Jump to content
Sign in to follow this  
Parikesit

[Contribution] Additional Images Module

Recommended Posts

Hello Everyone

 

First of all I am very new to this so I hope you will be patient with me for now.

I have installed Oscommerce 2.2, then I downloaded the Additional_Images_v2.0.0_update_for_RC1

And followed those instructions. However I get two errors

 

When I go to the main site it gives me a message about globals turned off in php.ini

And when I got to the admin part it says page not found.

 

I am deleting everything off the server

I am then only going to install Oscommerce and wait to see what I learn here.

 

Thank you in advance to anyone who helps me out.

make sure your base code works well first. if your host has php globals turned off, you need to apply the globals patch for osCommerce, or set php globals on in a php.ini file at the root of your shop's docs (both customer side and admin side). (ask your host about the php.ini option) If your host doesn't allow php globals on, my advice is to find another host. Its much easier to work with php globlals on since some contributions do not support globals off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you or where do you edit to remove the click to enlarge text under the thumbnails in the product_info.php page ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

where do i edit to remove the click to enlarge text ?

 

        <script language="javascript"><!--
document.write('<?php echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . (!empty($product_info['products_image_med'])?$product_info['products_image_med']:(!empty($product_info['products_image_pop'])?$product_info['products_image_pop']:(!empty($product_info['products_image'])?$product_info['products_image']:''))), addslashes($product_info['products_name']), (ADDIMAGES_RESTRICT_PARENT=='true'?DISPLAY_IMAGE_WIDTH:''), (ADDIMAGES_RESTRICT_PARENT=='true'?DISPLAY_IMAGE_HEIGHT:''), 'hspace="5" vspace="5"') . '<br>' . (!empty($product_info['products_image_description'])?$product_info['products_image_description']:TEXT_CLICK_TO_ENLARGE) . '</a>'; ?>');
//--></script>
                 <noscript>
                 <?php echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . (!empty($product_info['products_image_med'])?$product_info['products_image_med']:(!empty($product_info['products_image_pop'])?$product_info['products_image_pop']:(!empty($product_info['products_image'])?$product_info['products_image']:''))), $product_info['products_name'], (ADDIMAGES_RESTRICT_PARENT=='true'?DISPLAY_IMAGE_WIDTH:''), (ADDIMAGES_RESTRICT_PARENT=='true'?DISPLAY_IMAGE_HEIGHT:''), 'hspace="5" vspace="5"') . '<br>' . (!empty($product_info['products_image_description'])?$product_info['products_image_description']:TEXT_CLICK_TO_ENLARGE) . '</a>'; ?>
                 </noscript>

Share this post


Link to post
Share on other sites
How do you or where do you edit to remove the click to enlarge text under the thumbnails in the product_info.php page ??

 

you can remove that from the product_info.php language file. set the constant to an empty string.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i moved servers now am getting this error

 

 Error returned from alterimage class: 1
Thumb file: /var/www/vhosts/xyzr.com/httpdocs/catalog/images/products/tshirts/ladies/closeups.png could not be created.
Error returned from alterimage class: 1
Products Info file: /var/www/vhosts/xyzr.com/httpdocs/catalog/images/products/tshirts/ladies/closeupm.png could not be created.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I have installed this great contribution and experiencing one problem - html editor does not work as it used to for more.

Once I am typying in product description I need to use   etc. which I did not have to do before, oherwise the page layout gets broken. If you got lots of products and lots of typying it is time consuming to use html tags to get space between two words etc.

 

Is it possible to fix it?

 

Thaks for help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this add images module can works with SEO url friendly module ?

i already install both modules, the problem is SEO url have to redirect the product info page to index page, and my all images cannot show out on product info page.... :'(

Can anyone suggest me how to solve this problem?

I really love this two modules..

 

Tavia

Share this post


Link to post
Share on other sites
i moved servers now am getting this error

 

 Error returned from alterimage class: 1
Thumb file: /var/www/vhosts/xyzr.com/httpdocs/catalog/images/products/tshirts/ladies/closeups.png could not be created.
Error returned from alterimage class: 1
Products Info file: /var/www/vhosts/xyzr.com/httpdocs/catalog/images/products/tshirts/ladies/closeupm.png could not be created.

my first guess would be a permissions problem. make sure the images folder and all others under it have permissions that will allow the user your site's PHP runs with to write files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

 

I have installed this great contribution and experiencing one problem - html editor does not work as it used to for more.

Once I am typying in product description I need to use   etc. which I did not have to do before, oherwise the page layout gets broken. If you got lots of products and lots of typying it is time consuming to use html tags to get space between two words etc.

 

Is it possible to fix it?

 

Thaks for help

don't know what to say. this contrib doesn't use an html editor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does this add images module can works with SEO url friendly module ?

i already install both modules, the problem is SEO url have to redirect the product info page to index page, and my all images cannot show out on product info page.... :'(

Can anyone suggest me how to solve this problem?

I really love this two modules..

 

Tavia

This contribution should work fine with Ultimate SEO URLs (the contrib Chemo started)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Addt'l images is installed, but when i add the 3 images, then submit, only the first one shows up. if i go to edit it, one more will show up, but no more. Any ideas? Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys - Great Mod!

 

I've got everything working perfectly with some minor layout issues.

 

I built our OSC store from a template and with the Additional Images add-on my product info page layout is all crazy. I'm not quite sure where I go to edit this kind of thing, any ideas?

 

Please take a look.

 

Sun Records Online Store

 

 

(Store's not functional yet, so don't order product please!)

 

Any info on how to change the layout would be greatly appreciated.

 

Thanks!

 

Jim

 

Sun Records

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey guys - Great Mod!

 

I've got everything working perfectly with some minor layout issues.

 

I built our OSC store from a template and with the Additional Images add-on my product info page layout is all crazy. I'm not quite sure where I go to edit this kind of thing, any ideas?

 

Please take a look.

 

Sun Records Online Store

(Store's not functional yet, so don't order product please!)

 

Any info on how to change the layout would be greatly appreciated.

 

Thanks!

 

Jim

 

Sun Records

 

Okay, Just viewed my site on Firefox & IE and found that the layout is now really screwed up on every page, not just product info. Very interesting... I saw other people were having issues with popups being messed up on these browsers, but any idea why the entire site would be messed? I may setup a second store without the mod just to compare the two. Everything looks great on my Mac using the Safari browser... any input is appreciated.

 

Thanks!

 

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

Addt'l images is installed, but when i add the 3 images, then submit, only the first one shows up. if i go to edit it, one more will show up, but no more. Any ideas? Thanks!!

you do understand that the 3 image fields on the product edit page should be 3 sizes of the same image, right? And that all other "additional images" are added elsewhere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey guys - Great Mod!

 

I've got everything working perfectly with some minor layout issues.

 

I built our OSC store from a template and with the Additional Images add-on my product info page layout is all crazy. I'm not quite sure where I go to edit this kind of thing, any ideas?

 

Please take a look.

 

Sun Records Online Store

 

(Store's not functional yet, so don't order product please!)

 

Any info on how to change the layout would be greatly appreciated.

 

Thanks!

 

Jim

 

Sun Records

sounds like you installed it improperly. Not much I can say other then to look at where you installed it and make adjustments.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sounds like you installed it improperly. Not much I can say other then to look at where you installed it and make adjustments.

 

I'll be doing that tomorrow.

 

Thanks!

 

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I got it just about right...

 

Turns out I had uploaded a bad stylesheet.css file.

 

Replaced that and everything works fine (with 1 minor exception).

 

In IE 7 the product description table is showing up in the wrong area.

 

Looks perfect in Firefox & Safari.

 

I've included screenshots of all three. Any ideas?

 

IE%207.0.JPG

 

IE 7 Screenshot

 

Firefox Screenshot

 

Safari Screenshot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

i have a problem with my images

 

1.: When i delte my ekstra images I get this message:

Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, array given in /home/www/morsunivers.dk/admin/includes/functions/database.php on line 134

 

Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, array given in /home/www/morsunivers.dk/admin/includes/functions/database.php on line 134

 

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/morsunivers.dk/admin/includes/functions/database.php:134) in /home/www/morsunivers.dk/admin/includes/functions/general.php on line 22

 

2: If i change my categories the pictures disappears:

http://www.morsunivers.dk/index.php?cPath=54

 

3: The pictures in admin is very very big and take up to much space

 

 

I have used this module:

Additional Images v.1.11

 

I really raelly hop someone can help me... :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

great contribution by the way! makes it very easy to add the different sized pictures.

 

I am looking to add a 1 or 2 pixel border onto my product images and I was wondering whcih files need to be edited to achieve this?

 

Thanks

 

Big D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Thanks very much for this mod, but i'm experiencing a problem with the following file 'product_info.php'.

 

There have been many changes to this file already with other mods and when i'm comparing, a lot of your code (php) wants to over write the modified code already in there.

 

Any suggestions would be greatly received.

 

 

m0jon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Parikesit,

 

I installed the slide show package and it worked OK. :thumbsup:

Having seen it, I decided that I would like things slightly different.

What I would like to do is to let the user decide in what pace to walk through the slides.

I figure that could be a modification of your package using the same list of pictures.

Instead of automatic refreshing with each subsequent picture, I would like to put two buttons "<< previous" and "next >>" underneath te picture.

Has anybody done that before? :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Instead of automatic refreshing with each subsequent picture, I would like to put two buttons "<< previous" and "next >>" underneath te picture.

 

OK, so I've done it myself.

It turned out not to be so difficult after all. The slideshow code already defines an array of images that is accessible from Javascript on the client's side.

So i've added two buttons in javascript code who interact with a modified slideFader. The rest of this module stays exactly the same.

Here's my contribution to your hack ;)

 

<!-- ========================================== -->

<!-- fancy product images slide show hack START -->

<!-- ========================================== -->

<?php

$slideFiles = explode(';',$product_info['products_slide_images']);

$slideFilesCount = count($slideFiles);

$sOut = '';

$cleaned = array();

 

for($sCount=0;$sCount<$slideFilesCount;$sCount++){

if(trim($slideFiles[$sCount] != '')){

$cleaned[] = $slideFiles[$sCount]; // cleaning if there is a name missing

}

}

 

$cleanedCount = count($cleaned);

 

$sOut .= 'var slideList = new Array('.$cleanedCount.');'."\n";

$sOut .= 'var slideListOriginal = new Array('.$cleanedCount.');'."\n";

 

flushOldCachedImages();

 

for($sCount=0;$sCount<$cleanedCount;$sCount++){

 

$fileToResize = DIR_FS_CATALOG . DIR_WS_IMAGES . $cleaned[$sCount];

$resizedImageResult = resizeImage($fileToResize,SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT);

$resizedImage = $resizedImageResult[0];

$resizedImageWidth = $resizedImageResult[1];

$resizedImageHeight = $resizedImageResult[2];

 

$sOut .= 'slideList['.$sCount.'] = "'.$resizedImage.'";'."\n";

$sOut .= 'slideListOriginal['.$sCount.'] = "'.DIR_WS_IMAGES . $cleaned[$sCount].'";'."\n";

}

 

echo '<script>'.$sOut.'</script>';

 

$fileToResize = DIR_FS_CATALOG . DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image'];

$resizedImageResult = resizeImage($fileToResize,SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT);

$resizedImage = $resizedImageResult[0];

$resizedImageWidth = $resizedImageResult[1];

$resizedImageHeight = $resizedImageResult[2];

?>

<?php echo '<a href="java script:popupWindow(\''. tep_href_link(FILENAME_POPUP_IMAGE, 'pID=' . $product_info['products_id']) . '\')"><span id="slidePanel">' . tep_image($resizedImage, addslashes($product_info['products_name']), $resizedImageWidth, $resizedImageHeight, 'hspace="5" vspace="5"') . '</span></a><br />' ?>

 

<!-- ** INSERT javascript for slideshow navigation buttons -->

<?php echo '<tr>

<td class="smallText" align="right">

<input type="button" onClick="slideFader(-1)" value="<< Previous" name="prev" />

<input type="button" onClick="slideFader(+1)" value="Next >>" name="next" />

</td>

</tr>' ?>

<!-- ** END of inserted code -->

 

 

<script type="text/javascript">

<!--

 

var slideStation = 0;

var headImage = "<?=$resizedImage?>";

var fadeSpeed = 1000;

var slideImage = headImage;

var slideImageOriginal = "<?=DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image']?>";

 

// ** REMOVE setInterval(runSlideShow,5000);

 

// ** REPLACE the entire slideFader function with:

function slideFader(direction){

 

if (direction == 1) {

if(slideStation == slideList.length){

slideStation = -1;

slideImage = headImage;

slideImageOriginal = "<?=DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image']?>";

}else{

slideImage = slideList[slideStation];

slideImageOriginal = slideListOriginal[slideStation];

}

slideStation++

}

if (direction == -1) {

if(slideStation == 0){

slideStation = slideList.length + 1;

slideImage = headImage;

slideImageOriginal = "<?=DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image']?>";

}else{

slideImage = slideList[slideStation];

slideImageOriginal = slideListOriginal[slideStation];

}

slideStation--

}

 

sPanel = document.getElementById("slidePanel");

sPanel.innerHTML = "<img src='"+slideImage+"' hspace='5' vspace='5'/>";

 

}

 

 

 

function getActiveSlideImage(){

return slideImageOriginal;

}

-->

</script>

 

<?="Click picture to open in separate window";

?>

 

<!-- ======================================== -->

<!-- fancy product images slide show hack END -->

<!-- ======================================== -->

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am installing Additional Images v2.0.1, and have same problem as the following post #520.</FONT></FONT>

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

I'm really hoping someone can help me on this. I am installing the additional images v2.0.0, and I'm following the install instructions but can't get past step B.

 

I created the directories and copied all the files in step A. When I go to step B which is to go to the URL http://mydomain.com/admin/additional_images_configure.php (Using my URL instead of mydomain) I get the login window, I enter my id and password, but then get the error that "The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable."

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

I am using oScommerce-2.2MS1j-R7, an old and Japanese version, for my shop is all in Japanese. But I have been successfully installing many constributions developed for oScommerce-2.2MS2. As you know, admin and catalog folders are at the same level in MS1. This may be causing this problem. The current location of the file additional_images_configure in my shop is http://www.mydomain.com/e_cart/admin/addit...s_configure.php. I added japanese/additional_images.php and japanese/additional_images_configure.php without translation of texts at this stage, copying english/additional_images.php and english/additional_images_configure.php.

 

Appreciate if anyone has any suggestion for me to solve this problem. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, I've mixed up two contribution packages here...

this response was on the Product Images Slides Show package by Markus Bopp, not on the Additional Images module. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

This config is very hard to configure.....if you see in my product info page

 

1) additional images are medium, how do i make it small like product list page?

(the only reason some are small is because i did the auto-thumbnail which some reason gives me small ones, i want high res thumbs)

 

2) there are gaps between the additional pics, how do i delete that! ive been looking everywhere

 

3) change background of popup?

 

 

Ive seen poeple here with a snazzy flash looking additional images mod that popups with a white screen and kinda widens and heightens on its own and fills the screen. what is this?!?!

Edited by tecno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×