Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

Sign in to follow this  
asim0s

easy populate error

Recommended Posts

I receive the following errors when I try Download Complete tab-delimited .txt file to edit

and

Create Complete tab-delimited .txt file in temp dir

 

1054 - Unknown column 'p.products_caratweight' in 'field list'

 

SELECT p.products_id as v_products_id, p.products_model as v_products_model, p.products_image as v_products_image, p.products_price as v_products_price, p.products_weight as v_products_weight, p.products_date_available as v_date_avail, p.products_date_added as v_date_added, p.products_tax_class_id as v_tax_class_id, p.products_quantity as v_products_quantity, p.manufacturers_id as v_manufacturers_id, p.products_caratweight as v_products_caratweight, p.products_gemlength as v_products_gemlength, p.products_gemwidth as v_products_gemwidth, p.products_gemheight as v_products_gemheight, p.products_dim_type as v_products_dim_type, p.products_length as v_products_length, p.products_width as v_products_width, p.products_height as v_products_height, subc.categories_id as v_categories_id, p.products_status as v_status FROM products as p, categories as subc, products_to_categories as ptoc WHERE p.products_id = ptoc.products_id AND ptoc.categories_id = subc.categories_id

 

[TEP STOP]

 

any suggestions on fixing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it also happens when I try to Upload EP File

 

 

Easy Populate 2.61-MS2 - Default Language : English(1)

 

File uploaded.

Temporary filename: C:WINDOWSTEMPphp17B.tmp

User filename: example-ep-flie.txt

Size: 33546

1054 - Unknown column 'p.products_caratweight' in 'field list'

 

SELECT p.products_id as v_products_id, p.products_model as v_products_model, p.products_image as v_products_image, p.products_price as v_products_price, p.products_weight as v_products_weight, p.products_date_added as v_date_avail, p.products_tax_class_id as v_tax_class_id, p.products_quantity as v_products_quantity, p.manufacturers_id as v_manufacturers_id, p.products_caratweight as v_products_caratweight, p.products_gemlength as v_products_gemlength, p.products_gemwidth as v_products_gemwidth, p.products_gemheight as v_products_gemheight, p.products_dim_type as v_products_dim_type, p.products_length as v_products_length, p.products_width as v_products_width, p.products_height as v_products_height, subc.categories_id as v_categories_id FROM products as p, categories as subc, products_to_categories as ptoc WHERE p.products_id = ptoc.products_id AND p.products_model = 'TEES-PICS-4802' AND ptoc.categories_id = subc.categories_id

 

[TEP STOP]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi hst9!

 

Do you use the field 'p.products_caratweight'? If not I suggest you remove it from your data .txt files and try uploading again. The error you are receiving is from SQL complaining that it cannot find a field in the products table called 'p.products_caratweight'.

 

If you do use it, have a look at your database structure and see if you can find the field in another table. It may be a bug in EP. Let me know how you get on.

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

I too am having problems with EP.

If I download a complete dataset and then upload it (without altering anything) I get this:

 

File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpMIQW8X

User filename: new.txt

Size: 64669

| MG200MMS | matrox/mg2 | Matrox G20 | Reinforcin | www.matrox | | | | Matrox G20 | Unterst?tz | www.matrox | | | | Matrox G20 | Reinforcin | www.matrox | | | | 299.99 | 23.00 | 0000-00-00 | 2003-08-12 | 32 | Matrox | ISkin | Graphics C | | Taxable Go | Active Updated

1054 - Unknown column 'products_head_title_tag' in 'field list'

 

UPDATE products_description SET products_name = 'Matrox G200 MMS', products_description = 'Reinforcing its position as a multi-monitor trailblazer, Matrox Graphics Inc. has once again developed the most flexible and highly advanced solution in the industry.', products_url = 'www.matrox.com/mga/products/g200_mms/home.cfm', products_head_title_tag = '', products_head_desc_tag = '', products_head_keywords_tag = '' WHERE products_id = '1' AND language_id = '1'

 

[TEP STOP]

 

I don't have Linda's header contol installed and I have tried both leaving and commenting out the following lines in easypopulate.php:

 

foreach ($langcode as $key => $lang){

$l_id = $lang['id'];

// uncomment the head_title, head_desc, and head_keywords to use

// Linda's Header Tag Controller 2.0

//echo $langcode['id'] . $langcode['code'];

$filelayout = array_merge($filelayout , array(

'v_products_name_' . $l_id => $iii++,

'v_products_description_' . $l_id => $iii++,

'v_products_url_' . $l_id => $iii++,

#'v_products_head_title_tag_'.$l_id => $iii++,

#'v_products_head_desc_tag_'.$l_id => $iii++,

#'v_products_head_keywords_tag_'.$l_id => $iii++,

));

}

 

Can anyone please help me?

 

Cheers

 

Darro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problems with ep 2.61 MS2 My directory is mrsfieldsgoodies.com/catalog/

If I leave $tempdir at /catalog/temp/ and I try to upload file I get

Warning: move_uploaded_file(/home/mrsfield/public_html/catalog//catalog/temp/whatever.xls): failed to open stream: No such file or directory in /home/mrsfield/public_html/catalog/admin/easypopulate_functions.php on line 32

 

Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpBEmyUO' to '/home/mrsfield/public_html/catalog//catalog/temp/whatever.xls' in /home/mrsfield/public_html/catalog/admin/easypopulate_functions.php on line 32

 

File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpBEmyUO

User filename: whatever.xls

Size: 325632

 

Warning: file(/home/mrsfield/public_html/catalog//catalog/temp/whatever.xls): failed to open stream: No such file or directory in /home/mrsfield/public_html/catalog/admin/easypopulate.php on line 720

 

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mrsfield/public_html/catalog/admin/easypopulate.php on line 738

 

 

'/home/mrsfield/public_html/catalog//catalog/temp/whatever.xls' in

 

If I go to easypopulate.php and change $tempdir to temp/ or anything else I get Parse error: parse error in /home/mrsfield/public_html/catalog/admin/easypopulate.php on line 1198

 

this is line 1198

$items[$i] = str_replace('""',""",$items[$i]);

 

Can someone please help???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi darro

 

if you do not use "Linda's header contol" take the associated tags out of the .txt file. ('products_head_title_tag' ).

 

Try another download, the qty/price one and see if that works. If it does then go to your data load file and only place fields in it that you use.

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi chfields

 

I can see a couple of issues which Im not sure about. Your output from EP file upload states /tmp/? Is that normal? Something to think about...

 

File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpBEmyUO

User filename: whatever.xls

Size: 325632

 

Also, your directory listing is a bit strange. You have:

/home/mrsfield/public_html/catalog//catalog/temp/whatever.xls

 

Where I would have expected (and possibly EP does!):

/home/mrsfield/public_html/catalog/temp/whatever.xls

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi chfields

 

I can see a couple of issues which Im not sure about. Your output from EP file upload states /tmp/? Is that normal? Something to think about...

 

File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpBEmyUO

User filename: whatever.xls

Size: 325632

 

Also, your directory listing is a bit strange. You have:

/home/mrsfield/public_html/catalog//catalog/temp/whatever.xls

 

Where I would have expected (and possibly EP does!):

/home/mrsfield/public_html/catalog/temp/whatever.xls

 

Best

Ian

 

Although you might think your directory structure is at default, EP does not as that is what this error means.

 

Try setting it to catalog//catalog/temp or /catalog//catalog/temp instead of catalog/temp and see how you get on. (tmp instead of temp maybe!) Some options anyway.

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have made some progress, I don't really know how, but I've got it to the point where it starts to upload and then gives me this error

 

1054 - Unknown column 'products_head_title_tag' in 'field list'

 

INSERT INTO products_description (products_id, language_id, products_name, products_description, products_url, products_head_title_tag, products_head_desc_tag, products_head_keywords_tag) VALUES ( '28', 1, 'Alabastrite African American Grandfather with child', 'The safest place on earth, in the arms of grandpa. A child enjoys the warmth, comfort and safety of love. 3 3/4" x 4" x 4 3/4" high. Item # 30263', '', '', '', '')

 

[TEP STOP]

 

What I did was use EP from MS1 to download that database and then trying to upload to MS2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry I forgot to say I got this when trying to upload from the temp dir

 

When I try to upload from upload EP file I get this

| 593 | 001AVIA ST | Accessorie | AVIA | SATELLITE | SPKR-AS1 | avia_spk_s | 99.95 | 38 | 9 | 18 | Take your | for | set the b | twist the | set your | " tighten | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | Active

 

No products_model field in record. This line was not imported

 

SPKR-AS1 |
is the product number. I even changed the name of that field to products_model. It says that on all my products

Share this post


Link to post
Share on other sites
I receive the following errors when I try Download Complete tab-delimited .txt file to edit

and

Create Complete tab-delimited .txt file in temp dir

 

1054 - Unknown column 'p.products_caratweight' in 'field list'

 

SELECT p.products_id as v_products_id, p.products_model as v_products_model, p.products_image as v_products_image, p.products_price as v_products_price, p.products_weight as v_products_weight, p.products_date_available as v_date_avail, p.products_date_added as v_date_added, p.products_tax_class_id as v_tax_class_id, p.products_quantity as v_products_quantity, p.manufacturers_id as v_manufacturers_id, p.products_caratweight as v_products_caratweight, p.products_gemlength as v_products_gemlength, p.products_gemwidth as v_products_gemwidth, p.products_gemheight as v_products_gemheight, p.products_dim_type as v_products_dim_type, p.products_length as v_products_length, p.products_width as v_products_width, p.products_height as v_products_height, subc.categories_id as v_categories_id, p.products_status as v_status FROM products as p, categories as subc, products_to_categories as ptoc WHERE p.products_id = ptoc.products_id AND ptoc.categories_id = subc.categories_id

 

[TEP STOP]

 

any suggestions on fixing this?

 

this is an old problem that has been fixed with the updated downloads. Make sure you are using a current, fixed version.


[no external urls in signatures please, kthanks]

Share this post


Link to post
Share on other sites

1054 error - see previous postings on this.

 

 

 

| 593 | 001AVIA ST | Accessorie | AVIA | SATELLITE

 

according to this, the first read item is blank.

 

I think you need to stop! You seem to be creating more problems. Have you combined MS1 and MS2, I didnt really understand that? Before you get to deep, start again. What oscommerce version do you have? If MS1 use EP for MS1 and like wise for MS2. Do not mix.

 

Once at a suitable starting point, we can try to sort out a problem if it occurs. Trying to fix a mixed install is a waste of time.

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm sorry I forgot to say I got this when trying to upload from the temp dir

 

When I try to upload from upload EP file I get this

| 593 | 001AVIA ST | Accessorie | AVIA | SATELLITE | SPKR-AS1 | avia_spk_s | 99.95 | 38 | 9 | 18 | Take your | for | set the b | twist the | set your | " tighten | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | Active

 

No products_model field in record. This line was not imported

 

SPKR-AS1 |
is the product number. I even changed the name of that field to products_model. It says that on all my products

 

this occurs at the end of the upload and doesn't affect anything. It just means it looked for a record after your last record and didn't find one. So it was finished.


[no external urls in signatures please, kthanks]

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name="loxly

this is an old problem that has been fixed with the updated downloads. Make sure you are using a current' date=' fixed version.[/quote]

 

Hi loxly,

welcome back! Im going to hide for a little while now :)

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have not combined them. I have MS1 running live and have MS2 in development. We'll deal with just MS1 for now. When I try to upload I get this error

 

Product Listing

Stock

Logging

Cache

E-Mail Options

Download

GZip Compression

Accounts

Quick Updates

Catalog

Infoboxes

Modules

Customers

Locations / Taxes

Localization

Reports

Tools

User Tracking

Easy Populate 2.61 - Default Language : English(1)

 

File uploaded.

Temporary filename: /tmp/phpTXk0Ln

User filename: premier products.txt

Size: 283307

| 593 | 001AVIA ST | Accessorie | AVIA | SATELLITE | SPKR-AS1 | avia_spk_s | 99.95 | 38 | 9 | 18 | Take your | for | set the b | twist the | set your | " tighten | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | Active

 

No products_model field in record. This line was not imported

 

593 is the first field SPKR-AS1 is the model number. I changed the field to products_model but that didn't help

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi hst9!

 

Do you use the field 'p.products_caratweight'? If not I suggest you remove it from your data .txt files and try uploading again. The error you are receiving is from SQL complaining that it cannot find a field in the products table called 'p.products_caratweight'.

 

If you do use it, have a look at your database structure and see if you can find the field in another table. It may be a bug in EP. Let me know how you get on.

 

Best

Ian

 

Hi Ian,

Thanks for the tip. I followed what you said and initially deleted all reference to p.products_caratweight in easypopulate.php, it then gave me an error message for p.products_caratweight as v_products_caratweight,

So I just deleted the following feilds that were not in mysql database and it worked. Cheers

 

p.products_gemlength as v_products_gemlength,

p.products_gemwidth as v_products_gemwidth,

p.products_gemheight as v_products_gemheight,

p.products_dim_type as v_products_dim_type,

p.products_length as v_products_length,

p.products_width as v_products_width,

p.products_height as v_products_height,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Thanks Ian for the advice earlier. It worked a treat!

 

Another question...sorry.

I downloaded a full datafile and since it is basically is the sample database I removed some of categories and all their products etc. in excel, saved and uploaded it back. No error messaged and all looking good.

 

Went back into the catalog and the removed categories and products are still there. I thought that EP should remove as well as add?

 

I there something I need to fix?

 

Darren

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Ian for the advice earlier. It worked a treat!

 

Another question...sorry.

I downloaded a full datafile and since it is basically is the sample database I removed some of categories and all their products etc. in excel, saved and uploaded it back. No error messaged and all looking good.

 

Went back into the catalog and the removed categories and products are still there. I thought that EP should remove as well as add?

 

I there something I need to fix?

 

Darren

 

Hi, glad to hear it!

 

Have a think about it. You downloaded the whole database to a .txt file. Then removed from the .txt file the products you do not want. I can see your thinking but if you remove the "product" there is nothing in the .txt file that can tell any program (not just EP) what to do with that product.

 

If EP did delete records (sorry to inform you it doesnt) then the .txt file would have to have the product number in it with some form of flag denoting to delete it. Hope I cleared that up?

 

You did it half correct. What you did with the .txt file was bang on. Your modified .txt file is now your database "required" data. However, currently your db still has the useless data aswell. You need to wipe clean all the data in your database, and then upload your .txt file. You will then see only the products in your .txt file... your required data.

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites
| 593 | 001AVIA ST | Accessorie | AVIA | SATELLITE | SPKR-AS1 | avia_spk_s | 99.95 | 38 | 9 | 18 | Take your | for | set the b | twist the | set your | " tighten | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | Active

 

No products_model field in record. This line was not imported

 

593 is the first field SPKR-AS1 is the model number. I changed the field to products_model but that didn't help

 

Hi

 

ok, so where are we. Before delving deeper just tell me if there is a TAB at the begining of your record? I say that as your output leads with a "|". If so delete it.

 

Im going to stick with MS1s implementation and when I look at that, the leading field is "v_products_model". Have you swaped the fields around?

 

Lets get this to work with MS1 first. Try to down/upload a standard .txt file... with NO modifications. Any errors?

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

The file that I have was setup with ^(shift+6) delimited, I'm guessing thats the first problem. I guess that means I have to go through the whole file and change it to TAB delimited and then rearrange all the fields to correspond with the fields in the database!?

Share this post


Link to post
Share on other sites
The file that I have was setup with ^(shift+6) delimited, I'm guessing thats the first problem. I guess that means I have to go through the whole file and change it to TAB delimited and then rearrange all the fields to correspond with the fields in the database!?

 

That is definately your problem. EP only understands TAB delimited files. You dont need to go through it manually though! Do you have Excel, use that to do it automatically. Even Notepad allows you to do a find/replace.

 

Try it again. I would not have thought you would need to rearrange the fields. Make sure the fiel names along the top correlate to the correct TAB delimited data columns though.

 

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I changed to tab delimited in excel, saved as text file uploaded and still got this on all my products

 

| 593 | 001AVIA ST | Accessorie | AVIA | SATELLITE | SPKR-AS1 | avia_spk_s | 99.95 | 38 | 9 | 18 | ########## | for | set the b | twist the | set your | ########## | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | Active

 

No products_model field in record. This line was not imported

 

 

Here is first lines of my excel spreadsheet

 

itemid sku category brand item Products_model pic retailprice price instock weight description EOREOR

593 001AVIA STANDS Accessories AVIA SATELLITE SPEAKER STANDS SPKR-AS1 avia_spk_stands.JPG 99.95 38 9 18 ################################################################################

#################################################################################

#################################################################################

#############  for the best sound  possible. </LI><LI>To use these speaker stands set the base on the floor twist the poles into place set your speakers on the poles and run the wire up through the stand ################################################################################

#################################################################################

#################################################################################

############# Active EOREOR

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok I changed to tab delimited in excel, saved as text file uploaded and still got this on all my products

 

| 593 | 001AVIA ST | Accessorie | AVIA | SATELLITE | SPKR-AS1 | avia_spk_s | 99.95 | 38 | 9 | 18 | ########## |  for | set the b | twist the | set your | ########## | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | Active

 

No products_model field in record. This line was not imported

 

 

Here is first lines of my excel spreadsheet

 

itemid sku category brand item Products_model pic retailprice price instock weight description                                                                                    EOREOR

593 001AVIA STANDS Accessories AVIA SATELLITE SPEAKER STANDS SPKR-AS1 avia_spk_stands.JPG 99.95 38 9 18 ################################################################################

#################################################################################

#################################################################################

#############  for the best sound  possible. </LI><LI>To use these speaker stands  set the base on the floor  twist the poles into place  set your speakers on the poles and run the wire up through the stand ################################################################################

#################################################################################

#################################################################################

#############                                                                              Active EOREOR

 

Well I can see where the confusion lies! EP expects the .txt file to have headings like the following:

 

v_products_model v_products_image v_products_name_1 v_products_description_1 v_products_url_1 v_products_head_title_tag_1 v_products_head_desc_tag_1 v_products_head_keywords_tag_1 v_products_name_2 v_products_description_2 v_products_url_2 v_products_head_title_tag_2 v_products_head_desc_tag_2 v_products_head_keywords_tag_2 v_products_name_3 v_products_description_3 v_products_url_3 v_products_head_title_tag_3 v_products_head_desc_tag_3 v_products_head_keywords_tag_3 v_products_name_4 v_products_description_4 v_products_url_4 v_products_head_title_tag_4 v_products_head_desc_tag_4 v_products_head_keywords_tag_4 v_products_price v_products_weight v_date_avail v_date_added v_products_quantity v_manufacturers_name v_categories_name_1 v_categories_name_2 v_categories_name_3 v_tax_class_title v_status EOREOR

 

You will have to rename all the columns to support this. Also, make sure to include v_status where you have "active" in the data. When you make a download .txt using the EP system, you will see these headings. The headings you have are standard, but not what EP is expecting for it to work.

 

For furher information and an "understanding of what you are using"... read the documentation.

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see...I guess that saves time if your downloading your current products to edit, but thats a lot of work to have to create the entire spreadsheet to upload all new products, just as fast to enter through admin. Thanks for the help!!

I appreciate you taking your time to make me understand. I will have to play with it to make it fit my needs.

 

 

Again many thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I see...I guess that saves time if your downloading your current products to edit, but thats a lot of work to have to create the entire spreadsheet to upload all new products, just as fast to enter through admin. Thanks for the help!!  

I appreciate you taking your time to make me understand. I will have to play with it to make it fit my needs.  

 

 

Again many thanks!!

 

 

Hi

 

hold your horses! All you have to do is match your table fields to the EP table fields. I would rather do that than type 5 products in by hand. For example SKU replace with v_product_model, weight replace with v_weight, etc. Drop the itemid column.

 

If you still do not see, tell me and we'll try to clear this up, as typing all your products in is what EP is built to automate! That is the point of EP.

 

I'm obviously not getting my point across if you think typing everything in will take just as long. Out of interest, how many products are you thinking of entering?

 

Best

Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×