Jump to content
FWR Media

Ultimate Seo Urls 5 Pro

Recommended Posts

I've upgraded ULTIMATE_Seo_Urls_5_r141_stable to Ultimate Seo Urls 5 PRO r205 now my website/front page went blank: http-error 500 Internal server error. Admin works fine now what to do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Double check your install aswell as the redirect code you have in your htaccess file

Share this post


Link to post
Share on other sites

My .htaccess file looks like this:

 

# If you are getting errors you may need to comment this out like ..

# Options +FollowSymLinks

Options +SymLinksIfOwnerMatch

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

 

# RewriteBase instructions

# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.

# http://www.mysite.com = RewriteBase /

# http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/

# http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/

 

# Change RewriteBase using the instructions above

RewriteBase /

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-p-([0-9]+).html$ product_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-c-([0-9_]+).html$ index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-m-([0-9]+).html$ index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php [NC,L,QSA]

# Articles contribution

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-t-([0-9_]+).html$ articles.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-au-([0-9]+).html$ articles.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-a-([0-9]+).html$ article_info.php [NC,L,QSA]

# Information pages

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-i-([0-9]+).html$ information.php [NC,L,QSA]

# Links contribution

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-links-([0-9_]+).html$ links.php [NC,L,QSA]

# Newsdesk contribution

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-n-([0-9]+).html$ newsdesk_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-nc-([0-9]+).html$ newsdesk_index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-nri-([0-9]+).html$ newsdesk_reviews_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-nra-([0-9]+).html$ newsdesk_reviews_article.php [NC,L,QSA]

</IfModule>

 

My configure.php file looks like this:

 

<?php

define('HTTP_SERVER', 'http://www.mysite.com');

define('HTTPS_SERVER', 'https://www.mysite.com');

define('ENABLE_SSL', true);

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '.mysite.com');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '.mysite.com');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

 

define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');

define('DIR_FS_CATALOG', '/var/www/vhosts/mysite.com/httpdocs/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');

 

define('DB_SERVER', 'localhost');

define('DB_SERVER_USERNAME', 'MyUserName');

define('DB_SERVER_PASSWORD', 'MyPassWord');

define('DB_DATABASE', 'MyDataBase');

define('USE_PCONNECT', 'false');

define('STORE_SESSIONS', 'mysql');

?>

 

Any suggestion?

Share this post


Link to post
Share on other sites

what a simple dot(see red dot after 'get') can do, index.php file:

echo ' <td align="center" class="main">' . tep_draw_form('filter', tep_href_link( FILENAME_DEFAULT ), 'get') . TEXT_SHOW . ' ';

 

FIXED! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it possible to exclude products_id's in products url's? If yes, what do I have to change in the .htaccess file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed the SEO but get a 500 error on the page.

 

website: www.hcgweightclinic.com

 

.htaccess file:

 

# Begin Ultimate SEO V2.2d

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

 

# RewriteBase instructions

# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.

# http://www.hcgweightclinic.com = RewriteBase /

# http://www.hcgweightclinic.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/

# http://www.hcgweightclinic.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/

 

# Change the following line using the instructions above

 

RewriteBase /YOU HAVE TO CHANGE ME/

 

RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}

# End Ultimate SEO V2.2d

 

 

# -FrontPage-

 

 

<Limit GET POST>

order deny,allow

deny from all

allow from all

</Limit>

<Limit PUT DELETE>

order deny,allow

deny from all

</Limit>

AuthUserFile /home6/hcgweigh/public_html/_vti_pvt/service.pwd

AuthGroupFile /home6/hcgweigh/public_html/_vti_pvt/service.grp

# Use PHP5 Single php.ini as default

AddHandler application/x-httpd-php5s .php

AuthName hcgweightclinic.com

IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti*

 

 

PLEASE HELP!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Everyone,

 

I have been working on a modification of ultimate seo urls that will allow up to three get vars to be rewritten in the url. It will work in the same way as the standard ultimate seo urls however if you configure the page module correctly you will be able to specify three get vars to be rewritten instead of the standard one.

 

At the minute my code outputs the url from tep_hre_link in the manner i want it to however when you visit the link it redirects to a standard ultimate seo urls url (one get var) because of the validator function. Does anybody know where i can modify the output of:

 

$new_url = htmlspecialchars_decode( tep_href_link( Usu_Main::i()->getVar( 'filename' ), Usu_Main::i()->getVar( 'request_querystring' ) ) );

 

Has anybody tried doing this before succesfully?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I'm trying to implement the SEO URL 5 also on the mobile version of my site, which is in a sub domain: www.m.example.com.

 

I guess I need to update the "RewriteBase" in .htaccess of the subdomain somehow to make it work?

 

When using "RewriteBase /" all links goes to the standard site and if I change RewriteBase I get internal server error...

 

Thanks,

 

Carl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's some challenge:

 

I am applying FWR's USU to a new oscommerce 2.2 multistore

I have previously applied the ltest USU 5 to another multistore succesfully.

Maybe it is because this is another IIS server, but I cannot get it to work and it beats me why.

 

This is the error I get:

Fatal error: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'Directory name must not be empty.' in C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\includes\modules\ultimate_seo_urls5\includes\usu_general_functions.php:244 Stack trace: #0 C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\includes\modules\ultimate_seo_urls5\includes\usu_general_functions.php(244): DirectoryIterator->__construct('') #1 C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\includes\modules\ultimate_seo_urls5\main\bootstrap.php(343): usu_dir_iterator(false) #2 C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\includes\modules\ultimate_seo_urls5\main\bootstrap.php(83): Usu5_Bootstrap->loadPageModules() #3 C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\includes\modules\ultimate_seo_urls5\main\usu5.php(119): Usu5_Bootstrap->bootStrapper(Array) #4 C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\includes\application_top.php(334): Usu_Main->initiate(Array, '1', 'dutch') #5 C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\index.php(2): require('C:\Inetpub\vhos...') #6 {main} thrown in C:\Inetpub\vhosts\mydomain.com\httpdocs\includes\modules\ultimate_seo_urls5\includes\usu_general_functions.php on line 244

 

my guess it has something to do with

->initiate( ( isset( $lng ) && ( $lng instanceof language ) ) ? $lng : array(), $languages_id, $language );

in application_top.php

 

To my n00by knowledge $lng is an array that needs to be filled correctly and it doesn't.

 

Could anyone please point me in the right direction so I can finally get this to work and find other challenges? Thanks :0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks all for this contribution and support; I was having problems with Ultimate_SEO_URLSv22d_11 so I decided to try this new one.

 

So far everything seems to work except iam missing all the graphics & Images will not display, upon further investigation found that the path look like

 

 

http://mysite.comdir_ws_catalog/images/spi****.jpg

 

should be

http://mysite.com/catalog/images/spi****.jpg

 

I am new to all this, can some one help, not sure if I have to add a line to .htaccess or make changes to my configure.php

 

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you all for the input and support, I installed the Ultimate_Seo_Urls_5_PRO_r205_1 all the features work fine,but I have a problem ...The display of all pages is deformed.I detected by tests that the problem is when I make changes on the application_top.php file.If I change all the other files except this one, I visualize everything right.

Can anyone help me? I am new to this and not use me well.

 

Thanks in advance.

Edited by Magico

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I really need help whit am issue.

 

i 'm new in Oscommerce just have begin working in a business which uses this.

 

I'm trying to install Ultimate Seo Urls 5 Pro in the site but i have encounter some difficulties, after follow the installation steps its not working, I have already figured out these problems:

  1. In step 2 can't find "

    tep_draw_form


    ('filter',FILENAME_DEFAULT,'get')

    ".

  2. In step 3 in "

    function


    tep_redirect


    (


    $url)

    " the first condition "

    if ( (


    strstr


    (


    $url


    ,


    "\n"


    ) !=


    false


    ) || (


    strstr


    (


    $url


    ,


    "\r"


    ) !=


    false


    ) ) {


     

    tep_redirect(tep_href_link(FILENAME_DEFAULT,'','NONSSL',false));}" had been deleted.


  3. in step 5 cant find exactly "

    $PHP_SELF


    = (((


    strlen


    (


    ini_get


    (


    'cgi.fix_pathinfo'


    )) >


    0


    ) && (bool)


    ini_get


    (


    'cgi.fix_pathinfo'


    ) ==


    false


    )) || !isset(


    $HTTP_SERVER_VARS


    [


    'SCRIPT_NAME'


    ])) ?


    basename


    (


    $HTTP_SERVER_VARS


    [


    'PHP_SELF'


    ]) :


    basename


    (


    $HTTP_SERVER_VARS


    [


    'SCRIPT_NAME']);

    ", instead i found this "$PHP_SELF = $HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF'];".

  4. in step 6 can't find "

    tep_href_link


    (


    basename


    (


    $PHP_SELF


    ),


    tep_get_all_get_params


    (array(


    'action'


    )) .


    'action=buy_now&products_id='


    .


    $listing


    [


    'products_id'])

    ".These problems are due to the changes that had been made in the files prior to the installation of the module, these changes are huge for example the process inside index.php had been divided and redirected into 3 new files and clearly these new files can't be found in the folder "\catalog\includes\modules\ultimate_seo_urls5\page_modules".

The process of navigation in the site had been change and some files like product_info.php had been modified and renamed.

Also changes in Data Base structure have been made.

 

Please tell me if there is some way to correct these problems or if it is a lost cause.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I would like to use this great contribution, at the moment I am using the chemo seo version, but would like to change to this. I did a test install but I need help with the following:

 

"filter short words" - How can I set this to 0? If I have a product with the letter "a" and set it to 1, it will remove the letter "a". e.g. "this-is-a-product-p-1.html" becomes this-is-product-p-1.html.

 

The main thing I like about this is that I can use paths for products, i.e. category/product.html which the chemo one does do. However my images/css use paths and not absolute URLs, so the page doesnt work properly. I cannot change these to absolute URLs because if I use http://www.mysite.com/stylesheet.css it will work, but when a user goes to the https (secure) part of the site they will get a "this website contains content that will not be delivered using a secure HTTPS connection" popup on every HTTPS page. Hope that makes sense :P

 

Any help on this would be apreciated :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Short words are not useful for SEO, hence removal, I would not reduce that setting below 2. Setting to 0 may cause other issues too.

 

I'm not clear on your 2nd, other than to say do not use absolute paths for inter-site links.


Sam

 

Remember, What you think I ment may not be what I thought I ment when I said it.

 

Contributions:

 

Auto Backup your Database, Easy way

 

Multi Images with Fancy Pop-ups, Easy way

 

Products in columns with multi buy etc etc

 

Disable any Category or Product, Easy way

 

Secure & Improve your account pages et al.

Share this post


Link to post
Share on other sites

but it's not a short word, the actual word I am having the trouble with is t-shirt. Even when I set this to 1 the url is blue-shirt instead of blue-t-shirt, which is how it currently is (using another seo contrib). I cannot change it to tshirt for example, because that would involve changing a huge amount of products.

 

How do I use the full url for css/images etc. I am not sure how to do it, because as I mentioned it will be fine, but then when someone goes to the secure part of my site they will get a popup because the image is from the http absolute url and not the https. I am sure it is very obvious, but i can't see it :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please be specific when you ask, it saves going back and forth.

 

Have you set Remove all non-alphanumeric characters to false so it wont ignore your - ?

 

Have you looked at using a separate style sheet for SSL pages, that's the usual way.


Sam

 

Remember, What you think I ment may not be what I thought I ment when I said it.

 

Contributions:

 

Auto Backup your Database, Easy way

 

Multi Images with Fancy Pop-ups, Easy way

 

Products in columns with multi buy etc etc

 

Disable any Category or Product, Easy way

 

Secure & Improve your account pages et al.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please be specific when you ask, it saves going back and forth.

 

Have you set Remove all non-alphanumeric characters to false so it wont ignore your - ?

 

Have you looked at using a separate style sheet for SSL pages, that's the usual way.

Thanks for that, I actually did not set the "remove all non-alphanumeric" and I think it defaults to true so I guess that will sort that problem out :)

 

It is not just the css, it would be images. e.g. if I have an image in a sidebar and I use /image/image.jpg it will load fine in both the secure and regular parts of my site for the root, however not when using the paths for the SEO, because if i went to mysite.com/category/ it would look for the image in there, i.e. mysite.com/category/image/image.jpg where it does not exist. But if i use the full url (http://www.mysite.com/images/image.jpg) then once someone goes to the secure part they will get that "unsecure" popup since the image would be loaded from the http and not the https.

Thanks for your help so far :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

if your needing to refer to content in a parent dir, just place ../ at the head of the url, don't use absolute links, ie ../image/image.jpg


Sam

 

Remember, What you think I ment may not be what I thought I ment when I said it.

 

Contributions:

 

Auto Backup your Database, Easy way

 

Multi Images with Fancy Pop-ups, Easy way

 

Products in columns with multi buy etc etc

 

Disable any Category or Product, Easy way

 

Secure & Improve your account pages et al.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great piece of software!

 

One thing I noticed when I installed it was my Header SEO Tags would NOT show the product information anymore after installing SEO URLS 5. Any thoughts on this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good evening. I'm using osC 2.3.1 on a Windows IIS server (I know, I know...). Anyway, I have USU 5 Pro installed, and is working well from what I can tell. I installed another add-on that adds a next and previous button to each product page, so that you can navigate easily and quickly between products within a given category. Some of my products are in more than one categoary, e.g. a wicker chair is in category path "Outdoor Wicker -> Wicker Chairs", but also in "Outdoor Wicker -> Wicker Collections -> XYZ Collection". The next/prev. buttons from the add-on always default to the category path for Wicker Chairs. I.e., when viewing prod page for a chair in cat path 2_18, fine, but when in cat path 35_42, as soon as I click either the Prev or Next button (from the add-on), it goes back to thinking it's in cat path 2_18. Debugging through all the code, I've determined it's due to a variable $current_category not containing the current path value, e.g. "35_42", so it queries and gets first cat path returned from the db, which is always "2_18". So, tracing through all the code, I'm realizing that the cPath info is being lost somehow by USU 5 Pro somewhere in the bowels of all the object oriented code - i.e. the links on the product listing page for the current category have just the p-xxx data in them, i.e. just the product id values, but no cPath data. Now I can "fix" this by going to the admin for USU 5 Pro and enabling the setting to add in the cPath, and this will fix the problem in that my Next and Prev buttons navigate correctly through the current category, but the admin option does this by tacking it on as a URL query param, i.e. "?cPath=35_42", which I'm thinking then defeats the whole point of having an SEO friendly URL formatting add-on.... Does anyone have any ideas how I can fix this without having to resort to the non-SEO friendly cPath query param tack-on to the end of links? Remember that I'm on IIS and don't have an htaccess file to add re-write rules to, so I'm looking for ideas to implement via program code. Thanks in advance for any help/ideas/suggestions!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good evening. I'm using osC 2.3.1 on a Windows IIS server (I know, I know...)....

 

Solved this by simply setting a session variable to store the correct cPath value then retrieving this if set in application top.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed thi code for my web. It's quite good. But I look for Header SEO Tags. The code does not included the Header CEO Tags.

 

I try to use UNIQUE META, but it only show description and keywords the same as every pages. I don't know which code the keywords and description can be change every catergory and every producr.

 

Which Header SEO Tags can be run with this code?

 

Give me advice.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×