Jump to content
FWR Media

ULTIMATE Seo Urls 5 - by FWR Media

Recommended Posts

how to avoid this kind of url http://moja-beba.com...vi-c-15_22.html to be created ? I'm not able to transform "�" to something usable and readable by browsers ?!?

 

i just dont have a clue what is wrong ...

 

i would appreciate if someone can help me ...

 

other examples:

 

Seo Urls:

 

 

.../djecja-hrana-voÌne-kašice-c-15_19.html

.../djecja-hrana-dobro-jutro-laku-noĂŚ-c-15_51.html

.../ducan/djecja-hrana-�ajevi-c-15_22.html

.../frutek-nektar-jabuka-grožða-borovnica-p-303.html

.../frutek-sok-krušaka-p-302.html

 

 

 

Thanks

 

You don't state whether you are using USU5 or the new PRO version, but actually it doesn't matter, you just don't have it set up correctly.

 

Firstly make sure ..

 

Remove all non-alphanumeric characters? is set to true

 

Then create a character conversion file as per the instructions ensuring to save it as the correct character set for the language and ensure the file has the same name as the language e.g. english.php, french.php, german.php etc.

 

After you make changes don't forget to reset the cache or you will be viewing legacy data.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im using new USU5 pro ...

 

Remove all non-alphanumeric characters is set to ON and i'we created character conversion file wich is working with some of characters ....

 

thing is that everything works with products/categories that are written in DB with HTML code like

č

but ones that are written like exact character č, š, or ö wont work ...

 

...

 

$char_convert = array( 'č' => '9999',
                       'Ć' => 'C', 'ÄŒ' => 'S', 'Đ' => 'Dj', 'Ž' => 'Z',
		'Ä' => 'c', 'Č' => 'C', 'č' => 'x', 'Ă' => 'x',
		'ö' => 'oe', 'Ö' => 'oe'
                       );

 

p.s. sorry now I realized that I'm posting in wrong topic :blush:

Edited by sergio_cro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear FWR Media,

 

after about 2 months that you sent me hte files for huge shops, i have again the same problem.

 

Today my webstore is stopped again. I would like to try another caching system of USU5 that i think resolve many problems :

 

Selected caching system : "Database" instead of "Filesystem".

 

The problem is that when i select "Database" in bottom of any page of my store i get this error :

 

Warning: mysql_real_escape_string(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /web/htdocs/www.***.**/home/shop/includes/functions/database.php on line 132

Warning: mysql_real_escape_string(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /web/htdocs/www.***.**/home/shop/includes/functions/database.php on line 132

Warning: mysql_query(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /web/htdocs/www.***.**/home/shop/includes/functions/database.php on line 44
-

UPDATE `usu_cache` SET cache_data = '', cache_date = '2011-01-29 12:49:50' WHERE cache_name = ''

[TEP STOP]

 

Can you help me?

 

I am having serious problems with the sales on my website for this problem ...

 

Please reply as soon as possible.

 

THANKS IN ADVANCE FROM ITALY. YOU ARE AWESOME.

Edited by Predator123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit :

 

This is my file "database.php" arount line 132 :

 function tep_db_input($string, $link = 'db_link') {
   global $$link;

   if (function_exists('mysql_real_escape_string')) {
     return mysql_real_escape_string($string, $$link);
   } elseif (function_exists('mysql_escape_string')) {
     return mysql_escape_string($string);
   }

 

This is my file "database.php" in line 44 :

 

    $result = mysql_query($query, $$link) or tep_db_error($query, mysql_errno(), mysql_error());

 

I hope this help.

 

Please help me... i'm in trouble :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear FWR Media,

 

after about 2 months that you sent me hte files for huge shops, i have again the same problem.

 

I suggest you upgrade to USU5 PRO which ( along with A LOT of other things ) handles caching on a page by page basis which is far better for very large shops.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robert,

 

We launched the first version of our new store with your new USU5 Pro. The store has a fairly large amount of products in a very complex breakdown of categories.

 

We easily modified quite a few thing in your USU5 Pro and so far it has been very stable.

 

Thanks for your great efforts and contribution!! :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent progress made by Rob in releasing the Urls_5 PRO version, a nice Christmas-present addition for everyone. First things first. Thank you Rob. Very much! I think this is one of the best, and most useful contributions I’ve seen yet. Although admittedly I haven’t even tried the sitemaps, and we only use one language,

It took me the longest amount of time to recognize my quick disabling of Usu5 (because my testing platform wasn’t RC2a at the time, it was 2.2-MS2) had been to add an x to the directory name. So

/ultimate_seo_urls5x/

doesn’t really catch your eye when compared to

/ultimate_seo_urls5/

 

Here’s some suggestions I have for any revisions or additions to instructions. This is documentation/start_here.html

    </div>
   <p>It is our intention to make these installation instructions as simple and easy to understand as possible ..
   this software isn't intended for osCommerce 2.2 MS2 or prior releases.<br>
If you have any thoughts on how to make them even easier or if you found a particular part difficult then please let us know.</p>
   <p>Please choose from one of the following options: -</p>
   <ul>
     <li>
       <div style="padding: 0.5em;">I am installing to a modified osCommerce version 2.2 RC1 or higher ( no existing Ultimate Seo Urls present ) .. <a href="install_files/installation_v2.2.htm">Click here</a></div>
     </li>
     <li>
       <div style="padding: 0.5em;">I am installing to a modified osCommerce version 2.3 ( no existing Ultimate Seo Urls present ) .. <a href="install_files/installation_v2.3.htm">Click here</a></div>
     </li>
     <li>
       <div style="padding: 0.5em;">I am upgrading from Chemos original Ultimate Seo Urls version 2 assuming RC1 or higher ( including modifications by jackmcs to v22d_10 ) .. <a href="install_files/installation_seourls2.htm">Click here</a></div>
     </li>

It occurs to me why set the default database admin setting turning the new urls to “true” but after thinking about it, I’ll bet monitoring a thread and a contribution that comes turned off is worse from a posting repetitive answers tally.

 

If there was some instructions on the memcached setup I missed them, and I forgot about needing to address the contributions files to the memcached server. This post reminded me and the only difference is the file name and directory; http://forums.oscommerce.com/topic/336702-ultimate-seo-urls-5-by-fwr-media/page__view__findpost__p__1476149

 

In Ultimate_Seo_Urls_5_PRO_r197 it’s

/public_html/includes/modules/ultimate_seo_urls5/cache_system/memcache.php

You need to set your

Line 30

private static $memcache_host = '00.000.00.000';

 

 

.htaccess scatterbrained notes

You do need to change from

Options +FollowSymLinks

to

Options +SymLinksIfOwnerMatch

That combined with rules = rewrite or from the admin;

“Choose the uri format” set to “rewrite” or “path rewrite” is giving me;

“The page isn't redirecting properly

Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.”

 

However, setting the uri format to “standard” or “path standard” it works fine.

Of course, that’s what I was getting before I changed the .htaccess file. When you set to standard or path_standard you get “product_info” as part of the url. Rewrite or path_rewrite eliminates the file name from the url.

Here’s my very simple .htaccess

Options +SymLinksIfOwnerMatch

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-p-([0-9]+).html$ product_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-c-([0-9_]+).html$ index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-m-([0-9]+).html$ index.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php [NC,L,QSA]

</IfModule>

 

Again thanks Rob for all your hard work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent progress made by Rob in releasing the Urls_5 PRO version, a nice Christmas-present addition for everyone. First things first. Thank you Rob. Very much! I think this is one of the best, and most useful contributions I’ve seen yet. Although admittedly I haven’t even tried the sitemaps, and we only use one language,

 

Hi Joe, thanks for the kind words.

 

The vast majority of people only post if they are having issues so it's always nice to see a post like this.

Re: MS2.2

 

What makes you think it is for RC1+ only? it works just as well on MS2.2.

 

It occurs to me why set the default database admin setting turning the new urls to “true” but after thinking about it, I’ll bet monitoring a thread and a contribution that comes turned off is worse from a posting repetitive answers tally.

 

If somebody is installing this I assume that they intend to use it .. therefore it is set up so that after uploading the files and making the file changes the user can simply visit the front of their shop and already USU5 will be producing valid SEO Urls. They can then visit admin and "fiddle" with the settings as they wish. To initially set it to OFF made no sense to me as it begged the question "why then did they install it?"

 

Re: memcached

 

Yes you are correct there are no instructions for this as yet, the memcache host and port may need to be changed dependent on the set up. This lack of info was a carry over from memcache originally being a beta addition, this ought to be changed now.

Re: .htaccess

 

The instructions say to replace the old seo urls code in .htaccess with the new, if this is done then there's no confusion.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dunno, I'm not familiar with the contribution. USU5 is producing the url fine so perhaps you should ask in the support thread of that contribution.

 

Post the small piece of code that is producing the image here if you want, that would help.

 

Ok I uninstalled ULTIMATE Seo Urls 5 Pro and installed it again and my popup images work the way they are supposed until I get step 5 where is says the following:

 

Find ...

// include the language translations

require(DIR_WS_LANGUAGES . $language . '.php');

 

Add immediately ABOVE ...

/**

* ULTIMATE Seo Urls 5 PRO by FWR Media

*/

Usu_Main::i()->setVar( 'languages_id', $languages_id )

->setVar( 'request_type', $request_type )

->setVar( 'session_started', $session_started )

->setVar( 'sid', $SID )

->setVar( 'language', $language )

->setVar( 'filename', $PHP_SELF )

->initiate( ( isset( $lng ) && ( $lng instanceof language ) ) ? $lng : array(), $languages_id, $language );

 

after I complete this step that is when my popup images open up in new tab/window instead of on the same screen. Can someone please help me with this because I really want to use this contribution. Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I uninstalled ULTIMATE Seo Urls 5 Pro and installed it again and my popup images work the way they are supposed until I get step 5.

 

after I complete this step that is when my popup images open up in new tab/window instead of on the same screen. Can someone please help me with this because I really want to use this contribution. Thanks in advance.

 

The code your site produces with USU5 on is the following: -

 

<!-- Simple multi image addon -->
 <div id="fancy">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2" align="right">
 	<tr>
   	<td align="center" class="smallText">
     	<a  rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" target="_blank">
       	<img src="images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg" border="0" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " width="270" height="126" hspace="5" vspace="5"><br /></a><a  rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/Untitled - 6.gif" target="_blank"><img src="images/Untitled - 6.gif" border="0" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " width="70" height="57.8633975482" hspace="5" vspace="5">
     	</a>
   	</td>         		
 	</tr>
 	<tr>
   	<td>
     	<a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="http://goddess75.com/images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg?Bugs Bunny Kids Jacket" target="_blank">
       	Click to enlarge
     	</a>
   	</td>
 	</tr>
</table>
 </div>
<!-- EOF Simple multi image addon -->

 

There is only one URL being produced and therefore only one URL that could possibly be being affected by USU5 and this is ..

 

[sCHEME:DOMAIN]/images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg?Bugs Bunny Kids Jacket

 

Now turn USU5 off and post the code that is produced when the pop up actually works.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

... it works just as well on MS2.2.

 

I'm embarrassed to admit that after successfully installing and running USU5, then testing and playing with the PRO version months ago, I still managed to make almost every silly mistake anyone has posted here.

So the old saying; 'never assume because you'll make an ass of u and me' applies here, minus the u.

 

 

I wanted to update our OSC version anyway and in spite of myself, everything works!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im using new USU5 pro ...

 

Remove all non-alphanumeric characters is set to ON and i'we created character conversion file wich is working with some of characters ....

 

thing is that everything works with products/categories that are written in DB with HTML code like

č

but ones that are written like exact character č, š, or ö wont work ...

 

............

 

 

 

Someone ? please :) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone ? please :) ?

 

Sounds like the database charset or collation is incompatible.

 

The characters are stored in the database as a certain collation ( e.g. utf8_general_ci ).

 

The text is retrieved from the database as this collation and the character conversion file has to match.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The code your site produces with USU5 on is the following: -

 

<!-- Simple multi image addon -->
 <div id="fancy">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2" align="right">
 	<tr>
   	<td align="center" class="smallText">
     	<a  rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" target="_blank">
       	<img src="images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg" border="0" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " width="270" height="126" hspace="5" vspace="5"><br /></a><a  rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/Untitled - 6.gif" target="_blank"><img src="images/Untitled - 6.gif" border="0" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " width="70" height="57.8633975482" hspace="5" vspace="5">
     	</a>
   	</td>         		
 	</tr>
 	<tr>
   	<td>
     	<a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="http://goddess75.com/images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg?Bugs Bunny Kids Jacket" target="_blank">
       	Click to enlarge
     	</a>
   	</td>
 	</tr>
</table>
 </div>
<!-- EOF Simple multi image addon -->

 

There is only one URL being produced and therefore only one URL that could possibly be being affected by USU5 and this is ..

 

[sCHEME:DOMAIN]/images/BUG 304 BUG0 BLK RED.jpg?Bugs Bunny Kids Jacket

 

Now turn USU5 off and post the code that is produced when the pop up actually works.

I turned it off now here is the code:

 

<!-- display image -->
             <!-- Simple multi image addon -->
			 <div id="fancy">
			  <table align="right" border="0" cellpadding="2" cellspacing="0">
           <tbody><tr>
             <td class="smallText" align="center">

<a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/BUG%20304%20BUG0%20BLK%20RED.jpg" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" target="_blank"><img src="images/BUG%20304%20BUG0%20BLK%20RED.jpg" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " border="0" height="126" hspace="5" vspace="5" width="270"><br></a><a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/Untitled%20-%206.gif" target="_blank"><img src="images/Untitled%20-%206.gif" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " border="0" height="57.8633975482" hspace="5" vspace="5" width="70"></a></td>


           </tr><tr><td><a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="http://goddess75.com/images/BUG%20304%20BUG0%20BLK%20RED.jpg?Bugs%20Bunny%20Kids%20Jacket" target="_blank">Click to enlarge</a></td></tr>          </tbody></table>
				</div>
				<!-- EOF Simple multi image addon -->

 

Here is a link to my site

This is the main page

 

Thanks for the help in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Each time I visit my site and click on a product I get the correct Ultimate Seo Urls 5 Pro generated URL, but with this at the end: osCsid=f2d....

That only happens when I visit my site for the first time after a period of time. After clicking on other products it disappears and shows me the right url. I'm wondering, if there's a way to stop that. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Each time I visit my site and click on a product I get the correct Ultimate Seo Urls 5 Pro generated URL, but with this at the end: osCsid=f2d....

That only happens when I visit my site for the first time after a period of time. After clicking on other products it disappears and shows me the right url. I'm wondering, if there's a way to stop that. Thanks!

 

This is a general subject and not a support subject so not really appropriate here.

 

I'll answer it briefly and if you need more info please ask in the general forums.

 

osCsid is necessary to maintain state it identifies one customer from another. Your shop is working correctly as the osCsid is disappearing.

 

The only way to get rid of it totally is to force cookie use.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I turned it off now here is the code:

 

<!-- display image -->
             <!-- Simple multi image addon -->
			 <div id="fancy">
			  <table align="right" border="0" cellpadding="2" cellspacing="0">
           <tbody><tr>
             <td class="smallText" align="center">

<a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/BUG%20304%20BUG0%20BLK%20RED.jpg" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" target="_blank"><img src="images/BUG%20304%20BUG0%20BLK%20RED.jpg" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " border="0" height="126" hspace="5" vspace="5" width="270"><br></a><a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="images/Untitled%20-%206.gif" target="_blank"><img src="images/Untitled%20-%206.gif" alt="Bugs Bunny Kids Jacket" title=" Bugs Bunny Kids Jacket " border="0" height="57.8633975482" hspace="5" vspace="5" width="70"></a></td>


           </tr><tr><td><a rel="image_group" title="Bugs Bunny Kids Jacket" href="http://goddess75.com/images/BUG%20304%20BUG0%20BLK%20RED.jpg?Bugs%20Bunny%20Kids%20Jacket" target="_blank">Click to enlarge</a></td></tr>          </tbody></table>
				</div>
				<!-- EOF Simple multi image addon -->

 

Here is a link to my site

This is the main page

 

Thanks for the help in advance.

 

Does anyone know how to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know how to fix this?

 

Please don't keep multiple posting.

 

The problem is the image names ...

 

BUG%20304%20BUG0%20BLK%20RED.jpg

 

file and image names should not have spaces, name them like ..

 

bug_304_bug0_blk_red.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need to use two new module for the SEO:

 

- categories.php

- manufacture.php

 

To do that I've renamed the index.php once for categories.php and once for the manufacture.php

 

The .htaccess is as follow:

 

Options +SymLinksIfOwnerMatch

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-p-([0-9]+).html$ product_info.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-c-([0-9_]+).html$ categories.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-m-([0-9]+).html$ manufacture.php [NC,L,QSA]

RewriteRule ^([a-z0-9-/]+)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php [NC,L,QSA]

</IfModule>

 

The rewrite rules works fine to make the seo url:

 

http://vm0204.cs02.s...maggi-c-17.html

 

But when I click over the above link shows the error:

 

Error 310 (net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS)

 

And the error_log is as follow:

 

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:37 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:37 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:37 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:37 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:37 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:37 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:38 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:38 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:38 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:38 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:38 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:39 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:39 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:39 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:39 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:39 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:39 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:40 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:40 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:40 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

93.42.150.32 - - [01/Feb/2011:22:49:40 +0100] "GET /formaggi-c-17.html HTTP/1.1" 301 530 "http://vm0204.cs02.seeweb.it/" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.237 Safari/534.10"

 

What is doing wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need to use two new module for the SEO:

 

- categories.php

- manufacture.php

 

To do that I've renamed the index.php once for categories.php and once for the manufacture.php

 

What is doing wrong?

 

You are making drastic changes to the core code and you will experience multiple issues. I obviously have no access to your code so can only comment on the obvious parts.

 

Firstly .. although osCommerce is a file per function script and not monolithic it still relies on there being a default file .. this file is index.php or as a defined name it is FILENAME_DEFAULT.

 

This default filename is used throughout the osCommerce script and you will therefore run into many many issues if you delete this file replacing it with the two that you suggest. If you simply want to separate index.php into easier to understand chunks you can just create some include files and include them based on the request e.g.

 

  if ($category_depth == 'nested') {
 	// include a file to show nested categories
 } elseif ($category_depth == 'products' || isset($HTTP_GET_VARS['manufacturers_id'])) {
// include a file to show product and manufacturers lists
 } else {
// include a file for the default index page
 }

 

This is not however a subject that should be covered in the support topic here so please don't fill it up with requests related to your personal modification .. this should be asked in the general forum.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are making drastic changes to the core code and you will experience multiple issues. I obviously have no access to your code so can only comment on the obvious parts.

 

Firstly .. although osCommerce is a file per function script and not monolithic it still relies on there being a default file .. this file is index.php or as a defined name it is FILENAME_DEFAULT.

 

This default filename is used throughout the osCommerce script and you will therefore run into many many issues if you delete this file replacing it with the two that you suggest. If you simply want to separate index.php into easier to understand chunks you can just create some include files and include them based on the request e.g.

 

  if ($category_depth == 'nested') {
 	// include a file to show nested categories
 } elseif ($category_depth == 'products' || isset($HTTP_GET_VARS['manufacturers_id'])) {
// include a file to show product and manufacturers lists
 } else {
// include a file for the default index page
 }

 

This is not however a subject that should be covered in the support topic here so please don't fill it up with requests related to your personal modification .. this should be asked in the general forum.

 

Sorry, probably I have not explained well; the index.php file there is always and the categories.php and manufacture.php files are invoked to recall details in categories (sub categories) and producers. The rewrite rules work fine with ULTIMATE SEO, but I've decide to swap to Ultimate SEO Url5 Pro, because I need to add new pages that must be "seoing".

 

I need to have SEO working fine, so if it is possible, I'm interested to have from you direct advice; if you are interested on, please contact me to: roberto.antonetti@gmail.com

 

Thank You

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, probably I have not explained well; the index.php file there is always and the categories.php and manufacture.php files are invoked to recall details in categories (sub categories) and producers. The rewrite rules work fine with ULTIMATE SEO, but I've decide to swap to Ultimate SEO Url5 Pro, because I need to add new pages that must be "seoing".

 

I need to have SEO working fine, so if it is possible, I'm interested to have from you direct advice; if you are interested on, please contact me to: roberto.antonetti@gmail.com

 

Thank You

 

I don't understand the modification you are trying to make but you can look at extras/module template (devs only) and also you can look at the working modules in includes/modules/ultimate_seo_urls5/page_modules/ like e.g. information.php to see how they all work.

 

Re: direct contact: I only offer free advice on these forums, outside of that I charge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using oscMax and following the "Upgrade from Ultimate Seo Urls series 2 by Chemo" I don't find this:

 

2) catalog/index.php

 

Find ( this is within a block of code ) ...

tep_draw_form('filter', FILENAME_DEFAULT, 'get')

 

Replace with ...

tep_draw_form('filter', tep_href_link( FILENAME_DEFAULT ), 'get')

 

Can you help me?

 

Thank

 

Roberto

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using oscMax and following the "Upgrade from Ultimate Seo Urls series 2 by Chemo" I don't find this:

 

2) catalog/index.php

 

Find ( this is within a block of code ) ...

tep_draw_form('filter', FILENAME_DEFAULT, 'get')

 

Replace with ...

tep_draw_form('filter', tep_href_link( FILENAME_DEFAULT ), 'get')

 

Can you help me?

 

Thank

 

Roberto

 

That modification was because the standard osCommerce form does not use the tep_href_link() function to create the form action, this being the case any actions performed by the form did not produce a full url including the required additions for the multi language functionality. Whether or not oscMAX does or does not need the mod I haven't a clue.

Edited by FWR Media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello FWR MEDIA,

 

as you suggest me, i have update my USU5 in USU5 PRO. It seems works fine but i have some questions for you :

 

1. what is the differences between "rewrite" and "path_rewrite" mode?

 

2. by default USU5 PRO uses "sqlite" as cache system. It is the better system? Sometimes when i browse my store, i get this "WARNING" :

Warning: SQLiteDatabase::query() [sqlitedatabase.query]: column cache_name is not unique in /web/htdocs/www.***.**/home/shop/includes/modules/ultimate_seo_urls5/cache_system/sqlite.php on line 101 

How i can fix that?

 

3. If i choose "mysql" as cache system, i will get ever the same error that i get with normal USU5 :

 

Warning: mysql_real_escape_string(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /web/htdocs/www.***.**/home/shop/includes/functions/database.php on line 132

Warning: mysql_real_escape_string(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /web/htdocs/www.***.**/home/shop/includes/functions/database.php on line 132

Warning: mysql_query(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /web/htdocs/www.***.**/home/shop/includes/functions/database.php on line 44
-

INSERT INTO `usu_cache` (cache_name, cache_data, cache_date) VALUES ('', '', '2011-02-03 03:42:34')

[TEP STOP]

How i can fix that?

 

4. i saw that many user had the problem to modify in "catalog/index.php" file. I too... I have "tep_draw_form('filter', FILENAME_DEFAULT, 'get')" between tag comments // optional Product List Filter /* */ in yellow words. So i think that if i modify the code it actually didn't do any effect.

I have 4 "FILENAME_DEFAULT" pieces of code in index.php. eg.

require(DIR_WS_LANGUAGES . $language . '/' . FILENAME_DEFAULT); 

 

Do i have to modify "FILENAME_DEFAULT" with "tep_href_link( FILENAME_DEFAULT )" in all 4 parts?

 

Thanks, you are the best.

Edited by Predator123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×