->Image(PDF_STORE_LOGO,'20','5',($size[0]*PDF_TO_MM_FACTOR),($size[1]*PDF_TO_MM_FACTOR), $imagetype, FILENAME_DEFAULT);
			// EOF Mod for correct imagesize &

 

Oh yeah how do I fix this, when I click my logo it goes to this url with a error:

http://www.mysite.com/pdfdocs/index.php

 

Thanks,

 

Nigelman :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok Uncle Steve I understand the placement number and that moved my logo to where I wanted it but why does my image size of 204 X 50 pixels become so large?

One thing at a time...

 

Don't take this as correct, but as far as I know, there isn't a way to change the size of the logo, only its placement on the page. Therefore you'll need to do what I did, and prepare a specific image for that page, to the size you require.

 

Talking of image sizes, I had a look at your site, great design :) but your image file sizes are too large as it takes a while to load. Either reduce the sizes of your images, or use a contrib. like Image Magic to reduce them on the fly. As a comparison, most of mine are around 3K, where as the one I checked on yours was about 75k.

 

I'll have a look for the url link, and come back.... unless someone else replies before me.

 

Steve


____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right, first of all. I'm not familiar with this contrib. as I don't use it, because of its lack of being able to mimic the information on my product page. It dosn't recocnise formatting instructions like <B> <BR> <P> <LI> <TABLE> So my past couple of answers are based on a limited anount of fiddling.

 

Looking at pdf_datasheet_functions.php I've discovered some information can be changed from admin. For example lines that start with

$this->

seem to be linked to admin where you can change the instructions for that line. So my earlier post for position of the logo is not fully correct. Yes you can change the logo position in the file, but I found you can also do it in admin. From admin, it looks like you can change the size of the logo, but from experience, this may be the maximum logo size. You'll need to experiment.

 

Oh yeah how do I fix this, when I click my logo it goes to this url with a error:

http://www.mysite.com/pdfdocs/index.php

There is a file path in admin, try changing that and note the results. There's nothing obvious in the files. Mine direct to www.mysite.com/index.php What error do you get? Probably file not found! As a workabout, you could create a file called index.php in pdfdocs with a redirect to www.mysite.com/index.php

 

Talking of experimenting... Since I'm no expert on this feature, and until someone else comes along to advise, may I sugest changing certain aspects of the file, noting the changes and try again. That's what I do. Needless to say, but I will, always back up first.

 

A couple of free progs that I use to help in modifications are 'WinMerge' good for comparing two files side by side to see what the differences are. 'WinGrep' another good prog. very fast at finding various phrases, words etc. in a batch of files. Finally 'Crimson Editor' this is a text editor which is far advanced of 'Notepad'

 

Sorry I can't help any further

 

Steve


____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to use this contribution to print all the contents in the shopping cart in pdf format. So instead of checking out, users would print out their cart contents.

 

I tried adding

 

<?php echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_PDF_DATASHEET, 'products_id=' . $product_info['products_id']) .'" target="_blank">' . TEXT_PDF_DOWNLOAD . tep_image('images/pdf.png',TEXT_PDF_DOWNLOAD) .'</a>'; ?>

 

to shopping_cart.php and I got the following errors:

 

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Read error! in /hermes/web09/b1168/pow.printersonne/htdocs/osc/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 273

 

Warning: Division by zero in /hermes/web09/b1168/pow.printersonne/htdocs/osc/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 274

 

Warning: Division by zero in /hermes/web09/b1168/pow.printersonne/htdocs/osc/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 278

FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file

 

 

Obviously I did not try to fix it as I am not that experienced with php.

Any feedback would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get this error:

Warning: Division by zero in /the-exterminator.dk/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 274

 

Warning: Division by zero in /the-exterminator.dk/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 278

FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file

 

line 274 : $factor = $heightwidth[0]/$heightwidth[1];

line 278 : $data_array[1]=$data_array[0]/$factor;

 

You can se it here on the demoshop : www.the-exterminator.dk

 

please help someone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get this error:

Warning: Division by zero in /the-exterminator.dk/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 274

 

Warning: Division by zero in /the-exterminator.dk/pdf/pdf_datasheet_functions.php on line 278

FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file

 

line 274 : $factor = $heightwidth[0]/$heightwidth[1];

line 278 : $data_array[1]=$data_array[0]/$factor;

 

You can se it here on the demoshop : www.the-exterminator.dk

 

But, when i set the "Keep imageproportions" to 0 it works, but when i set it to 1 i get the error, and the pdf documents is empty

 

please help someone.

Edited by TheExterminator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, great contrib fully working.

I have a curious issue with google listing for the pdf attached to my product :

My pdfs never show on google with natural listing, as the title of the pdf is like :

[PDF] <a href="http://fr.jardins-animes.com/product_info.php?products_id ...

(you can see the result page : http://www.google.fr/search?hl=fr&q=bo...cr%3DcountryFR)

I mean google dont know the product name as it lists only the product Id!

And the link is also not valuable as the product id too :

http://fr.jardins-animes.com/pdf_datasheet...products_id=285

 

Is there a way to make the pdf more usable for google ?

thanks!

Seb


Osc 2.2 MS2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×