Jump to content
zonetown

[Contribution] QTpro - Quantity Tracking Professional

Recommended Posts

When I pull up quick_stockupdate.php from the Catalog menu, I see the headings QUICK_HEAD1

 

QUICK_HEAD2

 

and then the list of categories. 

 

When I select one, then I get the headings stated previously on the listing page/form.  It appears that data is correct and changes take.  However, this is my wife's store, and she'll freak... enough said.  ;)

quick_stockupdate.php must be from another contribution, its not part of QT Pro and its not part of base osCommerce. My suspicion is that you didn't merge the changes to a language file from the two contributions. QT Pro modifies catalog/admin/includes/languages/english/products_attributes.php and adds stats_low_stock_attrib.php and stock.php to the same directory. I'll give you odds the other contribution also adds a stock.php to this directory and you need to merge the two.

Share this post


Link to post
Share on other sites
quick_stockupdate.php must be from another contribution, its not part of QT Pro and its not part of base osCommerce.  My suspicion is that you didn't merge the changes to a language file from the two contributions.  QT Pro modifies catalog/admin/includes/languages/english/products_attributes.php and adds stats_low_stock_attrib.php and stock.php to the same directory.  I'll give you odds the other contribution also adds a stock.php to this directory and you need to merge the two.

 

I didn't copy the file in the includes/languages/english dir. As my OP stated, "stupid" thing. ;)

 

Thanks for the assist, nonetheless!!!!!! :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the latest version of QTpro support RMA (returns)? If not directly, does anyone have any fixes?

 

If not, what is everyone doing for returns?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does the latest version of QTpro support RMA (returns)?  If not directly, does anyone have any fixes?

 

If not, what is everyone doing for returns?

Unfortunately, osCommerce doesn't have a central inventory module. That means inventory changes are done inline in several places. So there was no good place for QT Pro mods that would get picked up automatically by other contributions. The short story is, no QT Pro won't work with an RMA contribution without mods to the RMA contribution to deal with attribute inventory.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Unfortunately, osCommerce doesn't have a central inventory module.  That means inventory changes are done inline in several places.  So there was no good place for QT Pro mods that would get picked up automatically by other contributions.  The short story is, no QT Pro won't work with an RMA contribution without mods to the RMA contribution to deal with attribute inventory.

 

I understand.

 

I would be willing to pay a developer if anyone can fix this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was wondering what some of you are doing for importing products.

 

Are any of you using any quickbooks import / export with qtpro? Or, has anyone been able to import from an excel file into qtpro?

 

Love to hear what others are doing? Anyone using easy populate with qtpro?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes im using easypopulate adn qtpro and they work, the sotck control has to be separate though, but it does the job

Share this post


Link to post
Share on other sites
yes im using easypopulate adn qtpro and they work, the sotck control has to be separate though, but it does the job

 

I'm not familiar with easy populate, I just downloaded it this morning.

 

What is the stock control being seperate mean?

 

thanks for replying!

Edited by tommy11011

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shoot, I just found a rather big bug in qtpro, hopefully this is easily fixed.

 

Let me try and explain.

 

In the menu, when I click a product category, the products in that category show up. Normally, a user would click the product to see it's attributes and other pictures.

 

However, it is possible for a user to simply click the "Buy Now" button without going into the product information.

 

If they do this, the product is added to the cart without the user ever selecting any of the attributes.

 

Is the fix to change the Buy Now button to just go into the product_info ?

 

I am posting a link so you can see a pic of what I mean if you don't understand or I didn't explain it clearly.

 

http://www.clenetworks.net/test.jpg

 

tom

Share this post


Link to post
Share on other sites
However, it is possible for a user to simply click the "Buy Now" button without going into the product information.

 

If they do this, the product is added to the cart without the user ever selecting any of the attributes.

 

Is the fix to change the Buy Now button to just go into the product_info ?

 

 

If a product has attributes the Buy Now button already goes to the product_info page. I just retested that to verify. It is handled by base osCommerce code that's unchanged by QT Pro. Perhaps you have an integration issue with another contribution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have just installed QTPro 4.2 and I have a problem

 

In the Products_Stock page,  I enter 1 (one) in the Quantity box. When I click on the "Add" button I get a "The page cannot be displayed" page. The address of the page is:

 

http://admin/stock.php?option2=7&quantity=...d=36&action=Add

 

Any ideas what I am doing wrong?

The add button just posts a form to "/admin/stock.php?...." which should work just fine if its coming from say "http://mysite.com/admin/stock.php". Your browser will translate that into posting to "http://mysite.com/admin/stock.php?....". It looks like for some reason your browser isn't adding the site information when it builds the URL. How are you invoking the stock page? What is the URL your browser is showing before you click the add button?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply Ralph. Although I've been in IT for 25 years, this is my first attempt at creating a Web site and my PHP level is zero!

 

You are absolutely right, I did not notice that the site information was not being added. I clicked the ADD button on page

 

http://www.alle.co.uk//admin/stock.php?pro...6&osCAdminID=...

 

but I was taken to page

 

http://admin/stock.php?option2=7&quantity=...d=36&action=Add

 

I presume I should be looking at the code in stock.php for the reason for this. Could you guide me to an area in the code? Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for the reply Ralph. Although I've been in IT for 25 years, this is my first attempt at creating a Web site and my PHP level is zero!

 

You are absolutely right, I did not notice that the site information was not being added. I clicked the ADD button on page

 

http://www.alle.co.uk//admin/stock.php?pro...6&osCAdminID=...

 

but I was taken to page

 

http://admin/stock.php?option2=7&quantity=...d=36&action=Add

 

I presume I should be looking at the code in stock.php for the reason for this. Could you guide me to an area in the code? Thanks again

Why "//" between "www.alle.co.uk" and "admin/stock.php..."? Normally there should only be a single slash. Take a look at your includes/configure.php. There should be a line in it like this:

  define('HTTP_SERVER', 'http://www.alle.co.uk'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

Yours might look like this:

  define('HTTP_SERVER', 'http://www.alle.co.uk/'); // eg, http://localhost - should not be empty for productive servers

which would cause this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ralph,

 

Thanks again!!!

 

In /www/admin.configure.php (www is my root) I changed

 

FROM define('HTTP_SERVER', 'http://www.alle.co.uk/'); // eg, http://localhost or - https://localhost should not be NULL for productive servers

TO define('HTTP_SERVER', 'http://www.alle.co.uk'); // eg, http://localhost or - https://localhost should not be NULL for productive servers

 

FROM define('HTTP_CATALOG_SERVER', 'http://www.alle.co.uk/');

TO define('HTTP_CATALOG_SERVER', 'http://www.alle.co.uk');

 

I even changed define('DIR_WS_ADMIN', '/admin/');

To define('DIR_WS_ADMIN', 'admin/');

 

But the double hashes persist. I also noticed that if I remove the slashes from the equivalen entries in www/includes.configure.php they are indeed removed, with the expected results (!). Should I be looking elswhere in the admin directory?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry Ralph, I did not do the right change. Removing the slashes worked!!!!!!!

 

Many thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I installed QT pro 4.2.  It worked great for exactly what I'm using oscommerce for.

 

I have a clothing/merchandise site where we have shirts that have multiple sizes and colors.  I wanted to use Oscommerce because sometimes we run out of stock and I hate getting orders for products that we don't have because our lead time on our shirts is 4 weeks.  Sometimes the customer gets a little irritated when they have to wait that long.

 

It also make the site look a lot cleaner to be able to have a product for a Men's shirt, and then have product attributes for Small/Medium/Large and color: white/black.

 

With QTPro, I'm able to set an inventory for each product attribute, which is fantastic!!!

 

I'm having a problem when a specific attribute has a stock of Zero.

 

I get a SQL error pointing to catalog/includes/classes/pad_base.php which shows up to the end-user/customer.

 

I need some of my products to be set to 0 that we don't currently have in stock, but I want to show to the customer.  In other words, if I have a t-shirt - with 5 small, 5 medium, 7large, and 0 XXL (all in black) I want to be able to setup the attribute for XXL, but have 0 stock until we get the XXL manufactured and back in stock.

 

Does anybody else have this problem?

 

Is there a known work around?

 

Thanks!

 

Just to provide proper feedback on this contribution. I wiped the slate clean, and did a fresh install of Oscommerce, and a fresh re-install of QT Pro.

 

This time I used kdiff3, a program used to see differences in files side by side, per a suggestion somewhere here in the Oscommerce forum. Since, I'm not a PHP progammer by trade, this helped me with the modifications necessary.

 

I had to go through each file meticulously and find the changed lines. This also allowed me to install a second contribution on top of the first contribution without over-writing the changes from the first contribution.

 

Kdiff3 made this process easier to understand, and even though the process was tedious, I felt good about the changes after they were made, and the contributions worked as advertised when I was finished.

 

I would highly recommend anyone adding a contribution to their Oscommerce site to use this or any other file diff program when making changes to their core files.

 

The QT Pro contribution worked perfectly after this.

 

This also helps because initially, the install instructions for QT Pro are not the easiest to follow and understand. I believe this contribution is not one designed for a novice...but it does work.

 

Thanks for the work Ralph

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wondering if Qt Pro would be able to do something like this:

 

Product name: RING 001

 

Please input quantity of sizes you wish to order:

Size 6: [QUANTITY BOX]

Size 7: [QUANTITY BOX]

Size 8: [QUANTITY BOX]

Size 9: [QUANTITY BOX]

Size 10: [QUANTITY BOX]

 

 

 

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just wondering if Qt Pro would be able to do something like this:

 

Product name: RING 001

 

Please input quantity of sizes you wish to order:

Size 6: [QUANTITY BOX]

Size 7: [QUANTITY BOX]

Size 8: [QUANTITY BOX]

Size 9: [QUANTITY BOX]

Size 10: [QUANTITY BOX]

Thanks,

QT Pro doesn't include this functionality. It could be customized to do this fairly easily.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any way to adjust how QTPRO sorts the options?

 

For example, I have Shirt Type (Product ID 1), Size (#2), and Color (#3) set up in the attributes, but when they are displayed on the product page, it goes alphabetically (Color, Shirt Type, Size). I'd like it to be sorted by ID. How can this be changed? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm..  QT Pro doesn't even touch the code that adds products.  Do you have another contribution installed that modifies admin/categories.php?  If so, ask on the support thread for that contribution for help.

 

Well, in some strange way it does. Ive tried to work around it and now Im able to add extra images to my products but not with adding extra fields or with another contrib because then when you try to copy the product all the fields are jumbled up. I make a "cloon" link, that works for the same products but for the rest I still have to add each product with its attributes all over again.

 

This is my next question: I would like to copy the attribs easier as the products carry more or less the same sizes. Ive tried a contrib for this but I get all sorts of errors that I cant seem to fix. Everthough I have been in IT for more then a decade, PHP seems to elude me sometimes. Can you give me some advise which contrib works well with QT and what to look for when problems arise? It takes me a long time to add one product with its sizes and colors and Ive still got 200 to go!

 

Many thanx for a reaction,

 

Nathalie

My Shop

Share this post


Link to post
Share on other sites

*Blush* I said "cloon" but what I mwant to say was Link ofcourse, otherwise there wouldn't be a problem.....*smile* Anyone has a suggestion yet??

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello All,

 

i have PayPal_Shopping_Cart_IPN_v3.1.5 installed and i am having problem with qtp, its not subtracting the quantity if a customers uses paypal as their payment method.

i have already added the qtp checkout_process.php code in paypal ipn \includes\modules\payment\paypal\classes\osC\Order.class.php file . Can any one please send me their order.class.php file thats working with paypal.

 

you can view my order.class.php file here

 

your help is very much appreciated

thankyou

Share this post


Link to post
Share on other sites
hello All,

 

i have  PayPal_Shopping_Cart_IPN_v3.1.5 installed and i am having problem with qtp, its not subtracting the quantity if a customers uses paypal as their payment method.

i have already added the qtp checkout_process.php code in paypal ipn \includes\modules\payment\paypal\classes\osC\Order.class.php file . Can any one please send me their order.class.php file thats working with paypal.

 

you can view my order.class.php file here

 

your help is very much appreciated

thankyou

Your order.class.php looks OK. Did you modify checkout_process.inc.php to add the "special" flag to the order?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×