Jump to content
rigadin2

[Contribution] STS v4

Recommended Posts

Hi

 

I have installed STS4.1 on a clean install of OsC.

 

Everything is alrite apart from the header comes out twice.

 

I cannot find anything that I missed during installation.

 

http://www.nadashop2u.com/catalog

 

Help pls.

 

Thanks

 

 

never mind, i edited includes/header.php to remove the default heading.

 

thanks anyway.

 

mart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone installed Infobox skin manager over STS ? I'm trying to do that now, but I'm a bit confused about the replacement files... let's say that the most confusing is /catalog/includes/column_left.php. After adding sts, the begining of the file looks smth like:

  ...
 Released under the GNU General Public License
*/

// START  STS 4.1
if ($sts->display_template_output) {
 $sts->stop_capture();
 include DIR_WS_MODULES.'sts_inc/sts_column_left.php';
} else {
 //END STS 4.1

?>

<table border="0" width="100%" cellspacing="3" cellpadding="3">
 <tr>
 ...

 

but the begining of the file from the infobox skin manager zip looks something like:

...
 Released under the GNU General Public License

*/ 



 if (COLUMN_LEFT_SLICE_SET != 0){
$slice_set = COLUMN_LEFT_SLICE_SET;
$bgcol = constant('INFOBOX_SKIN_BGCOL' . $slice_set);

  echo '<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"';
  echo '<tr height="100%">';
	 echo '<td width="' . BOX_WIDTH . '" valign="top" height="100%">';
  echo '<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" height="100%"><tr><td><img src="images/slice_sets/' . $slice_set . '/top_left.jpg"></td>' .

 '<td background = "' . DIR_WS_IMAGES . 'slice_sets/' . $slice_set . '/top_background.jpg" class="newinfobox_top' . $slice_set . '" valign="middle" align="center" width="100%">' . $header_text;

echo '</td><td><img src="images/slice_sets/' . $slice_set . '/top_right.jpg"></td></tr>';
echo '<tr><td background = "' . DIR_WS_IMAGES . 'slice_sets/' . $slice_set . '/left_background.jpg" height="100%"></td>';
echo '<td bgcolor = "' . $bgcol . '" valign="top" width="100%" height="100%">';
  echo '<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">';
}																				 

else {
?>

<table border="0" width="100%" cellspacing="3" cellpadding="3">
 <tr>
 ...

 

How exactly am I supposed to merge this two files so everything would be fine ? Are there other cases where I should be carefull about the merging of files ? (header.php, footer.php, column_left.php, column_right.php)

 

Thanks for any info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh well... I just skipped those files... I don't need to skin columns, header and footer anyway. The boxes work ok. I presume I can change the template to look like the boxes. Please corect me if I'm wrong :).

 

Btw... do you know the support thread of Infobox skin manager ? I haven't found it with search...

 

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oh well... I just skipped those files... I don't need to skin columns, header and footer anyway. The boxes work ok. I presume I can change the template to look like the boxes. Please corect me if I'm wrong :) .

 

Btw... do you know the support thread of Infobox skin manager ? I haven't found it with search...

 

Cheers.

You can try here.

 

Hope this helps,

 

Bill Kellum


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Can anyone help me pointing which files this comment "<!-- end Default Content //-->" came from? I spent hours finding this but no luck. Not in column_right.php. The thing is $contents tag produced some incomplete HTML tags on my page. I cannot valid my page with http://validator.w3.org site because of this.

 

This is my site that I am working on http://www.nadashop2u.com/catalog/index.php

 

Thanks.

 

Mart

Edited by martmax

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm hoping I have the right place now. I have searched my fool head off, let alone I am now practically bald.

 

I cannot get my products that have attributes to add to the cart. Normal products are just fine. Is anyone else having this problem, or did I really screw something up. I've searched the forum, I've searched the documentation, I've searched the knowledge base. Please someone guide me to where I need to go. I am such a php newbie I'm feeling a little overwhelmed.

 

The only contribution I have added is STS. Which by the way, was so simple. I don't know if I have made a mistake here or not. I can't even figure out where to look for the attributes commands.

 

Desperately yours,

Tammy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Can somebody point me to the full package download please?

Bit confused :wacko:

You will want to download this and then this. :thumbsup:

 

The STS v4.1 by rigadin as well as the Index module v1.0.3 for STS4.

 

The two files between these two contributions have been known to cause problems such as double headers and php errors. ;)

 

Hope this helps,

 

Bill Kellum


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello bill,

 

in the STS v4.1 i have just downloaded there are 2 folders (clean_osc and upload) + install.html

 

question: for a fresh installation!

 

1. do i need to replace the

 

catalog/includes/modules/sts/sts_index.php with the sts_index.php from the second download, THEN replace

 

the admin & include of the oscomerce 2.2 with the downloaded STS admin & includes folders.

 

i have read the word document comes within the STS 4.1 and in the installation part that said :

 

"Installation:

 

Refer to separate document for the installation. After installation, STS is not enabled and your shop looks same as before. Continue reading from here when you have completed the installation"

 

where can i find a separate document? is this document refers to the one from oscommerce 2.2?

 

As you can see cut and paste is my speacialty BUT i have taking the steps to learn.

 

michael

Edited by catchmypixiedust

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just started using STS v4.1....and I love it.. except as with older versions of STS, I am having trouble trying to figure out how to add the name of the Category on each Category page. I know this is probably something stupidly simple, but I just cant figure out how to do it. Is there a tag that can be used for this?

 

Also, in the templates that came with it... some of the tags end with a # - and on other templates they dont? I guess this is a separate question.

 

Lastly (hey I might as well get all this off my chest) is there a way to have a page that shows ALL the main categories?

 

Thats basically it. The category name seems like a simple one....but in the past I had to install a complicated upgrade. THANKS IN ADVANCE TO ANYONE WHO CAN HELP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I just installed STS4.0.3 working fine so far, now 2 questions:

 

1. Where do I save the files for just the index layout and the products layout after activating the modules for the different layouts? I can just read about .php files for the index and products and nothing about where to put the html files...

 

2. I will eventually install Header Tags Controller but I saw that other people had a hard time to do so, but mainly because they used the STSPlus version and I have STS4. Sorry for this stupid question, but is it easier to add HTC to STS4 or is it the same pain as for STSPlus? If there is a procedure for HTC + STS4 and/or could you point me there?

 

Thanks so much in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm hoping I have the right place now. I have searched my fool head off, let alone I am now practically bald.

 

I cannot get my products that have attributes to add to the cart. Normal products are just fine. Is anyone else having this problem, or did I really screw something up. I've searched the forum, I've searched the documentation, I've searched the knowledge base. Please someone guide me to where I need to go. I am such a php newbie I'm feeling a little overwhelmed.

 

The only contribution I have added is STS. Which by the way, was so simple. I don't know if I have made a mistake here or not. I can't even figure out where to look for the attributes commands.

 

Desperately yours,

Tammy

 

Can anyone tell me just where to find the attributes code?

Edited by tmciff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys and gals,

 

I need some help here. I recently installed osCommerce into the folder "mooviq.com/httpdocs/osCommerce/includes/modules/sts/". Everything was running without any problems.

 

However when I tried installing STS v4.1, I keep coming up against a brick wall and now I don't know what to do.

 

Here's a bit of background info. First of all, I followed the instructions set out to the tee. I copied the 'clean_osc/catalog' folder over my 'osCommerce/catalog' folder, and edited all the php files as directed. After that, I went into my admin control panel and selected modules, and lo and behold, I could see the word 'STS' on the left. However, when I clicked on it, nothing appeared in the list.

 

I know I am supposed to see 3 modules which can be installed, but I can't see anything. Experimenting a bit, I copied the 'sts' and 'sts_inc' folders from my 'osCommerce/catalog/includes/modules' directory into my 'osCommerce/includes/modules' folder. After doing that, I finally could see the 3 modules (default, index, product info) listed under 'STS'.

 

I installed 'default' and changed the setting for 'use template' from false to true. After doing that though, there seems to be no change in my main page. According to the manual, the design of the screen is supposed to change but nothing seems to happen on mine.

 

I really hope you guys can help me out. I know the description of my problem can be a bit confusing, but I am a newbie at this and I don't know how else to explain it. Please let me know if you need further information.

 

All help will be greatly appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey guys and gals,

 

I need some help here. I recently installed osCommerce into the folder "mooviq.com/httpdocs/osCommerce/includes/modules/sts/". Everything was running without any problems.

 

However when I tried installing STS v4.1, I keep coming up against a brick wall and now I don't know what to do.

 

Here's a bit of background info. First of all, I followed the instructions set out to the tee. I copied the 'clean_osc/catalog' folder over my 'osCommerce/catalog' folder, and edited all the php files as directed. After that, I went into my admin control panel and selected modules, and lo and behold, I could see the word 'STS' on the left. However, when I clicked on it, nothing appeared in the list.

 

I know I am supposed to see 3 modules which can be installed, but I can't see anything. Experimenting a bit, I copied the 'sts' and 'sts_inc' folders from my 'osCommerce/catalog/includes/modules' directory into my 'osCommerce/includes/modules' folder. After doing that, I finally could see the 3 modules (default, index, product info) listed under 'STS'.

 

I installed 'default' and changed the setting for 'use template' from false to true. After doing that though, there seems to be no change in my main page. According to the manual, the design of the screen is supposed to change but nothing seems to happen on mine.

 

I really hope you guys can help me out. I know the description of my problem can be a bit confusing, but I am a newbie at this and I don't know how else to explain it. Please let me know if you need further information.

 

All help will be greatly appreciated!

 

 

From what you put there at the beginning the path seems to be missing the "catalog" file... but I guess thats probably just a typo.

 

From what I know...when you install the "clean" copy of OSC .... you just overwrote it with the clean "catalog" folder from the STS install....and the correct files will overwrite the other ones. Thats often easier than doing it 1 file at a time. Make sure you say "yes to all" or whatever you have to do with your FTP program to tell it to overwrite the files that are already there... and that should be all you have to do.

 

When you set up the modules..... the first one tells it to use STS or not...and make sure that is set to true.

You shouldnt have to hand edit any files if you have a clean instal of osCommerce and the STS contribution from the "clean" folder. I hope this helps, but really I guess you already know all this.

 

Neil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oops, my mistake. The folder I initially installed osCommerce into was "mooviq.com/httpdocs/osCommerce". I did everything you said but I still can't seem to see any change in my main osCommerce page.

 

Could this be because I didn't install my osCommerce into the root folder? (I created a folder called 'osCommerce' and installed it there instead).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oops, my mistake. The folder I initially installed osCommerce into was "mooviq.com/httpdocs/osCommerce". I did everything you said but I still can't seem to see any change in my main osCommerce page.

 

Could this be because I didn't install my osCommerce into the root folder? (I created a folder called 'osCommerce' and installed it there instead).

 

 

 

I doubt it... everything shoul be relative to the CATALOG folder... so it doesnt really matter where you put the catalog folder...

 

I wish someone could help me with my previously posted problem... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

HEEEEEEEEEEEEELP!

 

Need to know where to put the template files for product categories and how to name those files.

 

Everything else is working fine.

 

Please help I am stuck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
got it installed!

 

thanks for the trouble bill...

 

michael

Please post what you may have been doing wrong that you corrected in order to get STS v4.1 installed. I ask this so that I can use your troubles to create an easier to understand installation instruction sheet. When I write these instruction sheets, it's good to have a view point from someone who is just starting out with OsCommerce along with STS.

 

Thanks and I'm glad things worked for you,

 

Bill Kellum


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just started using STS v4.1....and I love it.. except as with older versions of STS, I am having trouble trying to figure out how to add the name of the Category on each Category page. I know this is probably something stupidly simple, but I just cant figure out how to do it. Is there a tag that can be used for this?

 

Am I missing something? The name of the Category should be set by what you have entered into your OsCommerce shop. For example, if you have a Hardware Catagory, then "Hardware" should be listed on the Hardware page. You would have to edit the PHP within OsCommerce to get it to do otherwise. I'm referring to what would be listed in your breadcrumbs drop down list of Catagories. Are you talking about something different?

 

Bill K.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am I missing something? The name of the Category should be set by what you have entered into your OsCommerce shop. For example, if you have a Hardware Catagory, then "Hardware" should be listed on the Hardware page. You would have to edit the PHP within OsCommerce to get it to do otherwise. I'm referring to what would be listed in your breadcrumbs drop down list of Catagories. Are you talking about something different?

 

Bill K.

 

 

First..Thanks Bill, for responding. I know you must get tired of helping everyone out...and I appreciate it.

Its in the breadcrumb trail... but people always want to have it in the body of the page itself as a title. The only way I found to do it is with the category image... but I preferred to do it with text. there was a contribution that allowed it but I used it years ago and cant remember what it was...and I'm not sure if it would work with the STSv4.

 

If I am missing something...then maybe I screwed something up...but I have never been able to get a text Category name on the category pages...? Heres the link to the store I'm working on now so you can see what I mean. http://treefrogtreasures.netfirms.com/clean/nfoscomm/catalog

 

Where I have the text "Select a Category Below" on the top of the category page (because they have their categories further divided into SUB categories) I would rather have "Here's what we have in $category "

 

 

There's is a little confusing because they wanted shoppers to be able to see links to EVERYTHING on their home page ..lol so they could just immediately go where they wanted, but they also want people to know what category they are on....

 

I started making images for every category...but that only works if they dont add a new category...the name should be able to be placed on the page with a $tag ...shouldnt it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
First..Thanks Bill, for responding. I know you must get tired of helping everyone out...and I appreciate it.

Its in the breadcrumb trail... but people always want to have it in the body of the page itself as a title. The only way I found to do it is with the category image... but I preferred to do it with text. there was a contribution that allowed it but I used it years ago and cant remember what it was...and I'm not sure if it would work with the STSv4.

 

If I am missing something...then maybe I screwed something up...but I have never been able to get a text Category name on the category pages...? Heres the link to the store I'm working on now so you can see what I mean. http://treefrogtreasures.netfirms.com/clean/nfoscomm/catalog

Take a look at one of my stores and you will see the "text" catalog title on each page. Hat Over Heels. Select the "Hatalog" and it will take you to the store.

 

It appears you may have deleted a line from your index.php file or english.php file that displays the catagory title along with the catagory image. OsCommerce 2.2 displays both by default.

 

Hope this helps,

 

Bill Kellum


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Take a look at one of my stores and you will see the "text" catalog title on each page. Hat Over Heels. Select the "Hatalog" and it will take you to the store.

 

It appears you may have deleted a line from your index.php file or english.php file that displays the catagory title along with the catagory image. OsCommerce 2.2 displays both by default.

 

Hope this helps,

 

Bill Kellum

 

If that's all it is, I'm going to kick myself!!! I use an installation that comes with Netfirms (www.netfirms.com) Could it be possible that they have some kind of corrupted installation? I am using a "clean" install there...and have never had that feature..... I'm going to get a copy or 2.2 and do a compare of the files side by side and see whats missing. DOH.... I have been trying to get this fixed for years...literally. Thanks. THANKS!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Take a look at one of my stores and you will see the "text" catalog title on each page. Hat Over Heels. Select the "Hatalog" and it will take you to the store.

 

It appears you may have deleted a line from your index.php file or english.php file that displays the catagory title along with the catagory image. OsCommerce 2.2 displays both by default.

 

Hope this helps,

 

Bill Kellum

 

Great looking store by the way!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×