Jump to content
kymation

[Addon} Modular SEO Header Tags

Recommended Posts

@kymation

 

Hope you can assist, I was referred to @@Gergely but see no response from him.

 

I noticed after installing Mobile Site under header tags for alternate mobile links that the source for alternate is generated for desktop version e.g. http://www.hdcabling...tCancelled=true as mobile version / alternate link

http://mobile.hdcabl...eters-p-78.html

 

When I copy and paste this into a browser it does not work and gives a NOT Found page error, the actual link on mobile site is http://mobile.hdcabl...tCancelled=true where the -p- in SEO URL is changed to -mp-.

 

Is this normal and is the -mp- generated when switched to mobile view and will this affect google crawling ?

 

 

I am using modular_seo_header_tags_1.4.6_min as at http://addons.oscommerce.com/info/7646 with the Mobile add-on v1.0 on the same add-on page. I noticed on mobile site that the canonical tags point to mobile site version -mp- where it should point to desktop version -p- product page e.g

<link rel="canonical" href="http://mobile.hdcabl...ers-mp-78.html"

 

/> is shown on mobile product pages and on desktop version as the alternate mobile link shows

<link rel="alternate" media="only screen and (max-width: 640px)" href="http://mobile.hdcabl...ters-p-78.html" /> which should include the -mp- to mobile website and not the -p- URL.

 

I have Ultimate_SEO_URLSv22d_14a installed for SEO URLS and the Ultimate SEO 2-2.2d-14a Updates for Mobile iOSC 7.5

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This addon was not written to support the Mobile addon, so they may not work together. For the Canonical module, I recommend using the one in the current version of osCommerce as it seems to work better. Try that and see if it fixes your problem.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kymation

 

I had the same problem when you insert new product, the product meta description and meta keywords won't appear.

But they only appear when you edit a product.

 

I think there is a problem is the last version of the file products_insert.php, the file starts with:

  $products_id = 0; // Default in case no product is set

  $products_id = ( int )$pInfo->products_id;
 
  if( $products_id > 0 ) {
 

When a new product is added $pInfo->products_id will be null and the page wil not go through the if statement, and will not show any fields.

 

 

I have made a modification that works (maybe some one could make it better ;-), search:

 

  $products_id = 0; // Default in case no product is set
  $products_id = ( int )$pInfo->products_id;
 
  if( $products_id > 0 ) {
 
 
Replace with:
 
  $products_id = 0; // Default in case no product is set
  $products_id = ( int )$pInfo->products_id;
 
//FvD 20-6-2015 get new product_id 
  if ( (int)$pInfo->products_id == 0 ) {
      $product_last_query = tep_db_query("select products_id from " . TABLE_PRODUCTS . " order by products_id desc limit 1");
      $product_last = tep_db_fetch_array($product_last_query);
      $products_id = $product_last[products_id] + 1;
  }
 
  if( $products_id > 0 ) {

 

 

 

I hope this helps and maybe some one knows a better solution, kind greetings,

 

Fabien

Edited by Peace2u

Share this post


Link to post
Share on other sites

That looks like it should work. I suggest that you test carefully. Are the values always saved? If it works, then go with it.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim,

 

The values are saved correctly.

 

But i think it could be a problem when several people are inserting at the same time and than the solution as used in the categories_insert.php with the cases would be better....

 

 

Kind greetings,

 

Fabien

Edited by Peace2u

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I create a new product, new product page cannot be loaded Products Meta Description: Products Meta Keywords: if my update producdt it do ,What should I do, new products will be loaded Products Meta Description: Products Meta Keywords box?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings, I also wanted to install this contri ( version. 1.4.6) but when I go to admin/modules/ header tags i see I have 32 new modules to install but when I want to click install modules the whole list is empty?? ohh i have osc 2.3.4

 

 

 

post-337115-0-26784500-1447927527_thumb.jpg

Edited by mystique71

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like one of your modules is corrupt. Try uploading the modules again, this time with your FTP client set to ASCII/text mode.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is still something wrong in the /includes/modules/header_tags files. Check that you do not have anything there except the stock files and the files from this addon.

 

If you still can't find the problem, edit your admin/includes/application_top.php to turn on error reporting. Find the line:

  error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

and replace it with:

  ini_set('display_errors', '1');
  error_reporting(E_ALL);

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

these are the only files I originally have in the header_tag folder

 

post-337115-0-02165000-1448042346_thumb.jpg

 

 but the fun part is:

when I upload all your files also the modified ones they don't even appaear in my database?is that normal?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modules will only show up in your database after they have been installed.

 

Delete all of the modules from /includes/modules/header_tags, then add them back in one at a time, checking that they show on the install screen after each one. When you find one that does not show up after you added the file to that folder, that's the broken module. Delete that file and continue until you have uploaded the files that are not broken.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanx for the tip :)  I picked a few modules I want to use and did them one by one. they are working now :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Is this add-on compatible with OSCommerce 2.3.4?

 

And is it written for PHP 5.5?

 

Please advise. 


Debbie Harrison

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's compatible with any of the 2.3.x versions of osCommerce. And I have it running on several stores on PHP 5.5, so yes to that one too.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim

Thanks for the contribution.

I have only enabled  "Front Page - Title' and nothing happens?   Please see the attachments

 

 

All the product related stuff works fine.

 

Have I missed something?

 

Thanks

 

 

 

 

post-53090-0-34057300-1485741750_thumb.png

post-53090-0-07881800-1485741812_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

What version of osCommerce are you using? Are you looking at the front page of your site? That module only affects the front page.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it possible to show 

1.  A title for only the index page

2. Product description without the main title?

 

Currently I am showing  <title>Index title</title>  for the index page

and  <title>Index title - Product title</title> for the individual products

 

 

I want to show :

 

<title>Index title</title>  for the index page

and  <title>Product title</title> for the individual products

 

 

Thanks.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The titles should work the way you want. I have no idea how you set it up to do what you're getting.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×