Jump to content
FWR Media

ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media

Recommended Posts

Hello,

 

I'm getting the following error:


Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 535 bytes) in /home/anton/public_html/.sites/discount-cabin.com/shop/includes/modules/ultimate_seo_urls5/abstracts/page_modules.php on line 306

 

I've tried to disable cache, but did not work ... I've read there are some files that can fix that ...

 

Thanks ,

 

Anton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Thanks for your work and continued support.

 

I installed the latest version on a fresh install of oscommerce 2.3. With the contrib enabled I get urls like this:

 

http://www.discxpress.com/product_info.php/swat-close-quarters-battle-swat3-p-21. It is a broken link.

 

With SEO Urls 5 disabled, the links work fine of course.

 

Where should I begin to look so I can resolve this issue?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Thanks for your work and continued support.

 

I installed the latest version on a fresh install of oscommerce 2.3. With the contrib enabled I get urls like this:

 

http://www.discxpres...tle-swat3-p-21. It is a broken link.

 

With SEO Urls 5 disabled, the links work fine of course.

 

Where should I begin to look so I can resolve this issue?

 

Thanks

 

Never seen that before.

 

What is the server set up?

 

The easiest solution is to add the extras/.htaccess and change the URL type to rewrite.

 

The "other" solution is to work out where it is going wrong.

 

1) Are the configure files set correctly? ( top 9 lines of includes/configure.php )

2) Your base href is empty so images will never work until that is corrected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, thanks for the great contribution.

 

OSCommerce 2.3.1

Windows Server 2003

 

What could be the cause for the following error?

 

Fatal error: Call to a member function retrieveDependencies() on a non-object in C:\Inetpub\vhosts\maccessori.com\httpdocs\store\includes\modules\ultimate_seo_urls5\uri_modules\osc_experimental.php on line 51

 

If we use the full url then we dont get this error

 

i.e.

 

http://www.maccessori.com/store/index.php

 

This happens even if 'Choose the uri format' --> Standard is selected (currently have it on rewrite).

 

We also have this contibution installed, 'Modular Front Page'

 

http://addons.oscommerce.com/info/7626/v,23

 

The problem occurs even when we dont have this contribution installed....

 

Hope to hear some pointers....

Edited by mongoled

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never seen that before.

 

What is the server set up?

 

The easiest solution is to add the extras/.htaccess and change the URL type to rewrite.

 

The "other" solution is to work out where it is going wrong.

 

1) Are the configure files set correctly? ( top 9 lines of includes/configure.php )

2) Your base href is empty so images will never work until that is corrected.

Thanks for the fast reply.

 

The server is Apache 2.x/Linux.

 

Where do I add .htaccess?

Here's the top 9 lines of includes/configure.php:

 

define('HTTP_SERVER', ''); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

define('HTTPS_SERVER', ''); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers

define('ENABLE_SSL', false); // secure webserver for checkout procedure?

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '');

 

Again, thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hope to hear some pointers....

 

Very strange .. looks like a WinDoze set up I have not come across before.

 

Try this ..

 

catalog/includes/modules/ultimate_seo_urls/uri_modules/osc_experimental.php

 

Find ( lines 49 to 51 ):

 

	public function isValidUri() {
 	// Check for an seo url marker, if there it is not an experimental uri
 	$dependencies = Usu_Main::i()->getVar( 'page_modules', substr( Usu_Main::i()->getVar( 'filename' ), 0, -4 ) )->retrieveDependencies();

 

Replace with:

 

public function isValidUri() {
 	// Check for an seo url marker, if there it is not an experimental uri
 	$page_module = Usu_Main::i()->getVar( 'page_modules', substr( Usu_Main::i()->getVar( 'filename' ), 0, -4 ) );
 	if ( !$page_module instanceof aPage_Modules ) {
   	return false;
 	}
 	$dependencies = $page_module->retrieveDependencies();

 

Let me know how it goes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where do I add .htaccess?

 

Read the instructions.

 

Here's the top 9 lines of includes/configure.php:

 

define('HTTP_SERVER', ''); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

define('HTTPS_SERVER', ''); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers

define('ENABLE_SSL', false); // secure webserver for checkout procedure?

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', '');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '');

 

Again, thank you.

 

Well that's just totally wrong, nothing will ever work if the configure files are garbage.

 

define('HTTP_SERVER', 'http://www.discxpress.com'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.discxpress.com'); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
define('ENABLE_SSL', true); // secure webserver for checkout procedure?
define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.discxpress.com');
define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'www.discxpress.com');
define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');
define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');
define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/');
define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi! Thanks, that was quick

 

Have a different error now

 

Fatal error: Call to a member function retrieveDependencies() on a non-object in C:\Inetpub\vhosts\maccessori.com\httpdocs\store\includes\modules\ultimate_seo_urls5\uri_modules\path_rewrite.php on line 84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi! Thanks, that was quick

 

Have a different error now

 

Fatal error: Call to a member function retrieveDependencies() on a non-object in C:\Inetpub\vhosts\maccessori.com\httpdocs\store\includes\modules\ultimate_seo_urls5\uri_modules\path_rewrite.php on line 84

OK, im changing the code in all the files in tht directory to see if the error goes away :-)

 

-- EDIT --

 

Error moved to diff directory

 

Fatal error: Call to a member function retrieveDependencies() on a non-object in C:\Inetpub\vhosts\maccessori.com\httpdocs\store\includes\modules\ultimate_seo_urls5\main\validator.php on line 87

 

will continue changing files.....

Edited by mongoled

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I can confirm that the error has gone away after applying the fix you implied to all the files in the directory

 

ultimate_seo_urls5/uri_modules

 

and

 

ultimate_seo_urls5/main --> validator.php

 

Thanks for the fix!

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, im changing the code in all the files in tht directory to see if the error goes away :-)

 

No don't do that .. there is nothing wrong with the code, in fact revert the code I gave before.

 

Your WinDoze system is not producing the expected data.

 

Find includes/application_top.php..

 

  /**
 * ULTIMATE Seo Urls 5 PRO by FWR Media
 */
 Usu_Main::i()->setVar( 'languages_id', $languages_id )
          	->setVar( 'request_type', $request_type ) 
          	->setVar( 'session_started', $session_started ) 
          	->setVar( 'sid', $SID ) 
          	->setVar( 'language', $language )
          	->setVar( 'filename', $PHP_SELF )
          	->initiate( ( isset( $lng ) && ( $lng instanceof language ) ) ? $lng : array(), $languages_id, $language );

 

And just before it add TEMPORARILY.

 

if ( array_key_exists( 'fwrtest', $_GET ) ) {
 die( $PHP_SELF . ' contained: ( ' . $PHP_SELF . ' )' );
}

 

Then access the failing URL appending ?fwrtest and let me know the result.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here you go

 

/store/Index.php contained: ( /store/Index.php )

 

Ok just change ( catalog/includes/application_top.php ):

 

  /**
 * ULTIMATE Seo Urls 5 PRO by FWR Media
 */
 Usu_Main::i()->setVar( 'languages_id', $languages_id )
          	->setVar( 'request_type', $request_type ) 
          	->setVar( 'session_started', $session_started ) 
          	->setVar( 'sid', $SID ) 
          	->setVar( 'language', $language )
          	->setVar( 'filename', $PHP_SELF )
          	->initiate( ( isset( $lng ) && ( $lng instanceof language ) ) ? $lng : array(), $languages_id, $language );

 

To ..

 

 /**
 * ULTIMATE Seo Urls 5 PRO by FWR Media
 */
 Usu_Main::i()->setVar( 'languages_id', $languages_id )
          	->setVar( 'request_type', $request_type )
          	->setVar( 'session_started', $session_started )
          	->setVar( 'sid', $SID )
          	->setVar( 'language', $language )
          	->setVar( 'filename', basename( $PHP_SELF ) )
          	->initiate( ( isset( $lng ) && ( $lng instanceof language ) ) ? $lng : array(), $languages_id, $language );

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok just change ( catalog/includes/application_top.php ):

 

  /**
 * ULTIMATE Seo Urls 5 PRO by FWR Media
 */
 Usu_Main::i()->setVar( 'languages_id', $languages_id )
          	->setVar( 'request_type', $request_type ) 
          	->setVar( 'session_started', $session_started ) 
          	->setVar( 'sid', $SID ) 
          	->setVar( 'language', $language )
          	->setVar( 'filename', $PHP_SELF )
          	->initiate( ( isset( $lng ) && ( $lng instanceof language ) ) ? $lng : array(), $languages_id, $language );

 

To ..

 

 /**
 * ULTIMATE Seo Urls 5 PRO by FWR Media
 */
 Usu_Main::i()->setVar( 'languages_id', $languages_id )
          	->setVar( 'request_type', $request_type )
          	->setVar( 'session_started', $session_started )
          	->setVar( 'sid', $SID )
          	->setVar( 'language', $language )
          	->setVar( 'filename', basename( $PHP_SELF ) )
          	->initiate( ( isset( $lng ) && ( $lng instanceof language ) ) ? $lng : array(), $languages_id, $language );

The code is the same????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Read the instructions.

 

 

 

Well that's just totally wrong, nothing will ever work if the configure files are garbage.

 

define('HTTP_SERVER', 'http://www.discxpress.com'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.discxpress.com'); // eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
define('ENABLE_SSL', true); // secure webserver for checkout procedure?
define('HTTP_COOKIE_DOMAIN', 'www.discxpress.com');
define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN', 'www.discxpress.com');
define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');
define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');
define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/');
define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');

Hello,

 

I made the changes you suggested with no luck. Maybe the issue is in the server setup. I'm on a dedicated server. It's an Apache with linux. Please direct me on where to look.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I made the changes you suggested with no luck. Maybe the issue is in the server setup. I'm on a dedicated server. It's an Apache with linux. Please direct me on where to look.

 

Thanks

 

Do you have Force www.mysite.com/ when www.mysite.com/index.php set to true in admin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same error message....

 

Fatal error: Call to a member function retrieveDependencies() on a non-object in C:\Inetpub\vhosts\maccessori.com\httpdocs\store\includes\modules\ultimate_seo_urls5\uri_modules\osc_experimental.php on line 51

Share this post


Link to post
Share on other sites

FWR would you be willing to install the mods on my site? Would of course be willing to pay for the service?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have Force www.mysite.com/ when www.mysite.com/index.php set to true in admin?

Hello,

 

It was set on false, when set to true I get a broken link error message. This is a fresh install. I only made cosmetic changes specifically the color of boxes and box headings\.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Thank you for the great contribution. I've installed it and decided to rewrite the uri format.

My site is http://www.myshop.com/welcome'>http://www.myshop.com/welcome

 

However, when I clicked on any product/category, I got to 404 page. With the standard uri format, it doesnt happen.

So, I assume that I got this error because I didnt configure .htaccess correctly (since mod_rewrite is already enabled).

 

My question might be a silly one since I dont know much about .htaccess, but is this how the correct .htaccess should look like?

 

 

# If you are getting errors you may need to comment this out like ..

# Options +FollowSymLinks

Options +SymLinksIfOwnerMatch

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

 

# RewriteBase instructions

# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.

# http://www.myshop.com/ = RewriteBase /

# http://www.myshop.com/welcome'>http://www.myshop.com/welcome/ = RewriteBase /welcome/

# http://www.myshop.com/welcome'>http://www.myshop.com/welcome/guest = RewriteBase /welcome/guest

 

# Change RewriteBase using the instructions above

RewriteBase /welcome/

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-p-([0-9]+).html$ product_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-c-([0-9_]+).html$ index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-m-([0-9]+).html$ index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php [NC,L,QSA]

# Articles contribution

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-t-([0-9_]+).html$ articles.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-au-([0-9]+).html$ articles.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-a-([0-9]+).html$ article_info.php [NC,L,QSA]

# Information pages

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-i-([0-9]+).html$ information.php [NC,L,QSA]

# Links contribution

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-links-([0-9_]+).html$ links.php [NC,L,QSA]

# Newsdesk contribution

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-n-([0-9]+).html$ newsdesk_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-nc-([0-9]+).html$ newsdesk_index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-nri-([0-9]+).html$ newsdesk_reviews_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9/-]+)-nra-([0-9]+).html$ newsdesk_reviews_article.php [NC,L,QSA]

</IfModule>

 

Thank you for your support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Regarding this error:

 

Catchable fatal error: Argument 1 passed to aPage_Modules::linkText() must be an array, null given, called in domain.com/includes/modules/ultimate_seo_urls5/page_modules/product_info.php on line 164 and defined in domain.com/includes/modules/ultimate_seo_urls5/abstracts/page_modules.php on line 323

 

 

What is happening is at least one of your products is returning nothing, this is because the INNER JOIN I am using expects a result.

 

So one of your products doesn't have an entry in ..

products_description .. or ..

products_to_categories .. or ..

products [unlikely] .. or ..

categories_description

 

This should not be the case, in osCommerce all of those tables should have entries.

 

I believe changing all of the INNER JOIN to LEFT JOIN would solve your problem ( although the bcmp functionality wouldn't work as at least one is missing )..

 

ultimate_seo_urls5/page_modules/product_info.php .. line 37 .. replace with ..

 

 

                                                 			'query'  	=> "SELECT pd.products_name, m.manufacturers_name, cd.categories_name, p.products_model, p2c.categories_id FROM :TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION pd LEFT JOIN :TABLE_PRODUCTS_TO_CATEGORIES p2c ON p2c.products_id = pd.products_id LEFT JOIN :TABLE_PRODUCTS p ON pd.products_id = p.products_id LEFT JOIN :TABLE_MANUFACTURERS m ON m.manufacturers_id = p.manufacturers_id LEFT JOIN :TABLE_CATEGORIES_DESCRIPTION cd ON p2c.categories_id = cd.categories_id AND cd.language_id=':languages_id' WHERE pd.products_id=':pid' AND pd.language_id=':languages_id' LIMIT 1",

 

Still it seems your database has missing info.

 

Hope that helps.

 

 

I'm having the same problem when searching for certain keywords. I tried changing all the INNER JOIN to LEFT JOIN and also replaced the old query with yours, but still I get the same error. It is very likely that I hav a missing entry in one of the tables you mentioned. The problem is that there are over 60K products and I don't know how to identify the missing ones.

 

Any suggestions are more than welcome!

 

Just wanted to let you know that just changing the JOIN type will not sort out the issue.

Edited by bwbfamily

Share this post


Link to post
Share on other sites

I experience an issue that I'm told may have something to do with the url rewrite of this contribution.

 

I have a multilanguage site but my admin is only in english. When clicking a foreign language link in who's online, for ex. m y site.com/fr/french-product.php,

the shop *thinks* I have switched to french then gives me an error saying that there is no french.php in admin, which obviously there isn't.

 

I fooled it into thinking that there is a french language by uploading the english language files and renaming them french, did that for all my languages.

 

It fixes the problem but it obviously adds a lot of extra files to the shop, is there another solution to this issue?


~ Don't mistake my kindness for weakness ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert, I have so far done this with my www.u2commerce.com

 

1) Multilingual

2) RC2a -> v2.3

3) Moved to utf-8

 

For the English language it's working nicely, but not for my other languages having country specific characters.

The redirect gives (as an example): http://www.u2commerce.com/index.php/kl%C3%83%C2%A4der-storlek-c-28

 

I have searched in the usu documentation but didn't find anything. I am using this in the includes/functions/database.php:

 

//Begin move to utf-8 encoding
    mysql_query("SET CHARACTER SET utf8"); 
    mysql_query("SET NAMES utf8"); 
//End  move to utf-8 encoding

 

I assume that this snippet should be somewhere in the usu as well, but where?

 

As an of topic, should the snippet it go into the error handler and the metatag as well?

 

Kindest

Sara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robert, I love all your add-ons (and your superb support). Thank YOU!

I want to install this, but I also want to install your Multilayer SEO Pop Out Menu. Are they compatible? Which sitemap routine should I use? I'll be upgrading from Chemo ser 2 SEO URL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×