Jump to content
NimaP

One Page Checkout Support

Recommended Posts

Thanks for looking at this Steve,

 

I finally had to remove the mod. I had installed Ultimate SEO urls after and now the checkout loops back to the login page.

I currently backed up my DB to a time prior to the installation of both mods. i will try installing one page again and see how it goes, if it works, I will install the ultimate SEO again. Otherwise I will have to find a different checkout mod. I hate that idea because this one is the best I have seen.

 

Tim

 

 

Please see this post http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...t&p=1417780

if not same code do this

At the top of includes/checkout/shipping_address.php replace the if statement with:

 

if (isset($_SESSION['customer_id'])){
 echo tep_address_label($_SESSION['customer_id'], $_SESISON['sendto'], true, ' ', '<br>');
}else{

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I'm trying to get this working with the Protx Direct (a.k.a SagePay) module, and I get an error about setting the payment method (the JavaScript "please contact itwebexperts" one). I've poked around a bit and the cause seems to be when the credit card type field is passed back through an AJAX request. If I modify onepage_checkout.php so that after

 

for ($i=0, $n=sizeof($confirmation['fields']); $i<$n; $i++) {

 

I add

 

if ($confirmation['fields'][$i]['title'] == 'Credit Card Type:') {
continue;
}

 

then the remaining input fields for Protx Direct are displayed, but obviously this is useless without the card selection field. So the problem is caused by the following being sent back through the AJAX request:

 

<tr><td width="10"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="10" height="1"></td><td class="main">Credit Card Type:</td><td><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="10" height="1"></td><td class="main"><select name="protx_direct_cc_type" onchange="protx_update_fields(this.value);"><option value="UKE">Electron</option><option value="MC">Mastercard</option><option value="SOLO">Solo</option><option value="MAESTRO">Switch / Maestro</option><option value="VISA">Visa</option><option value="DELTA">Visa Delta</option></select><script type="text/javascript">
		$(function() {
		var cctype = document.getElementsByName("protx_direct_cc_type");
		protx_update_fields(cctype[0].value);
		});
		function protx_update_fields(value) {
		  if (value == "AMEX" || value == "SOLO" || value == "MAESTRO") {
			$(".protx_hidden").css("visibility","");
		  } else {
			$(".protx_hidden").css("visibility", "hidden");
		  }
		}
	  </script></td><td width="10"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="10" height="1"></td></tr>

 

I'm sure the problem is being caused by the fact that this field includes JavaScript code, but I simply don't know enough to understand why this is causing an error when selecting the Protx payment method.

 

If nobody has any ideas I may forward this on to itwebexperts. This is a great contribution, but unfortunately no good unless it plays nicely with other modules.

 

Thanks,

 

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
Good deal. Thank you. It now works successfully loading the page and accepting all the data. My authorize.net which is set to AIM is no longer working. It accepts the payment, less than 2 seconds it redirects to checkout_success.php telling my success. The transaction appears in the administration section of the admin console. But my payment never gets sent to authorize.net. I called and they couldn't help.

 

 

Also, paypal standard only works when I set the payment not to be encrypted. Otherwise, it says it couldn't decrypt the data and leaves you at the paypal homepage.

 

I love your addon thought and can't wait till this starts working and I can start using it. I will certainly take care of you for your time and efforts. thanks again.

 

Best Regards,

 

Jonathan

Hi Jonathan,

 

report the above to itwebexperts.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed the last version of onepagecheckout but I have still a few problems.

 

- If you are not logged in and create a new user with the onepagecheckout it will not show the first order you make.

The order will be stored under your name on admin panel, but when you enter with you user name and password your order is not listed.

 

- I have auto return from Paypal, it works fine with normal checkout, but with onepagecheckout it shows this error:

1146 - Table 'DB567532.TABLE_COUPONS' doesn't exist

select * from TABLE_COUPONS where coupon_code = 'NEW_SIGNUP_DISCOUNT_COUPON'

[TEP STOP]

 

- The third error I found is that special characters do not show properly on paypal. I have some descriptions in spanish, with some non standard

characters like áéíñ, you can see those characters on paypal with normal checkout, but they turn into crazy characters if I use onepagecheckout.

 

 

Anyway I want to thank to itwebexperts, I think you are almost there, just some more polishing needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have installed the last version of onepagecheckout but I have still a few problems.

 

- If you are not logged in and create a new user with the onepagecheckout it will not show the first order you make.

The order will be stored under your name on admin panel, but when you enter with you user name and password your order is not listed.

 

- I have auto return from Paypal, it works fine with normal checkout, but with onepagecheckout it shows this error:

1146 - Table 'DB567532.TABLE_COUPONS' doesn't exist

select * from TABLE_COUPONS where coupon_code = 'NEW_SIGNUP_DISCOUNT_COUPON'

[TEP STOP]

 

- The third error I found is that special characters do not show properly on paypal. I have some descriptions in spanish, with some non standard

characters like áéíñ, you can see those characters on paypal with normal checkout, but they turn into crazy characters if I use onepagecheckout.

 

 

Anyway I want to thank to itwebexperts, I think you are almost there, just some more polishing needed.

 

Hi see this thread it will also work with the latest version

http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...p;#entry1405969

 

The third error use utf8 for special characters http://www.tony-franks.co.uk/UTF-8.htm

Edited by steve_s

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi see this thread it will also work with the latest version

http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...p;#entry1405969

 

The third error use utf8 for special characters http://www.tony-franks.co.uk/UTF-8.htm

 

 

Thank you for the info Steve I'm going to try those fixes now. Do you know if a solution has been posted for the other error?

Currently I am not using coupons and I really don't know what it is about.

1146 - Table 'DB567532.TABLE_COUPONS' doesn't exist

select * from TABLE_COUPONS where coupon_code = 'NEW_SIGNUP_DISCOUNT_COUPON'

[TEP STOP]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you for the info Steve I'm going to try those fixes now. Do you know if a solution has been posted for the other error?

Currently I am not using coupons and I really don't know what it is about.

1146 - Table 'DB567532.TABLE_COUPONS' doesn't exist

select * from TABLE_COUPONS where coupon_code = 'NEW_SIGNUP_DISCOUNT_COUPON'

[TEP STOP]

 

I tried the solution for the order not being shown on accounts created with onepagecheckout.

It still doesn't work and still I have the error code when I return from paypal. I think those two might be related and that could be

the reason your solution doesn't work.

 

As for the UTF, somehow oscommerce changes it automatically, after I update the product the utf code is deleted, also I tried

html code with the same result, oscommerce deletes the code and shows the right character instead but with not code. So onepagecheckout

still has problems when sending the info to Paypal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I tried the solution for the order not being shown on accounts created with onepagecheckout.

It still doesn't work and still I have the error code when I return from paypal. I think those two might be related and that could be

the reason your solution doesn't work.

 

As for the UTF, somehow oscommerce changes it automatically, after I update the product the utf code is deleted, also I tried

html code with the same result, oscommerce deletes the code and shows the right character instead but with not code. So onepagecheckout

still has problems when sending the info to Paypal.

This will cure the table error http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...p;#entry1405969

As for special characters its best not to use them in products or categories, as seo urls can't handle them, they have to be converted, use standard latin characters instead, utf8 code for special characters can be used in the language files

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for many posts, I answer myself, just found on other thread that adding

CODE

define('TABLE_COUPONS', 'coupons');

 

in database_tables.php, will solve the database error. It worked for me!

 

But still not showing the first order when the user is created through onepagecheckout.

Hope someone works this out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the benefit of anyone getting the same error as in my earlier post, this is how I sorted it:

 

Open protx_direct.php and find

 

// create card detail entry form
$js = '..snip..';

 

and either take out the line breaks or after the statement add

 

$js = str_replace(array("\r", "\n"), "", $js);

 

for a more human readable solution. The line breaks were breaking the AJAX response.

 

-Chris

Edited by cdpuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

My payment and shipping options are not showing unless gender is selected. However I don't want to show the gender selector, so with gender set to false in admin > customer details the updating of the payment and shipping options does not trigger.

 

I've looked in the javascript function getFieldErrorCheck for a reference to the 'billing_gender' field but it is not mentioned.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

How do I instal this addon? Do I need to copy just the files to all the directions and thats it, or do I need something else to do. Cos I just copied the files, replaced with the old ones, but nothing is changing in my homepage. By the way, my osc is v2.2 RC2

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Various cases for $action exist in file checkout.php, there are several for which I can't find where they are called from, there are no other references in other files for the following cases (most other cases are referenced in checkout.js):

 

setMembershipPlan

setCustomerTelephone

setCustomerDateOfBirth

 

I see there is a function setTelephoneNumber in the osC_onePageCheckout class

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello!

How do I instal this addon? Do I need to copy just the files to all the directions and thats it, or do I need something else to do. Cos I just copied the files, replaced with the old ones, but nothing is changing in my homepage. By the way, my osc is v2.2 RC2

 

Cheers

Just copy over files and follow install nothing will change on your homepage,

Share this post


Link to post
Share on other sites
My payment and shipping options are not showing unless gender is selected. However I don't want to show the gender selector, so with gender set to false in admin > customer details the updating of the payment and shipping options does not trigger.

 

I've looked in the javascript function getFieldErrorCheck for a reference to the 'billing_gender' field but it is not mentioned.

Your best bet is to google simple search and replace download it, point it to one page checkout folder that you downloaded

enter gender and search and look in the files that it finds make sure replace is not ticked

Edited by steve_s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All.

 

Just installed V1.6, and what a difference. 1.5 Drove me mad for a while.

Anyway, it seems we still have a few bugs.

 

Try entering your details at the checkout, and tab from field to field.

At the bottom - tab into the password field, and then tab into the confirmation field. - dont enter a password though.

 

Now it thinks you should have a password and will throw errors unless you enter one. This occurs on ITWebExperts test site too - I've send them the details.

 

I get a similar problem with the Shipping Details side of the form. (Can't reproduce this on ITWebExperts site though).

If I click on the "Different from Billing Address" checkbox, then uncheck it again, the checkout throws errors because of a missing function.

According to Firefox - its line 486 at fault - "checkBillingAddress" is not defined.

 

checkout.js is the file.

 

Here is the code

 

      $('#diffShipping').click(function (){
           if (this.checked){
               $('#shippingAddress').show();
               $('#shippingMethods').html('');
               $('#noShippingAddress').show();
           }else{
               $('#shippingAddress').hide();
               var errCheck = checkBillingAddress(false);
               if (errCheck == ''){
                   $('#noShippingAddress').hide();
                   checkoutClass.updateShippingMethods();
               }else{
                   $('#noShippingAddress').show();
               }
           }

 

I've searched the whole contrib and there is no "checkBillingAddress" function anywhere.

So either its been forgotten or ???

 

Anyone have an idea how to solve these two errors - would be greatly appreciated.

 

Hardy,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just copy over files and follow install nothing will change on your homepage,

 

Sorry mate, but could You please explain me what I have to do???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Good deal. Thank you. It now works successfully loading the page and accepting all the data. My authorize.net which is set to AIM is no longer working. It accepts the payment, less than 2 seconds it redirects to checkout_success.php telling my success. The transaction appears in the administration section of the admin console. But my payment never gets sent to authorize.net. I called and they couldn't help.

 

 

Also, paypal standard only works when I set the payment not to be encrypted. Otherwise, it says it couldn't decrypt the data and leaves you at the paypal homepage.

 

I love your addon thought and can't wait till this starts working and I can start using it. I will certainly take care of you for your time and efforts. thanks again.

 

Best Regards,

 

Jonathan

 

Hi Jonathan.

 

Just a though about your Paypal issue.

If you are testing on a separate test system - you may have different root path to your html files.

If this is the case, then you will need to modify your paypal standard settings to point to the certificates with the test system's full paths.

 

Regards,

 

Hardy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just copy over files and follow install nothing will change on your homepage,

 

What install do i need to follow? I downloaded the addon and there are no install instructions in it :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
What install do i need to follow? I downloaded the addon and there are no install instructions in it :(

 

Have a look in install.html.

Go down to the version updates list, and just below 1.06 is a list of adds/removes and mods. The filenames concerned are shown on blue backgrounds.

Do the mods, run the SQL at the end, and copy the files.

 

The format of the install file does leave a bit to be desired.

 

Regards,

 

Hardy

Share this post


Link to post
Share on other sites
My payment and shipping options are not showing unless gender is selected. However I don't want to show the gender selector, so with gender set to false in admin > customer details the updating of the payment and shipping options does not trigger.

 

I've looked in the javascript function getFieldErrorCheck for a reference to the 'billing_gender' field but it is not mentioned.

Appologies, the payment and shipping options do display when the gender field is not visible, it's just that they were taking a while to show on my server and there's no ajax loading icon displaying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am currently having display issues, where the product description etc. should be shown I get no bar running across the top, basically all it shows are the corner gif's, very odd to me. I have this turned off right now as I try to resolve this issue. But if anyone can help that would be appreciated.

Edited by nealc

I am currently just learning osCommerce and PHP, but am always willing to help out.

 

Have successfully installed the following: Discount Coupons, UPS shipping module, Ultimate SEO URL's, Easy Meta Tags for SEO 1.0, Google XML Sitemap SEO v1.3, HTML Editor for Email and Newsletters.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am currently having display issues, where the product description etc. should be shown I get no bar running across the top, basically all it shows are the corner gif's, very odd to me. I have this turned off right now as I try to resolve this issue. But if anyone can help that would be appreciated.

Install firefox fiebug addon, now enable one page checkout, where the top bar should be right click on it, select view element and look to see what image and path it is calling, now simply see if it is correct ie you have that image in images folder if not make one

Edited by steve_s

Share this post


Link to post
Share on other sites
Have a look in install.html.

Go down to the version updates list, and just below 1.06 is a list of adds/removes and mods. The filenames concerned are shown on blue backgrounds.

Do the mods, run the SQL at the end, and copy the files.

 

The format of the install file does leave a bit to be desired.

 

Regards,

 

Hardy

 

Cheers for Your help mate. Lol, didnt see that can scroll down the install page...

 

Have another Q:he where and how do I edit the DATABASE QUERIES ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Install firefox fiebug addon, now enable one page checkout, where the top bar should be right click on it, select view element and look to see what image and path it is calling, now simply see if it is correct ie you have that image in images folder if not make one

Thank you, I was able to get the checkout to display correctly. Now, I do not use paypal but 2checkout. I am not being redirected to the 2checkout portal page, is that because I am missing something in the install?


I am currently just learning osCommerce and PHP, but am always willing to help out.

 

Have successfully installed the following: Discount Coupons, UPS shipping module, Ultimate SEO URL's, Easy Meta Tags for SEO 1.0, Google XML Sitemap SEO v1.3, HTML Editor for Email and Newsletters.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×