Jump to content
Jack_mcs

Header Tags SEO

Recommended Posts

Hi,

I want to install this contribution. It sounds very good and is exactly what I was looking for.

Please let me know if I have Greek language installed will I be able to use this contribution for the English part of my site?

Greek titles will look funny on the browser.I do not have a transliteration module to convert greek characters.

I have ultimate SEO contribution installed and I have enabled it to display English urls only. Will I be able to do the same with this contribution?

For example if a customer is browsing a product on the Greek version will I be able to display the title in the browser in English?

 

Thank you in advance,

Alexandra

It will use the name of the products to fill in the titles for each language you have enabled. So as long as you have valid product titles, it will work fine.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am wondering if Header Tags SEO will let me insert meta tags for paginated pages? I am having an issue with duplicate content with Google for my paginated pages and just have too many products to list on one page to eliminate the pagination. I have Header Tags Controller installed which works great except for the pagination issue.

Thank you for any input!

Kim


Log Cabin Fever Gifts

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am wondering if Header Tags SEO will let me insert meta tags for paginated pages? I am having an issue with duplicate content with Google for my paginated pages and just have too many products to list on one page to eliminate the pagination. I have Header Tags Controller installed which works great except for the pagination issue.

Thank you for any input!

Kim

No, that's not possible with the current code. Some code was posted, probably 5 to 10 pages back now, that might allow that to work, though I've not tried it.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
No, that's not possible with the current code. Some code was posted, probably 5 to 10 pages back now, that might allow that to work, though I've not tried it.

 

Jack

 

Thank you!


Log Cabin Fever Gifts

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adding the currently viewing code is part of the contribution but you added it in the wrong place. You need to go back over the changes for the product_info.php file.

 

Jack

 

Hi Jack

 

Do you mean the product_info.php in the root directory or the one in includes>languages>english?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Jack

 

Do you mean the product_info.php in the root directory or the one in includes>languages>english?

 

Thanks

The product_info file.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
It will use the name of the products to fill in the titles for each language you have enabled. So as long as you have valid product titles, it will work fine.

 

Jack

 

Hello,

Thank you Jack.

It worked perfectly with no problems.

I highly recommend this contribution. It is well documented and clearly explained. If you can read carefully, cut, copy and paste then you can install.

 

Thanks again,

Alexandra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Well I thought I followed the instructions very closely but something went wrong. I get this error

 

Fatal error: Call to a member function add_current_page() on a non-object in /home/webadmin/belt-buckle-knife.com/html/shop/includes/application_top.php on line 318

 

Been searching around the forum here and haven't found anything yet.

 

Sure would appreciate a little help

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

 

Well I thought I followed the instructions very closely but something went wrong. I get this error

 

Fatal error: Call to a member function add_current_page() on a non-object in /home/webadmin/belt-buckle-knife.com/html/shop/includes/application_top.php on line 318

 

Been searching around the forum here and haven't found anything yet.

 

Sure would appreciate a little help

This was asked recently. Please read backwards through the pages to find it.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Must have missed it. Anyway I started from scratch again and after re editing the index file it worked.

 

I then was getting a db error (same one that is mentioned several times in this thread) Ran through the .sql file in phpmyadmin line by line. Still got the error. Finally used the supplied php install file and bob's your uncle :-)

 

So onward to the next section I believe and thanks for the help.

 

Phil

 

 

This was asked recently. Please read backwards through the pages to find it.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've completed the installation on a practically fresh RC2 oscommerce installation that has STS installed. For some reason my H1 title tags and images blank on index.php pages, and nested category pages.

 

All is well on my product info pages, and my meta tags show up just fine, but for some reason my images and h1 tags for title tags of the page do not work. I've checked my index.php file and I have completed the changes as instructedhttp://plaksmacker.flixelstudios.com by the documentation EXACTLY.

 

Has anyone else had this? It appears as though the variables are coming in blank and that the categories id is set to 0 (or nothing). Here's the store so you can see what I'm talking about:

 

http://plaksmacker.flixelstudios.com

 

I have filled in all blank tags as instructed and it's quite weird that they would show up in the <header> area of the site but not in the body section.

 

Has anyone had this problem? Is there a fix for this?


Assault

If you want to find it you'll have to google "Assault T-Shirts" because posting my damn url in my signature is against the forum rules.

T-Shirts with an edge

Powered by OSCommerce + about 20 different custom addons and some Wordpress

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've completed the installation on a practically fresh RC2 oscommerce installation that has STS installed. For some reason my H1 title tags and images blank on index.php pages, and nested category pages.
Did you add the header tags command to the sts module settings in admin per the instructions?

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did you add the header tags command to the sts module settings in admin per the instructions?

 

Jack

 

http://plaksmacker.flixelstudios.com/sts.png

 

That's what you mean right? I've added that to the index, default, and product-info pages.


Assault

If you want to find it you'll have to google "Assault T-Shirts" because posting my damn url in my signature is against the forum rules.

T-Shirts with an edge

Powered by OSCommerce + about 20 different custom addons and some Wordpress

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://plaksmacker.flixelstudios.com/sts.png

 

That's what you mean right? I've added that to the index, default, and product-info pages.

I don't have an answer for you then. If you turn STS off does Heade Tags work? If so, it is a problem to do with STS. In that case, be sure you have not added the code to the head section of those pages. If not, the installation is at fault.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

I have installed Header Tags along with Ultimate SEO and everything seems to be working fine, except 1 small problem I have ran into. (I have disabled Ultimate SEO and still experiencing the same problem).

 

Once I fill out the Title, Description & Keywords for index.php, I notice them appering on the categories pages too.

 

As a temporary solution, I have left the index.php black, but as this is the homepage to my site, I think its likely to be the most important in terms of having Description & Keywords etc.

 

Does anyone know of a work around for this, So that I can set the meta data for index.php while not effecting the categories?

 

Thank you in advance for any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi All,

 

I have installed Header Tags along with Ultimate SEO and everything seems to be working fine, except 1 small problem I have ran into. (I have disabled Ultimate SEO and still experiencing the same problem).

 

Once I fill out the Title, Description & Keywords for index.php, I notice them appering on the categories pages too.

It is a known issue as mentioned several times in this thread.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
It is a known issue as mentioned several times in this thread.

 

Jack

 

Thanks Jack. Sorry to have posted the same question again, but after sifting through 20 pages I couldnt find anything about this problem.

 

Do you know if there is any fixes available or just something we should live with for the time being?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack

 

Is it possible for you to find a way for me to proceed with the installation. I believe my installation of On The Fly Auto Thumbnailer has affected the code for images and the code Header Tags v3 asks me to replace is no longer there.

 

Is there a way round this, or is it now impossible for me to install Header Tags?

 

Here's a link to my original post (I apologise for the formatting of the CODE box) http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...t&p=1286800

Share this post


Link to post
Share on other sites
I don't have an answer for you then. If you turn STS off does Heade Tags work? If so, it is a problem to do with STS. In that case, be sure you have not added the code to the head section of those pages. If not, the installation is at fault.

 

Jack

 

 

Disabling STS did not fix the problem. I understand the installation may be at fault but I went back through and re-did the installation on the index page and several other pages that I thought may cause the problem. Any idea where I can start? The administration install appears to be working 100% correctly, where else would be a good place to start?

 

I believe the category_id at some point is not passed because it comes in as 0 which woudl explain the empty H1 and images being broken. Any starting points where I can go in and check first before pouring over this line by line?


Assault

If you want to find it you'll have to google "Assault T-Shirts" because posting my damn url in my signature is against the forum rules.

T-Shirts with an edge

Powered by OSCommerce + about 20 different custom addons and some Wordpress

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Jack. Sorry to have posted the same question again, but after sifting through 20 pages I couldnt find anything about this problem.

 

Do you know if there is any fixes available or just something we should live with for the time being?

It will be fixed in the next update.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Jack

 

Is it possible for you to find a way for me to proceed with the installation. I believe my installation of On The Fly Auto Thumbnailer has affected the code for images and the code Header Tags v3 asks me to replace is no longer there.

 

Is there a way round this, or is it now impossible for me to install Header Tags?

 

Here's a link to my original post (I apologise for the formatting of the CODE box) http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...t&p=1286800

You have to use the manual installation instructions. If the code isn't there, you have to figure out how to add it. There's no way around this. It is the way of all contributions.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Disabling STS did not fix the problem. I understand the installation may be at fault but I went back through and re-did the installation on the index page and several other pages that I thought may cause the problem. Any idea where I can start? The administration install appears to be working 100% correctly, where else would be a good place to start?

 

I believe the category_id at some point is not passed because it comes in as 0 which woudl explain the empty H1 and images being broken. Any starting points where I can go in and check first before pouring over this line by line?

There's no one way to fix such a problem since it can be several things. This thread is full of troubleshooting tips for such problems so I suggest you start there.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can we avoid to have same title and description for every page if ha category has more than one page?

 

EX:

 

Page 1, Page2, Page 3 of the category are for google pages with duplicate description and title.

 

Something like: Category Name - Products from 10 to 20 - Website name will be good.


I love oscommerce and OS software! I'm not a programmer, I'm only a learning boy and a translator :) I love full contribution packages!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×