Jump to content
  • Checkout
  • Login
  • Get in touch

osCommerce

The e-commerce.

Guest

[Contribution] STS v4

Recommended Posts

In my signature below, select STSv4.4, then scroll down on that page until you find 060817 Module Fix by bkellum. Follow the instructions included in that download.

 

Hope this helped,

 

I am having the same problem. I installed the patch but its still no different.

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

 

How can i have 1 template and translate, if i change to another language?

 

Like this:

 

index.php_1.html - the default is english (all text appear in english)

index.php_1.html - changing to portuguese or spanish always appear in english.

 

Maybe if the system verify index.php_1_en.html or index.php_1_pt.html this can be done.

 

Anyone can help me with this?

 

 

Anyone have any idea?


KUBICO from Portugal

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anyone have any idea?
Daniel,

This was posted way back regarding this issue....

 

As you can include php inside your templates, you can do a lot of things!

 

When writing php code inside your template, you have to remember that the template file is included from within the sts class, so you have access to sts class properties and methods by using '$this->' variable, but you don't have access to "outside" variables without using a 'Global' definition.

 

Simple example for language specific templates:

Create template template_1.html for language id 1, template_2.html for ID 2 and so on.

 

in (your default template) sts_default.html, insert the following code:

<?php
Global $languages_id;
include (STS_TEMPLATE_DIR.'template_'.$languages_id.'.html');
?>

The above code should do the trick for you making your templates language specific. Play around with it and let us know how it worked out for you.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Note: I am waiting for Chris to finish up the updates for STSv4.5 and then I will be creating another STS & HTC bundle with updated documentation to be posted at the STS Power Pack site. ;)

 

I do realize it has only been a couple days, but will you have a bundle soon? Is it better for me to wait or just try combine the two separate contributions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK.. Im done with the look and feel of the site

 

taco-loco.com

 

I remember when this contrib was first released a few years ago, wow it has come a long way!...

 

thank you for keeping this contrib up and rolling!


<span style='font-family:Courier'>If you can't fix it Perl it!!!...</span>

******************************

Share this post


Link to post
Share on other sites
I do realize it has only been a couple days, but will you have a bundle soon? Is it better for me to wait or just try combine the two separate contributions?
If you want, you could combine them on your own. Follow the instructions listed in the STS Power Pack site.

Sorry that I have not had an opportunity to post a new combo bundle. I have been extremely busy helping some of my osC clients who wanted some big time coding upgrades to their shop.

 

I should have something posted by the end of the week. Updating the documentation is what takes the longest amount of time. I already have the files merged.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK.. Im done with the look and feel of the site

 

taco-loco.com

 

I remember when this contrib was first released a few years ago, wow it has come a long way!...

 

thank you for keeping this contrib up and rolling!

jello, I really like your site! Really different, really cool!

I hate to mention this though...you are having some JavaScript errors on your popup images. It may be as simple as your <script> tag.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you!... the pop up never worked at all...lol

I do need to find the work around, thanks for the heads up!


<span style='font-family:Courier'>If you can't fix it Perl it!!!...</span>

******************************

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again... I am still working to find everything and map it out before I start rearranging so I appreciate all of your patience.

 

Does anyone one know where I can find the table headers such as :

 

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
	  <tr>
		<td class="pageHeading">What's New Here?</td>
		<td class="pageHeading" align="right"><img src="images/table_background_default.gif" border="0" alt="What's New Here?" title=" What's New Here? " width="57" height="40"></td>
	  </tr>

	</table>

 

 

and

 

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
	  <tr>
		<td class="pageHeading">Privacy Notice</td>
		<td class="pageHeading" align="right"><img src="images/table_background_specials.gif" border="0" alt="Privacy Notice" title=" Privacy Notice " width="57" height="40"></td>
	  </tr>
	</table>

 

Also... I would like to find the "new products for xxx month" table.

 

Also, has anyone ever thought of making some sort of layout/build outline for people working with the script for the first time (that would be me!) so they would not have to bother you with what I am sure you find to be simple questions? :rolleyes: I would be more then happy to help out with it!

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you want, you could combine them on your own. Follow the instructions listed in the STS Power Pack site.

Sorry that I have not had an opportunity to post a new combo bundle. I have been extremely busy helping some of my osC clients who wanted some big time coding upgrades to their shop.

 

I should have something posted by the end of the week. Updating the documentation is what takes the longest amount of time. I already have the files merged.

 

Is it possible for you load the files now and documentation later? You have done this in the past for size reasons.

 

I do not mind applying contributions, but if possible will rather get the benefit of your experience. I am not lazy just inexperienced :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

I just release SP1 for STS v4.5, there was a problem when using infobox templates, some code was not cleaned up correctly even it could look ok in your browser.

 

Only 2 files to copy over your STS v4.5 files.

 

- Rigadin2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is it possible for you load the files now and documentation later? You have done this in the past for size reasons.

 

I do not mind applying contributions, but if possible will rather get the benefit of your experience. I am not lazy just inexperienced :blush:

William, I do not mind at all in sharing. That is what Open Source is all about to me. However, for some reason I am only alloted 24 hours each day and although I have been asking for more, I still only get 24 hours. Not fair! :lol:

 

Seriously though, when a new version of any contribution is released, I try to test it out before combining it with STS. Well, since STS has recently been updated (a week ago), as well as Header Tags Controller (yesterday), I need to test them both together before I post any combinations of the two. Don't worry, it should be by the end of the week or the following mid week at the latest.

 

BTW: Has anyone noticed that STS has moved up to number 4 in the Top Downloads Rankings? I realize that this is not a scientific count but is still very cool none the less.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
I just release SP1 for STS v4.5, there was a problem when using infobox templates, some code was not cleaned up correctly even it could look ok in your browser.

 

Only 2 files to copy over your STS v4.5 files.

 

- Rigadin2

 

Hi, Rigadin2; many thanks for your work!

 

Is this update suppose the fix the "infobox_header.php.html template missing" problem with 4.5 ?

In my case it's not.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

No the SP1 does not solve the problem of the missing file. This problem will be solved later so for now the only solution is to create the missing file.

 

This file is needed only when using infobox templates, it must be named "infobox_header.php.html" and be placed in the "boxes" folder of your template folder. This file can just be empty.

 

- Rigadin2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

I just released Service Pack 2, here is the changelog:

 

- Now infobox header template is really optional, there will be no error message if file is not existing.

- BUG corrected where header was displaying the content of the previous box.

 

 

I hope you'll enjoy it,

 

Chris "Rigadin2"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I've been working on my first ever Oscommerce site for about 2 weeks now, I have the STS v4 mod installed.

 

Firstly what do you think http://72.249.44.185/~aarond/

 

almost ready to go live.

 

I have 2 problems firstly enlarge image when viewing a product doesnt work properly it just opens the orginal template file.

 

and I can't get rid of the whats new products... this one ive been serching for on the formums for a while but nothing I try works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello again... I am still working to find everything and map it out before I start rearranging so I appreciate all of your patience.

 

Does anyone one know where I can find the table headers such as :

 

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
	  <tr>
		<td class="pageHeading">What's New Here?</td>
		<td class="pageHeading" align="right"><img src="images/table_background_default.gif" border="0" alt="What's New Here?" title=" What's New Here? " width="57" height="40"></td>
	  </tr>

	</table>

and

 

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
	  <tr>
		<td class="pageHeading">Privacy Notice</td>
		<td class="pageHeading" align="right"><img src="images/table_background_specials.gif" border="0" alt="Privacy Notice" title=" Privacy Notice " width="57" height="40"></td>
	  </tr>
	</table>

 

Also... I would like to find the "new products for xxx month" table.

 

Also, has anyone ever thought of making some sort of layout/build outline for people working with the script for the first time (that would be me!) so they would not have to bother you with what I am sure you find to be simple questions? :rolleyes: I would be more then happy to help out with it!

 

Thank you.

 

Go back a few pages in this thread and you should find your answer to the "What's New Here" text. The text for Privacy notice is going to be in one of your language files: includes/languages/english.php or includes/languages/english/index.php or includes/languages/english/privacy.php ;)

 

Not sure exactly what you are looking for with the layout/build outline question - but there is complete documentation on how to use STS included in the package - with the version I am using they are called user_manual in the name :thumbsup:


~Tracy
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having a somewhat 'minor' problem and I feel that I am missing a very simple solution. I have set font sizes on the table. My breadcrumbs have adapted to the correct font size. However, the font size for the main content and the left and right columns is set with the correct font, just not the right font size. I am looking at a size 10pt for a majority of the content on the site.

 

I have sent the font on the entire template, on the cells in questions and even the tables. Has anybody ran into this?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am having a somewhat 'minor' problem and I feel that I am missing a very simple solution. I have set font sizes on the table. My breadcrumbs have adapted to the correct font size. However, the font size for the main content and the left and right columns is set with the correct font, just not the right font size. I am looking at a size 10pt for a majority of the content on the site.

 

I have sent the font on the entire template, on the cells in questions and even the tables. Has anybody ran into this?

 

Thanks!

 

View your source code - see if you have any class="class_name_here" bits in your html tags. If so, go to your stylesheet and change the font settings for that class ;)


~Tracy
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have a really strange problem with STS v4.5 SP1. I can't change settings of STS in my admin control panel. Things like "Use templates?", when I select "true" and then hit the update button it changes back to "false" :'( This happens with all of the 4 modules.

 

Anyone knows what the problem may be?

 

Thanks in advance

 

Meules

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Has anyone ever had this problem? Does anyone know how I can solve this problem? I think the picture will say it all but the problem I am having is that the text is all bunched up and stacked on top of each other.

 

screenshot.gif

Edited by justtech

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

I have a really strange problem with STS v4.5 SP1. I can't change settings of STS in my admin control panel. Things like "Use templates?", when I select "true" and then hit the update button it changes back to "false" :'( This happens with all of the 4 modules.

 

Anyone knows what the problem may be?

 

Thanks in advance

 

Meules

This is a well documented problem with the 060817 osCommerce release.

Here is the fix:

If this is a new installation of osC 060817, then you are experiencing the widely known "refresh bug" of the modules section which includes shipping, payment, etc.

There is a simple fix:

 

 

1. Open the catalog/admin/includes/functions/compatibility.php.

2. At the end of the “do_magic_quotes_gpc” routine, add the following code

 

reset($ar);

 

It will end up looking like this:

 

function do_magic_quotes_gpc(&$ar) {
if (!is_array($ar)) return false;
while (list($key, $value) = each($ar)) {
if (is_array($ar[$key])) {
do_magic_quotes_gpc($ar[$key]);
} else {
$ar[$key] = addslashes($value);
}
}
reset($ar);
}

 

3. Do the same for the compatibility.php file located in catalog/includes/functions/compatibility.php.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anyone ever had this problem? Does anyone know how I can solve this problem? I think the picture will say it all but the problem I am having is that the text is all bunched up and stacked on top of each other.

 

screenshot.gif

 

That is strange. Double check your source code to see if you have any tags that aren't properly closed, or a table that's missing a <TR></TR> or a <TD></TD>


~Tracy
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
That is strange. Double check your source code to see if you have any tags that aren't properly closed, or a table that's missing a <TR></TR> or a <TD></TD>

 

Okay, I checked everything and couldn't find any problems. I did get it fixed though. I ended up coping an old file over and redoing all of my mods over to that 1 file. Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I Have A Big Problem ,some of my placeholders are not working:

 

1.The SearchBox -when i try to search a products i get this eror:

"Products meeting the search criteria

1054 - Unknown column 'switchcart.p2pef.manufacturers_id' in 'on clause'

select count(distinct p.products_id) as total from (products p left join products_to_products_extra_fields p2pef on p.products_id=p2pef.products_id) left join manufacturers m using(manufacturers_id) left join specials s on p.products_id = s.products_id, products_description pd, categories c, products_to_categories p2c where p.products_status = '1' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1' and p.products_id = p2c.products_id and p2c.categories_id = c.categories_id and ((pd.products_name like '%10g%' or p.products_model like '%10g%' or m.manufacturers_name like '%10g%' or p2pef.products_extra_fields_value like '%10g%') "

 

2. Worst-The Add To Cart Button does not works when i use it in product info templates.

 

The other placeholders are working...

Do you know what's the problem??

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×