Jump to content
rigadin2

[Contribution] STS v4

Recommended Posts

Anybody else having problems displaying secure and unsecure items using STS for RC1?

 

I have tracked it down to the way the graphics for my templates are being hadnled, even though all the path are relative for some reason in a secure environment they come up as non-secure.

 

Could this be due to the same bug that was in the STS Power Pack or something else?


Powered By osC 2.2RC2a STS 4.5.8 - HTC 2.6.3 - FP 1.5.9 - BCH 1.0.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anybody else having problems displaying secure and unsecure items using STS for RC1?

 

I have tracked it down to the way the graphics for my templates are being hadnled, even though all the path are relative for some reason in a secure environment they come up as non-secure.

 

Could this be due to the same bug that was in the STS Power Pack or something else?

Two things...

  1. Give an example of the relative paths that you are using. Try using a forward slash at the begining of the link.
  2. What bug are you referring to and what add-on in the STS Power Pack are you referring to as well?

:thumbsup: The STS Power Pack is NOT a contribution but rather a site that is designated to collect STS Add-ons in one central download site. Most if not all of the add-ons require that STS be installed or the add-on will not work.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I have installed STS and successfully implemented a template system for my store- it works great, thanks!! :D

 

However, I do not know how to create a product template. I have read the user docs. and I can't get it to work. I have installed the neccessary module in the admin area. Anyone able to give me a step by step guide on what to do?

 

Cheers!

 

Andy.

Andy, what type of product template are you trying to make? There are two types: 1: A template for the entire page, and 2: A template just for the content area.

Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
STS Is GREAT! One problem though....when I click on a category, and then on the product there are no images. I can see the image placeholders loading, but I only get the alt text for the images, and no buttons, except on the checkout page and beyond.

 

Example here: My Website

 

Thanks a ton,

Colinz,

Your category links are not correct. If you did not create this manually, then the error resides in your configure.php files (catalog paths).


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Two things...
  1. Give an example of the relative paths that you are using. Try using a forward slash at the begining of the link.
  2. What bug are you referring to and what add-on in the STS Power Pack are you referring to as well?

:thumbsup: The STS Power Pack is NOT a contribution but rather a site that is designated to collect STS Add-ons in one central download site. Most if not all of the add-ons require that STS be installed or the add-on will not work.

 

Hi Bill thanks for your response, here is a snippet of html that is used to make up a section of my site. adding a forward slash to the url breaks the images.

 

<td width="28" background="styles/apollo/images/tr.jpg"> </td>

 

As for the bug I was referring to, it was in STS Plus sorry not the Power Pack, here is a link to the post regarding what I was talking about.

 

http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...st&p=918563

 

Thanks for your help.

Edited by Eighteen48

Powered By osC 2.2RC2a STS 4.5.8 - HTC 2.6.3 - FP 1.5.9 - BCH 1.0.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Colinz,

Your category links are not correct. If you did not create this manually, then the error resides in your configure.php files (catalog paths).

Bill, thanks for the quick response. I'm a bit confused....and please forgive my ignorance....why do the images show on a stock template, but not on my custom? I've checked and rechecked everything, and my config file has not been modified from stock to custom templates. I see the product images and buttons on the shopping cart page and checkout, but just not on the product info pages. :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bill, thanks for the quick response. I'm a bit confused....and please forgive my ignorance....why do the images show on a stock template, but not on my custom? I've checked and rechecked everything, and my config file has not been modified from stock to custom templates. I see the product images and buttons on the shopping cart page and checkout, but just not on the product info pages. :'(

Take a look at the link that is being produced in your catagories box:

http://www.uwconnection.com/catalog/index.php/cPath/21

 

That is not correct. It should read:

http://www.uwconnection.com/catalog/index.php?cPath=21

 

If you have the following option in your store's admin set to "true", you should set it to "false":

Admin/Configuration/"Use Search Engine Friendly URLs (still in development)"


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Bill thanks for your response, here is a snippet of html that is used to make up a section of my site. adding a forward slash to the url breaks the images.

 

<td width="28" background="styles/apollo/images/tr.jpg"> </td>

 

As for the bug I was referring to, it was in STS Plus sorry not the Power Pack, here is a link to the post regarding what I was talking about.

 

http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...st&p=918563

 

Thanks for your help.

Are you sure your images are at fault?

 

 

  • Recheck each page that is showing unseccur- it may even be something in your header for example.
  • Be sure you do not have any hard coded references to "http:"
  • Be sure you are not referencing images or pages or anything else (logos) that is not located on your server. Sometimes people will do this in good faith such as when using a payment gateways logo hosted on the gateways server.
  • Be sure your configure files have the correct paths for the https: which should be the domain name and not the url i.e the path for https: you should not have www in it.

Have you tried: ../apollo/images/tr.jpg


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Take a look at the link that is being produced in your catagories box:

http://www.uwconnection.com/catalog/index.php/cPath/21

 

That is not correct. It should read:

http://www.uwconnection.com/catalog/index.php?cPath=21

 

If you have the following option in your store's admin set to "true", you should set it to "false":

Admin/Configuration/"Use Search Engine Friendly URLs (still in development)"

 

Brilliant! Thanks Bill....worked like a charm! Definitely worth a contribution to your efforts.

 

Best,

 

Colin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, I have gone through the installation instructions, (i have a standard install of the OSC v2.2 RC1 which is in /var/www/oscommerce i literally copied over the directories of the sts_453 directory to that of /var/www/oscommerce/catalog directory, hence it would have overwritten the necessary files.

 

I have checked the files, and can see them there from the list of files it gives for installation. However when i go to the test/sts_template.html page, i manage to get the osCOMMERCE image and some of the CSS elements i.e. the grey footer and the top and the bottom which contain the account, cart contents and checkout links, but the variables actually display on the screen and are not being parsed!

 

I have the actual variable names $catmenu $categorgrybox $manufacturerbox $content $whatsnewbox $specialbox $searchbox $informationbox etc on the left hand side and the other variable names on the righ thand side.

 

I can't figure out why it isn't parsing them, i ran through the manual configuration in the install documents, and i can see the snippets of code available. I installed the module from the admin panel, and edited the areas i.e. default and selected true for it to be used, and such so i am a little confused.

 

Any help on this would be appreciated.

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello.

 

Is there any way to use a specialized popupimage template per product ID?

popup_image.php.html --> popup_image.php_29.html

 

Or does the STS code not check for a product-level popup template?

 

Thanks

Amy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey, I have gone through the installation instructions, (i have a standard install of the OSC v2.2 RC1 which is in /var/www/oscommerce i literally copied over the directories of the sts_453 directory to that of /var/www/oscommerce/catalog directory, hence it would have overwritten the necessary files.

 

I have checked the files, and can see them there from the list of files it gives for installation. However when i go to the test/sts_template.html page, i manage to get the osCOMMERCE image and some of the CSS elements i.e. the grey footer and the top and the bottom which contain the account, cart contents and checkout links, but the variables actually display on the screen and are not being parsed!

 

I have the actual variable names $catmenu $categorgrybox $manufacturerbox $content $whatsnewbox $specialbox $searchbox $informationbox etc on the left hand side and the other variable names on the righ thand side.

 

I can't figure out why it isn't parsing them, i ran through the manual configuration in the install documents, and i can see the snippets of code available. I installed the module from the admin panel, and edited the areas i.e. default and selected true for it to be used, and such so i am a little confused.

 

Any help on this would be appreciated.

 

thanks

That is what will happen if you are trying to access the template by name in the browser. STS is designed to represent the page that is being called for in the browser, not the template page itself.

 

You should be calling up http://www.yourstore.com/oscommerce_directory/

 

STS will pull up the template needed for the index.php page, in your case, the test/sts_template.html.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andy, what type of product template are you trying to make? There are two types: 1: A template for the entire page, and 2: A template just for the content area.

 

Hi,

 

I'm trying to make a template for the content area, so that the product info layout is "static" whilst the rest of the page (menus etc) are just the stanard "universal" template.

 

Thanks,

 

Andy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you sure your images are at fault?
  • Recheck each page that is showing unseccur- it may even be something in your header for example.
  • Be sure you do not have any hard coded references to "http:"
  • Be sure you are not referencing images or pages or anything else (logos) that is not located on your server. Sometimes people will do this in good faith such as when using a payment gateways logo hosted on the gateways server.
  • Be sure your configure files have the correct paths for the https: which should be the domain name and not the url i.e the path for https: you should not have www in it.

Have you tried: ../apollo/images/tr.jpg

 

have no idea what happened, but when i went to back back-up everything up so I can add Featured Products for STS everything is working fine.

 

Thanks for the help anyways.


Powered By osC 2.2RC2a STS 4.5.8 - HTC 2.6.3 - FP 1.5.9 - BCH 1.0.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

Im wanting to ad some form of login box to my sts template, something like this: http://www.oscommerce.com/community/contri...ll/search,login

 

Is there an easy way of doing this with sts, i presume this contribution wont just work with sts?

Thanks

 

Kyle, I recently made comments regarding this over in the Simple Template Forum. You may find it interesting.

http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...t&p=1102983

 

Hope it helps,


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I'm trying to make a template for the content area, so that the product info layout is "static" whilst the rest of the page (menus etc) are just the stanard "universal" template.

 

Thanks,

 

Andy.

Andy,

 

You will need to enable the STS Product Info Module in your store's Admin.

Then, you will need to create your product_info templates based on the sample template in the sts_templates/full/content folder.

 

All of your product_info content templates will need to be stored in the "content" folder in order for them to function properely. See the STS User Manual flow chart to view how STS determines which template to use.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am using STS on my website for a while now, But I am using this with minor changes and until now it is woirking alright,

 

Visit My Website

 

 

But Now I am planing to change the whole look of site with some different and nice template.

My question is, is there any STS template websites available with choices of STS templates to buy from.

Looking for STS template for Main Interface and also product Info pages.

 

Also need comments and suggestion if at present website give good impression or not?

Kind regards

zee

Edited by zeeshop

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

Visit My Website

 

Also need comments and suggestion if at present website give good impression or not?

Kind regards

zee

 

Zee,

Just curious, did you use a contribution for the flyout "see through" menus in the top horizontal menu bar?


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zee,

Just curious, did you use a contribution for the flyout "see through" menus in the top horizontal menu bar?

 

 

Hi Bkellum,

 

Thanks for reply You was very help full with me in early stages of STS installation,

I used DHTML software for drop down menus. Made life alot easier, normally take some exra time to add new categories though, but alright for now.

 

WHat's your expert suggestion about site, where should I made change in priority(if any)

 

Where can I find easy manual documents to use and work in depth with STS Contribution. I love this contribution, Best of best in Oscommerce.

 

 

Regards

zee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Bkellum,

 

Thanks for reply You was very help full with me in early stages of STS installation,

I used DHTML software for drop down menus. Made life alot easier, normally take some exra time to add new categories though, but alright for now.

 

WHat's your expert suggestion about site, where should I made change in priority(if any)

 

Where can I find easy manual documents to use and work in depth with STS Contribution. I love this contribution, Best of best in Oscommerce.

 

 

Regards

zee

 

zee,

I am actually working on a very detailed STS Tutorial but unfortunately do not get a lot of time to work on it. I am hoping to have it available by the end of summer.

 

 

 

I liked you site. If it was my project, I would probably focus on optimizing the product images in some fashion. There are contributions available that will do this “across the board” to each of your images. Another alternative would be to use a program such as Photoshop and get the images to the exact size and pixel that you prefer.

 

 

 

I thought your site flowed quite nicely. Was it your intent to have both a Featured Products box as well as keep the New Products for Month box on the main page? Not a bad thing but just curious is that was your intent.

 

 

 

:thumbsup: Good Job! I like how you are using STS.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Bekellum,

 

Yes it was my intention to use both feature products and new product for month on same index page.

 

I really find my self in controll of things because of STS contribution and its ease of use. But I am sure once your detailed help for this contribution release, it wil make huge difference on many site.

I will use your suggestion to make changes in image appearence.

 

Carry on your great work!!

 

Thanks

zee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I am currently using STS v4.2 and was looking to get Google Analytics working with my store. I have been trying to weed through all of the info here and am starting to think that I may need to upgrade STS to v4.5 and then install the Google Analytics module. Has anyone got v4.2 working with Google Analytics and if you have what did you do?

 

Thanks for the help.

 

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for all the help guys; I've now got my product templates working!!

 

Only thing is, they display "  " at the top in standard font. Anyone know what this is/how to get rid of it?

 

Thanks!

 

Andy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×