Jump to content
kymation

[Addon} Modular Front Page

Recommended Posts

Thank You, John! Yes, I uploaded all the files a few times to make sure everything was put into the right place.

I stumbled upon an fp.addon.php file in /includes/modules/front_page and I removed it and now everything is working properly now. And then I reinstalled it and it's working still. But I don't get it. I don't know where this fp.addon.php file came from, it's not in the recent version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe fp = featured products ?? I'm guessing.

 

It should be something to go on the front page.

Edited by BrockleyJohn

For a new install or if your store isn't mobile-friendly, get the community-supported responsive osCommerce (Phoenix).

here: on the official osc download page

Working on generalising bespoke solutions for Quickbooks integration, Easify integration and pay4later (DEKO) integration at 2.3.x

Share this post


Link to post
Share on other sites

There has never been a file named fp.addon.php in the Modular Front Page addon. It may be something that somebody created to work on the front page, but it conflicts with one of the stock modules. If you need to make it work, I can tell you what to change.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh my, I'm a blundering fool. You're right Kymation. I just remembered this was an add on created by someone else to work with your module. It adds a feature to your module.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello people,
First of all thanks to kymation for this excellent addon.

I installed it after installing "Protected Images for oscommerce 2.3.4" and I had to make some modifications so that my images would display correctly.
when I finished I thought that I didn't like to only have the option to disable or enable the Heading Title, so modified fp_heading_title.php to allow me to write whatever I wanted in the Heading Title for each language.

I didn't do much though as I just copied the method from fp_text_main.php and made the necessary modifications.

I feel it's 'more' complete now :) :) :) :)

 

installation is simple

as usual make a copy of your original fp_heading_title.php file

remove the "Heading Title module" from oscommerce admin if you are already using it

copy the new file at catalog/includes/modules/front_page and overwrite the original **BACKUP your original FILE - you have been reminded!!!**

install "Heading Title Module" again to see the changes

 

all credit goes to Kymation for making this addon...

fp_heading_title.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

I called you John, meant Jim! But I got the second feature page to work so I won't need your help but thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

   $categories_query_raw = "
                select
            
                  c.categories_id,
                  
                  c.categories_image,
                  cd.categories_name
                from " . TABLE_CATEGORIES_DESCRIPTION . " cd
                  join " . TABLE_CATEGORIES . " c
                    on (c.categories_id = cd.categories_id)
                where
                
                  c.parent_id = '0'
    
                  and  cd.language_id = '" . (int) $languages_id . "'
                and c.categories_id!='42'
                order by
                  c.sort_order
              ";

 

to exclude a Category Images category. In includes/modules/front_page/fp_categories_images.php file.  Note:  and cd.categories_id!='42'

 

Just needed to exclude 1 category. Don't know if this is correct syntax but it works for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@MarcellaE  It wouldn't work if it wasn't correct. You could make it fancier, but that's good enough for excluding a single category.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim,

 

 

I use a lot of addons but this is still one of the best. Used in several sites without troubles.

Now I try to get the Scroller on every page, because its a part of a new theme.

Could you help me to fix that?

 

 

And could it be possible to get the scroller over the whole width of the site?

I mean by example 1240px width while the rest of the site is only 950px.

I tried but when I change one thing I got also hundreds other things that changed, because the most parts are based on the same css code.

 

Thanks anyway

 

Kozak

Edited by kozak

Share this post


Link to post
Share on other sites

The scroller is a module, so you would have to make the other pages modular to do that. I suggest that you go find a scroller addon that is not modular. I remember at least one.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim, 

 

 

thanks for your quick reply, i am listening, which addon ?

Hope it's compactible with all the others I already use

 

Thanks a whish you a nice day

 

Kozak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, I don't have all knowledge at my fingertips. Try searching the addons section for scroller.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Jim,

 

 

tried everything that's available, but nothing usefull.

 

regards

 

Kozak

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's all I can suggest. Since this has nothing to do with this addon, maybe you will have better luck posting a topic in the General Support forum.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi JIm,

 

I made a copy of the both fp-scroller.php and called it fp-scroller2.php, also made a copy of the scroller in the ext\modules\front_page that i called scroller 2.

It the adminsite on the front page I have now the message that there is a module for installion but when I click on it there is only an empty line.

I don't find where there is more information about these lines.

I am not a programmer but it seem I'm not far from a solucion

 

grtz

Kozak

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am moving this as recommended Code Monkey. I had asked you about having the names of the products display under the images in the scroller feature. You had sent me a modded code line, but for some reason all it did was change the image size, not sure how or why??? Anyway, I will post the original code, the suggested code, and how it now turned out, any further info needed let me know. Thanks for the help.

 

ORIGINAL CODE:

        //   $body_text .= '        <a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, 'products_id=' . $products_data['products_id']) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $products_data['products_image'], $products_data['products_name'], SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, ' style="padding: 0 ' . MODULE_FRONT_PAGE_SCROLLER_IMAGE_PADDING . 'px;" width="100%"') . '</a>';

Suggested code: all it did was change image width or something to that effect
$body_text .= '        <a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, 'products_id=' . $products_data['products_id']) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $products_data['products_image'], $products_data['products_name'], SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, ' style="padding: 0 ' . MODULE_FRONT_PAGE_SCROLLER_IMAGE_PADDING . 'px;" width="100%"') . '<br />  . $products_data['products_name'] . '</a>';

post-330437-0-53253400-1430362405_thumb.jpg

Edited by csnipper123

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made a couple of typos in that code. Try this:

$body_text .= '        <a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, 'products_id=' . $products_data['products_id']) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $products_data['products_image'], $products_data['products_name'], SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, ' style="padding: 0 ' . MODULE_FRONT_PAGE_SCROLLER_IMAGE_PADDING . 'px;" width="100%"') . '<br />'  . $products_data['products_name'] . '</a>';

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just don't get it, still does the same thing, image size width goes way off and name doesn't show, I am baffled at this point. The code makes sense, I just don't get it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally had some time to play with this. First, change the above line of code to this:

            $body_text .= '        <div class="fp_scroller"><a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, 'products_id=' . $products_data['products_id']) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $products_data['products_image'], $products_data['products_name'], SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, ' style="padding: 0 ' . MODULE_FRONT_PAGE_SCROLLER_IMAGE_PADDING . 'px;" width="100%"') . $products_data['products_name'] . '</a></div>';

Then add the following to your stylesheet.css:

/* Front page scroller */

.scrollableArea .fp_scroller {
  max-width: 100px;
  text-align: center;
  margin: 0 5px !important;
}

Finally, change the value of Scroller Height in the module Admin to 130. You may have to change that number depending on how long your product names are. It needs to be high enough to allow the longest product name to be seen.

 

You may also want to change some of those stylesheet values to make your scroller look better. I put those values in to make the stock osCommerce products work, and your images are probably different.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed the Modular Front Page in my OScommerce website and all works well expect i get the following error when i try and add the Featured Products Module. (see attached)

 

Any feedback you could give would be much appreciated. Thank you.

 

post-335953-0-34378100-1431059004_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

The error message says that /includes/functions/modules/front_page/featured.php is missing. Is it? If it is present, check that the file has the correct permissions and that it is not corrupted.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Install seems to have gone well but when using the text main it creates a bit of a format issue:

 

1) Installed text main module

2) commented out the new products in index.php

 

All fine up to now.

 

However when I edit the text area the given text is published at the same level as the social boomarks, instead of above them?

 

Have attached an image to visually explain.

 

post-124444-0-97211600-1432382663_thumb.gif

 

 


Complete Newbie On The Learn - Not A Programmer

But Learning As I Go

Share this post


Link to post
Share on other sites

The above is sorted as simply moved the added code with the index file.

 

However added some basic text saved it to look at the published page, and looks ok, so went to go back in it to edit and format it but get the following when I click on the Front Page link on the modules menu

 

 

Parse error: syntax error, unexpected 't' (T_STRING) in /home/******/public_html/shop/*************/modules.php(244) : eval()'d code on line 2

Edited by toyzonline

Complete Newbie On The Learn - Not A Programmer

But Learning As I Go

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×