Jump to content
Sign in to follow this  
Keyser Soze

coolMenu

Recommended Posts

now for my question. lol

 

for the sub menu timing??? Where do you change that fade time?

  oCMenu.wait=500

I changed that to oCMenu.wait=50, but the fade in time didn't get quicker...

And I can't find anything relevant in the "menu_animation.js" file...

Any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I just installed coolmenu and now I am having problems with my test site. The menu does come up but the position is weird. The menu is not inside the coolmenu box where it's supposed to be. Instead, it's floating on top of the left-hand column, covering other boxes. What's wrong?

 

To get the idea what I'm talking about, head over to:

 

http://www.rubix3.net/~skurt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Where do you change that fade time?

oCMenu.wait=500

I changed that to oCMenu.wait=50, but the fade in time didn't get quicker...

And I can't find anything relevant in the "menu_animation.js" file...

Any help?

 

Sure:

oCMenu.level[0].filter="progid:DXImageTransform.Microsoft.Fade(duration=0.8)"

...

oCMenu.level[' . $i . '].filter="progid:DXImageTransform.Microsoft.Fade(duration=0.6)"

...in includes/coolmenu.php. The duration value makes a difference (as you might have guessed :wink: )

BTW, as you probably can tell from the code the fade effect only works with Internet Explorer, which will cover most users though.

 

Cheers,

Peter


This space for rent

Share this post


Link to post
Share on other sites
nrapt - I dont know how to do that, but im sure you can cheat part of the javascript on just those links to add a URL instead of pulling the location from the store/product variables. Somebody here knows...

 

I'd LOVE some pointers here, I have perused through this code, and have not located any obvious place to change the links. If I am adding categories, etc through the admin, do they 'show' on the javascript file? If they do, I am feeling blind...

 

:cry:


Thank you for your time and energy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Set "Use Search Engine Safe UrL's" to false in the admin configuration page.

 

That can make cool menu not show up.


Never pet a burning dog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed this hack and it works great other than the one problem I having is I think the value for $height is gettting lost or not getting its value from the needed sourse like the number of categories*cell height. Anyone got any suggestions. I can enter a value for this and make the cell box any size I want but as I add or subtract categories it would be nice to have this auto size....

 

 

Thanks Andreas for the contribution I am greatful to people like yourself that contribute your time and efforts...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have installed this hack and it works great other than the one problem I having is I think the value for $height is gettting lost or not getting its value from the needed sourse like the number of categories*cell height. Anyone got any suggestions. I can enter a value for this and make the cell box any size I want but as I add or subtract categories it would be nice to have this auto size....

 

 

Thanks Andreas for the contribution I am greatful to people like yourself that contribute your time and efforts...

 

$info_box_contents[] = array('text'  => '

<img src="images/trans.gif" width="150" height="' . $height . '">');

 

any ideas .......

Share this post


Link to post
Share on other sites

rambo - It sounds like you've included the <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2" SRC="includes/menu_animation.js"></SCRIPT> up top, because if not I think it would throw an error for an unrecognized js function.

So - Make sure you have also included this:

<!-- coolMenu //-->

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'coolmenu.php'); ?>

<!-- coolMenu_eof //-->

MAKE SURE THATS ABOVE THE HEADER INCLUDE!

so most your files would have teh <body > tag then ^^ this code then the <! -- header //--> require header.php blah blah

If that doesnt work then I'm out of ideas.. :?

 

chuck

 

Thanks for the reply Chuck, appreciate it. Tried doing a fresh install again and still getting the same problem. :cry: Still getting a blank CoolMenu.

 

Does it matter where the <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2" SRC="includes/menu_animation.js"></SCRIPT> is between <HEAD> and </HEAD>? I have placed them all directly under <HEAD>, so a lot of the pages look like this

 

<head>

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2" SRC="includes/menu_animation.js"></SCRIPT>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=<?php echo CHARSET; ?>">

<title><?php echo TITLE; ?></title>

<base href="<?php echo (($request_type == 'SSL') ? HTTPS_SERVER : HTTP_SERVER) . DIR_WS_CATALOG; ?>">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

<?php require('includes/form_check.js.php'); ?>

</head>

 

Im almost positive I have followed all the other directions exactly as stated, anyone have any idea what's going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

After some curiousity with messing with the height of the CoolMenu box i decided to double the height just to see what would happen. Previous to changing the height the box fit perfectly, but i wanted to see what would happen. So i doubled the height to 56 instead of 28 and upload the changes. I then realize that changing the code did nothing to my page!?? :roll: here is a snippet of the code that i changed.

	oCMenu.level[0]=new cm_makeLevel()

 oCMenu.level[0].width=150

 oCMenu.level[0].height=56

 

Im totally clueless as to why im getting these problems, but nobody else. Im pretty sure i followed the directions correctly and have tried several fresh installs to no avail. Any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello from San Diego.

 

I did install the menu and i do like it. Some issues that i cannot figure out.

See:

 

http://ticketthing.com/6thatpenn/catalog/

 

I cannot seem to figure out how to contol the height of the box. As it is, it is too high. Also, is it possible to have all of the products "fly out"?

 

For my store, that might be cool. i would like to see how it looks. and would that take them directly to the product?

 

many thanks.

 

Randy Rovang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would someone PLEASE, PLEASE, PLEASE tell me which file I need to alter to add links for pages that are not products??

 

I get adding the items through the category admin, but I just want links to informational pages, do I add to

catalog/includes/coolmenu.php

catalog/includes/menu_animation.js

catalog/includes/boxes/coolmenu.php ?

 

For reference:

http://alphabetangel.com/oscom/catalog/

 

I want to add all right column box items to cool menu and do away with the boxes.

Looking forward to some wisdom!

:wink: Jenn


Thank you for your time and energy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to edit, I meant all left column items. :roll:


Thank you for your time and energy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed CoolMenu contrib, Danke Andy, it works with a default categorie list, but when the catalog page loads, the menu is already out. won't go back in (disappear)

 

See it here. I will not work on it, so you can all see what I mean.

 

http://www.coolscooter.net/catalog

 

I have not seen anything reported about this in this thread.

 

Anyone else have this problem? I have not made any changes to any of the code since I installed coolmenu contrib.


Thanks!

 

Starkness

Share this post


Link to post
Share on other sites

I played with these and can move it around...

 

//Menu properties

oCMenu.pxBetween=0

oCMenu.fromLeft=134

oCMenu.fromTop=87

and

 

$height.= 6.65*count($categories);

 

 

but, My Menu sticks out when page loads without even mousing over it. I haven't heard of this problem occuring yet in this thread, and I keep reading it.

 

 

Help please =)


Thanks!

 

Starkness

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greg,

 

from what you're saying I reckon you're looking for this:

 

oCMenu.level[0].width=150

This means your menu is 150 pixels wide... you can change that value to whatever fits your shop. Or...

 

...I beefed it up a little in my installation, like this:

 

oCMenu.level[0].width=<?php echo BOX_WIDTH-10; ?>;

This means that the width of the menue is always as wide as the width of the info boxes (minus 10 pixels in this case - YMMV) defined in application_top.php. If you change that value there, you won't have to readjust the oCMenu.level[0].width value, it does that automatically.

 

Hope it'll work for you,

 

Peter


This space for rent

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the box height issue you can do this change and play around with it a bit by changing the 20 to different numbers as was mentioned on page 14.

 

OK, here it is. Instead of the line 146 in includes/coolmenu.php ($height.= 6.65*count($categories);) put:

 

$height = 0;

 

And at the end of the for-loop below, e.g. right before the line with "print_menu_line($categories[$i]..." put:

 

if ($depth == 0) {

 $height += 20; // replace 20 with your menu-level-pixel-height

}

 

To make the menu not stick out of the box you can do two things either change the BOX_WIDTH or you can shrink the menu by changing this line in the catalog/includes/coolmenu.php file to a smaller number like 100 or something until it fits properly:

 

oCMenu.level[0].width=150

 

HTH

Share this post


Link to post
Share on other sites

What i did to make it fully autoadjust is just add these three lines (substituting the original line: $height.= 2.65*count($categories))

 

//With this line i read the top categories

$categories_query = tep_db_query("select count(*) as count_top_categories from " . TABLE_CATEGORIES . " c, " . TABLE_CATEGORIES_DESCRIPTION . " cd where parent_id = '0' and c.categories_id = cd.categories_id and cd.language_id = '" . (int)$languages_id . "'");



//i grab the array (actually its only one value, but i'm too lazy right now 

//to check if there is a function to grab only one value in the API

$count_top_categories = tep_db_fetch_array($categories_query);



//I multiply by 28(pixels) the number of top categories there are

$height.= 28*$count_top_categories['count_top_categories'];

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just read the 30 pages of this thread, saw my problem a number of times but never found a fix for it. I just installed coolmenu, and have reinstalled 2 more times to double check, like many others I get a blank coolmenu box. I do not have any 's in my categories or subcategories. Any ideas on how to make it work would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just read the 30 pages of this thread, saw my problem a number of times but never found a fix for it. I just installed coolmenu, and have reinstalled 2 more times to double check, like many others I get a blank coolmenu box. I do not have any 's in my categories or subcategories. Any ideas on how to make it work would be appreciated.

 

You should look at the source code of the generated page to see if there are any errors there. You should look first for the array declarations of the coolMenu (it sould be almost to the top, if you did everything correctly), and then keep looking for any messages like "function not found" or something.

 

When i first installed MS2 with CoolMenu i kind of remember that i got a blank infoBox like you, and after searching the source code i found that MS2 had one function missing. So i copy and pasted it from MS1 to MS2, and that got the job done.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone tried out the new, 'No JavaScript' add-on for coolMenu by Marc Zacher?

Contribution here: http://www.oscommerce.com/community/contributions,1033

 

I've implemented it, though my category box isn't showing. :(

It's working correctly with the menus, showing coolMenu when Java is enabled and showing the standard text menu when Java is disabled, though the category box isn't being created which causes coolMenu to hover over the Manufacturers and Search boxes rather than pushing them down due the category box above.

 

Any help is getting the 'No JavaScript' add-on working correctly would be great! :)

 

Thanks,

Tony


"The price of success is perseverance. The price of failure comes much cheaper."

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anyone tried out the new, 'No JavaScript' add-on for coolMenu by Marc Zacher?

Tony,

yes I've tried it a few weeks ago, Marc sent me a version for testing, but I think he didn't change anything for the new downloadable version, and yes it was working fine for me.

 

Does your problem only occur with the actual Coolmenu, i.e. JS turned on?

And what does the HTML code say when your problem occurs, any traces of the missing box, or nothing at all?

And did you really copy the new coolmenu.php to /catalog/includes/boxes (overwriting or renaming the existing coolmenu.php there)?

The box is "made" in that file...

 

greets,

Peter


This space for rent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peter,

Thanks for your reply.

 

Yes, the problem only occurs with coolMenu when JS is turned on. When JS is off, the store operates as per normal with the text based menu.

 

I have replaced the correct file... tried my original file and the menu works fine (though is doesn't contain 'no-javascript' code), tried it with the updated file and the menu appears but the box isn't created, so the 'Manufacturers' box is now at the top and coolMenu is hovering on top of it (also covering the 'Search' box due to the menu height).

 

I think the problem is with the creation of the box since everything else about coolMenu is working fine.

 

Anyone else come across this problem?

 

Thanks again Peter for your input so far... :)

Tony


"The price of success is perseverance. The price of failure comes much cheaper."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tony, OK... maybe you could post the generated HTML / JS code of a page that has the problem, i.e. load the page, and copy the relevant part of the source code - here's mine to show you what I mean:

 

<!-- left_navigation //-->

<script type="text/javascript">

<!--

document.write(" <TR> <TD> ");

document.write("<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="1">");

document.write("  <tr>");



[snipped a  lot of document.writes]



document.write("</table>");

document.write(" </TD> </TR> ");

//--> </script>

<noscript>

 

please don't snip lines as I did, but post the whole section of the HTML source code ... :wink: I just wanted to keep my post short...

I'm hoping a look at the source code might reveal the problem!

 

Greets,

Peter


This space for rent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peter,

All is working on my web server now... not sure what the issue is since I cleared the cache before I tested it. The problem still remains on my local server, and I'm in the middle of testing to find the problem.

 

I didn't alter any files between when it was working and when it wasn't... so I'm still trying to work it out on the local server. :shock:

* Playing Twilight Zone theme * :)

 

Thanks for all your help,

Tony


"The price of success is perseverance. The price of failure comes much cheaper."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×