Jump to content
FWR Media

ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media

Recommended Posts

Hi there

 

I've just installed this excellent contrib and have a 404 error when I click on any category - this is the URL:

 

http://www.mysite.co.uk/index.php/categoryname-c-56?infoBox=0&osCsid=8fj4976ms5hsi4k5v2r5dueum6

 

Any insight would be gratefully received.

 

thanks, project2016

 

I would assume that it is products as well as categories. It means that either you haven't added the .htaccess code correctly or that your host does not support RewriteRules. All the information you need is in this thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got a problem installing when i goto installer.php i get this error

Notice: Use of undefined constant E_DEPRECATED - assumed 'E_DEPRECATED'

in line 21 in installer.php

 

Ok you have an old(ish) version of PHP5 open up the installer.php file.

 

Find (near the top)..

 

error_reporting( E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED );

 

Replace with ..

 

if ( defined( 'E_DEPRECATED' ) ) {
 error_reporting( E_ALL ^ E_NOTICE ^ E_DEPRECATED );
} else {
 error_reporting( E_ALL & ~E_NOTICE );
}

 

Thanks for pointing it out I'll change it on newer versions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok you have an old(ish) version of PHP5 open up the installer.php file.

 

Find (near the top)..

 

error_reporting( E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED );

 

Replace with ..

 

if ( defined( 'E_DEPRECATED' ) ) {
 error_reporting( E_ALL ^ E_NOTICE ^ E_DEPRECATED );
} else {
 error_reporting( E_ALL & ~E_NOTICE );
}

 

Thanks for pointing it out I'll change it on newer versions.

 

just some extra info. (incase it helps with bug finding

my php is 5.2.6

on windows iis 6

 

(it may of been cuased due to the fact that i have not got the configure.php file in the includes folder.)


App created for phoenix
TinyMCE editor for admin

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I modified the .htacces and moved it to website.ext/oscommerce/catalog

 

and in the .htacces i did: /oscommerce/catalog.

 

Now if i enable it and click on a prodcut i get a 404 error?

 

What must i do to fix this!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I modified the .htacces and moved it to website.ext/oscommerce/catalog

 

and in the .htacces i did: /oscommerce/catalog.

 

Now if i enable it and click on a prodcut i get a 404 error?

 

What must i do to fix this!?

 

the instructions are clear on RewriteBase

 

and in the .htacces i did: /oscommerce/catalog.

 

did what where? nowhere in the instructions does it say to do anything like /oscommerce/catalog

 

If you are talking about RewriteRules and your shop is accessed like www.mysite.com/oscommerce/catalog/

 

Then the RewriteBase would be (as in the instructions)

 

RewriteBase /oscommerce/catalog/

Share this post


Link to post
Share on other sites

just some extra info. (incase it helps with bug finding

my php is 5.2.6

on windows iis 6

 

I'm not aware of any bugs to find.

 

it may of been cuased due to the fact that i have not got the configure.php file in the includes folder

 

osCommerce simply wont function without that file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would assume that it is products as well as categories. It means that either you haven't added the .htaccess code correctly or that your host does not support RewriteRules. All the information you need is in this thread.

 

 

Hi Rob

 

Thanks for your reply. From my front page (www.mysite.co.uk) when I click on the category I get the 404. This is what's displayed in the URL:

www-dot-mysite-dot-co-dot-uk/index.php/categoryname-c-56?infoBox=0&osCsid=fbjivgm1ncurd5lctgm3f7ub42

 

I'm happy using Standard Seo Urls for now (does not require mod_rewrite), so I understand from reading the instructions very slowly and very carefully that I don't need to modify .htaccess. I therefore assume that my host does not need to support RewriteRules if I am happy using the Standard Seo URLs. But after it didn't work, I did update .htaccess anyway - I renamed mine (full of security fixes) and uploaded yours, with RewriteBase / as my site is in the root (see below).

 

Before installing yours I deinstalled SEO URLs 2 manually, by reversing the instructions to install, replacing the code, then using your tool to remove the db tables. I have a heavily customised site so using the original files is not really an option.

 

So, I still get the 404. Can you offer any further suggestions - anything gratefully received.

 

Project2016

 

this is my .htaccess (same as yours funnily enough!)

# If you are getting errors you may need to comment this out like ..

# Options +FollowSymLinks

Options +FollowSymLinks

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

 

# RewriteBase instructions

# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.

# http://www.mysite.com = RewriteBase /

# http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/

# http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/

 

# Change RewriteBase using the instructions above

RewriteBase /

 

RewriteRule ^(.*)-p-([0-9]+).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-c-([0-9_]+).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}

# Articles contribution

RewriteRule ^(.*)-t-([0-9_]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}

# Information pages

RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}

# Links contribution

RewriteRule ^(.*)-links-([0-9_]+).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}

# Newsdesk contribution

RewriteRule ^(.*)-n-([0-9]+).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nc-([0-9]+).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nri-([0-9]+).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^(.*)-nra-([0-9]+).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}

</IfModule>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rob

 

Thanks for your reply. From my front page (www.mysite.co.uk) when I click on the category I get the 404.

 

With standard uri .htaccess is irrelevant, I would need to see your site as there are no currently known issues.

 

Try accessing your site like www.mysite.com/index.php/test

 

If you get a 404 your hosting does not allow path based uris

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried www.mysite.com/index.php/test and I get the 404. I would be surprised if GoDaddy didn't allow path based urls. The only other thing I can think of is that I have lots of contribs installed. Particular ones that come to mind that might interfere are Mopics and More Categories, hence the infobox=0 and infobox=1 in the URL, etc. Any thoughts?

 

Would switching on debug reporting help?

 

Graham

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried www.mysite.com/index.php/test and I get the 404. I would be surprised if GoDaddy didn't allow path based urls. The only other thing I can think of is that I have lots of contribs installed. Particular ones that come to mind that might interfere are Mopics and More Categories, hence the infobox=0 and infobox=1 in the URL, etc. Any thoughts?

 

Would switching on debug reporting help?

 

Graham

 

Nope .. if index.php/test doesn't work then you either have to live without path based uris or get another host.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope .. if index.php/test doesn't work then you either have to live without path based uris or get another host.

 

Ok thanks for your reply Robert, by the way the old version of SEO URLs (chemo) didn't work either which is why I ungraded to php5.2.5 and installed yours!

 

Has anyone else got this contribution working on a GoDaddy hosted server?

 

Thanks,

 

Project2016

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thanks for your reply Robert, by the way the old version of SEO URLs (chemo) didn't work either which is why I ungraded to php5.2.5 and installed yours!

 

Has anyone else got this contribution working on a GoDaddy hosted server?

 

Thanks,

 

Project2016

 

Change hosts, the web is full of GoDaddy not working for rewrites etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Change hosts, the web is full of GoDaddy not working for rewrites etc.

 

Thanks for the advice, its not the first time I've been on the point of moving away from GoDaddy due to some other issues. But if I'm not using rewrites in .htaccess, standard path based urls should work no?

Share this post


Link to post
Share on other sites

And where must i copy the code? the htaces file?

In my root of my website or in my Catalog directory?

 

If in Catalog map, must i overwrite it then? Or must i compare them?

Share this post


Link to post
Share on other sites

***** is the time for the cron to run, in most panels you just need to add the wget bit as the times are done separately.

 

Ok that makes sense, is this the correct command?

wget -q http://www.tougetuning.com/testsite/googlesitemap/index.php >/dev/null 2>&1

Share this post


Link to post
Share on other sites

99375522.png

after i click Install nothing happens.

I've closed all windows before this and then i went directly to installer.php

 

I have no examples of this happeneing except where browser windows are still open and therefore the session retained.

 

Try making the change in this post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the advice, its not the first time I've been on the point of moving away from GoDaddy due to some other issues. But if I'm not using rewrites in .htaccess, standard path based urls should work no?

 

Yes it should. BUT .. as we established .. your host does not accept path based uris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And where must i copy the code? the htaces file?

In my root of my website or in my Catalog directory?

 

If in Catalog map, must i overwrite it then? Or must i compare them?

 

Presuming you are talking about the changes to .htaccess, these are done in your SHOP root directory (where product_info.php lives)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok that makes sense, is this the correct command?

wget -q http://www.tougetuning.com/testsite/googlesitemap/index.php >/dev/null 2>&1

 

Yup .. looks fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

I've got a liltle question, I have installed Ultimate SEO Url 5, but I get a small problem, i follow the installguide but something is wrong.

After I open the shop, i see only an empty site, without any error messages. Can anyone tell me what I did wrong?

 

This files make this:

-html_output.php

-application_top.php

 

 

btw:

sry for than english is not good i know^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

I've got a liltle question, I have installed Ultimate SEO Url 5, but I get a small problem, i follow the installguide but something is wrong.

After I open the shop, i see only an empty site, without any error messages. Can anyone tell me what I did wrong?

 

This files make this:

-html_output.php

-application_top.php

 

 

btw:

sry for than english is not good i know^^

 

A blank site tells me nothing except that you obviously made an error in the install somewhere.

 

To attempt to see errors try turning Gzip off in admin and temporarily do the following in catalog/includes/application_top.php

 

Find ..

 

  error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

 

Change (TEMPORARILY) to ..

 

  //error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
 // REMOVE ME
 error_reporting( E_ALL | E_STRICT );
 // REMOVE ME

 

Your site should then output errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no examples of this happeneing except where browser windows are still open and therefore the session retained.

 

Try making the change in this post

 

 

no i have such an error

Warning: session_start() [function.session-start]: open(C:\xampp\tmp/sess_63856960d496d8c4ec7382637c502a7f, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /installer.php on line 27

 

some of the files were modified on my local installation. I use for it Appache firends Xamp.

 

can you help me with that

Share this post


Link to post
Share on other sites

A blank site tells me nothing except that you obviously made an error in the install somewhere.

 

To attempt to see errors try turning Gzip off in admin and temporarily do the following in catalog/includes/application_top.php

 

Find ..

 

  error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

 

Change (TEMPORARILY) to ..

 

  //error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
 // REMOVE ME
 error_reporting( E_ALL | E_STRICT );
 // REMOVE ME

 

Your site should then output errors.

 

 

Hi thx for help,

 

but I take an older vision, it works yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×