Jump to content
henri

OSC-Affiliate

Recommended Posts

When I go to place to banner, I give the following error:

 

1054 - Unknown column 'affiliate_category_id' in 'field list'

 

insert into affiliate_banners (affiliate_banners_title, affiliate_products_id, affiliate_category_id, affiliate_banners_image, affiliate_banners_group, affiliate_date_added, affiliate_status) values ('desconto 22-07', '102', '25', 'CJ1040.JPG', '', now(), '1')

 

[TEP STOP]

 

 

 

somebody knows to decide this my problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

make sure you did run the sql file with phpmyadmin. Seems like this line was not executed

 

ALTER TABLE `affiliate_banners` ADD `affiliate_category_id` INT DEFAULT '0' NOT NULL AFTER `affiliate_products_id`;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I have been battling with this for a week now and don't seem to be able to make any progress. I have installed version 2.5a and most of the contribution appears to be working well but I can't get the banner image to show. I have searched through this forum and a lot of the web but have still had no luck. When i run the dubug I get the following information:

 

Check the pathes! (catalog/includes/configure.php)

absolute path to picture: /home/cufflink/public_html/shop/shop/images/Logo.jpg

build with: DIR_FS_CATALOG . DIR_WS_IMAGES . $banner

DIR_FS_CATALOG /home/cufflink/public_html/shop

DIR_WS_CATALOG DIR_WS_CATALOG

DIR_WS_IMAGES /shop/images/

$banner Logo.jpg

SQL-Query used: select affiliate_banners_image, affiliate_products_id from affiliate_banners where affiliate_banners_id = '6' and affiliate_status = 1

Try to find error:

SQL-Query: Got Result

Locating Pic /home/cufflink/public_html/shop/shop/images/Logo.jpg

failed

 

 

Obvioulsy the problem is being caused by the doubling of Shop in the url (shop/shop) which is comming from the DIR_FS_CATALOG and DIR_WS_IMAGE setting in the Configure.php but I can't change any of these setting without stuffling my whole store up.

 

Can anyone help me? :'(


Scott Lawry

Share this post


Link to post
Share on other sites

This setting should be as below in includes/configure.php

 

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

 

If using this causes other problems then something else is not right in your includes/configure.php file.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
This setting should be as below in includes/configure.php

 

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

 

If using this causes other problems then something else is not right in your includes/configure.php file.

 

Vger

 

 

How embaressing. I did try this a few days ago without any luck so their must have been a syntax error in the original change I made. I copied and pasted the code you sent and everything is working perfectly. Thank you so much for your assistance.

 

Scott Lawry

 

www.benjamincufflinks.com.au


Scott Lawry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have osC Affiliate ver 2.5 loaded.

 

When someone adds an item from an affiliate site, it takes them to my site and adds the item to the shopping cart, and they can procede to check out. No problems there.

 

But, in the admin control panel, under affiliate sales, I'm getting 1/2 the listed price as the value.

 

I don't know why this is happening.

 

For example, we tested the system by buying a $14.95 item, and in the affiliate sales information it says the 'value' is $7.48 and the commission is (10%) $0.75.

 

Anyone run into this problem?

 

How do I get the value to be $14.95?

 

Thanks :)

 

Shawn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am wondering if this might be a solution for a site I am doing - here is what I am trying to accomplish:

 

I want someone to sign-up to be able to have their own store to sell our products with their own heading, contact info, etc. - and preferably their own domain.

 

We fulfill the order - but the customer works with the affiliate and we work behind the scenes fullfiling the order.

 

Basically these are distributors that sell our products to the public.

 

Is there anywhere there is a demo of this?

 

Thanks,

Philip

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, this won't do that. You need the Multi-Stores contribution - multiple stores - one database - one admin - but other sellers only have access to their products in the admin panel.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
No, this won't do that. You need the Multi-Stores contribution - multiple stores - one database - one admin - but other sellers only have access to their products in the admin panel.

 

Vger

I have installed OSC Affiliate 2.5 . How can I adjust the percentage paid for each affiliate , what it does is 10% also do I have to pay the tax on the money the affiliate earned ? I did not see where I can remove the tax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Under Configuration --> Affiliate Set Up you can change the amount paid. You don't pay tax on the monies you pay to Affiliates, it's up to them to pay tax on what they receive.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
No, this won't do that. You need the Multi-Stores contribution - multiple stores - one database - one admin - but other sellers only have access to their products in the admin panel.

 

Vger

 

I have tried to find one from the contributions but have not found a easy one, found one in german but unfortunately cannot understand it so if you know a good and working one, let me know, thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am getting the following error when I run any kind of transaction in my osc (checkout_process.php):

 

1146 - Table 'theibel_osc1.TABLE_AFFILIATE' doesn't exist

 

select affiliate_commission_percent from TABLE_AFFILIATE where affiliate_id = ''

 

[TEP STOP]

 

Now I picked up the source files for oscAffiliate on sourceforge so I think this is the version from 2003. Can anyone help me figure out what this error is? If it's something I need to upgrade, just let me know what I need to do. I tried multiple searches, but I have had no luck. For now, I just commented out the line that was causing the error in the checkout_process.php file.

 

Many thanks,


Anyone can buy a camera... it's what you do with it that counts!

Sticky Pod

www.stickypod.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to use osC Affiliate downloaded from the Contributions section on this site. When you install it you must run the sql file that comes with it into your database. It looks as though you have not done that.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
<a href="http://www.mysite.de/shop-1/catalog/index.php?ref=1&affiliate_banner_id=3" target="_blank"><img src="http://www.mysite.de/shop-1/catalog/affiliate_show_banner.php?ref=1&affiliate_banner_id=3" border="0" alt="Test-Banner"></a>

 

I can only see "Test-Banner" and it`s a link - but no image to see.

 

I hate to draw this beaten horse back into the sunlight, but porting my shop from a php4.x server to a php5.x this also failed to work for me. Locally everything is ok, on the live server the graphics simply don't show in the Affiliate link.

 

Even setting

define('AFFILIATE_SHOW_BANNERS_DEBUG', 'true');

 

reveals that basically everything is ok except:

 

Notice: Use of undefined constant DIR_WS_CATALOG - assumed 'DIR_WS_CATALOG' in /www/xxx/www.xxx.com/xxx/shop/affiliate_show_banner.php on line 67

DIR_WS_CATALOG

 

 

Is that possible cause?

 

Why aren't the pictures showing under PHP5 and how do I get them to?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

As their isn't a way to edit your own post (?), I'll answer myself (sometimes formulating the problem helps solving it, apparently).

 

In the affiliate_show_banner.php a lot of if clauses were not framed by "isset"

 

So adding a lot of those from line 90 to 110 like this (in red):

 

if (isset($HTTP_GET_VARS['affiliate_banner_id'])) $banner_id = $HTTP_GET_VARS['affiliate_banner_id'];

 

did the trick for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello I have installed

 

the contribution

 

OSC Affiliate 2.6 28 Jul 2006

 

and I have found that the....

 

Conversion: 0%

Sales Amount: $0.00

Clickthrough Rate: $0.00

Commission: $0.00

Pay Per Sale Rate: $0.00

Sales Average: $0.00

 

stay the same....

the only thing that updates are the "Visits:"

 

Is 2.6 a dudd?

Can you guys let me know which of the contributions work?

 

I'm really down at the moment because I put alot of elbow work into the contribution to make it look nice (without seeing that it works first) :(

 

The other question I have is when a customer purchases through paypal, is the affiliate meant to generate the commission...when the customer presses the "confirm order" button(which takes him/her to paypal for payment)....or when the checkout_success appears (after the order has been payed for) and paypal sends the customer back to the website?

 

Thanks for help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

2.5a works. The order is only confirmed, so only eligible for commission, when the customer returns to the website from Pay Pal. If they don't return then no commission will be earned.

 

If you are using the default Pay Pal module, or even if you are using the osCommerce Pay Pal module, it's best to set your Pay Pal account to Auto-Return under your Profile Preferences in your Pay Pal account. This will cut down on the number of unreturned orders.

 

The osCommerce Pay Pal module pre-saves orders, so if someone doesn't return you have a record of the order, and you can then update its staus yourself in osC admin. There's also a published fix for osCommerce Pay Pal IPN in its support thread to get it to work with osC Affiliate properly. osC Affiliate did not work properly with multi-languages, so orders placed in other currencies did not count for commission.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
2.5a works. The order is only confirmed, so only eligible for commission, when the customer returns to the website from Pay Pal. If they don't return then no commission will be earned.

 

If you are using the default Pay Pal module, or even if you are using the osCommerce Pay Pal module, it's best to set your Pay Pal account to Auto-Return under your Profile Preferences in your Pay Pal account. This will cut down on the number of unreturned orders.

 

The osCommerce Pay Pal module pre-saves orders, so if someone doesn't return you have a record of the order, and you can then update its staus yourself in osC admin. There's also a published fix for osCommerce Pay Pal IPN in its support thread to get it to work with osC Affiliate properly. osC Affiliate did not work properly with multi-languages, so orders placed in other currencies did not count for commission.

 

Vger

 

 

Thanks for that...terriffic!, I'll try 2.5a.

I'm currrently using the PayPal IPN module, but at this stage the site is only in english...

do you know the link to the fix?...

if not I'll search for the fix anyway and take a look.

 

Thanks again for your help...sometimes it can be hard to get a response

Cheers! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello there,

 

I now have Oscommerce Affiliate working!...wooo hooo!

 

2.5a seems to work fine...there is a bug I have found,

 

 

I'm using "Paypal IPN" module (version 1.2)

and have added the fix in "paypal_ipn.php"

 

I have found that if a customer clicks on the confirm button (on the checkout confirmation page),

then once the paypal page loads up, presses the BACK button in their browser(they will be sent back to the checkout_confirmation.php page)

It generates a duplicate affiliate entry in affiliate sales.

 

Here is what the affiliate member will see in the affiliate sales section.

09/03/2006 $100.00 10.00 % $10.00 Deleted (Admin)

09/03/2006 $100.00 10.00 % $10.00 Pending

 

Here is what I see in the admin side in affiliate sales.php

09/03/2006 0 $58.90 10.00% $5.89 Deleted (Admin)

09/03/2006 220 $58.90 10.00% $5.89 Pending

 

220 is the invoice number.

How do you stop in this situation a duplicate?

the other thing is once that entry has happend in tables "affiliate_sales",

if the customer does it again or - maybe by a another customer then on the

checkout_confirmation.php it comes up wih a MYSQL error on the page

which says...

 

1062 - Duplicate entry '0-1' for key 1

 

insert into affiliate_sales (affiliate_id, affiliate_date, affiliate_browser, affiliate_ipaddress, affiliate_value, affiliate_payment, affiliate_orders_id, affiliate_clickthroughs_id, affiliate_percent, affiliate_salesman) values ('1', '2006-09-03 14:22:44', 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050915 Firefox/1.0.7', '390.77.25.12', '244.8', '24.48', '', '', '10.0000', '1')

 

[TEP STOP]

 

How do you fix it? :o ...thanks if you can help

Edited by stevennickelby

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a known bug with the osCommerce Pay Pal IPN module. It's caused by pre-saving of the information as 'Preparing Pay Pal IPN'. Backtracking will create another 'pending sale' but because the first hasn't yet been processed it will have the same id. No one has yet been able to resolve it.

 

It will take a new module, which does not pre-save the data but does automatically return the user to your website when the transaction has been completed. The data is already returned before the user leaves the Pay Pal website.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh ok thank you...once again

 

I've just tried,

 

the

Variable_Product_Commision (added 25 Apr 2006)- http://www.oscommerce.com/community/contributions,1580/category,all/search,affiliate+product

when the customer picks paypal(which is the ipn module)

the following error comes up

 

Fatal error: Call to a member function on a non-object in Apache2\webroot\oscommerce\catalog\includes\affiliate_checkout_process.php on line 34

 

on the checkout_confirmation.php page,

 

so i took a look at the line in that file...

 

// LE commision script on - BR

$affiliate_payment = tep_round(($cart->le_commission()), 2);

// LE commision script off - BR:huh:

 

it's only is a problem when the customer pays by paypal(ipn)

Is there a fix for it?

The Variable_Product_Commision module with (corrections file) only alters and adds to the

affiliate_checkout_process.php and shopping_cart.php, yet the Fatal doesn't show if the customer selcets another payment module (like Check/Money Order for instance)....

I gather something needs to be added to paypal_ipn.php

even if someone could can tell me what it meant by "non-object"...that would help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I installed the osCAffiliate 2.6

 

Having problem on the Build a Link for Categories. The links work fine but the Categories Images do not display. :'(

 

Build a product link is working fine... Any suggestions?

 

Thanks! :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know about 2.6, but I do know that in 2.5a the 'Build A Link' for Categories never worked, because nowhere in the code does it pull in the cPath for the Categories. The result was that all Category links were missing the cPath and so just referenced the whole website and not a specific category.

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×