Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

shutiri

2checkout integration

Recommended Posts

hello,

 

I have installed the 2CO option for payment.

 

I see that there are 2 contribs: one is part of the distribution package, 1.1 and the other one seems to be old, from 2006, called 2.1b

 

- Which one should I use ?

 

I wrote to 2CO, to get help on integration, and they send me to the old contrib (904).

 

I have the new version (1.1) installed, and my only issue seems to be the redirecting to my site after the payment has been done. The payment process stops at 2CO site and doesn't come back to mine.

 

2CO people tell me to set the redirect on their "look and fill" to http://www.your-domain.com/catalog/pm2checkout_process.php. This file doesn't exist on new module (1.1), but it does in old one (2.1b). I also tried the URL on 2CO "look and fill" to my includes/modules/payment/pm2checkout.php file. It doesn't work either.

 

How do I set this ?

 

Thank you,

Shutiri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still can't get this to work. I wrote again to 2CO and I'm waiting for their answer. Has anybody done this integration correctly with version 1.1 from RC2 distribution ?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did YOu chek that in YOur 2chekout profile the settings are right.

 

Also paste the class patr that creates process button or code of process function.

 

Satish


Ask/Skype for Free osCommerce value addon/SEO suggestion tips for your site.

 

Check My About US For who am I and what My company does.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in my 2CO profile, the settings are right. But in the look and feel, I have to put an URL to redirect. the 2.1b had that page, but the new release 1.1 doesn't have any pages to get to at the end of the process.

 

the class patr that creates process button or code of process function

 

what's that ? where to get it and where to paste it ?

 

thank you,

shutiri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm a new oscommerce/2checkout user and I'm experiencing exactly this same problem.

 

What to point the 2checkout "Look and Feel" return urls to, I've tried several.

 

I do have this installed as a test-only demo for

credit card payments.

 

In short, I've spent many hours searching the forums, writing the authors and the companies, etc etc, but I can't

figure out how to get the 2checkout to return to oscommerce and have it update the sale information and shopping cart.

 

If anyone had this problem and then found the fix, I'd very much appreciate learning how!

 

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have this problem. Could ANYbody please help us out on this?

 

I get this error when 2co sends me back to my site:

 

Warning: reset(): Passed variable is not an array or object in /home/httpd/vhosts/MySite.no/httpdocs/includes/classes/navigation_history.php on line 130

 

Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /home/httpd/vhosts/MySite.no/httpdocs/includes/classes/navigation_history.php on line 131

 

Warning: reset(): Passed variable is not an array or object in /home/httpd/vhosts/MySite.no/httpdocs/includes/classes/navigation_history.php on line 130

 

Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /home/httpd/vhosts/MySite.no/httpdocs/includes/classes/navigation_history.php on line 131

 

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/httpd/vhosts/MySite.no/httpdocs/includes/classes/navigation_history.php:130) in /home/httpd/vhosts/MySite.no/httpdocs/includes/functions/general.php on line 33

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello it seems that there is some sort of confusion :blink: between the older version and the new version,

 

2CO people tell me to set the redirect on their "look and fill" to http://www.your-domain.com/catalog/pm2checkout_process.php. This file doesn't exist on new module (1.1), but it does in old one (2.1b). I also tried the URL on 2CO "look and fill" to my includes/modules/payment/pm2checkout.php file. It doesn't work either.

 

Could Harald Ponce de Leon :rolleyes: elaborate more on how we can pass the parameters from 2checkout back to oscommerce using the contribution "2Checkout v1.1"

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems that in some countries there is an extra security step in the checkout process, involving the typing of a secret code or digital password generator. Maybe this is the reason for all my troubles.....

 

anywho, I added a line in the navigation_history.php file:

 

function filter_parameters($parameters) {

if(!is_array($parameters)){return;} /* this is the code I added on line 128 */

$clean = array();

 

...and it seems to have helped. I'm a php noob, so I dont really know if this is helpful to anyone, or even if what I say is correct, but I thought I would share it anyways :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the answer on the web forum of another 2checkout payment partner (!).

 

In the 2checkout "Look and Feel", assuming you have the "yourdomain.com" web site and have installed

oscommerce in the default "catalog" location, set the return urls to :

 

http://yourdomain.com/catalog/checkout_process.php

 

(I'm now getting an error message saying cookies aren't enabled in my browser, which is firefox and they are enabled, but

one thing at a time I guess!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

and now I have another problem :-) hehe, the orderprocess seems fine, order is registered and paid in 2co, but it doesn't register in my osc admin system.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I found the answer on the web forum of another 2checkout payment partner (!).

 

In the 2checkout "Look and Feel", assuming you have the "yourdomain.com" web site and have installed

oscommerce in the default "catalog" location, set the return urls to :

 

http://yourdomain.com/catalog/checkout_process.php

 

(I'm now getting an error message saying cookies aren't enabled in my browser, which is firefox and they are enabled, but

one thing at a time I guess!)

 

I have the same problem. I investigated and this is what I found.

 

2checkout ( http://www.2checkout.com/community/?s=oscdox ):

 

"There is a known issue that osCommerce has alerted us of. The osCommerce cart requires ‘Force Cookie Use’ set to ON. This means that web Sites using a shared-SSL cert will not work. Most problems with the osCommerce contribution are due to cookies not being set up properly and there unfortunately is not a work around for this."

 

Oscommerce ( http://www.oscommerce.info/kb/osCommerce/D...plementations/4 ) :

 

In that page says that "Force Cookie" does not works if you don't have your own ssl on your domain.

 

"As the cookie is set on the top level domain of the web server, the secured https server must also exist on the same domain.

 

For example, the force cookie usage implementation will work for the following servers:

 

http://www.domain-one.com

https://www.domain-one.com, or https://ssl.domain-one.com

 

but not for the following servers:

 

http://www.domain-one.com

https://ssl.hosting_provider.com/domain-one/

 

The ssl.hosting_provider.com example is using a shared SSL certificate used for secure transactions. This can easily be fixed to work with the force cookie usage implementation by purchasing and installing a dedicated SSL certificate for the domain-one.com domain.

 

A simple case of this implementation failing where different HTTP and HTTPS domains are used is when the client first visits the online store (cookie is set for HTTP domain) and clicks on the secure Login link (cookie is set for the HTTPS domain).

 

As cookies cannot be read on the same request made when they are set for the first time, the Login page cannot access the HTTPS domain cookie as it has just been set, and it can also not read the HTTP domain cookie as it is another domain."

 

Even if the clients browser has cookies enabled, the cookie cannot be read and the client will be directed to the friendly cookies-must-be-enabled page. "

 

Conclusions:

 

1.-It is necessary activate "Force Cookies" to have the 2checkout payment module working correctly.

 

2.- "Force Cookies" only works if you buy your own ssl and install it on your domain.

 

Please let me know if I am wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I found the answer on the web forum of another 2checkout payment partner

tisdal Could you indicate the link of the answer from the other forum so we can understand better :thumbsup:

 

1.- It is necessary activate "Force Cookies" to have the 2checkout payment module working correctly.

2.- "Force Cookies" only works if you buy your own ssl and install it on your domain.

ramhuastore have you tried using ssl certificates with your domain? and did the checkout process work for you?

 

I'm still checking in how to return back the parameters from 2co to my oscommerce catalog after the sale have been confirmed,

Share this post


Link to post
Share on other sites
tisdal Could you indicate the link of the answer from the other forum so we can understand better :thumbsup:

ramhuastore have you tried using ssl certificates with your domain? and did the checkout process work for you?

 

I'm still checking in how to return back the parameters from 2co to my oscommerce catalog after the sale have been confirmed,

 

Sorry, I've lost the site.

 

I've now enabled secure cert.

 

I tried clearing all cookies + restart browser each iteration, but no luck yet.

 

Sorry, I've lost the other forum site, but what I learned seems correct for me, that

in 2co "look and feel" the return urls are https://www.mydomain.com/catalog/checkout_process.php

 

 

In oscommerce, if admin->sessions->force cookie use is true, then I get

the "cookies not enabled" on attempted return.

No sale was recorded.

 

If force cookie use is false, I get a login page on attempted return. This page looks almost like oscommerce

but has a 2co icon in browser's tabs. If I login, I get sent to regular oscommerce login.

No sale was recorded.

 

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

So just to clear things up here which 2checkout contribution you are working on contribution 904 or 5664

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm testing on contribution 5664 v1.1

 

By the way I'm still not 100% sure of the necessity of having an ssl certificate configured on the oscommerce site, because the documentation says:

2checkout ( http://www.2checkout.com/community/?s=oscdox ):

 

"There is a known issue that osCommerce has alerted us of. The osCommerce cart requires ‘Force Cookie Use’ set to ON. This means that web Sites using a shared-SSL cert will not work. Most problems with the osCommerce contribution are due to cookies not being set up properly and there unfortunately is not a work around for this."

 

Which only talks if you have shared ssl it will not work, but it doesn't say if you don't have ssl it will not work, so the focus should be on the script that we need to place in the pending & approved url which will take care of the parameters that are being sent back from 2checkout.

 

I'm wondering are we the only people who are facing this problem with integration between 2checkout and the new contribution? I would like to know if anybody else is having any problem with this contribution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm testing on contribution 5664 v1.1

 

By the way I'm still not 100% sure of the necessity of having an ssl certificate configured on the oscommerce site, because the documentation says:

Which only talks if you have shared ssl it will not work, but it doesn't say if you don't have ssl it will not work, so the focus should be on the script that we need to place in the pending & approved url which will take care of the parameters that are being sent back from 2checkout.

 

I'm wondering are we the only people who are facing this problem with integration between 2checkout and the new contribution? I would like to know if anybody else is having any problem with this contribution?

 

 

I'm not sure of the "contribution" number: the header of the 2checkout.pm module says:

$Id: pm2checkout.php 1813 2008-01-13

Share this post


Link to post
Share on other sites

After some investigation on the passed parameters, return scripts and direct returns I guess I narrowed down the problem and have some suggestion to get around the problem, you can check them in my post What is the correct 2checkout Return URL!

 

I hope this would be beneficial to the guys who are experiencing the same problem I'm facing, appreciate your feedback

Share this post


Link to post
Share on other sites

×