Jump to content
Jack_mcs

Google XML Sitemap SEO

Recommended Posts

There isn't a v 1.5 so I don't know how to look at the problem.

 

Oops I meant from 1.3 to 1.4

 

Sorry about that

 

Cheers


-Peder Beckman-

Kool Kat Jazz Records

Share this post


Link to post
Share on other sites

If 1.3 was working I can't imagine why 1.4 would fail. The home\wihirt\www\catalog/sitemapindex.xml is coming from your includes/configure.php file. There shouldn't be a reason why the \ and / won't work properly as is but I would look at the configure file for problems since that is not how it is usually setup. You may also want to try the alternate file to see if that work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack,

 

I just moved (replicated) a development build to a new domain on the same server; replicated the database too and all seems well. The xml sitemap works fine and gives the CONGRATULATIONS! All files generated successfully.

Now, the original doamain works flawlwssly, but not on the clone. When I tested http://www.mydomain.com/googlesitemap/index.php, with both standard and alternate class, I get the long list of errors at the top.. Do I need to do something to reset because of the domain name change?

 

errors

1x Notice: Use of undefined constant DIR_WS_HTTP_CATALOG - assumed 'DIR_WS_HTTP_CATALOG' in /var/www/...
Then 20x diferent Constant Already Defined erors ending /includes/classes/seo.class.php on line 387
1x Notice: Undefined index: USE_SEO_CACHE_LINK_PAGES in /var/www
Then a bunch of Undefined variable cName errors ending includes/classes/seo.class.php on line 1001
then all the Generated Google Sitemap etc succesfully's

 

Anything I need to do to clean up all those errors?

Edited by Roaddoctor

-Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's due to how the errors are handled on the new server. Php spits out a lot of warnings that can generally be ignored. In this case though, you can try switching the order of these two lines in googlesitemap/index.php

define('DIR_WS_CATALOG', DIR_WS_HTTP_CATALOG);
require_once('includes/configure.php');

Share this post


Link to post
Share on other sites

If 1.3 was working I can't imagine why 1.4 would fail. The home\wihirt\www\catalog/sitemapindex.xml is coming from your includes/configure.php file. There shouldn't be a reason why the \ and / won't work properly as is but I would look at the configure file for problems since that is not how it is usually setup. You may also want to try the alternate file to see if that work.

 

I did try the alternate and got this,

 

Opening /sitemapproducts.xml

FS_CAT \home\wihirt\www\catalog/

Server http://www.koolkatjazz.com

Save Path /

WS_CAT /catalog/

 

 

Warning: fopen(/sitemapproducts.xml) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/wihirt/public_html/catalog/googlesitemap/sitemap.class_Alternate.php on line 354

 

ERROR: Google Product Sitemap Generation FAILED!

 

Opening /sitemapcategories.xml

FS_CAT \home\wihirt\www\catalog/

Server http://www.koolkatjazz.com

Save Path /

WS_CAT /catalog/

 

 

Warning: fopen(/sitemapcategories.xml) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/wihirt/public_html/catalog/googlesitemap/sitemap.class_Alternate.php on line 354

 

ERROR: Google Category Sitemap Generation FAILED!

 

 

 

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/wihirt/public_html/catalog/googlesitemap/sitemap.class_Alternate.php on line 438

 

Opening /sitemapindex.xml

FS_CAT \home\wihirt\www\catalog/

Server http://www.koolkatjazz.com

Save Path /

WS_CAT /catalog/

 

 

Warning: fopen(/sitemapindex.xml) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/wihirt/public_html/catalog/googlesitemap/sitemap.class_Alternate.php on line 354

 

ERROR: Google Sitemap Index Generation FAILED!

 

Array

(

[QUERY] => Array

(

[PRODUCTS] => Array

(

[sTATUS] => success

[NUM_ROWS] => 466

)

 

[CATEOGRY] => Array

(

[sTATUS] => success

[NUM_ROWS] => 51

)

 

)

 

[sAVE_FILE_XML] => Array

(

[0] => Array

(

[file] => /sitemapproducts.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

[1] => Array

(

[file] => /sitemapcategories.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

[2] => Array

(

[file] => /sitemapindex.xml

[status] => failure

[file_exists] => false

)

 

)

 

)


-Peder Beckman-

Kool Kat Jazz Records

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's due to how the errors are handled on the new server. Php spits out a lot of warnings that can generally be ignored. In this case though, you can try switching the order of these two lines in googlesitemap/index.php

define('DIR_WS_CATALOG', DIR_WS_HTTP_CATALOG);
require_once('includes/configure.php');

 

OK that did fix the first error - Thank you

 

What errors remain are:

About 20x diferent Notice:Constant Already Defined erors ending... /includes/classes/seo.class.php on line 387

~ line 387

* This function evaluates the default serrings into defined constants 
* @author Bobby Easland 
* @version 1.0
*/        
       function eval_defaults(){
               foreach( $this->default_config as $key => $value ){
                       define($key, $value['DEFAULT']);
               } # end foreach
       } # end function

 

Next error shows:

Notice: Undefined index: USE_SEO_CACHE_LINK_PAGES in /var/xxx/xxx/includes/classes/seo.class.php on line 652

~ line 652

		                  if ( $this->attributes['USE_SEO_CACHE_LINK_PAGES'] == 'true' && defined('TABLE_LINK_CATEGORIES')) $this->generate_links_cache();

 

Then a bunch of: Notice: Undefined variable: cName in /var/xxx/xxx/includes/classes/seo.class.php on line 1001

~line 1001

        function get_product_name($pID){
          $result = array();
          if ($this->attributes['SEO_ADD_CPATH_TO_PRODUCT_URLS'] == 'true') {
             $cName = $this->get_all_category_parents($pID, $cName);
          }

then all the Generated Google Sitemap etc succesfully's

 

php5.1.6 mysql5.0.7.7. I use ULT SEO URLSv22d_5, and have caches set to true for all except Articles, Topics, and I just switched Link Directory to false (I do not think I have this - what contribution is that refering to?)

 

So do I need to concern myself with any of this? It just always bugs me until I resolve errors :)


-Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did try the alternate and got this,

Did you change the permissions on the xml files as instruction in the install file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you change the permissions on the xml files as instruction in the install file?

Yes, they all show 777


-Peder Beckman-

Kool Kat Jazz Records

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, they all show 777

The line in the diagnostic that reads "Opening /sitemapcategories.xml" is incorrect. It should contain the path to that file and that comes from the DIR_FS_CATALOG line in the configure file. So it seems you have a mistake in your condigure file. Try fixing that and trying again. You can see this thread if you need help with that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

 

could someone please help? I have problems with the character_conversion_pack

do you know why does the characters conversion fails with these characters below? (but 'é' => 'e', 'á' => 'a' works)

 

thanks

s

 

<?php
// Hungarian
$char_convert = array('ő' => 'o', 'ö' => 'o', 'ű' => 'u', 'ü' => 'u','Ű' => 'U','Ő' => 'O', 'Ö' => 'O' );
?>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am trying to add google sitemap to my website, i have downloaded googlexml_sitemap_seo_v_1.3 contribution.

I am following the Installation: but i am stuck on one bit.

"Run the included google_xml_sitemap_seo.sql file using phpmyadmin". I am not sure how to do it.

 

I have searched everywhere but can not find the answer

Could someone please give me a nudge in the right direction.

Thanks in advance.

 

I am having almost the same issue as above, except I am unsure where/how I use phpMyAdmin and I have never used it before. Should I be using the phpMyAdmin on my server's cpanel? or must I build one myself first? (from the phpMyAdmin site)

 

Ive tried to use the one on my cpanel to run googlexml_sitemap_seo.sql but didn't want to break anything. I also get confused between phpMyAdmin and MySQL when I use the server side.

 

Any help is greatly appreciated!

 

Thanks

Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

just click on import in phpmyadmin and open the sql file, than open the yourdomain.com/catalog/googlesitemap/index.php (don't forget to set 777 on the xml files)

other way I could run that but my xml files contains index.php?cPath=202 instead of the nice URLs, how could I get nice URLs in XML sitemap files?

 

 

I am having almost the same issue as above, except I am unsure where/how I use phpMyAdmin and I have never used it before. Should I be using the phpMyAdmin on my server's cpanel? or must I build one myself first? (from the phpMyAdmin site)

 

Ive tried to use the one on my cpanel to run googlexml_sitemap_seo.sql but didn't want to break anything. I also get confused between phpMyAdmin and MySQL when I use the server side.

 

Any help is greatly appreciated!

 

Thanks

Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

The line in the diagnostic that reads "Opening /sitemapcategories.xml" is incorrect. It should contain the path to that file and that comes from the DIR_FS_CATALOG line in the configure file. So it seems you have a mistake in your condigure file. Try fixing that and trying again. You can see this thread if you need help with that.

 

That was it :-)

 

Opening /home/wihirt/public_html/catalog/sitemapproducts.xml

FS_CAT /home/wihirt/public_html/catalog/

Server http://www.koolkatjazz.com

Save Path /home/wihirt/public_html/catalog/

WS_CAT /catalog/

Write /home/wihirt/public_html/catalog/sitemapproducts.xml

Generated Google Product Sitemap Successfully

 

SELECT categories_id as cID, date_added, last_modified as last_mod

FROM categories

ORDER BY parent_id ASC, sort_order ASC, categories_id ASCOpening /home/wihirt/public_html/catalog/sitemapcategories.xml

FS_CAT /home/wihirt/public_html/catalog/

Server http://www.koolkatjazz.com

Save Path /home/wihirt/public_html/catalog/

WS_CAT /catalog/

Write /home/wihirt/public_html/catalog/sitemapcategories.xml

Generated Google Category Sitemap Successfully

 

Opening /home/wihirt/public_html/catalog/sitemapindex.xml

FS_CAT /home/wihirt/public_html/catalog/

Server http://www.koolkatjazz.com

Save Path /home/wihirt/public_html/catalog/

WS_CAT /catalog/

Write /home/wihirt/public_html/catalog/sitemapindex.xml

Generated Google Sitemap Index Successfully

 

CONGRATULATIONS! All files generated successfully.

 

If you have not already submitted the sitemap index to Google click the link below.

Before you do I HIGHLY recommend that you view the XML files to make sure the data is correct.

 

http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=http%3A%2F%2Fwww.koolkatjazz.com%2Fcatalog%2Fsitemapindex.xml

 

For your convenience here is the CRON command for your site:

php /home/wihirt/public_html/catalog/googlesitemap/index.php

 

Here is your sitemap index: http://www.koolkatjazz.com/catalog/sitemapindex.xml

Here is your product sitemap: http://www.koolkatjazz.com/catalog/sitemapproducts.xml

Here is your category sitemap: http://www.koolkatjazz.com/catalog/sitemapcategories.xml

 

Thank you Jack


-Peder Beckman-

Kool Kat Jazz Records

Share this post


Link to post
Share on other sites

just click on import in phpmyadmin and open the sql file, than open the yourdomain.com/catalog/googlesitemap/index.php (don't forget to set 777 on the xml files)

other way I could run that but my xml files contains index.php?cPath=202 instead of the nice URLs, how could I get nice URLs in XML sitemap files?

 

Sweet! I beleive thats working, It completed 7 queries but when i visit googlesitemap/index.php I get:

 

Internal Server Error

 

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, cgiadmin@yourhostingaccount.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

 

More information about this error may be available in the server error log.

 

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

 

 

~Probably just forgot to give full permissions to all the files, gonna check that now.

 

Thanks

Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

I missed my target with me previous post :(

So I would like to use Google XML Sitemap SEO with ULTIMATE_Seo_Urls_5 I could run the script but my xml files contains index.php?cPath=202 instead of the nice URLs (boxedproduct-c-202.html), how could I get nice URLs in XML sitemap files?

thanks in advance

s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sweet! I beleive thats working, It completed 7 queries but when i visit googlesitemap/index.php I get:

 

Internal Server Error

 

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, cgiadmin@yourhostingaccount.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

 

More information about this error may be available in the server error log.

 

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

 

 

~Probably just forgot to give full permissions to all the files, gonna check that now.

 

Thanks

Nick

 

I changed the googlesitemap folder and all subsequent files/folders to 755 and I am about to submit my sitemaps to Google.

 

Thank you for the help, but before I submit the sitemaps should I be worried the URLs in the sitemaps do not actually end in relevant words (just http...id=19 etc.)

 

Thanks again

Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack,

 

Could that error affect anything else on my site?

 

Cheers


-Peder Beckman-

Kool Kat Jazz Records

Share this post


Link to post
Share on other sites

I missed my target with me previous post :(

So I would like to use Google XML Sitemap SEO with ULTIMATE_Seo_Urls_5 I could run the script but my xml files contains index.php?cPath=202 instead of the nice URLs (boxedproduct-c-202.html), how could I get nice URLs in XML sitemap files?

thanks in advance

s

Switch to Ultimate SEO V 2.2d_5 or check with SEO 5 for a fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the help, but before I submit the sitemaps should I be worried the URLs in the sitemaps do not actually end in relevant words (just http...id=19 etc.)

If you are not using a url rewriter, then, no. If you are using one, then it should be fixed. It is not a major worrry but it is a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okey after messing around days i feel im still not no where - actually i feel i'm worst off then before

 

Anyway - i have installed first the Sitemap SEO V 1.5 (where i did not see any change on traffic or anything after a week of install.. but i guess i must wait more a bit). Then again now i just discovered that it is not actually working after installing Google XML addon (is there any Google XML files that might overwrite the Sitemap SEO files?).

 

 

So anyway i wanted to submit real XML site-map and i installed "Google XML Sitemap - Admin 2.2" everything seems to work (no errors) but when i try to submit it to google - but google does not like it (http://funbox.ee/OSc/ror.xml ).

When i look it in Opera it just shows my website name's inside the file and nothing more - what might be wrong?


It's nice to be important, but it's more important to be nice!

[ I do not speak good English, so I hope ya understand ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

So anyway i wanted to submit real XML site-map and i installed "Google XML Sitemap - Admin 2.2"

Please post questions about other contributions in their own support thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello; I instlled this add-on... Everything works and generats just fine... The problem I am having is when I submit to google...

My sitemapproducts.xml... I am getting this back from google... Its only on a few products.. I went into the database and checked the date and they are current...

Any Ideas...

 

Thank You...

 

Line Status Details

6 Invalid date

An invalid date was found. Please fix the date or formatting before resubmitting. Parent tag: url

Tag: lastmod

Value: 1969-12-31

Problem detected on: Nov 19, 2009

12 Invalid date

An invalid date was found. Please fix the date or formatting before resubmitting. Parent tag: url

Tag: lastmod

Value: 1969-12-31

Problem detected on: Nov 19, 2009

24 Invalid date

An invalid date was found. Please fix the date or formatting before resubmitting. Parent tag: url

Tag: lastmod

Value: 1969-12-31

Problem detected on: Nov 19, 2009

30 Invalid date

An invalid date was found. Please fix the date or formatting before resubmitting. Parent tag: url

Tag: lastmod

Value: 1969-12-31

Problem detected on: Nov 19, 2009

36 Invalid date

An invalid date was found. Please fix the date or formatting before resubmitting. Parent tag: url

Tag: lastmod

Value: 1969-12-31

Problem detected on: Nov 19, 2009

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello; I instlled this add-on... Everything works and generats just fine... The problem I am having is when I submit to google...

My sitemapproducts.xml... I am getting this back from google... Its only on a few products.. I went into the database and checked the date and they are current...

Any Ideas...

I don't know what date google uses as the oldest possible date but I doubt they will allow one that is before the Internet was available for sites (1969). :) You need to edit those dates and send google an updated feed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where is Google XML sitemap pulling the date from ????

 

products_date_added . products_last_modified . products_date_available

 

Thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where is Google XML sitemap pulling the date from ????

 

Thanks..

 

Went into the data base and changed the Last_Mod date and that fixed everything... Thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×