Jump to content
Guest

[Contribution] STS v4

Recommended Posts

Great contribution and really appreciate the effort!

 

STS 4.2 was installed on a clean osc release, but I have now installed the Dynamic Sitemap v 2.0 contrib, and no content is showing in the sitemap.

I have been all over this forum and can't seem to find a fix - I am sure it is something so simple but it is now a case of not being able to see the wood for the trees.

 

I just installed the sitemap mod as it was described - it seems to work apart from not being recognised by the STS $content variable.

 

I would be grateful if anyone could point me in the right direction!

 

Thanks!

Try adding dynamic_sitemap.php to "files to include" in the sts admin panel.

 

Hope this helps,

Edited by bkellum

Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try adding dynamic_sitemap.php to "files to include" in the sts admin panel.

 

Hope this helps,

 

Sorry - probably being really thick but how do I do this?

I have options to enable default, index, infobox and product_info and to define the templates they use, and that is all.

 

Is it a specific file configuration?

 

Thanks for your response bkellum, in any case!

Edited by themistral

Share this post


Link to post
Share on other sites
This is usually the case of a bad ftp upload/download where your module files have been corrupted or have not been uploaded in the correct folder.

 

one or more files might be corrupted, but i've uploaded the shop and tst contrib a several times. the status window in Flashfxp didn't show any errors. next to that, i contacted the sysadmin for a errorlog, and nothing unusual was in it. in my opinion i don't think i've uploaded the contrib in the wrong folder. i just overwrote the catalog folder with the contribs catalog folder.

 

is it possible that a certain php module isn't loaded on the server's side, because everything works fine locally.

 

ciao, pavlovski

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm running into a problem.

I am using product_info.php.html to adjust my looks of the Product page but I want to still have a popup box opening up with an enlarged image of my product.

I inserted the following code:

 

 
<script language="javascript">
<!--
document.write('<a href="java script:popupWindow(\'popup_image.php?pID=$productid$\')">Click to enlarge</a>');
//-->
</script>

 

I tried: $productid$, $productsid$, $productid & $productsid

Non of the work, they constantly just display $productsid (or one of the others), but when I put in say the name or price, it DOES fill the space in with the name or price..I just need my image to able to enlarge..

 

Anybody can help? Or has a solution? Thanks!

 

 

 

Hi Geert_K hope your still around and can shad some light on this subject. I'm having about the same problem you are in that I can not get the pop image to Pop. Did you finally solve the problem or are you still experinecing it? Any help would be appreaciated. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Geert_K hope your still around and can shad some light on this subject. I'm having about the same problem you are in that I can not get the pop image to Pop. Did you finally solve the problem or are you still experinecing it? Any help would be appreaciated. Thanks

 

 

 

Bill and everyone that has followed my attempts to solve the problem of the popup image. Well, after reading through several hundred posts and trying many different avenues i finally read one of Bill's post about placing the <!--$headcontent--> in my sts_template. IT WORKS! Problem solved. I had looked at that post countless times and it never occured to me. This morning I thought I would check to see it I had that in my template and sure enough it wasn't there. Added and again IT WORKS!

 

 

 

Thanks to all of you that have tried to help me through this and a Big Thanks to Bill who finally helpped me solve my problem.

 

 

 

Guy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry - probably being really thick but how do I do this?

I have options to enable default, index, infobox and product_info and to define the templates they use, and that is all.

 

Is it a specific file configuration?

 

Thanks for your response bkellum, in any case!

 

Worked it out!

 

I'm a muppet and the copy of dynamic_sitemap.php had the right column commented out - doh!!

Put that back in and it works fine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i just made clean install: osc 2.2 after that i installed STS v4.2 with Header Tags Controller 2.5.9....

when i install Infobox Templates for use with STSv4.2 and i navigate to the shop i got this error:

 

Fatal error: Call to undefined function: debug_backtrace() in c:\phpdev\www\public\includes\classes\boxes.php on line 77

 

The only thing that i see is a blank screen with the above error and the oscommerce logo and the menu with: Top ? Catalog My Account | Cart Contents | Checkout

 

my config in the admin -> modules -> sts are:

Default:

use templates: true

Code for debug output: debug

Files for normal template: sts_user_code.php;headertags.php

Template folder: test

Default template file: sts_template.html

 

Index

Use template for index page: true

Files for index.php template: sts_user_code.php;headertags.php

Check parent templates: true

 

infobox

Use template for infoboxes: true

Files for infobox template: sts_user_code.php;headertags.php

 

product info]

Use template for product info page: false

Enable STS3 compatibility mode: false

Files for normal template: sts_user_code.php

Files for content template: sts_user_code.php;product_info.php

 

Module Directory: c:/phpdev/www/public/includes/modules/sts/

 

when i turn off the infobox sts works fine.

 

please help...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i just made clean install: osc 2.2 after that i installed STS v4.2 with Header Tags Controller 2.5.9....

when i install Infobox Templates for use with STSv4.2 and i navigate to the shop i got this error:

 

Fatal error: Call to undefined function: debug_backtrace() in c:\phpdev\www\public\includes\classes\boxes.php on line 77

 

The only thing that i see is a blank screen with the above error and the oscommerce logo and the menu with: Top ? Catalog My Account | Cart Contents | Checkout

 

my config in the admin -> modules -> sts are:

Default:

use templates: true

Code for debug output: debug

Files for normal template: sts_user_code.php;headertags.php

Template folder: test

Default template file: sts_template.html

 

Index

Use template for index page: true

Files for index.php template: sts_user_code.php;headertags.php

Check parent templates: true

 

infobox

Use template for infoboxes: true

Files for infobox template: sts_user_code.php;headertags.php

 

product info

Use template for product info page: false

Enable STS3 compatibility mode: false

Files for normal template: sts_user_code.php

Files for content template: sts_user_code.php;product_info.php

 

Module Directory: c:/phpdev/www/public/includes/modules/sts/

 

when i turn off the infobox sts works fine.

 

please help...

 

 

 

something went wrong with edditing this post ... sorry for posting it twice

Edited by D-Flxz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, i just made clean install: osc 2.2 after that i installed STS v4.2 with Header Tags Controller 2.5.9....

when i install Infobox Templates for use with STSv4.2 and i navigate to the shop i got this error:

 

Fatal error: Call to undefined function: debug_backtrace() in c:\phpdev\www\public\includes\classes\boxes.php on line 77

 

The only thing that i see is a blank screen with the above error and the oscommerce logo and the menu with: Top ? Catalog My Account | Cart Contents | Checkout

 

when i turn off the infobox sts works fine.

Is this on a local server? Not live I assume?

 

Re-check your installation of "infobox templates for sts4.2".

 

Check that you have your infobox templates in the "boxes/" folder in your template directory and that you have named the file "infobox_nameofboxbeingtemplated.html"

 

Check that you have the following code in includes/classes/boxes.php:

 

 /*Infobox Templates for STSv4.2*/
function infoBoxHeaderTemplate($headertext,$right_arrow)
{
 $btrace=debug_backtrace();
//  var_dump(debug_backtrace());
 $boxname=basename($btrace[1]['file'],".php");
//  echo $boxname;
 if (file_exists(STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname."_header.php.html"))
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname."_header.php.html");
 }
 else
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_header.php.html");
 }

 $template = str_replace('$headertext', $headertext, $template);
 $template = str_replace('$right_arrow', $right_arrow, $template);
 echo $template;
}

function infoBoxTemplate($content)
{
 $btrace=debug_backtrace();
 $boxname=basename($btrace[1]['file'],".php");
 if (file_exists(STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname.".php.html"))
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname.".php.html");
 }
 else
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox.php.html");
 }

 $template = str_replace('$content', $content, $template);
 echo $template;
}
/*end Infobox Templates for STSv4.2*/

 

Hope this has helped,


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have been fiddling with this great contribution for some time now, updated from 2.1 to 4.2 and got almost everything working.

 

One thing though.

 

When I look in my sourcecode in a browser the title-tagg comes before the

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="sv"#>

<head>

 

Like this:

 

-- 8< -------

<title>my store</title>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="sv"#>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<base href="http://www.mystore.xx/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<link href="../stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">

</head>

------------

 

Have I done something wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Have been fiddling with this great contribution for some time now, updated from 2.1 to 4.2 and got almost everything working.

 

One thing though.

 

When I look in my sourcecode in a browser the title-tagg comes before the

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="sv"#>

<head>

 

Like this:

 

-- 8< -------

<title>my store</title>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html dir="LTR" lang="sv"#>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

<base href="http://www.mystore.xx/">

 

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 

<link href="../stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">

</head>

------------

 

Have I done something wrong?

You DO NOT need to put the <titlle> </title> tag in your template. The $headcontent variable will pull this from your store automatically. This is especially usefull if you use the Header Tags Controller contribution so you do not have to manually enter the tags into each one of your pages, it will be done for you with the $headcontent variable.

 

Your head HTML should look like this:

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html $htmlparams>
<head>
<!--$headcontent-->
 <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">
</head>

Hope this helped,


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Check that you have your infobox templates in the "boxes/" folder in your template directory and that you have named the file "infobox_nameofboxbeingtemplated.html"

 

this is in the folder:

C:\phpdev\www\public\includes\sts_templates\test\boxes\ contains the files:

infobox.php.html

infobox_header.php.html

infobox_information.php.html

infobox_information_header.php.html

infobox_product_reviews.php.html

 

what do u mean with :"and that you have named the file "infobox_nameofboxbeingtemplated.html"

could you be more specific,

 

This is how i installed sts

1. STS v4.2 with Header Tags Controller 2.5.9

I copied the all the files from \clean_osc\ in the the root directory (catalog)

then i run databse_setup.php to update the database

after that some config in the admin/modules/sts (a discribed in the manual)

everytrhing works fine

 

2. Infobox Templates for use with STSv4.2

I copied the all the files from \catalog\ in the the root directory (catalog) (same structure as the folder)

config in the admin/modules/sts :

Use template for infoboxes: true

Files for infobox template: sts_user_code.php;headertags.php

 

C:\phpdev\www\public\includes\classes\boxes.php (the orignal boxes.php) line 204 - line line 220

  class contentBox extends tableBox {
function contentBox($contents) {
	/*Infobox Templates for STSv4.2*/

  require_once(DIR_WS_MODULES."sts/sts_infobox.php");
  $sts_infobox=new sts_infobox();
  if ($sts_infobox->enabled)
  {
	$this->infoBoxTemplate($this->tableBox($contents));
  }
  else	  
  {
  $info_box_contents = array();
  $info_box_contents[] = array('text' => $this->contentBoxContents($contents));
  $this->table_cellpadding = '1';
  $this->table_parameters = 'class="infoBox"';
  $this->tableBox($info_box_contents, true);
  }
 /*end Infobox Templates for STSv4.2*/
}

function contentBoxContents($contents) {
  $this->table_cellpadding = '4';
  $this->table_parameters = 'class="infoBoxContents"';

 

this code you gave me that i added in boxes.php (edited) line 204 - line 241

 

  class contentBox extends tableBox {
function contentBox($contents) {
	/*Infobox Templates for STSv4.2*/
function infoBoxHeaderTemplate($headertext,$right_arrow)
{
 $btrace=debug_backtrace();
//  var_dump(debug_backtrace());
 $boxname=basename($btrace[1]['file'],".php");
//  echo $boxname;
 if (file_exists(STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname."_header.php.html"))
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname."_header.php.html");
 }
 else
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_header.php.html");
 }

 $template = str_replace('$headertext', $headertext, $template);
 $template = str_replace('$right_arrow', $right_arrow, $template);
 echo $template;
}

function infoBoxTemplate($content)
{
 $btrace=debug_backtrace();
 $boxname=basename($btrace[1]['file'],".php");
 if (file_exists(STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname.".php.html"))
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname.".php.html");
 }
 else
 {
  $template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox.php.html");
 }

 $template = str_replace('$content', $content, $template);
 echo $template;
}
/*end Infobox Templates for STSv4.2*/
}

function contentBoxContents($contents) {
  $this->table_cellpadding = '4';
  $this->table_parameters = 'class="infoBoxContents"';

 

 

config admin:

my config in the admin -> modules -> sts are:

Default:

use templates: true

Code for debug output: debug

Files for normal template: sts_user_code.php;headertags.php

Template folder: test

Default template file: sts_template.html

 

Index

Use template for index page: true

Files for index.php template: sts_user_code.php;headertags.php

Check parent templates: true

 

infobox

Use template for infoboxes: true

Files for infobox template: sts_user_code.php;headertags.php

 

product info

Use template for product info page: false

Enable STS3 compatibility mode: false

Files for normal template: sts_user_code.php

Files for content template: sts_user_code.php;product_info.php

 

Module Directory: c:/phpdev/www/public/includes/modules/sts/

 

What did i do wrong????

No mather what i try i still got the message:

Fatal error: Call to undefined function: debug_backtrace() in c:\phpdev\www\public\includes\classes\boxes.php on line 77

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know much about php so...

maybee this info is helpfull ?

because the error was:

Fatal error: Call to undefined function: debug_backtrace() in c:\phpdev\www\public\includes\classes\boxes.php on line 77

 

line 70 - line 96 (c:\phpdev\www\public\includes\classes\boxes.php)

	  return $tableBox_string;
}

/*Infobox Templates for STSv4.2*/
function infoBoxHeaderTemplate($headertext,$right_arrow)
{
	$btrace=debug_backtrace();	 <--- line 77
//		var_dump(debug_backtrace());
	$boxname=basename($btrace[1]['file'],".php");
//		echo $boxname;
	if (file_exists(STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname."_header.php.html"))
	{
		$template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_".$boxname."_header.php.html");
	}
	else
	{
		$template=sts_read_template_file (STS_TEMPLATE_DIR."boxes/infobox_header.php.html");
	}

	$template = str_replace('$headertext', $headertext, $template);
	$template = str_replace('$right_arrow', $right_arrow, $template);
	echo $template;
}

function infoBoxTemplate($content)
{

Share this post


Link to post
Share on other sites
You DO NOT need to put the <titlle> </title> tag in your template. The $headcontent variable will pull this from your store automatically. This is especially usefull if you use the Header Tags Controller contribution so you do not have to manually enter the tags into each one of your pages, it will be done for you with the $headcontent variable.

 

Your head HTML should look like this:

 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html $htmlparams>
<head>
<!--$headcontent-->
 <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">
</head>

Hope this helped,

 

 

Well, my template looks exactly like that. but when I look at the result in the source in my webbrowser it still comes out like this:

 

  <title>teststore</title>
<html dir="LTR" lang="sv">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<base href="http://www.mystore.int/">

<!-- start get_javascript(applicationtop2header) //-->

<!-- end get_javascript(applicationtop2header) //-->

 <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">
</head>

 

 

Can't figure out why? I have fiddled with another metatag contribution called cDynamic_Meta_Tags v1.4 (http://www.oscommerce.com/community/contributions,2895/) because the Header Tags Controller contribution gave me to extensive parsetimes (even with the cash turned on). The cdynamic_metatag sutes me better.

 

Anyhow, I reinstalled the STS template 4.2 and removed the cDynamic_meta_tags 1.4 still ends up with the same problem. Maby I'm doing something wrong?

 

/Fredrik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody:

Please come here to help me ,I need your help,thanks a lot!

I want modify the $content in the index.php page,And the $categorybox just like:Take a Look

What files should I need to Modify,If you know, Please tell me ! thank you very much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried searching this thread for an answer but just can't find the right info, so I've posted this message, however, if I have missed something and the info is already here please accept my apologies.

 

Basically at http://silverstore.desk2web.co.uk I have STS 4.1 installed, I've enabled the default to use sts_template.html and that works fine for every page, what I would like to do is have the main homepage to use this layout, and every other page to use a slightly different version - ie one without the category link images etc etc.

 

I thought that by enabling the index to use index.php.html and the default as sts_template.html but this does not seem to be the case.

 

Any advice or suggestions appreciated.

 

Thanks in advance.


Allan Young

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've tried searching this thread for an answer but just can't find the right info, so I've posted this message, however, if I have missed something and the info is already here please accept my apologies.

 

Basically at http://silverstore.desk2web.co.uk I have STS 4.1 installed, I've enabled the default to use sts_template.html and that works fine for every page, what I would like to do is have the main homepage to use this layout, and every other page to use a slightly different version - ie one without the category link images etc etc.

 

I thought that by enabling the index to use index.php.html and the default as sts_template.html but this does not seem to be the case.

 

Any advice or suggestions appreciated.

 

Thanks in advance.

In the admin panel, you must enable the index module, as it takes care of finding the right template for the index page.

Create a template index.php.html (this will be used for all categories)

Create a template index.php_0.html (this will be for the main page only)

Hope this helps you out,

 

Bill Kellum


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a small problem:

I have customized my product page and stylesheet to my needs, but I noticed that when I open a product that has a special price, I only see the regular price and not the special one.

Moreover the orginal price should be barred, but it's shown with the regular style as always.

 

What can I do to make specials work fine, with the 2 prices (barred original price and red discounted one?)

do I have to create a specific template? if so, how do I tell STS to use it to create the specials page?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a small problem:

I have customized my product page and stylesheet to my needs, but I noticed that when I open a product that has a special price, I only see the regular price and not the special one.

Moreover the orginal price should be barred, but it's shown with the regular style as always.

 

What can I do to make specials work fine, with the 2 prices (barred original price and red discounted one?)

do I have to create a specific template? if so, how do I tell STS to use it to create the specials page?

thanks

This should work without any other implementation by you. Did you check to be sure you did not set an expiration date on your product with the special price in the admin?

Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I am a newbie...

 

I just installed STS4.2 with HT2.5.9

 

got an error:

 

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /backup/helmyan3/public_html/catalog/includes/header.php on line 13

 

Why am I getting this error?

 

I used manual update because I have some contributions already running.

 

Thank you inadvance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I just installed STS v4.2 and I am getting this error message at the very bottom of every page:

 

Fatal error: Cannot redeclare tep_get_category_tree() (previously declared in /home/fruittra/public_html/includes/modules/sts_inc/sts_user_code.php:33) in /home/fruittra/public_html/includes/modules/sts_inc/sts_user_code.php on line 33

 

:(

 

can anyone help me?

 

Thanks,

 

Grant

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Can any of you discuss with me how I might go about implementing multiple pages of content for a single product? I would like to have the same basic layout, with the tricky part being the "add to cart" button on the bottom of each of the information pages. I just want to have multiple pages of content for each product.

 

I'm fairly handy with PHP and I could certainly brute-force it, but I'm hoping for a more elegant solution if someone could just push me in the right direction.

 

Like I mentioned, the tricky part is maintaining the "add to cart" button. Perhaps some way to populate multiple $content values and picking which one to display based on the url? When the user clicks on a product it would always take them to the first page and then they could navigate to the additional information pages from there.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody, I'm trying to iron out some wrinkles on my website (www.beaddiva.ca) and I can't figure this one out.

 

When you are looking at a product on the site, this one for example, there are two Notifications boxes.

 

Can someone help me get rid of one of these?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi everybody, I'm trying to iron out some wrinkles on my website (www.beaddiva.ca) and I can't figure this one out.

 

When you are looking at a product on the site, this one for example, there are two Notifications boxes.

 

Can someone help me get rid of one of these?

 

Thanks

 

I just managed to fix this. I just had to delete Notifications from the template and that got rid of one of them. Thanks anyways.

 

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi everybody, I'm trying to iron out some wrinkles on my website (www.beaddiva.ca) and I can't figure this one out.

 

When you are looking at a product on the site, this one for example, there are two Notifications boxes.

 

Can someone help me get rid of one of these?

 

Thanks

 

Dude I went to your link, I can only see one notification box on that product page. Maybe it's different if you are logged in is it?

 

I don't know if that's any help, just thought I'd let you know.

 

Grant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×