Jump to content
Jack_mcs

Google XML Sitemap SEO

Recommended Posts

Hi Jack. I was wondering about that, and had checked my catalog/inc/con file as well to be safe. No luck there either.

 

Here is that config file - maybe you can spot something I can't. Thanks again...:

 

define('HTTP_SERVER','http://www.mysite.com');

define('HTTPS_SERVER', 'https://www.mysite.com');

define('ENABLE_SSL', true); // secure webserver for checkout procedure?

define('HTTP_COOKIE_DOMAIN','www.mysite.com');

define('HTTPS_COOKIE_DOMAIN','www.mysite.com');

define('HTTP_COOKIE_PATH', '/');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/');

define('HTTP_MAIL_DOMAIN', 'mysite.com');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

define('DIR_WS_BOXES',DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');

define('DIR_FS_CATALOG','/home/mysite/public_html/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD',DIR_FS_CATALOG . 'download/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC',DIR_FS_CATALOG . 'pub/');

 

 

// define our database connection

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@AJRYAN Are you sure you are using the right mode in the settings? What happens if you switch modes and try it again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Changed back to standard - works now Jack. Thank you so much. Once my site recovers from Panda, etc, I will be sending a contribution..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack,

 

Thank you for your time, I've spent ages trawling these threads looking for answers and can see you are generous with your time.

 

My question to you or anyone else out there is, having installed the google xml sitemap seo addon and got it working, It is generating the original url, not the seo friendly url. I have been looking for solutions on here but can't find a post that refers to seo urls 5 which is what i have installed, I can find plenty of references to ultimate seo urls 5... Are these the same addons..? Do I need to remove seo urls 5 and install your version Ultimate SEO V 2.2d or does anyone know of a fix for either seo urls 5 or google xml sitemap seo that allows them to be compatable. I am using v2.3

 

forgive me if this has already been asked on here, I couldn't find it and frazzled my brain looking for it.

 

taeko

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a copy of this addon that was changed to work with SEO 5. It is not maintained, as far as I know, but will work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know if this package will work for stores that have over 90,000 products? Will it split the files up into 50,000 ?

 

Thanks


Magento Sucks - Oscommerce Rocks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot Jack..

Now i'll have some fun trying to install them over my old ones..


Magento Sucks - Oscommerce Rocks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a copy of this addon that was changed to work with SEO 5. It is not maintained, as far as I know, but will work.

 

Jack, can you post a link to this? My site is also producing the original url and not SEO URL which i'd like to get working, I also have SEO URL 5 installed.

Thanks!


Magento Sucks - Oscommerce Rocks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need help please... this add-on works on my site, but there is one slight problem ... the sitemaps are saved in the root folder and not in the "catalog" folder where my shop is situated and it changes the name of the sitemap for example "sitemapindex.xml" becomes "catalogsitemapindex.xml" so I assume the code does not see the "/" at the end of the Savepath. Where can I fix this? The sitemaps that are created is working fine, it is just the location and filename that is not correct. I assume it could be a setting in my config?

 

 

Opening /home/xxxxxxx/public_html/catalogsitemapindex.xml

FS_CAT /home/xxxxxxx/public_html/catalog

Server http://mysite.co.za

Save Path /home/xxxxxxx/public_html/catalog

WS_CAT /catalog/

Write /home/xxxxxxx/public_html/catalogsitemapindex.xml

Generated Google Sitemap Index Successfully

 

CONGRATULATIONS! All files generated successfully.

Here is your sitemap index: http://mysite.co.za/catalog/sitemapindex.xml

Here is your product sitemap: http://mysite.co.za/catalog/sitemapproducts.xml

Here is your category sitemap: http://mysite.co.za/catalog/sitemapcategories.xml

Thanks for the great add-on Jack!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@jvjaarsveld It sounds like either your configure file is not setup correctly or you installed this addon in the root directory (above the catalog directory), which is not correct.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@

@@Dazza1610 Search the addons section for google xml sitemap.

 

Hi Jack I have done a search but it shows a page full of contributions! I'm not sure which one is the one I need?


Magento Sucks - Oscommerce Rocks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@@jvjaarsveld It sounds like either your configure file is not setup correctly or you installed this addon in the root directory (above the catalog directory), which is not correct.

 

I have made sure that I install it in the Catalog folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried standard and alternate. This is what I get with the diagnostic set to true. PLEASE HELP!!!

 

Opening /sitemapproducts.xml

FS_CAT /

Server http://shopatia.com

Save Path /

WS_CAT /

ERROR: Google Product Sitemap Generation FAILED!

 

Opening /sitemapcategories.xml

FS_CAT /

Server http://shopatia.com

Save Path /

WS_CAT /

ERROR: Google Category Sitemap Generation FAILED!

 

Opening /sitemapindex.xml

FS_CAT /

Server http://shopatia.com

Save Path /

WS_CAT /

ERROR: Google Sitemap Index Generation FAILED!

 

Array

(

[QUERY] => Array

(

[PRODUCTS] => Array

(

[sTATUS] => success

[NUM_ROWS] => 33

)

 

[CATEOGRY] => Array

(

[sTATUS] => success

[NUM_ROWS] => 12

)

 

)

 

[sAVE_FILE_XML] => Array

(

[0] => Array

(

[file] => /sitemapproducts.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

[1] => Array

(

[file] => /sitemapcategories.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

[2] => Array

(

[file] => /sitemapindex.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

)

 

)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

@

 

Hi Jack I have done a search but it shows a page full of contributions! I'm not sure which one is the one I need?

 

http://addons.oscommerce.com/info/7610

 

Would it be this one that you are looking for


REMEMBER BACKUP, BACKUP AND BACKUP

Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here

It's very easy to over complicate what are simple things in life

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have installed the Google Sitemaps on my site. Everything seems to be working fine but... When I do a SEO analynasis on my site it says I do NOT have a sitemap.

 

I do have three sitemaps.

 

http://www.ministryhelps.com/sitemapindex.xml

 

http://www.ministryhelps.com/sitemapcategories.xml

 

http://www.ministryhelps.com/sitemapproducts.xml

 

 

Could anyone tell me what is going on?

 

Thanks

Leon


I'm having a great Day - hope you are too!

 

Leon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you got a sitemap for your human customers to see. It would have to be an addon that has a page called sitemap.php. There is one here http://addons.oscommerce.com/info/6459. The xml sitemaps are for the search engnes and are totally different and sererate from the other sitemap for humans.


REMEMBER BACKUP, BACKUP AND BACKUP

Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here

It's very easy to over complicate what are simple things in life

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you got a sitemap for your human customers to see. It would have to be an addon that has a page called sitemap.php. There is one here http://addons.oscommerce.com/info/6459. The xml sitemaps are for the search engnes and are totally different and sererate from the other sitemap for humans.

 

Thanks for your kind reply.

 

Yes here is my sitemap for humans:

 

http://www.ministryhelps.com/site_map.php

 

Can I submit that to google as well?

 

thanks

Leon


I'm having a great Day - hope you are too!

 

Leon

Share this post


Link to post
Share on other sites

From what little I know, you may have to change the file name to sitemap not site_map. There is no need to submit that to google, as it will eventually find the page through the link to the page on your website. This is what the search engines do naturally. It will also find it through the xml sitemaps you submit to google, bing and the rest.


REMEMBER BACKUP, BACKUP AND BACKUP

Get the latest Responsive osCommerce CE (community edition) here

It's very easy to over complicate what are simple things in life

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought have been unable to find the solution to my problem as of yet. Any assistance that you coud provide would be greatly appreciated.

 

Opening /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemapproducts.xml

FS_CAT /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

Server http://www.iftheshoefit.net

Save Path /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

WS_CAT //

ERROR: Google Product Sitemap Generation FAILED!

 

Opening /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemapcategories.xml

FS_CAT /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

Server http://www.iftheshoefit.net

Save Path /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

WS_CAT //

ERROR: Google Category Sitemap Generation FAILED!

 

Opening /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemappages.xml

FS_CAT /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

Server http://www.iftheshoefit.net

Save Path /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

WS_CAT //

ERROR: Google Pages Sitemap Generation FAILED!

 

Opening /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemapindex.xml

FS_CAT /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

Server http://www.iftheshoefit.net

Save Path /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnet

WS_CAT //

ERROR: Google Sitemap Index Generation FAILED!

 

Array

(

[QUERY] => Array

(

[PRODUCTS] => Array

(

[sTATUS] => success

[NUM_ROWS] => 637

)

 

[CATEOGRY] => Array

(

[sTATUS] => success

[NUM_ROWS] => 19

)

 

)

 

[sAVE_FILE_XML] => Array

(

[0] => Array

(

[file] => /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemapproducts.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

[1] => Array

(

[file] => /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemapcategories.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

[2] => Array

(

[file] => /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemappages.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

[3] => Array

(

[file] => /home/users/web/b1794/ipg.iftheshoefitnetsitemapindex.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

)

 

)

Share this post


Link to post
Share on other sites

First, be sure you've tried both sitemap settings. If it still fails, it is because your configure file is not setup correctly. You can see that because there's no slash here: /ipg.iftheshoefitnetsitemapproducts.xml and there's a double slash for WS_CAT. I've posted a link to how to setup a configure file previously in this thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I switch over to the alternate setting and tried it again. Can you identify the post that might fix my problem? .... as I started at the begining of the thread where I changed some lines as described in the code and I thought it might be best that I seek some help before thigs really got out of hand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×