Jump to content
bumbarash

[Contribution] iOSC - mobile version of OSC on your iPhone

Recommended Posts

What about a symbolic link ?

from

catalog/mobile/images/

to

catalog/images ???

 

for some reason that didnt work for me, never really used them so im not sure about the ins and outs of it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone. Thanks for your interest in this contribution

 

Jon53 - What do you see if you go to http://www.yoursite.com/mobile/mobile.php? Is it still blank?

 

usvi4me - you don't have to copy images from catalog/images/ directory to the catalog/mobile/images/

I'm assuming copied mobile directory inside of catalog

In mobile/includes/configure.php I'm redefining image directory as following

 

define('DIR_WS_IMAGES', '../images/');

 

telling all mobile bages that image directory is one level up.

Let me know if your directory structure is different

 

 

usvi4me - there two new columns were introduced recently to order_status table (public_flag and downloads_flag). I think it was done in OSCv2.2. If you don't have those columns you could add them manually or just remove public_flag from SQL statement in account_history.php (line 23)

$history_query_raw = "select o.orders_id, o.date_purchased, o.delivery_name, o.billing_name, ot.text as order_total, s.orders_status_name from " . TABLE_ORDERS . " o, " . TABLE_ORDERS_TOTAL . " ot, " . TABLE_ORDERS_STATUS . " s where o.customers_id = '" . (int)$customer_id . "' and o.orders_id = ot.orders_id and ot.class = 'ot_total' and o.orders_status = s.orders_status_id and s.language_id = '" . (int)$languages_id . "' order by orders_id DESC";

 

 

chris2403 - i forgot to include an image file to my contribution. This is why you see a question mark on the right of your category listing. I'll update a contibution to correct errors in couple of days.

 

chris2403 - which dd/mm/yy field you need to change?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello everyone. Thanks for your interest in this contribution

 

 

usvi4me - you don't have to copy images from catalog/images/ directory to the catalog/mobile/images/

I'm assuming copied mobile directory inside of catalog

In mobile/includes/configure.php I'm redefining image directory as following

 

define('DIR_WS_IMAGES', '../images/');

 

telling all mobile bages that image directory is one level up.

Let me know if your directory structure is different

The directory structure is not different.

 

In catalog/mobile/includes/configure.php I have the following two lines related to images:

 

define('DIR_WS_IMAGES', '../images/');

 

define('DIR_MOBILE_IMAGES', 'images/');

 

There is only one reference to define('DIR_MOBILE_IMAGES', 'images/'); in the general.php file

 

I have tried everything but to no avail - all I get is ? for images

Share this post


Link to post
Share on other sites
chris2403 - i forgot to include an image file to my contribution. This is why you see a question mark on the right of your category listing. I'll update a contibution to correct errors in couple of days.

 

chris2403 - which dd/mm/yy field you need to change?

 

No problem, the formats i need to change are the order date in the account_history.php file and the account_history_info.php file, they are currently mm/dd/yyyy when in the uk they should be dd/mm/yyyy. also, could you tell me how i can change the name of a payment processor in your contribution, ive changed it on the main site but for some reason it stays the same on the mobile version.

 

cheers

 

chris

Edited by chris2403

Share this post


Link to post
Share on other sites
The directory structure is not different.

 

In catalog/mobile/includes/configure.php I have the following two lines related to images:

 

define('DIR_WS_IMAGES', '../images/');

 

define('DIR_MOBILE_IMAGES', 'images/');

 

There is only one reference to define('DIR_MOBILE_IMAGES', 'images/'); in the general.php file

 

I have tried everything but to no avail - all I get is ? for images

 

 

iOSC is using DIR_WS_IMAGES for images from your catalog.

Could you right-click on question mark , check properties and see full path to the image. Is it were your images are located? If not could you send me path to correct image and "lost" image

Share this post


Link to post
Share on other sites
No problem, the formats i need to change are the order date in the account_history.php file and the account_history_info.php file, they are currently mm/dd/yyyy when in the uk they should be dd/mm/yyyy. also, could you tell me how i can change the name of a payment processor in your contribution, ive changed it on the main site but for some reason it stays the same on the mobile version.

 

What about timestams on your main website? Are they in the correct format?

There is a global setting in OSCv2.2 for all dates. You could find it in catalog/includes/languages/english.php

Change lines 21 - 23 to following

 

define('DATE_FORMAT_SHORT', '%d/%m/%Y'); // this is used for strftime()

define('DATE_FORMAT_LONG', '%A %d %B, %Y'); // this is used for strftime()

define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date()

 

Payment processor name (for example "Cash on Delivery" at zaramir.com/osc/mobile) is the name of the payment module.

Language files for payment modules are located at

catalog\includes\languages\english\modules\payment\

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes..Still blank white page.

 

Jon, Could you send me a message with content of your catalog/includes/application_top.php file?

Also, what's your url?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK if you have a blank page maybe your server is config not to send the error messages, place this code at the top of your aplication top, and maybe you will get the error message.

  error_reporting(E_ALL & E_NOTICE );
ini_set('display_errors','1');


If you are not part of the solution, you are part of the problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get no redirection at all, when i log in with my iphone.

besides i cannot see my images, i am using a "product thumbnail contrib" so i believe maybe is that , i have mess arround with the configure files but still not able to see any pics.


If you are not part of the solution, you are part of the problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
What about timestams on your main website? Are they in the correct format?

There is a global setting in OSCv2.2 for all dates. You could find it in catalog/includes/languages/english.php

Change lines 21 - 23 to following

 

define('DATE_FORMAT_SHORT', '%d/%m/%Y'); // this is used for strftime()

define('DATE_FORMAT_LONG', '%A %d %B, %Y'); // this is used for strftime()

define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date()

 

Payment processor name (for example "Cash on Delivery" at zaramir.com/osc/mobile) is the name of the payment module.

Language files for payment modules are located at

catalog\includes\languages\english\modules\payment\

 

they are set correctly on my main website, ill have a look at the paymnt processor name now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i just tried it

5 minutes to install and modify.

It works pretty good.

The redirection works perfect... (turned off now but it works)

 

...but there was a errormessage about sts_template.

 

I am using STS

 

I copied the ststemplates folder to the /mobile/includes..

after that the error was gone. (the template does not work though)

 

Now here my questions:

 

1.How do we change the look of the iShop?

 

2.Why are my category images not being resized properly?

 

3.The categories show 3 products in a row. 2 would fit exactly on the page how come there are 3?

 

 

CLICK HERE TO SEE MY iOSC

Share this post


Link to post
Share on other sites
What about timestams on your main website? Are they in the correct format?

There is a global setting in OSCv2.2 for all dates. You could find it in catalog/includes/languages/english.php

Change lines 21 - 23 to following

 

define('DATE_FORMAT_SHORT', '%d/%m/%Y'); // this is used for strftime()

define('DATE_FORMAT_LONG', '%A %d %B, %Y'); // this is used for strftime()

define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date()

 

Payment processor name (for example "Cash on Delivery" at zaramir.com/osc/mobile) is the name of the payment module.

Language files for payment modules are located at

catalog\includes\languages\english\modules\payment\

 

got these problems sorted, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you use SEO URL, you could experience some problems.

For now, just turn SEO URL off for all mobile pages

Go to catalog/mobile/includes/configure.php

 

and add

 

define ('SEO_ENABLED', 'false');

Share this post


Link to post
Share on other sites
iOSC is using DIR_WS_IMAGES for images from your catalog.

Could you right-click on question mark , check properties and see full path to the image. Is it were your images are located? If not could you send me path to correct image and "lost" image

 

As Javier mentioned, I believe the following contributions causes the images not to display:

'On the Fly' Auto Thumbnailer using GD Library

 

here is what shows for the properties of the image:

mydomainname.com/mobile/product_thumb.php?img=../images/5-Star.jpg&w=75&h=80px

 

The home page shows:

www.mydomainname.com/product_thumb.php?img=images/5-Star.jpg&w=141&h=150

 

Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1.How do we change the look of the iShop?

2.Why are my category images not being resized properly?

3.The categories show 3 products in a row. 2 would fit exactly on the page how come there are 3?

CLICK HERE TO SEE MY iOSC

 

1. You could change some color, text size and borders playing with stylesheet

catalog\mobile\includes\mobile.css

 

2. Thanks for pointing thisout. I'll add this to list of fixes for the next release

For now please line 41 in your index.php and mobile.php to this

 

print tep_mobile_selection($path, array(tep_image(DIR_WS_IMAGES . $item['categories_image'], $item['categories_name'], 40), $item['categories_name']));

 

3. Change line 31 in your

catalog\mobile\includes\modules\products.php to

 

$img = tep_image(DIR_WS_IMAGES . $listing['products_image'], $listing['products_name'], MOBILE_IMAGE_WIDTH, MOBILE_IMAGE_HEIGHT);

and line 14 in

catalog\mobile\includes\configure.php

to

define ('MOBILE_IMAGE_HEIGHT', '80px');

All this changes will be included in new release later this week

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you use SEO URL, you could experience some problems.

For now, just turn SEO URL off for all mobile pages

Go to catalog/mobile/includes/configure.php

 

and add

 

define ('SEO_ENABLED', 'false');

 

Works like a charm - thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
As Javier mentioned, I believe the following contributions causes the images not to display:

'On the Fly' Auto Thumbnailer using GD Library

 

If you use Auto Thumbnailer then you need to create new file

catalog\mobile\product_thumb.php

 

and add this line to it:

<?php
require_once("../includes/configure.php");
require_once("../product_thumb.php");
?>

 

Let me know if it help, I'll add it to the next release

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you use Auto Thumbnailer then you need to create new file

catalog\mobile\product_thumb.php

 

and add this line to it:

<?php
require_once("../includes/configure.php");
require_once("../product_thumb.php");
?>

 

Let me know if it help, I'll add it to the next release

 

YES, the images are now displaying.

 

Thank you for this great contribution.

 

I have another request. I have the following contributions installed in the shop and am wondering if they are compatible with iOSC.

 

1) Product Extra Fields

2) Extra Images

 

Again, you've done a great job and thanks for being here to assist us.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have another request. I have the following contributions installed in the shop and am wondering if they are compatible with iOSC.

1) Product Extra Fields

2) Extra Images

 

Due OSCommerce design only modules (payment, shipping and order_total) are compatible,because they have a common interface.

All other contributions need to be manually added to iOSC Mobile.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Due OSCommerce design only modules (payment, shipping and order_total) are compatible,because they have a common interface.

All other contributions need to be manually added to iOSC Mobile.

 

I've been able to add the Extra Fields Contribution - although still working on alignment challenges.

 

In your next release, can you capitalize the Search button in the top menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

New version is released

 

Changes in v1.1

Support for some other addons: SEO URL, Thumbnailer

Misspell for MOBILE_IMAGE_HEIGHT

New color schema

"PC Site" button

Layout error are corrected

Share this post


Link to post
Share on other sites
New version is released

 

Changes in v1.1

Support for some other addons: SEO URL, Thumbnailer

Misspell for MOBILE_IMAGE_HEIGHT

New color schema

"PC Site" button

Layout error are corrected

The new version is great but if i change it to language button selection to chinese it would show garbage character for the some of the chinese words on the webpage. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have downloaded the new file 1.1 and it works.

 

But now I have the following problem on the version 1.1:

 

>> when I click on the categories; i have a redirection directly to my main shop and the belonging category (full web version, not the mobile version!)

 

So I cannot see anylonger all products in the mobile version. So this makes no sense because no, I´m on the standard webshop.

I saw on your demo shop it´s working, you can navigate thru your categories and subcategories and you see your product in ioscommerce.

 

 

Any ideas and solutions for this problem? I think there must be a redirection problem. But where :-(

 

Thanks a lot

Edited by idefix-69

Share this post


Link to post
Share on other sites
The new version is great but if i change it to language button selection to chinese it would show garbage character for the some of the chinese words on the webpage. :)

 

Currently I tested iOSC with English, German and Spanish.

For all other languages the content of the page should be the same as main catalog.

There are few new text strings need to be translated

Copy catalog/mobile/includes/languages/english.php to catalog/mobile/includes/languages/chinese.php

In chinese.php translate English text ('Store', 'Account' and etc.) to Chinese

 

If it solve the problem would send me the chinese.php translation file to be included in the next release

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×