Jump to content
FWR Media

ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media

Recommended Posts

i use the osC Affiliate contribution in my shop. unfortunately the generated affiliate links are not SEO Urls!

 

this means that a affiliate link always leads to a 301 header, what probably isn't that good from a SEO side seen.

 

the links are created like this:

 

$link = '<a href="' . HTTPS_SERVER . DIR_WS_CATALOG . FILENAME_PRODUCT_INFO . '?ref=' . $affiliate_id . '&products_id=' . $individual_banner_id . '&affiliate_banner_id=1" target="_blank"><img src="' . HTTPS_SERVER . DIR_WS_CATALOG . FILENAME_AFFILIATE_SHOW_BANNER . '?ref=' . $affiliate_id . '&affiliate_pbanner_id=' . $individual_banner_id . '" border="0" alt="' . $affiliate_pbanners['products_name'] . '"></a>';

 

is there a easy way to change this to produce SEO Urls?

 

greetz

 

No sadly not. Those are hardcoded links that are not written using the correct osC wrapper for URLs.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

No sadly not. Those are hardcoded links that are not written using the correct osC wrapper for URLs.

 

bad news! thank you anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This contribution is really great. Unfortunately it's so complex for me that I cannot find the code for a change I need for my shop. Because my shop is in 6 languages I need it to say:

www.mydomain.com/french/product_info.php/courage-under-fire-p-16

or

www.mydomain.com/german/product_info.php/courage-under-fire-p-16

 

..depending on the language that you're currently using.

 

I've had another SEO contribution which does this exactly but I cannot seem to mix the two together. Could someone give me a clue in which file I should be looking to add this feature? :rolleyes:

(the other contribution wouldn't allow old url's to redirect to the seo url's)

Edited by shotputty

Share this post


Link to post
Share on other sites

This contribution is really great. Unfortunately it's so complex for me that I cannot find the code for a change I need for my shop. Because my shop is in 6 languages I need it to say:

www.mydomain.com/french/product_info.php/courage-under-fire-p-16

or

www.mydomain.com/german/product_info.php/courage-under-fire-p-16

 

..depending on the language that you're currently using.

 

I've had another SEO contribution which does this exactly but I cannot seem to mix the two together. Could someone give me a clue in which file I should be looking to add this feature? :rolleyes:

(the other contribution wouldn't allow old url's to redirect to the seo url's)

 

USU5 does not currently have multi language capability and it is nowhere near as easy as adding /french/ etc to the uri.

 

Look back a few posts there will be a link to the development thread for USU5 PRO which has multi language capability.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

 

Thanks for the contrib.

 

i upgraded from chemo seo to the latest usu5.i am using offical sagepay server addon.If i have Output W3C valid URLs? set to false everything works fine.If i turn it to true then during checkout i get a messagean error " The request was unsuccessful due to an unexpected condition encountered by the server".

 

I found a post by FWR Media on here.It mentioned revering W3c option ..Has anybody managed to get this to work.If i have i have Output W3C valid URLs? set to false, does it affect my seo.

 

Any help would be appreciated.

 

kind regards

 

Nafri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

At first I want to thank you for your great contribution and the support.

 

Send me a pm including your email address and I'll send back a couple of revised files.

 

Basically when products run into the 10s of thousands caching all products is not the best approach .. the revised files still cache but with product caching turned off.

 

At present we have 21,210 products in 74 categories, growing every 6 weeks between 500 and 700 products and one new category.

 

I have installed Seo Urls 5 and worried that we will run into the same problems as described here (and don't want to wait till this happens and shoot our shop).

 

Could you please tell me if I also should install your revised files without product caching? I will send you an pm with my email then.

 

To which value should I set "Set the number of days to store the cache."? Currently it is configured to 7 days...

 

 

Thx

 

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Rob, I'm getting the following errors,

this occurred while running googlesitemap/index.php

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 26562111 bytes) in /home/mysite/public_html/includes/modules/ultimate_seo_urls5/classes/Usu_Cache_Memcached.php on line 40

 

these turned up in my apache error_log

[Mon May 10 20:02:51 2010] [error] [client somenumber] PHP Fatal error:  Out of memory (allocated 67895296) (tried to allocate 6553692 bytes) in /home/mysite/public_html/includes/modules/ultimate_seo_urls5/classes/Usu_Cache_Memcached.php on line 39
[Mon May 10 20:03:05 2010] [error] [client number] PHP Fatal error:  Out of memory (allocated 75497472) (tried to allocate 14106815 bytes) in /home/site/public_html/includes/modules/ultimate_seo_urls5/classes/Usu_Cache_Memcached.php on line 40

any thoughts or suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Rob, I'm getting the following errors,

this occurred while running googlesitemap/index.php

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 26562111 bytes) in /home/mysite/public_html/includes/modules/ultimate_seo_urls5/classes/Usu_Cache_Memcached.php on line 40

 

these turned up in my apache error_log

[Mon May 10 20:02:51 2010] [error] [client somenumber] PHP Fatal error:  Out of memory (allocated 67895296) (tried to allocate 6553692 bytes) in /home/mysite/public_html/includes/modules/ultimate_seo_urls5/classes/Usu_Cache_Memcached.php on line 39
[Mon May 10 20:03:05 2010] [error] [client number] PHP Fatal error:  Out of memory (allocated 75497472) (tried to allocate 14106815 bytes) in /home/site/public_html/includes/modules/ultimate_seo_urls5/classes/Usu_Cache_Memcached.php on line 40

any thoughts or suggestions?

 

Sounds like you have thousands of products and the cache is getting too big for the available memory, I have some files available if you pm me with your email to turn off the caching of products.

 

I have nearly finished USU5 pro which amongst a load of other things will have a cache system more suitable for massive shops.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

The name of product for example: black-brown

Its link will be: blackbrown

But I need link like: black-brown

 

Try turning off Option "Remove all non-alphanumeric characters?".

 

Greetings

 

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

The name of product for example: black-brown

Its link will be: blackbrown

But I need link like: black-brown

You can help me?

In advance thanks!

 

No promises but try the following: -

 

Open up catalog/includes/modules/ultimate_seo_urls5/abstracts/aDataMap.php

 

Find ..

 

    // Remove special characters

 

Change to ..

 

    // Remove special characters
   $string = str_replace( '-', ' ', $string );

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

 

I have just installed your great contribution but I'm having 2 issues:

 

  1. I've tested it on my test server, a WAMP instalation in windows, where the shop is located at localhost/shop/, but when I turn the rewrite mode on in admin I get the error:
    The requested URL /product_info.php was not found on this server.
    I have followed your instructions for .htaccess file, and I changed the RewriteBase to:
    RewriteBase /loja/
    Am I missing something here?
     
  2. I decided to test it on my live server, where the files are located in the root folder, so no RewriteBase issue here, but when I try to run the installer.php file, when I press the Install Database Setting it just refreshes the page and does not install the sql. Can you provide me the SQL so I can import it directly to the database?

 

Br,

Edited by modem2.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

 

I have just installed your great contribution but I'm having 2 issues:

 

  1. I've tested it on my test server, a WAMP instalation in windows, where the shop is located at localhost/shop/, but when I turn the rewrite mode on in admin I get the error:
    The requested URL /product_info.php was not found on this server.
    I have followed your instructions for .htaccess file, and I changed the RewriteBase to:
    RewriteBase /loja/
    Am I missing something here?
     
  2. I decided to test it on my live server, where the files are located in the root folder, so no RewriteBase issue here, but when I try to run the installer.php file, when I press the Install Database Setting it just refreshes the page and does not install the sql. Can you provide me the SQL so I can import it directly to the database?

 

Br,

 

1) should be RewriteBase /shop/

 

2) If the installer seems to do nothing ( as it says in the instructions ) close ALL browser windows on your pc, to lose the session, then browse direct to the installer file, it will then work.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) should be RewriteBase /shop/

 

2) If the installer seems to do nothing ( as it says in the instructions ) close ALL browser windows on your pc, to lose the session, then browse direct to the installer file, it will then work.

Thanks for the quick reply.

htaccess file is correct, it was just a typo mistake in the text here.

 

Regarding the instalation, I't what I did, in 2 PCs and using Firefox, IE, Chrome, Opera and Safari, all with the same result. I'm thinking there might be some missing configuration on my server...

With the SQL it will be much faster...

 

I'll PM you with the server path, so you can try yourself.

Edited by modem2.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the quick reply.

htaccess file is correct, it was just a typo mistake in the text here.

 

Regarding the instalation, I't what I did, in 2 PCs and using Firefox, IE, Chrome, Opera and Safari, all with the same result. I'm thinking there might be some missing configuration on my server...

With the SQL it will be much faster...

 

I'll PM you with the server path, so you can try yourself.

 

What version of PHP is the live server running?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What version of PHP is the live server running?

Hi,

 

HTTP server: Apache/2.2.0 (Fedora)

PHP: 5.2.6 (Zend: 2.2.0)

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I am not able to run ultimate seo url 5.

 

Its a new installation of ultimate seo url.

Getting this error after installing everything as per given guide.

 

application_top.php ---------> class arrayiterator is undefined.

and secondly not able to install the file installer_class.php ----------> Direct access is not permitted!

 

Please help me out as its very urgent.

Thanks

Chill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

and secondly not able to install the file installer_class.php ----------> Direct access is not permitted!

 

I can only help you with the 2nd point (did not see the first error by far in my USU5 installtion):

You don't need to load installer_class.php directly. You only have to start install.php and that includes the installer_class then.

 

Maybe the other error disappears if you have installed all correctly?

 

 

Best regards

 

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

 

Finnaly I was able to install the contribution. I deleted the file php.ini from the server and it worked. Now I'm wondering why do I need php.ini for...

Now I have another issue: I'm using the oscThumb to create the thumbnail and add a watermark to the image files, and it now fails to work, as the path is wrong. The path is now http://www.myserver.com/oscthumb.php?src=src=/images/products/diversos/080219.jpg&w=157&h=160&f=jpg&q=95 and it should be http://www.myserver.com/oscthumb.php?src=/images/products/diversos/080219.jpg&w=157&h=160&f=jpg&q=95, there is an additional src= in the path. Any ideas where to remove it?

 

Regarding the issue on my local server, it still exists. I have the files in C:\WAMP\WWW\Loja and I have in .htaccess file RewriteBase /loja/ . When I look in the file apache_error.log I see:

[Fri May 14 20:37:37 2010] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/wamp/www/product_info.php' not found or unable to stat, referer: http://localhost/loja/

Do you have an idea of what's wrong?

 

Thanks for your support!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I am not able to run ultimate seo url 5.

 

Its a new installation of ultimate seo url.

Getting this error after installing everything as per given guide.

 

application_top.php ---------> class arrayiterator is undefined.

and secondly not able to install the file installer_class.php ----------> Direct access is not permitted!

 

Please help me out as its very urgent.

Thanks

Chill

 

ArrayIterator is a class of the Standard PHP Library and should be available by default.

 

Either you are not on a decent version of PHP ( this requires 5.2+ ) or your hosts for some inexplicable reason have specifically excluded SPL or classes of SPL from your set up ( which I doubt ).

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

 

Finnaly I was able to install the contribution. I deleted the file php.ini from the server and it worked. Now I'm wondering why do I need php.ini for...

Now I have another issue: I'm using the oscThumb to create the thumbnail and add a watermark to the image files, and it now fails to work, as the path is wrong. The path is now http://www.myserver.com/oscthumb.php?src=src=/images/products/diversos/080219.jpg&w=157&h=160&f=jpg&q=95 and it should be http://www.myserver.com/oscthumb.php?src=/images/products/diversos/080219.jpg&w=157&h=160&f=jpg&q=95, there is an additional src= in the path. Any ideas where to remove it?

 

Regarding the issue on my local server, it still exists. I have the files in C:\WAMP\WWW\Loja and I have in .htaccess file RewriteBase /loja/ . When I look in the file apache_error.log I see:

[Fri May 14 20:37:37 2010] [error] [client 127.0.0.1] script 'C:/wamp/www/product_info.php' not found or unable to stat, referer: http://localhost/loja/

Do you have an idea of what's wrong?

 

Thanks for your support!

 

Re: point 1) I haven't a clue, if the contribution uses the tep_href_link() function correctly then there wouldn't be a problem, I would need to see the slice of code that is producing the link.

 

Re: 2) RewriteRules are not working on your local server .. either it is RewriteBase ( which you say is correct ) or mod_rewrite is not installed with apache or AllowOverride is not set to ALL in httpd.conf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For those who are interested in the new multi language PRO version of USU5 I am about to post in the development thread where I am making available the beta version for those who want to beta test.

 

This version amongst many other thing has enhanced caching strategies specifically for larger shops.

 

A warning: there are no installation instructions with it, you have to install a fresh RC2a ( ideally on your local pc server ) then simply drop the USU5 PRO files on top and test.

 

If interested post your intention in the development topic then send me a pm with your email address, I'll email back the link to download.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robert this one may be beyond the scope for this one, but I will run it by you anyway. After installing Seo urls 5. Categories link loop back to the index.php. Details buttons loop back to index.php also. Hovering over categories with the mouse shows a good .html rewrite url and also the details buttons also show a good link. When clicked the rewrite url appears in the browser but only for a second, then back to the index.php. Details button in the special's windows shows a rewrite url but produces a product not found when clicked. Turned on debug but nothing shows on the index. Have checked manual edits three times. I have replaced the tep_href_link('product_info.php?products_id='.$p_id) and tep_href_link("products_new.php","action=buy_now&products_id=".$p_id) with the proper edits in the affected files.

Lots of work done on this one but without your rewrite I will put it out to pasture.

Thanks in advance

http://miratowarehouse.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×