Jump to content
kymation

jQuery Banner Rotator

Recommended Posts

There is no banner rotator showing on that page. Did you insert the code in catalog/index.php in a section where it will be shown? Do you have at least two banners assigned to the group that you told the banner rotator to use? Are those banners assigned in your site's language?

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no banner rotator showing on that page. Did you insert the code in catalog/index.php in a section where it will be shown? Do you have at least two banners assigned to the group that you told the banner rotator to use? Are those banners assigned in your site's language?

 

Regards

Jim

 

Hi Jim!

Thank you for quick answer. It is in the index file there are some design problems as you mentioned. The code was there but on the wrong place, now I will try to see where to place it to be correct. ThanXX!!

 

Regards

Andreas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim,

I really like this mod. I have a heavily modified site so it took me a while to get it to work. Not your fault.

I just have one issue that I am trying to resolve. The righthand edges of my banners are cut off. I spec'ed the sizes in stylesheet but for some reason they are cut off. If I change the overflow from hidden to shown it shows the whole image but creates two banners for a split second when they rotate.

 

Can you tell me where the code is to move the banner box? or am I doing something wrong?

The site is http://www.lyonsperformance.com

Thanks,

Matt


If the only tool you have is a hammer, all your problems look like nails

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try setting the size in the stylesheet to slightly larger than your banners. You could also set a width on the containing element that is slightly wider than your banners.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Jim!

It was a combo of commenting out the old banner code and widening the specs in stylesheet.

This mod rocks!


If the only tool you have is a hammer, all your problems look like nails

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're welcome. I'm always glad to hear that someone is using this code.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have installed this addon however I don't know how I can position this banner on my cart. I am using a customized template and want to place the banner just next to my logo. Any help would be appreciated.

 

Thanks

Bharti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normally the code would go in your catalog/includes/header.php, just after the logo. With a template all bets are off. I have no idea how your template affects the stock code. You would have to ask the person who wrote the template.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The template was purchased last year and don't have the contacts. I have modified this template to quiet some extent. Is this code that I need to pu <?php

echo tep_display_banner('dynamic', '468x50');

?>

Share this post


Link to post
Share on other sites

That code will get you a standard banner, not the rotator. For the banner rotator you need to use

include( DIR_WS_MODULES . FILENAME_BANNER_ROTATOR );

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim,

 

I can get the standard banner displayed but the not the rotator. what is could be the reason?

 

Regards

Bharti

 

That code will get you a standard banner, not the rotator. For the banner rotator you need to use

include( DIR_WS_MODULES . FILENAME_BANNER_ROTATOR );

Regards

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are many possible reasons. You could be missing one of the files from the distribution. If yo have everything in place, then click on View Source in your browser and search for the string <!-- banner_rotator -->. If that's not showing, you have the code I pasted above in the wrong place or you have no banners selected to display.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have checked the files few time and everything seems to be there. I cant see the string <!-- banner_rotator --> in view source and I believe the code is pasted at correct location but may be no banner is selected for display - may be very stupid question but I how do I check this?

 

Thanks

Bharti

 

There are many possible reasons. You could be missing one of the files from the distribution. If yo have everything in place, then click on View Source in your browser and search for the string <!-- banner_rotator -->. If that's not showing, you have the code I pasted above in the wrong place or you have no banners selected to display.

 

Regards

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to the Banner Manager in your Admin (under Tools) and look at the banners. If you have never done this, you have no banners assigned.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim,

 

I can only see the control but no banner. there are 2 banner manager - on default oscommerce and i added additional one but this is not showing up?

 

Regards

Bharti

 

Go to the Banner Manager in your Admin (under Tools) and look at the banners. If you have never done this, you have no banners assigned.

 

Regards

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have two Banner Managers in your Admin, and you added a third? How can that possibly work? I don't understand what you are trying to do with that.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry I meant banners not banner manager

 

You have two Banner Managers in your Admin, and you added a third? How can that possibly work? I don't understand what you are trying to do with that.

 

Regards

Jim

Edited by bharti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have at least two of those banners assigned to the rotator group?

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seen this mod in action and love it, however when i tried to install this it never worked :blush: :'(

 

I have looked through my installation of this mod a few times and i have done the correct installation, In admin>config>banner rotator is there.

 

I tried addin banner to rotate in tools>banner manager

 

I feel as if I may be missing something :s :blush:

 

 

New Files:

catalog/images/icons/dotLight.png

catalog/images/icons/dotDark.png

catalog/images/icons/play.png

catalog/images/icons/pause.png

catalog/images/icons/transBlack75.png

catalog/includes/functions/bannerRotator.js

catalog/includes/functions/jquery-1.4.2.min.js

catalog/includes/modules/banner_rotator.php

 

Modified Files:

catalog/admin/banner_manager.php

catalog/admin/includes/languages/english/banner_manager.php

catalog/index.php

catalog/stylesheet.css

catalog/includes/filenames.php

catalog/includes/functions/banner.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't help if all you say is "it didn't work." Either give a description of the problem or a link to your site. Preferably both.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see a couple of problems there:

 

1. You have only one banner assigned to the rotator. It requires two or more to operate.

 

2. The code in the head section of your page is messed up:

<meta name="webdesign" content=" />
 <script type="text/javascript" src="includes/functions/jquery-1.4.2.min.js"></script>
 <script type="text/javascript" src="includes/functions/bannerRotator.js"></script>

That first tag is not closed. It's missing the final double quote. That can make the browser ignore the following tags.

 

Regards

Jim


See my profile for a list of my addons and ways to get support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see a couple of problems there:

 

1. You have only one banner assigned to the rotator. It requires two or more to operate.

 

2. The code in the head section of your page is messed up:

<meta name="webdesign" content=" />
 <script type="text/javascript" src="includes/functions/jquery-1.4.2.min.js"></script>
 <script type="text/javascript" src="includes/functions/bannerRotator.js"></script>

That first tag is not closed. It's missing the final double quote. That can make the browser ignore the following tags.

 

Regards

Jim

 

Thx for quick reply jim :thumbsup:

 

How would i rectify the problem? :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×