Jump to content
Sign in to follow this  
vibewireless

Need Help Installing and Using Easy Populate

Recommended Posts

I am completely new to both OSCommerce and what it takes to create a site.

 

It has been suggested I use Easy Populate to import and create products, categories, etc, etc.

 

 

however, i have no clue how to even start. I have the easypopulate.php file and am reading through the information within the file. However, it's all foreign to me.

 

Is there a step by step tutorial out there anywhere that helps you start and finish the installation and utilization of the add on?

 

I see a fair number of gripes, groans, and troubleshooting posts but nothing to the extent of "here's the file, here's what you do with it to get it to work, and here's how you use it". If that doesn't exist, then it should for beginners such as myself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bobby,

 

The Easy Populate contribution comes complete with installation instructions. Step by Step instructions on how to install the contribution. Once installed, there is a USERS MANUAL on the top left corner of the page on how to use Easy Populate. As far as contributions go, that's more than average documentation.

 

So, give it a try, if you have questions......just ask us.

 

 

 

Chris


:|: Was this post helpful ? Click the LIKE THIS button :|:

 

See my Profile to learn more about add ons, templates, support plans and custom coding (click here)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bobby,

 

The Easy Populate contribution comes complete with installation instructions. Step by Step instructions on how to install the contribution. Once installed, there is a USERS MANUAL on the top left corner of the page on how to use Easy Populate. As far as contributions go, that's more than average documentation.

 

So, give it a try, if you have questions......just ask us.

 

 

 

Chris

 

My folders do not match the the structure the instruction show.


Thanks in Advance!

 

Dave

 

Costtamer.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Find your administration directory and you will need to put easypopulate.php in there then there are other files that need to to be placed in directories relative to the admin ditectory.

 

Then you actually have to read and follow/make changes as directed in the documentation.

 

HTH

 

G


Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

 

Virus Threat Scanner

My Contributions

Basic install answers.

Click here for Contributions / Add Ons.

UK your site.

Site Move.

Basic design info.

 

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

 

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Find your administration directory and you will need to put easypopulate.php in there then there are other files that need to to be placed in directories relative to the admin ditectory.

 

Then you actually have to read and follow/make changes as directed in the documentation.

 

HTH

 

G

I followed the directions in the download for EasyPopulate 2.72. I added the files to the required folders/directories. I updated the $tempdir in easypopulate.php based upon my folder structure.

 

I signed into oscom admin and the link to easy populate appears properly under the "Catlog" link.

 

However, when i click the lin for Easy Populate, the error below is displayed in the browser.

 

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ',' or ';' in /home/content/2/7262768/html/osc/admin/easypopulate.php on line 659

 

Line 659 in this file is:

echo FILENAME ': ' . $localfile . "<br>";

 

did i do something wrong..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resolved. Albeit in French, I found someone with the same problem here. http://www.oscommerce-fr.info/forum/index.php?showtopic=42460

 

 

Original file on line 659 from the download is:

echo FILENAME  ': ' . $localfile . "<br>";

Resolved line is now:

echo FILENAME . ': ' . $localfile . "<br>";

 

A simple syntax error.

 

" . " needed to follow "FILENAME"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know if anyones following this thread still? Maybe I keep hitting the wrong discussion or I have looked too hard and long and have temporary osc blindness but, if anyone knows if the latest version of this contrib works with v2.2 rc2 I would appreciate the heads up.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes i would appreciate this as well. Im trying to use latest version and it seems to be updating all my prices incorrectly then doing nothing with decsriptions and the like

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×