Jump to content
Jack_mcs

Header Tags SEO

Recommended Posts

Turn off that option.

 

But how ?

 

There are 3 choices only

 

Standard

Duplicate Categories

Full Category Path

 

currently standard is selected..

please help..

Edited by saadmubeen

Share this post


Link to post
Share on other sites

But how ?

 

There are 3 choices only

 

Standard

Duplicate Categories

Full Category Path

 

currently standard is selected..

please help..

Trust me - your computer won't catch fire, explode or any other such thing if you click on it and change it. But if it does start to smoke, then click on it again and change it back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trust me - your computer won't catch fire, explode or any other such thing if you click on it and change it. But if it does start to smoke, then click on it again and change it back.

 

man, I am just a noob....please dont take me wrong....Where will I have to click to turn off the function????

 

I trust you anyways ;)

Edited by saadmubeen

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you go to admin->Catalog and can see the manufacturer data there and your Header Tags is installed correctly, then your manufacturers table are probably not setup correctly. There are two of them and they can get out of sync. You would have to edit the tables to fix that or not use the manufacturer option.

 

Hello,

 

The tables were allright, I think. My mistake though,

I checked for the index page, the manufacturer's + unchecked the root options

and all came back to order, the warning messages disappeared in the manufacturer listing.

 

Thanks for the hint.

David


david

Share this post


Link to post
Share on other sites

man, I am just a noob....please dont take me wrong....Where will I have to click to turn off the function????

admin->Configuration->Header Tags SEO.

Edited by Jack_mcs

Share this post


Link to post
Share on other sites

admin->Configuration->Header Tags SEO.

osc.png

 

Now what do I have to select???

There are three option

 

Standard

Duplicate Categories

Full Category Path

 

Currently Standard is selected

 

and my products title is like

 

toys - r/c car

 

I want only

 

r/c car

 

Sorry for my ignorance...please guide...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried that, and I did the fill tag for just the one category and it's still showing generic "page title - store name"

Am I missing something in a file? If so, which file should I look at. I can go over the installation instructions again.

Thanks : )

 

Actually I typed that wrong. It's showing the name of the page (not the title or the category name, which is what I want)

 

so I get Index - Store Name

 

Should I double check my categories file or do you have any idea why it's not pulling the right title?

It seems to be going into the database when I edit the category and put stuff into the boxes.

 

I really don't want to check the entire install again - the site is so modified starting with the template she bought - it was hard enough to get it installed the first time. lol Thanks for any help : )


☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Share this post


Link to post
Share on other sites

and my products title is like

 

toys - r/c car

 

I want only

 

r/c car

Uncheck the category checkbox in page control for product_info.php.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually I typed that wrong. It's showing the name of the page (not the title or the category name, which is what I want)

 

so I get Index - Store Name

 

Should I double check my categories file or do you have any idea why it's not pulling the right title?

It seems to be going into the database when I edit the category and put stuff into the boxes.

 

I really don't want to check the entire install again - the site is so modified starting with the template she bought - it was hard enough to get it installed the first time. lol Thanks for any help : )

I don't know what this is in reference to (if you are referrring to an earlier post, please provide a link). But if you are saying the categories pages are not displaying the correct title, then it is either not recorded correctly (admin->Catalog) or you don't have the options setup correctly (page control).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

I'm not sure if you've answered this in the forums and I couldn't find one in the docs, but in the Header Tags Manufacturer Description and Header Tags Categories Description, is there a way to insert an image there? I know that this text can be modified w/ HTML, but I'm wondering if there's any specific command that's need for pictures.

 

Thanks,

 

Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uncheck the category checkbox in page control for product_info.php.

osc21.png

 

Thanks for your reply...

 

I did it....but to no avail...

 

Actually I have my product listed in the following way

 

Category - Subcategory - Product Name

 

When I turned off the 'Display Category Parents in Title and Tags' ....It only removed the Category but not the subcategory

 

Now before turning off the option it was like

 

TOYS - AGE 7 TO 10 - R/C CAR

 

Now when I have Turned off the option

 

AGE 7 TO 10 - R/C CAR

 

I also want to remove the subcategory from the title...Help please...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure if you've answered this in the forums and I couldn't find one in the docs, but in the Header Tags Manufacturer Description and Header Tags Categories Description, is there a way to insert an image there? I know that this text can be modified w/ HTML, but I'm wondering if there's any specific command that's need for pictures.

Just the standard html <img> statement.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did it....but to no avail...

Try turning off the default category checkbox. You could also try reading the docs or this thread, in which this has been gone over many times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try turning off the default category checkbox. You could also try reading the docs or this thread, in which this has been gone over many times.

 

When I turned off the default category checkbox, all the categories which have title are not showing up.... This is not helping my cause :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I turned off the default category checkbox, all the categories which have title are not showing up.... This is not helping my cause :(

I'm sorry but I can't hold your hand the entire way. You have to try things, and maybe read the documentation and this thread. Header Tags will allow you to have just about any combination of titles you want but you have to set that up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone help?

I have managed to find and replace all the code on the index.php except for one.

FIND (Around line 345)

 

<td class="pageHeading"><?php echo HEADING_TITLE; ?></td>

<td class="pageHeading" align="right"><?php echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'table_background_default.gif', HEADING_TITLE, HEADING_IMAGE_WIDTH, HEADING_IMAGE_HEIGHT); ?></td>

 

I can't find anything this is the last part of my index.php from line 338 forward

>

</table>

</td>

</tr>

<tr>

<td><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '100%', '5'); ?></td>

</tr>

</table>

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'sub_footer.php'); ?>

</td>

<?php

}

?>

<!-- body_text_eof //-->

<td width="<?php echo BOX_WIDTH; ?>" valign="top" class="maincont_right_td"><table border="0" width="<?php echo BOX_WIDTH; ?>" cellspacing="0" cellpadding="0" class="rightbar_tb">

<!-- right_navigation //-->

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'column_right.php'); ?>

<!-- right_navigation_eof //-->

</table></td>

</tr>

</table>

<!-- body_eof //-->

 

<!-- footer //-->

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'footer.php'); ?>

<!-- footer_eof //-->

<br>

</body>

</html>

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'application_bottom.php'); ?>

Can anyone please tell me what code to replace?

thanks so much.. I also noticed that on the index.php in the "new Shop" folder. The last code was not on that either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone help?

I have managed to find and replace all the code on the index.php except for one.

FIND (Around line 345)

 

<td class="pageHeading"><?php echo HEADING_TITLE; ?></td>

<td class="pageHeading" align="right"><?php echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'table_background_default.gif', HEADING_TITLE, HEADING_IMAGE_WIDTH, HEADING_IMAGE_HEIGHT); ?></td>

 

I can't find anything this is the last part of my index.php from line 338 forward

>

</table>

</td>

</tr>

<tr>

<td><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '100%', '5'); ?></td>

</tr>

</table>

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'sub_footer.php'); ?>

</td>

<?php

}

?>

<!-- body_text_eof //-->

<td width="<?php echo BOX_WIDTH; ?>" valign="top" class="maincont_right_td"><table border="0" width="<?php echo BOX_WIDTH; ?>" cellspacing="0" cellpadding="0" class="rightbar_tb">

<!-- right_navigation //-->

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'column_right.php'); ?>

<!-- right_navigation_eof //-->

</table></td>

</tr>

</table>

<!-- body_eof //-->

 

<!-- footer //-->

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'footer.php'); ?>

<!-- footer_eof //-->

<br>

</body>

</html>

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'application_bottom.php'); ?>

Can anyone please tell me what code to replace?

thanks so much.. I also noticed that on the index.php in the "new Shop" folder. The last code was not on that either.

 

Try doing a search for

<?php echo HEADING_TITLE; ?>

 

This will give you the area that needs to be changed. the code above will be in a table cell simialar to this

<td><?php echo HEADING_TITLE; ?></td>

 

Select that table cell and the one below it and replace with the new code

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome plugin, works like a charm!

 

Just one question, which i've tried to search, but couldn't find the answer.

I'm trying to display the category in the title, but not in the meta description, is that possible?

No, there isn't an option for that since it is a mistake. The description and title should contain the same basic information for best SEO results. You can change that by editing the code though. It is in includes/functions/header_tags.php.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I just should find out why it's displaying the catorgory description in the productmeta description and not the categoryname.

That shouldn't be possible so I don't know what to suggest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

Thank you for your great work on this and many other contributions.

 

I am setting up a new OSC store with a clean install of OSC 2.2rc2a and your contributions Ultimate SEO V 2-2.2d-9 and Header Tags SEO 3.2.2

 

I have carefully followed the installation instructions for Header Tags including basic set up where I used Fill All Tags. Ultimate SEOs is switched on and appears to be working fine.

 

The problem I am stuck on is that the category and manufacturer pages are erroneously showing the same title tag as the home page. If I change the title tag for the home page in Page Control, that also changes it on all category and manufacturer pages.

 

When I used Fill All, no errors were reported. However if I ticked boxes "show missing tags" and "include missing descriptions" all categories and manufacturers are listed as missing tags:

60 Category tags have been filled.

27 Manufacturer tags have been filled.

Missing Tags

 

 

I've run Test and these are the results:

Test Results

Missing File Error: explain

Cannot find file /home/engra2/public_html/vintage-royalty-free-images/includes/modules/header_tags_social_bookmarks.php.

Extra File Error: explain

The /home/engra2/public_html/vintage-royalty-free-images/headertags_seo_install.php file is present and should be removed.

 

Missing Code in File explain

The Header Tags head code for the product_reviews.php file cannot be found.

The Header Tags head code for the product_reviews_info.php file cannot be found.

The Header Tags head code for the product_reviews_write.php file cannot be found.

 

 

I'm not sure if I have misunderstood how to configure these contributuions, or if this is a bug.

 

Any idea what the problem is?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack,

Well it turns out I was not as careful as I should have been. The problem below was due to me not having copied admin/functions/general.php from the install files.

Thought I'd note this here inc case others have this problem.

Cheers

 

 

Hi Jack,

Thank you for your great work on this and many other contributions.

 

I am setting up a new OSC store with a clean install of OSC 2.2rc2a and your contributions Ultimate SEO V 2-2.2d-9 and Header Tags SEO 3.2.2

 

I have carefully followed the installation instructions for Header Tags including basic set up where I used Fill All Tags. Ultimate SEOs is switched on and appears to be working fine.

 

The problem I am stuck on is that the category and manufacturer pages are erroneously showing the same title tag as the home page. If I change the title tag for the home page in Page Control, that also changes it on all category and manufacturer pages.

 

When I used Fill All, no errors were reported. However if I ticked boxes "show missing tags" and "include missing descriptions" all categories and manufacturers are listed as missing tags:

60 Category tags have been filled.

27 Manufacturer tags have been filled.

Missing Tags

 

 

I've run Test and these are the results:

Test Results

Missing File Error: explain

Cannot find file /home/engra2/public_html/vintage-royalty-free-images/includes/modules/header_tags_social_bookmarks.php.

Extra File Error: explain

The /home/engra2/public_html/vintage-royalty-free-images/headertags_seo_install.php file is present and should be removed.

 

Missing Code in File explain

The Header Tags head code for the product_reviews.php file cannot be found.

The Header Tags head code for the product_reviews_info.php file cannot be found.

The Header Tags head code for the product_reviews_write.php file cannot be found.

 

 

I'm not sure if I have misunderstood how to configure these contributuions, or if this is a bug.

 

Any idea what the problem is?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi hope some one can help, i've updated to the latest version, when i click on admin>header tags seo the link shows as being http://doorsteppetfood.co.uk/admin/header_tags_seo.php?selected_box=headertags but opens as a blank page if i input the links to silo, fill, test etc the pages display when i run the test again i get blank page, can someone point me in right direction.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi hope some one can help, i've updated to the latest version, when i click on admin>header tags seo the link shows as being http://doorsteppetfood.co.uk/admin/header_tags_seo.php?selected_box=headertags but opens as a blank page if i input the links to silo, fill, test etc the pages display when i run the test again i get blank page, can someone point me in right direction.

 

Cheers

That's usually due to the files not be uploaded correctly. Please try uploading all of the files in the catalog.admin directory of the contribution to your admin directory, keeping the paths the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×