Jump to content
Latest News: (loading..)
addlink

USPS

Recommended Posts

Does anyone know how to use the SHIPPING Module for USPS? The existing link provided to get an account no longer functions (http://www.uspsprioritymail.com/et_regcert.html) so USPS directed me to http://www.usps.com/webtools/

I signed up and got a username and password, entered that in the USPS Shipping method, and when previewing site, got an error, so it won't work. USPS sent me something about using an API for testing. Any help on getting this to work would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know how to use the SHIPPING Module for USPS? The existing link provided to get an account no longer functions (http://www.uspsprioritymail.com/et_regcert.html) so USPS directed me to http://www.usps.com/webtools/

I signed up and got a username and password, entered that in the USPS Shipping method, and when previewing site, got an error, so it won't work. USPS sent me something about using an API for testing. Any help on getting this to work would be appreciated.

Testing is not necessary because you are using it in osCommerce. Email them back and tell them that you are using osC and they will switch your account to the production server and give you the directions to change the server settings in the USPS module.

 

The only common thing that keeps it from working is users not entering the Shipping Origin Zip Code in the Shipping configuration of the admin section.

Edited by mdtaylorlrim

Community Bootstrap Edition, Edge

 

Avoid the most asked question. See How to Secure My Site and How do I...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testing is not necessary because you are using it in osCommerce. Email them back and tell them that you are using osC and they will switch your account to the production server and give you the directions to change the server settings in the USPS module.

 

The only common thing that keeps it from working is users not entering the Shipping Origin Zip Code in the Shipping configuration of the admin section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you for the reply. But, will the USPS Webtools username and password I rec'd work once they switch to production from testing? Do I need to change anything else? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you for the reply. But, will the USPS Webtools username and password I rec'd work once they switch to production from testing? Do I need to change anything else? Thanks.

Probably. I've been a USPS shipper for long before the switch. I would assume if they directed you there and you registered properly it will.


Community Bootstrap Edition, Edge

 

Avoid the most asked question. See How to Secure My Site and How do I...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably. I've been a USPS shipper for long before the switch. I would assume if they directed you there and you registered properly it will.

 

NO. You will enter the ID number that they sent you (in the shipping modules section) and you will leave the password section blank. I did this today and it worked fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is how I tested and activated the USPS module.

 

1- First, sign up for an account for USPS Web Tools API at https://secure.shippingapis.com/registration/ . You receive a username and password by email.

2- Login to OsCommerce backend of you site (http://yourdomain/admin). Configuration > Shipping/Packaging . Enter your Postal Code. Logout.

3- Open web browser.

4- Load this URL (Use your own user id where it says EnterYourUserIdHere):

http://testing.shippingapis.com/ShippingAPITest.dll/ShippingAPITest.dll?API=Verify&XML=<AddressValidateRequest%20USERID="EnterYourUserIdHere"><Address ID="0"><Address1></Address1><Address2>6406 Ivy Lane</Address2><City>Greenbelt</City><State>MD</State><Zip5></Zip5><Zip4></Zip4></Address></AddressValidateRequest>

5- You should receive something like this in your browser window (The point is that you shouldn't receive an error):

<?xml version="1.0" ?>

- <AddressValidateResponse>

etc....

6- Have your username handy and call USPS (1-800-344-7779). Explain that you run the test and it worked fine (Assuming that in fact you didn't receive an error). They will change your profile to Live and you should be able to use their Production Servers.

7- You will receive an email from registration@shippingapis.com to confirm the activation.

8- Now, if you go to http://domainname, the USPS calculation should work.

 

Those are the steps I took, and worked for me.

Good luck

 

http://www.kajavi.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

i signed up and have a username and password and entered it into the module. I also received an email, but nothing about testing or anything and usps shipping does not work. It says An error occurred with the USPS shipping calculations. anyone know what has gone wrong/what i need to do? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is how I tested and activated the USPS module.

 

1- First, sign up for an account for USPS Web Tools API at https://secure.shippingapis.com/registration/ . You receive a username and password by email.

2- Login to OsCommerce backend of you site (http://yourdomain/admin). Configuration > Shipping/Packaging . Enter your Postal Code. Logout.

3- Open web browser.

4- Load this URL (Use your own user id where it says EnterYourUserIdHere):

http://testing.shippingapis.com/ShippingAPITest.dll/ShippingAPITest.dll?API=Verify&XML=<AddressValidateRequest%20USERID="EnterYourUserIdHere"><Address ID="0"><Address1></Address1><Address2>6406 Ivy Lane</Address2><City>Greenbelt</City><State>MD</State><Zip5></Zip5><Zip4></Zip4></Address></AddressValidateRequest>

5- You should receive something like this in your browser window (The point is that you shouldn't receive an error):

<?xml version="1.0" ?>

- <AddressValidateResponse>

etc....

6- Have your username handy and call USPS (1-800-344-7779). Explain that you run the test and it worked fine (Assuming that in fact you didn't receive an error). They will change your profile to Live and you should be able to use their Production Servers.

7- You will receive an email from registration@shippingapis.com to confirm the activation.

8- Now, if you go to http://domainname, the USPS calculation should work.

 

Those are the steps I took, and worked for me.

Good luck

 

http://www.kajavi.com

Very grateful, I'm looking for the answer, it is correct. Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

5.I receive the following answer:

 

 

"This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.

<AddressValidateResponse>

<Address ID="0">

<Address2>6406 IVY LN</Address2>

<City>GREENBELT</City>

<State>MD</State>

<Zip5>20770</Zip5>

<Zip4>1440</Zip4>

</Address>

 

</AddressValidateResponse>"

Edited by alexman

Share this post


Link to post
Share on other sites

<Error>

<Number>80040b1a</Number>

<Description>Username exceeds maximum length.</Description>

<Source>UspsCom::DoAuth</Source>

</Error>

Please how to fix this error?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Followed instructions and got this:

<Error>

<Number>80040b19</Number>

<Description>XML Syntax Error: Error getting USERID attribute.</Description>

<Source>UspsCom::DoAuth</Source>

</Error>

I have a valid username (id) and password from USPS. Now what?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×