Jump to content
rigadin2

[Contribution] STS v4

Recommended Posts

You can add any "content" that you like within each category template in addition to or absence of the $content tag.

 

At this time, STS does not come with the ability to template the "content" portion of the category template pages. You would have to edit the actual script (somepage.php) itself.

 

If you know how to code PHP, you can add this category content template feature by following my steps in the following post #4325:

 

http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...p;#entry1303553

 

You will find it is a lot easier simply modifying the script (the PHP page) itself. The $content tag pulls in data that is taken from the php script you are running (index.php for example).

 

For example, the $content for index.php is the piece of code you find in index.php, between the call of column_left...

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'column_left.php'); ?>

and the call of column_right...

<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'column_right.php'); ?>

.

If you want to modify it, you have to modify the script itself (the code inbetween those to include statements).

 

Search the contribution sections for add-ons the modify the product listing, category descriptions, etc. It is easier for non-PHP coders to follow this method for making modifications to these pages rather than attempting to make a content template for the category pages.

 

Thanks for giving me a place to look for code. I really did not want to get into any more add-ons as I've had a terrible time with the store breaking upon adding the wishlist contribution. I ended up modifying includes\modules\product_listing.php to give my images a border (so the client or me doesn't have to do it later. Besides, it's much easier grabbing her old images and putting them up here instead of having to insert a border around each one.)

 

It's working perfectly, with the addition of a small table around each image and a new class to add the size & background. Woo hoo I swear this isn't rocket science, but I have a hard time nonetheless. I really need to take some php classes or tutorials, but for now this will do. yay! : )


☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Share this post


Link to post
Share on other sites
actually right now I'm just using STS 4.5.8 on rc2.2a

 

Is there a way to change out the buttons so they correspond to the template I'm using (and can be changed when you choose another template) OR do I just have to upload them to the regular images folder every time I need to change them?

 

 

Yes, each template folder can have its own button set. Refer to the STS User Manual regarding how easy it is to do this.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for developing this contribution. I have a problem integrating More Pics with STS. The More Pic image is on top of the page above everything else. Taking a look at the source file, it comes before all tags (ie head, html, etc). You can take a look at the following link...

http://www.chinasold.com/product_info.php?...;products_id=29

 

I've asked on the More Pics forum and Jim directed me here. ANY help or suggestions are greatly appreciated. Let me know if there are any codes I should upload to help identify the problem.

 

PS- I've installed on this site STS4.5.8, Easy Populate 2.76h, lightbox.

 

THANK YOU.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for developing this contribution. I have a problem integrating More Pics with STS. The More Pic image is on top of the page above everything else. Taking a look at the source file, it comes before all tags (ie head, html, etc). You can take a look at the following link...

http://www.chinasold.com/product_info.php?...;products_id=29

 

I've asked on the More Pics forum and Jim directed me here. ANY help or suggestions are greatly appreciated. Let me know if there are any codes I should upload to help identify the problem.

 

PS- I've installed on this site STS4.5.8, Easy Populate 2.76h, lightbox.

 

THANK YOU.

 

Are you using the Product Info Content template feature of STS? If so, turn off that option in the admin (Modules | STS | Product Info) and then view how the image is being displayed. If it still is not displayed correctly, then the problem lies with the way the image is hardcoded in the More Pics contribution. If it looks OK, then the problem lies with your content template and you would need to rearrange your HTML in that.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you using the Product Info Content template feature of STS? If so, turn off that option in the admin (Modules | STS | Product Info) and then view how the image is being displayed. If it still is not displayed correctly, then the problem lies with the way the image is hardcoded in the More Pics contribution. If it looks OK, then the problem lies with your content template and you would need to rearrange your HTML in that.

 

Bill,

 

Yeah, I'm using Product Info Content template. I tried turning it off and everything is fine. Let me double check the codes in there and troubleshoot. Thanks for the great suggestion.

 

Best Regards,

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Bill,

 

First off, I wanted to thank you for all the help these last few weeks. Our store went live today, and our owners are THRILLED with it. I couldn't of done it without STS. Thank you.

 

I have two quick questions for you, that I haven't been able to answer by searching.

 

1. Special Pricing

I have two tags to use for pricing in my product template. Regular Price: $regularprice$ and Special Price: $specialprice$

 

The problem is, I only have a select few products on special at any given time. So if I set it up like this:

 

Regular Price: $regularprice$

Special Price: $specialprice$

 

Then most items end up looking like this:

 

Regular Price: $54.99

Special Price:

 

That just looks like a missing price. What's the solution to this?

 

I noticed that without STS, when you put a product on special it strikes out the "Regular" price and adds the "Special" price. How do I get that functionality with STS?

 

 

2. I'm still having this odd problem with displaying subcategory icons, and I've narrowed it down a bit. Here's what I've learned.

 

Let's say I have a category called "Candy", and three sub categories under that called "Sweet", "Sour" and "Terrible". If I put products in the subcategories, everything works as planned. When you go to "Candy", you see the icons (links) to the three sub categories.

 

HOWEVER... a few times I've accidently put a product in the top level category "Candy". When I do this, and I go to the Candy directory, I see the item I imported, but no more links to the sub categories. And after I move the item into it's correct subcategory, the Candy page still doesn't display the sub category icons anymore.

 

Here's an example in my live store.

 

I have a category called "Table Saws" found here: Table Saws

Table Saws has 5 sub categories. When I first set this up, the Table Saws page would display the icons I made for each of the 5 sub categories. But during an import, I accidently put an item directly into the Table Saw category, instead of it's subcategory (Cabinet Saws). I moved it to the correct category now, but sure enough, when you go to the Table Saws page, no more icons.

 

Here's a category page that hasn't been screwed up: Surface

 

I'm guessing that there is a different "template" for category pages that have items in them. And after it's switched to that template once, It's not switching back once I move the bad item.

 

Odd no?

 

If you could even point me to where these category pages are stored, that would be great.

 

Any insight would be greatly appreciated.

 

Thanks Bill,

 

Boom

(Our new store as of today! WOOT STS!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure if this issue is related to STS or not... but since I have STS installed, I figured I'd ask here first.

 

My popup images are not working. I've spent quite a while searching the forums for a solution, but I haven't found anything that will solve my problem. I have the required javascript at the top of my page (twice, actually... I have to go in and figure out where the second one is coming from). I have everything else that should be there. When the "Click to Enlarge" link is clicked, a new window does open. But instead of showing the picture, it shows my template with lots of $variables thrown in there.

 

The problem seems to be that the url that's being sent to the popup function is being formed the wrong way. Instead of being something like http://www.site.com/popup_image.php?pID=49, it's coming through as http://www.site.com/popup_image.php/pID/49. I checked the product_info.php page, and found what I think is the line that writes out the code for the popup link:

 

document.write('<?php echo '<a href="java script:popupWindow(\\\'' . tep_href_link(FILENAME_POPUP_IMAGE, 'pID=' . $product_info['products_id']) . '\\\')">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image'], addslashes($product_info['products_name']), SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, 'hspace="5" vspace="5"') . '<br>' . TEXT_CLICK_TO_ENLARGE . '</a>'; ?>');

 

I'm a total php newbie, and I can't quite figure out what is causing my issue. Help!

 

If it helps, here is a link to a product page on my site: http://emmayanaturals.com/product_info.php/products_id/49

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm not sure if this issue is related to STS or not... but since I have STS installed, I figured I'd ask here first.

 

My popup images are not working. I've spent quite a while searching the forums for a solution, but I haven't found anything that will solve my problem. I have the required javascript at the top of my page (twice, actually... I have to go in and figure out where the second one is coming from). I have everything else that should be there. When the "Click to Enlarge" link is clicked, a new window does open. But instead of showing the picture, it shows my template with lots of $variables thrown in there.

 

You should not have the JavaScript in your template for the popup images. All you need is to have the STS tag headcontent like so:

<head>
<!--$headcontent-->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">
</head>

 

Also, your Shop's Admin is not configured correctly: Turn off the "Use Search Engine Friendly URL's...Still in Development". This is messing up STS as well who knows what within your shop. You should NEVER use this undeveloped feature in osCommerce. If you want this type of feature, you need to install one of the SEO contributions.

 

Hope that helped you out,


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
You should not have the JavaScript in your template for the popup images. All you need is to have the STS tag headcontent like so:
<head>
<!--$headcontent-->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">
</head>

 

Also, your Shop's Admin is not configured correctly: Turn off the "Use Search Engine Friendly URL's...Still in Development". This is messing up STS as well who knows what within your shop. You should NEVER use this undeveloped feature in osCommerce. If you want this type of feature, you need to install one of the SEO contributions.

 

Hope that helped you out,

 

That was it! I don't even remember turning that feature on. Thank you so much! :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I'm having a problem with broken tables in my template. I'm using Header Tags SEO and STS4.5.8 and simply created a table with the $content placeholder in there to bring up any content for a page. This page is a category page with no products. Any ideas on how to fix this would be greatly appreciated. I doubt it's the template system causing it but I'm not getting a reply elsewhere and I need someone really familiar with oscommerce to help narrow this down. Here's the code:

 

 

===========================================================

 

<html>

<body>

 

<!-- beginning of my table -->

<table width="900" border="4" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#990000">

<tr>

<td>

<!-- BEGIN CONTENT-->

 

<!-- start Index content //-->

TABLE 1

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">

<tr>

<td>

 

 

TABLE 2

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">

<tr>

<td><h1>EMPTY H1 BECAUSE I DELETED ALL FILL TAGS</h1></td>

<td width="100%" valign="top">

 

TABLE 3

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">

<tr>

<td>

 

TABLE 4

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">

<tr>

<td><h1>EMPTY H1 BECAUSE I DELETED ALL FILL TAGS</h1></td>

**missing </tr> **

</table>

END TABLE 4

 

</td>

</tr>

<tr>

<td><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="100%" height="10"></td>

</tr>

<tr>

<td>

 

 

TABLE 4B

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2" class="productListing">

<tr class="productListing-odd">

<td class="productListing-data">There are no products to list in this category.</td>

</tr>

</table>

END TABLE 4B

 

 

</td>

</tr>

<!--- BEGIN Header Tags SEO Social Bookmarks -->

<!--- END Header Tags SEO Social Bookmarks -->

</table>

END TABLE 3 (or 2 or 1 depending on what's messed up)

 

**missing end of tables 1 and 2 **

<!-- end Index content //-->

 

 

<!-- END OF CONTENT-->

</td>

</tr>

</table>

<!-- end of my table-->

 

</body>

</html>


☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im in the homestretch! thanks again for all of your instruction and info, btw.

 

One last hurdle! I have a set page size and the content area is fixed and i would like to make the shopping_cart.php and the create_account.php pages to scroll when the height limit is hit. I have tried wrapping the tables on the shopping_cart.php with a div that allowed for overflow scrolling, but to no avail. I tried making a content page similar to product_info.php.html and using it from the content folder (as i can make the template for the content area only using this feature) Does this mean i have to create a module for STS to use a content template for shopping_cart.php.html? (and of course the other content output pages i need to have scroll) If yes, what are the variables i need to make such a module. After reading through the doc file in the contribution download, and finding it a bit vague on such a creation, i was hoping for more concise parameters so i can get this puppy launched.

 

 

my highest regards for any assistance i can get on this FINAL :P issue

 

 

_Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I probably should have considered using STS from the beginning.

 

But now I want to work on the design of the site and before I take the plunge I figured I'd inquire.

 

I realize that I'm going to have to make some edits for my exsisting contribs; such as Header Tags SEO and maybe a couple of others.

 

Is it going to be too difficult or impossible to implement now that I've added so many contribs and edits?

Or will I be starting from scratch?

 

Contributions I can remember adding:

Actual Price in Pull down Option Menu v1.2.3a

Add Model Column to Admin Catalog Area

All Products SEO

Big Images Modification v1.25

Contact Us - Short Form with Captcha v1.2

Country-State Selector 1.4.1

Fancier Invoice & Packing slip v2.0

Google XML Sitemap SEO V 1.1

Header Tags SEO v3.0

Image Subdirectories 2.0

Login Page a la Amazon v1.4

More Category Boxes 1.0

PayPal IPN v2.3.3

Register Globals Easy

Sitemap SEO 1.4

Sort Product Attributes v1.2

Products Short Description v.2

Optional Related Products v4Show Sold out Items v1.1

Quick Stock Updater v3.5 & v3.7

U HTML Emails 2.1

Ultimate SEO URLs v2.1d ORIGINAL updated

Updated Spiders.txt

USPS Methods 3 w/insurance

** Version #'s may differ **


- :: Jim :: -

- My Toolbox ~ Adobe Web Bundle, XAMPP & WinMerge | Install ~ osC v2.3.3.4 -

Share this post


Link to post
Share on other sites
I probably should have considered using STS from the beginning.

 

But now I want to work on the design of the site and before I take the plunge I figured I'd inquire.

 

I realize that I'm going to have to make some edits for my exsisting contribs; such as Header Tags SEO and maybe a couple of others.

 

Is it going to be too difficult or impossible to implement now that I've added so many contribs and edits?

Or will I be starting from scratch?

 

Contributions I can remember adding:

Actual Price in Pull down Option Menu v1.2.3a

Add Model Column to Admin Catalog Area

All Products SEO

Big Images Modification v1.25

Contact Us - Short Form with Captcha v1.2

Country-State Selector 1.4.1

Fancier Invoice & Packing slip v2.0

Google XML Sitemap SEO V 1.1

Header Tags SEO v3.0

Image Subdirectories 2.0

Login Page a la Amazon v1.4

More Category Boxes 1.0

PayPal IPN v2.3.3

Register Globals Easy

Sitemap SEO 1.4

Sort Product Attributes v1.2

Products Short Description v.2

Optional Related Products v4Show Sold out Items v1.1

Quick Stock Updater v3.5 & v3.7

U HTML Emails 2.1

Ultimate SEO URLs v2.1d ORIGINAL updated

Updated Spiders.txt

USPS Methods 3 w/insurance

** Version #'s may differ **

 

Jim,

 

The only time STS will be an issue is if you decide to use the product info content template feature and even then it is not an issue as long as you know some PHP. If you do not plan to use the product info content template feature in STS, then STS will automatically pull in the data from those other contributions just by using the $content tag.

 

Header Tags SEO is a totally different beast simply because STS has variables built in to pull in the tags used by that contribution. You should follow the instructions that Jack & I worked on together in order to have a seamless install between the two contributions. I highly recommend HTC SEO to be used with STS as I feel they totally compliment each other nicely.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jim,

 

The only time STS will be an issue is if you decide to use the product info content template feature and even then it is not an issue as long as you know some PHP. If you do not plan to use the product info content template feature in STS, then STS will automatically pull in the data from those other contributions just by using the $content tag.

So does that mean, if I don't use the product info template you mentioned, I'll be stuck with the layout from the product_info.php?

Would I be able to redesign how the product info is displayed?

I don't know very much at all regarding PHP, just what I've picked up on making edits to osC. :blush:

 

Header Tags SEO is a totally different beast simply because STS has variables built in to pull in the tags used by that contribution. You should follow the instructions that Jack & I worked on together in order to have a seamless install between the two contributions. I highly recommend HTC SEO to be used with STS as I feel they totally compliment each other nicely.

Sorry, you just confussed me (easy to do lately)...

 

I'm using Jacks Header Tags SEO v 3.1.5 and noticed mention of certain edits for STS users. Is that the contribution you are referring too?

HTC SEO... Header Tags Controller SEO? I can't find that in the contributions, only Header Tags Controller which Jack replaced with Header Tags SEO back in April 2008. :huh:

 

Thanks Bill for helping explain things to me. ;)


- :: Jim :: -

- My Toolbox ~ Adobe Web Bundle, XAMPP & WinMerge | Install ~ osC v2.3.3.4 -

Share this post


Link to post
Share on other sites
So does that mean, if I don't use the product info template you mentioned, I'll be stuck with the layout from the product_info.php?

Would I be able to redesign how the product info is displayed?

I don't know very much at all regarding PHP, just what I've picked up on making edits to osC. :blush:

You could edit the standard product_info.php file or you can make whatever edits that was required by the addd-on to the catalog/includes/modules/sts_inc/product_info.php file. Once those edits are made, you will also need to create new variables (STS tags) for that additional data. Please see the following link:

http://forums.oscommerce.com/index.php?s=&...t&p=1398511

and:

http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...p;#entry1252270

and:

http://forums.oscommerce.com/index.php?sho...p;#entry1271845

 

Generally, Whatever changes are made in product_info.php you will need to duplicate in catalog/includes/modules/sts_inc/product_info.php and then assign the HTML generated by the code to a template variable (such as $template_pinfo['my_new_tag']=$sts->template['My_Custom_HTML']; or however you choose to implement it.

 

Then just use the variables you created ($moreimages, $image2, etc) in your template where you want it to appear.

 

Sorry, you just confussed me (easy to do lately)...

 

I'm using Jacks Header Tags SEO v 3.1.5 and noticed mention of certain edits for STS users. Is that the contribution you are referring too?

HTC SEO... Header Tags Controller SEO? I can't find that in the contributions, only Header Tags Controller which Jack replaced with Header Tags SEO back in April 2008. :huh:

 

Thanks Bill for helping explain things to me. ;)

Yes, Jack's HT SEO (Header Tags SEO v 3.1.5) is the one I was referring to.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes, Jack's HT SEO (Header Tags SEO v 3.1.5) is the one I was referring to.

 

Thank you Bill, that helped clear up a "lot". :)

 

I forgot to ask, probably one of the most important questions...

 

Will implementing STS have any effect on Chemo's - Ultimate SEO URLs v2.1d ORIGINAL updated and how Google now finds/see's my pages?

 

A real silly question...

It "seems" like a lot of work involved for designing a site layout.

Is it really worth it instead of playing with osC's current HTML tages (such as tables and cells) and stylesheet?

I guess the answer really depends on how extreme of a design change one wants to make, which at this point I'm not sure. :mellow:

 

Guess I better setup my XAMPP and local site again! :rolleyes:


- :: Jim :: -

- My Toolbox ~ Adobe Web Bundle, XAMPP & WinMerge | Install ~ osC v2.3.3.4 -

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you Bill, that helped clear up a "lot". :)

 

I forgot to ask, probably one of the most important questions...

 

Will implementing STS have any effect on Chemo's - Ultimate SEO URLs v2.1d ORIGINAL updated and how Google now finds/see's my pages?

 

A real silly question...

It "seems" like a lot of work involved for designing a site layout.

Is it really worth it instead of playing with osC's current HTML tages (such as tables and cells) and stylesheet?

I guess the answer really depends on how extreme of a design change one wants to make, which at this point I'm not sure. :mellow:

 

Guess I better setup my XAMPP and local site again! :rolleyes:

 

STS is compatible with all of the SEO add-ons available as long as they are coded per osCommerce standards.

 

There are several advantages to using STS for your site layout and theme.

  1. The biggest advantage is having multible themes that can be switched in the admin without having to recode your entire shop.
  2. Same as above but for infobox templates/stylesheets/etc.
  3. Ability to add static pages with ease.
  4. Ability to modify the design separate of the PHP but without making any hard coded modifications to the osC core files.
  5. Ability to add third-party code snipets such as JavaScript, Flash, etc. within a HTML page without having to convert it to be used in a PHP script.
  6. Ability to integrate osCommerce functions into an existing web site instead of the other way around (STS shops can easily have the look & feel of your existing web site instead of having to force your existing web site to have the look & feel of osC).
  7. STS templates can be transferred onto any osC 2.2 shop which makes it easy to upgrade your older osC stores to a newer RC2a code base. Try doing that with a purchased Template Monster osC template.
  8. Many, many more benefits....


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
STS is compatible with all of the SEO add-ons available as long as they are coded per osCommerce standards.

 

There are several advantages to using STS for your site layout and theme.

 

Thank you so much Bill for your time and explaining things to me.

It sounds as though once over the hurdle of installation it will prove not only to be useful, but fun also.

I did not realize you could setup different themes and switch between them.

Gee, all I was originally contemplating was how to layout and design my store. Now I'm thinking - 4 seasons, holidays, etc...

I know, I know... FOCUS, one at a time (my wife's already yelling that in my ear). :lol:


- :: Jim :: -

- My Toolbox ~ Adobe Web Bundle, XAMPP & WinMerge | Install ~ osC v2.3.3.4 -

Share this post


Link to post
Share on other sites

Morning Bill,

 

I asked recently for some help on displaying "special pricing" and you didn't respond. I had asked this a month ago, so I went back and looked at that again. I didn't realize you had already addressed this on the next page (sorry I missed that). I saw you said that any changes a pricing mod makes to product_info just needs to be duplicated in sts_inc/product_info.php.

 

So I opened that up and before I bothered adding a mod, I saw this:

 

	$template_pinfo['regularprice'] = $currencies->display_price($product_info['products_price'], tep_get_tax_rate($product_info['products_tax_class_id']));

if ($new_price = tep_get_products_special_price($product_info['products_id'])) {

  $template_pinfo['regularpricestrike'] = "<s>" . $template_pinfo['regularprice'] . "</s>";

  $template_pinfo['specialprice'] = $currencies->display_price($new_price, tep_get_tax_rate($product_info['products_tax_class_id']));

} else {

  $template_pinfo['specialprice'] = '';

  $template_pinfo['regularpricestrike'] = $template_pinfo['regularprice'];

}

 

I'm still new to PHP, but this told me that if I used $regularpricestrike$ instead of $regularprice$ it would display the regular price either normal (if no special price is found) or with a strike if there WAS a special price found.

 

Sure enough that worked. I just put $regularpricestrike$ next to $specialprice$ and it works great.

 

I went into the manual and sure enough it was there, I just missed it.

 

Just posting for anyone else who didn't understand this.

 

Anyways, thanks for helping me the first time, and sorry I missed it. I'm the only guy here working on this new store, and as I got closer to publishing, I was losing track of my questions and the answers.

 

Boom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi again Bill, :blush:

 

I have been browsing this threads 262 pages, following links, checking out your Power Pack section, etc...

WOW is it overwhelming! :o

 

I appologize if this has been covered already somewhere, but was hoping you could give a few quick useful comments.

 

What is the best or easiest category menu to implement into STS?

I was originally looking at a few CSS ones. I'm not sure yet if I want a flyout menu or stick with a tree type. I was contemplating an expanded tree so all are constantly visable but I'd have to rethink my category structure first.

I stumbled across your post (4326) that makes it sound as though - different category (product listing) listings can be displayed differently. Is that true? If so AWESOME!

 

I noticed this - "Attributes Sorter Copier for STSv4 by dcross02 20 Aug 2007" at the Power Pack downloads page.

Can you identify exactly which contribution/version it is referring too? Is it possibly - "Attribute Sorter and Copier v.6.0.2 by notubes pete 29 Nov 2006"? Reason I ask, I've been searching for an attributes copy mod and found a few. But most were buggy and still being developed or didn't work (last I looked).

 

Sorry again if I'm repeating questions. :(


- :: Jim :: -

- My Toolbox ~ Adobe Web Bundle, XAMPP & WinMerge | Install ~ osC v2.3.3.4 -

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I have a brand new install of osCommerce Online Merchant v2.2 RC2a, followed the instruction for installing using the Files for RC2 and can't configure in Modules -> STS. I only see "Directorio de módulos: /catalog/includes/modules/sts/" not the suposed Default, Index, Pop up image and product info modules, An certainly cant istall them.

 

Besides when I go to Tools -> Define Languages I get this error

Warning: dir(/catalog/includes/languages/espanol) [function.dir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/mysite.com/admin/define_language.php on line 152

 

Under File Manager get this error

Fatal error: Call to a member function read() on a non-object in /home/mysite.com/admin/file_manager.php on line 185

 

The only extra I have installed is the mobile version of OSCommerce for iPhone version mobile_v1.4a

 

Can some one give me a hint on this?

 

Thanks in advance

Rayonegro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi

 

I have a brand new install of osCommerce Online Merchant v2.2 RC2a, followed the instruction for installing using the Files for RC2 and can't configure in Modules -> STS. I only see "Directorio de módulos: /catalog/includes/modules/sts/" not the suposed Default, Index, Pop up image and product info modules, An certainly cant istall them.

 

Besides when I go to Tools -> Define Languages I get this error

Warning: dir(/catalog/includes/languages/espanol) [function.dir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/mysite.com/admin/define_language.php on line 152

 

Under File Manager get this error

Fatal error: Call to a member function read() on a non-object in /home/mysite.com/admin/file_manager.php on line 185

 

The only extra I have installed is the mobile version of OSCommerce for iPhone version mobile_v1.4a

 

Can some one give me a hint on this?

 

Thanks in advance

Rayonegro

Start all over.

 

You didn't follow the instructions. You need to

  1. upload the files from the "New Files" folder
  2. as well as...

    1. either manually install the edits needed for the stock osC files
    2. or upload the files from the "Modifed files" folder

You could also use a file comparison tool such as BeYond Compare or WinMerge to compare your store's files with the files that came with the contribution to make sure you put the code in the correct place.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopefully someone can help me out here...

I just found out I have a really strange bug today.

 

After fixing up some code I didn't quite finish fixing for UltraPics, I got all the pictures showing correctly... Then noticed that my Review and Add to Cart buttons arn't working (no link attached to the image)

 

After some testing I've limited the problem to atleast my Product Content Template.

In admin I switched the theme to full, after renaming the product_info templates to work for all products since I've removed the stock stuff.

doing this, made the add to cart button work. But the review's button still doesn't work.

After reviewing all the code in my content template, I can't find any errors myself.

 

I even went so far as to use

http://www.chubbscorner.com/catalog/gift-c...sts_debug=debug

and

http://www.chubbscorner.com/catalog/gift-c...sts_debug=debug

 

to compair the 'content' output to find the buttons are exactly the same.

 

If someone has some time, and can make any sense of this and help me fix this oddity I'd be very appreciative. If all else fails I'd hate to think I have to rewrite the template from scratch and hope it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

I am completely stumped. I am hoping someone here might know the answer to this one. My error messages are not showing up, nor are they actually getting into the URL :blink: I get http://www.mysite.com/checkout_payment.php?error_message=

 

That's it - no message after error_message= :huh:

 

I added this to my checkout_payment.php page:

<?php
 if (isset($HTTP_GET_VARS['error_message']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['error_message'])) {
?>
<tr>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">
 <tr class="headerError">
<td class="headerError"><?php echo htmlspecialchars(urldecode($HTTP_GET_VARS['error_message'])); ?></td>
 </tr>
</table>
</tr>
<?php
 }
?>

 

I tried changing my includes/header.php file from this:

<?php
 if (isset($HTTP_GET_VARS['error_message']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['error_message'])) {
?>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">
 <tr class="headerError">
<td class="headerError"><?php echo htmlspecialchars(stripslashes(urldecode($HTTP_GET_VARS['error_message']))); ?></td>
 </tr>
</table>
<?php
 }

 if (isset($HTTP_GET_VARS['info_message']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['info_message'])) {
?>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">
 <tr class="headerInfo">
<td class="headerInfo"><?php echo htmlspecialchars(stripslashes(urldecode($HTTP_GET_VARS['info_message']))); ?></td>
 </tr>
</table>
<?php
 }
?>

to this:

<?php
 if (isset($HTTP_GET_VARS['error_message']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['error_message'])) {
	$messageStack->add( 'header' , htmlspecialchars(urldecode($HTTP_GET_VARS['error_message'])), 'error');
?>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">
 <tr class="headerError">
<td class="headerError"><?php echo htmlspecialchars(stripslashes(urldecode($HTTP_GET_VARS['error_message']))); ?></td>
 </tr>
</table>
<?php
 }

 if (isset($HTTP_GET_VARS['info_message']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['info_message'])) {
	$messageStack->add( 'header' , htmlspecialchars(urldecode($HTTP_GET_VARS['info_message'])), 'info');
?>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">
 <tr class="headerInfo">
<td class="headerInfo"><?php echo htmlspecialchars(stripslashes(urldecode($HTTP_GET_VARS['info_message']))); ?></td>
 </tr>
</table>
<?php
 }
?>

 

I verified this is on my index.php.html template:

<head>
<!--$headcontent-->
 <link rel="stylesheet" type="text/css" href="includes/sts_templates/Nature/stylesheet.css">

 

I am at a complete loss as to where to look to see why the error message is not even showing up in the URL or on the page?

 

This is the code that should generate the error message (it does generate an error and return me back to the checkout_payment.php page - but the error itself is not displaying on the page or in the URL)

if( MODULE_ORDER_TOTAL_DISCOUNT_COUPON_DISPLAY_SUBTOTAL == 'false' && $this->coupon['coupons_min_order'] > $total ) {
		$this->message( sprintf( ENTRY_DISCOUNT_COUPON_MIN_PRICE_ERROR, $currencies->format( $this->coupon['coupons_min_order'], true, $order->info['currency'], $order->info['currency_value'] ) ).'.' );
		if( MODULE_ORDER_TOTAL_DISCOUNT_COUPON_DEBUG == 'true' ) $this->message( 'INFO: Failed to pass check_coupons_min_order(): $total='.$total, 'debug' );
		return false;

 

I have searched the forums with Google but I can't seem to find any posts where the error message is not showing on the page AND it is not in the URL. I can only find references to getting the error message to display on the page when it IS in the URL :( Therefore, I am not sure if this is an STS Code change that I need to make or something else entirely. The majority of references to errors not displaying in the searches seemed to be on the STS forum though - so figured you guys would probably have the most knowledge in how these messages are generated and where I should try looking to fix this :)

 

Got any ideas on where I should be looking? Oh - I also tried changing the sprintf to urlencode in the above code that should generate the error message. All of my attempts have not been successful. Thanks in advance for any thoughts you may have on this :)


~Tracy
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

One other thing I've found. Figured I'd work on creating a product_info.php.html template as I want to customize the product_info pages. However, when I turn on the module in Admin - I don't get to go to individual product pages - even though the URL shows me that I should be looking at a product, I am instead looking at the category page that product is listed in :blink:

 

Here is what I have in Admin:

Use template for product info page

true

 

Enable STS3 compatibility mode

true (I've tried both true and false here - makes no difference)

 

Files for normal template

sts_user_code.php;headertags.php

 

Files for content template

sts_user_code.php;product_info.php;headertags.php

 

Am I missing a file for content templates maybe?


~Tracy
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×