Jump to content
Jack_mcs

Header Tags SEO

Recommended Posts

The silo code is not complete. It will work in pre-2.3 shops but I don't recall even testing it with 2.3.

 

Ah, that would do it ;)

 

I haven't actually tried the pre-2.3 version. Seems like it would work fine because if $linkList is empty it "returns". Otherwise it falls through and outputs the $info_box_contents. This was the first I've played with the silo at all so happened to be a 2.3 version. Figured maybe I was just doing it wrong that it wasn't outputting anything other than the heading no matter what page I went to, so opened up the bm_headertags_seo_silo.php to try and find out why.

 

 

With the class/functions setup you have in the 2.3+ version you have this in the execute() function:

' <div class="ui-widget-content infoBoxContents">' .
$this->get_list() .
' </div>' .

 

Which would output whatever the function get_list() returns. But as mentioned above, the current code for the get_list() function never returns anything. It either

a. just returns if $linkList is empty or

b. still just returns because that's the end of the function

 

So regardless of whether $linkList gets populated, or is empty, the output of $this->get_list() is always nothing.

 

Otherwise the actual list getting seems fine. With the change I mentioned above (ie, actually returning the list when it's not empty) works nicely. It then does output a list of links - subcategories, products, etc.

 

 

Thank you for this and all your addons. I've used them well wink.png So just wanted to help out in case this hadn't come up before and/or you weren't aware.

 

 

The second part, like I said, was just a thought/feature request in the case where $linkList is actually empty. So then it wouldn't just output a heading with no content.

Edited by jefs.42

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running OSCommerce 2.3.1. Installed the latest version of SEO. When I go to page control for product_info.php, if I check/uncheck Product, the page title does add/remove the product name. However, if I click/unclick Category, no change occurs. I have tried using the stock product_info.php from the contribution and the same thing occurs. I checked the DB and the entries there look the same as the page title. Any ideas what I might have missed?

 

Thanks.

Edited by njbeacher

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running OSCommerce 2.3.1. Installed the latest version of SEO. When I go to page control for product_info.php, if I check/uncheck Product, the page title does add/remove the product name. However, if I click/unclick Category, no change occurs. I have tried using the stock product_info.php from the contribution and the same thing occurs. I checked the DB and the entries there look the same as the page title. Any ideas what I might have missed?

 

Thanks.

It's not your fault. I wasn't aware of the mistake but the code for that was removed in V 3.2.4. To fix it, find this line in the includes/functions/header_tags.php file

 $product = ($product && ($pageTags['append_manufacturer'] || $defaultTags['default_logo_append_category']) ? true : false);

and change it to

 $product = ($product && ($pageTags['append_category'] || $pageTags['append_manufacturer'] || $defaultTags['default_logo_append_category']) ? true : false);

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not your fault. I wasn't aware of the mistake but the code for that was removed in V 3.2.4. To fix it, find this line in the includes/functions/header_tags.php file

 $product = ($product && ($pageTags['append_manufacturer'] || $defaultTags['default_logo_append_category']) ? true : false);

and change it to

 $product = ($product && ($pageTags['append_category'] || $pageTags['append_manufacturer'] || $defaultTags['default_logo_append_category']) ? true : false);

Awesome! Thank you much. Been staring at the code for a week on this one. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

i installed header tag SEO for my RC 2.2 shop , it worked but when i filled the meta tag for my root and sub root product it didn't work ?

i edited index.php & product-info.php pages successfully , i mean i can fill all meta tag for all products and main page successfully but when i want to fill meta tag information for root and sub root of my products so i cant ! and when i observed the source code of those failed pages all meta tag existed in but there are empty .

could anyone help me ?

( for example a root product is SOFTWARE and SUB ROOT is accounting software and in this SUB ROOT you may have a lot of products )

Edited by zinor

Share this post


Link to post
Share on other sites

my meaning from root is category and sub root is sub category .

can anyone guide me ?

Edited by zinor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

I have Header Tags SEO V_3.2.6" installed on my 2.2RC2a shop.

It works great, after fixing some issues. It perfect, because this modules allows me to edit all the tags manually.

 

I had to install USU5 Pro because of the multilanguage support.

 

Now I'm testing it offline with WAMP and the combination Header Tags SEO and USU5 Pro seems to work perfect. The TAGs all show up in the selected language for the Index, Categories and product pages.

However for the root files, such as contact.php, shipping.php, specials.php etc the manually edited tags show up only in the default language. In all other languages the default tags are given to these pages.

 

www.mysite.com/specials.php comes with the edited tags (default language)

www.mysite.com/specials.php/de ..../specials.php/en etc show just the default tags.

 

When I switch off multi-language support in USU5 or when I switch off USU5 completely, all the tags for these root files are again ok in all languages.

 

Is the something wrong with my installation? If so, can you give me a hint where should I look to fix it?

 

Installed modules:

 

8 languages (english = default)

STS v4.6.1

USU5 Pro

Google Sitemap SEO V1.5

Google_Analytics V1.0

oscThumbSimple Multiple Images with Fancy Popups V1.3.5

and many small add-onns

 

Thanks in advance !!!

Bouke

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

i installed header tag SEO for my RC 2.2 shop , it worked but when i filled the meta tag for my root and sub root product it didn't work ?

i edited index.php & product-info.php pages successfully , i mean i can fill all meta tag for all products and main page successfully but when i want to fill meta tag information for root and sub root of my products so i cant ! and when i observed the source code of those failed pages all meta tag existed in but there are empty .

could anyone help me ?

( for example a root product is SOFTWARE and SUB ROOT is accounting software and in this SUB ROOT you may have a lot of products )

I'm not sure I am understanding what the problem is but if you are saying the title and tags are not displaying for all categories, then yu need to look in admin->Catalog to make sure the data exists for those categories. If it's there, then you've made a mistake on the index,php changes. To see if that is the problem, upload the included index.php as index_hts.php and access it from the web. If it loads correctly (title and tags show), then the problem is in your code.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I switch off multi-language support in USU5 or when I switch off USU5 completely, all the tags for these root files are again ok in all languages.

 

Is the something wrong with my installation? If so, can you give me a hint where should I look to fix it?

As you say, when you turn off that contribution, the code works correctly so the problem isn't with this contribution. You'll need to ask in its support thread for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When editing a product what is the difference between:

 

Header Tags Category Description

 

and

 

Header Tags Categories Description

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, I have installed the header tags plugin for months now however; one thing Ive noticed is that all the options are double lined; for example, two page titles, two keywords, and two descriptions. Density checkers are saying that there are multiple page titles, how can I fix this? is there something or somewhere that it is wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

When editing a product what is the difference between:

 

Header Tags Category Description

 

and

 

Header Tags Categories Description

If you mean a category, one is the meta description and one is the category description on the shops category page. They are very poorly named but it's too much work to make that change now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, I have installed the header tags plugin for months now however; one thing Ive noticed is that all the options are double lined; for example, two page titles, two keywords, and two descriptions. Density checkers are saying that there are multiple page titles, how can I fix this? is there something or somewhere that it is wrong?

If you are using a shop that automatically includes the title and tags, like 2.3, CRE and oscMax and you made the <head> code changes for the files, then that will happen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack, so what should I do?

You are using one of those shops and have added the code, as explained, then you need to remove that code.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which files will include this code? What does the code look like? Any help on finding the coding?

See teh instructions about making changes to the <head> section (step 1).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello to all & JACK

does anybody know how to add google buzz , google plus and bookmark button to rest of those social bookmarks ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

for title of subcategory i have a problem !? you know i dont know why for a subcategory title shown the category name before it ? for example if i have category hardware and subcategory RAM in the page RAM that shown all kind of RAM the title is hardware - RAM but i want it be just RAM , how to fix it ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

for title of subcategory i have a problem !? you know i dont know why for a subcategory title shown the category name before it ? for example if i have category hardware and subcategory RAM in the page RAM that shown all kind of RAM the title is hardware - RAM but i want it be just RAM , how to fix it ?

Try changing the "Display Category Parents in Title and Tags" setting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have this ERROR:

 

1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM' at line 1

 

Just, open your file "headertags_seo_install.php", find TYPE=MyISAM and replace for ENGINE=MyISAM

 

That's it.

 

Remember, for better performance, uninstall *again* your tables with the "headertags_seo_uninstall.php" and install it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks , but i did not understand the difference between duplicate and standard setting for it also i tried it but the result was same , would you tell me what is the different ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks , but i did not understand the difference between duplicate and standard setting for it also i tried it but the result was same , would you tell me what is the different ?

Let's say you have a category path like Cat1 -> SubCat1. If you go into SubCat1 and have Duplciate set, the title will contain Cat1 -> SubCat1. If you have Standard set, it will just have SubCat1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for posting this but i couldn't find a good answer/result with the Search "in topic".

 

Well, my issue, in Page Control -> Add Missing Pages. What supposed do i have to see/do? Because nothing is showing on.

 

My "header_tags.php" has 755, my test (into Header Tags SEO) is OK and everything seems good.

 

What do i have to do, so?, What kind of pages supposed to be shown?

 

Please, excuse me if my question is odd or dumb, but i can't find the answer with the forum search field (in topic, i mean, it show me just the topic and not the comments, per se).

 

Thank you in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×