Jump to content
henri

OSC-Affiliate

Recommended Posts

Well I have done that and it still gives me the stupid error message.. :buhuuu:

 

I need to imprt banners so that my partners can advertise.. ooooffff.. can't understand what is wrong!

 

 

OK, now, i havent tried this yet, but this is the advice I was given for the error you are getting, as i am getting the same one, along with a few others

 

The error message #1062 - Duplicate entry '900' for key 1 is telling you that there was already a field entry using 900. You might want to go into the configuration_group table and look for Affiliate Program and see if it has been updated properly to  VALUES ( 900, 'Affiliate Program', 'Options for the Affiliate Program', 50, 1 ).

If the affiliate program has not been used or is new to the shop, you can drop that field from the configuration_group table and then run the entire query part of which includes:

INSERT INTO configuration_group
VALUES ( 900, 'Affiliate Program', 'Options for the Affiliate Program', 50, 1 )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well I have done that and it still gives me the stupid error message.. :buhuuu:

 

I need to imprt banners so that my partners can advertise.. ooooffff.. can't understand what is wrong!

 

 

oh and also...

 

The sql file probably did not update the values for that part of the configuration_group. It may also be that the configuration group contains 900 for another feature. If so, you would have to change 900 in the query to a number that is not being used.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

Fantastic contribution i must say. I've just installed this onto my test store and receive an error when inserting a piece of code into index.php the error reads as:

 

Fatal error: Call to a member function on a non-object in c:\program files\easyphp1-8\www\catalog\admin\index.php on line 222

 

This error corresponds to:

 

$contents[] = array('params' => 'class="infoBox"',

'text' => BOX_ENTRY_AFFILIATES . ' ' . $affiliate_number . '<br>' .

BOX_ENTRY_CONVERSION . ' ' . $affiliate_conversions . '<br>' .

BOX_ENTRY_COMMISSION . ' ' . $currencies->display_price($affiliate_commission, ''));

 

I can enter the main admin area by clicking one of the links in the orders box, and as far as i can see without extensive testing, everything is working fine with regards to the install. Ive searched for the fix, (or at least the cause) and the only response i found was someone who had figured it out themselves and unfortunately not posted what the problem is.

 

I've obviously missed something quite small, and don't really want to remove the entire installation. I'm sure this will require an easy fix from someone in the know. :thumbsup:

 

Thanks in advance

 

Donna

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well I have done that and it still gives me the stupid error message.. :buhuuu:

 

I need to imprt banners so that my partners can advertise.. ooooffff.. can't understand what is wrong!

 

ok, i have gotten the error to go away, i dropped all of the affiliate tables, went into the configuration_group table, hit the browse tab up top, in there, you will see some info the for affiliates, click on this box, then delete it, the red x.

 

then click on the DB name up top and then run the affiliate.sql again

 

let me know how it gos

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have two websites, one has Ultimate SEO URLs v2.1 installed, the other does not. It is for testing only.

The other site has osc Affiliate running, the 2nd does not. After installing osc Affiliate onto the 1st site and found it working OK, it was added to the 2nd site, the one that had no trouble running Ultimate SEO URLs v2.1.

 

The site crashed after installing the osc Affiliate.

 

Fatal error: Cannot redeclare affiliate_check_url() (previously declared in /home/kcpatv/www/www/catalog/includes/functions/affiliate_functions.php:17) in /home/kcpatv/www/www/catalog/includes/functions/affiliate_functions.php on line 17

 

Checked it 3-4 times and can't find the problem. Decided to attempt to remove the Ultimate SEO URLs v2.1, as having the affiliate mod running was rated higher in importance.

Does anyone know the complete list of files that were changed/modified by the Ultimate SEO URLs v2.1 software?

 

Better yet, has anyone else experienced the same problem? We have shared hosting and the new and improved version of osCommerce (05-1113?)

 

Thanss in advance for your suggestions.

 

 

Have to day I have just got OSC affiliates and SEO working on the same site without any major problems that I can see.

 

 

1. I have yet to fix my coupons not being subtracted (I know the code is above but I am running Coupons by Ingo so i guess I need to find out what the class is called to add to the script, any help appreciated!)

 

2. FILENAMES.PHP in CATALOG ADD define('FILENAME_CATEGORIES_INFO', 'index.php'); has appeared in my product listings?


Hey its free!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Have to day I have just got OSC affiliates and SEO working on the same site without any major problems that I can see.

1. I have yet to fix my coupons not being subtracted (I know the code is above but I am running Coupons by Ingo so i guess I need to find out what the class is called to add to the script, any help appreciated!)

 

2. FILENAMES.PHP in CATALOG ADD define('FILENAME_CATEGORIES_INFO', 'index.php'); has appeared in my product listings?

I didn't find the affiliates and SEO conflicting either - there have been some minor problems where some contributions have clashed and some minor part some contributions become inactive, but everything should be fine with these two...

 

... the best way to test these two is to apply them to a fresh install, then see what happens - Apart from human error manually installing the code, I can't see why these two wouldn't work


Upon receiving fixes and advice, too many people don't bother to post updates informing the forum of how it went. Until of course they need help again on other issues and they come running back!

 

Why receive the information you require in good faith for free, only to then have the attitude to ignore the people who gave it to you?

 

There's no harm in saying, 'Thanks, it worked'. On the contrary, it creates a better atmosphere.

 

CHOOCH

Share this post


Link to post
Share on other sites

PAYMENT

 

Not working or showing!

 

After reading 70+ pages, and alot of testing i found the solution to my problem!

 

The case is that i have uninstalled and reinstalled languages, for now im only using Norwegian.

 

It seems to my that "OSC-Affiliate" remembers the old settings (language ID), and sinse i have been messing around alot, it did not help me to set the ID of my only existing language (norwegian)

 

So i ended up using ID 4

INSERT INTO affiliate_payment_status (affiliate_payment_status_id, affiliate_language_id, affiliate_payment_status_name) VALUES("0", "4", "Utest?ende");
INSERT INTO affiliate_payment_status (affiliate_payment_status_id, affiliate_language_id, affiliate_payment_status_name) VALUES("1", "4", "Oppgjort");

 

Hope this tip helps some others:)

 

Best regards

Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

 

Fantastic contribution i must say. I've just installed this onto my test store and receive an error when inserting a piece of code into index.php the error reads as:

This error corresponds to:

 

$contents[] = array('params' => 'class="infoBox"',

'text' => BOX_ENTRY_AFFILIATES . ' ' . $affiliate_number . '<br>' .

BOX_ENTRY_CONVERSION . ' ' . $affiliate_conversions . '<br>' .

BOX_ENTRY_COMMISSION . ' ' . $currencies->display_price($affiliate_commission, ''));

 

I can enter the main admin area by clicking one of the links in the orders box, and as far as i can see without extensive testing, everything is working fine with regards to the install. Ive searched for the fix, (or at least the cause) and the only response i found was someone who had figured it out themselves and unfortunately not posted what the problem is.

 

I've obviously missed something quite small, and don't really want to remove the entire installation. I'm sure this will require an easy fix from someone in the know. :thumbsup:

 

Thanks in advance

 

Donna

 

Hi all,

 

I was just wondering if anyone had an update on this? If i have made a stupid mistake, or missed something in my installation. Can you let me know, that way i can re-install rather than try and fix the issue. I'm sure its very simple, im just not very good at trouble shooting php.

 

Best Regards

 

Donna

Share this post


Link to post
Share on other sites
Easy to criticise and boast isnt it ?

However your answered is flawed on many points

1- The author is not an idiot, Osc Affiliate has NOT been created with Coupon and GV in mind, makes sense since this is not part of an MS2 install !!

2- Your solution is in fact the stupid one, since by doing it your way simply could end up screwing up the all code .. Plus it does not work :)

 

What is required is to check the order total and substract all possible discount:

 

so just before

 

$affiliate_total = tep_round($affiliate_total, 2);

 

add:

 

//subtract discount   
 // get order total info
 $totals_query = tep_db_query("select * from " . TABLE_ORDERS_TOTAL . " where orders_id = '" . (int)$insert_id . "' order by sort_order");
 $discount='0';
 while ($totals = tep_db_fetch_array($totals_query)) {
  if($totals['class'] == "ot_coupon") {
	  $discount += $totals['value'];
  }
  if($totals['class'] == "ot_gv ") {
	  $discount += $totals['value'];
  }
  if($totals['class'] == "ot_lev_discount") {
	  $discount += $totals['value'];
  }
  if($totals['class'] == "ot_qty_discount") {
	  $discount += $totals['value'];
  }
 }
 $affiliate_total -=  $discount;  
//end subtract discount

 

This should do the trick, if you have any other kinds of discount class just add a test to the loop

Test this change throughly though as I have not had the time to do so

 

if you want to use with coupons by ingo alter to:

 

 

//subtract discount   
 // get order total info
 $totals_query = tep_db_query("select * from " . TABLE_ORDERS_TOTAL . " where orders_id = '" . (int)$insert_id . "' order by sort_order");
 $discount='0';
 while ($totals = tep_db_fetch_array($totals_query)) {
  if($totals['class'] == "ot_coupon") {
	  $discount -= $totals['value'];
  }
 }
 $affiliate_total -=  $discount;  
//end subtract discount

 

 

coupons by ingo uses neg values for the codes and only has one class


Hey its free!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

 

I was just wondering if anyone had an update on this? If i have made a stupid mistake, or missed something in my installation. Can you let me know, that way i can re-install rather than try and fix the issue. I'm sure its very simple, im just not very good at trouble shooting php.

 

Best Regards

 

Donna

You don't need that piece of code to add to your admin/index.php file because all it does is create a link on the index.php page - you can just ignore it and use your admin/column left box to access the affiliate files in admin.

 

that code doesn't affect the running of the affiliates contribution

Edited by chooch

Upon receiving fixes and advice, too many people don't bother to post updates informing the forum of how it went. Until of course they need help again on other issues and they come running back!

 

Why receive the information you require in good faith for free, only to then have the attitude to ignore the people who gave it to you?

 

There's no harm in saying, 'Thanks, it worked'. On the contrary, it creates a better atmosphere.

 

CHOOCH

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is there some information available how the Affiliate Contrib works ?

how to set "banners", Product images and so on for affiliate partners ?

 

Could not find a documentation of the affiliate program ??

 

I played around with it, but - how to make banner-links, product-links, text-links available for my affiliate partners.

 

How can i create them ? :huh:

Can you give me a short guide ?

 

Realy no "How to" for this very interesting affiliate program available ???


OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites
I played around with it, but - how to make banner-links, product-links, text-links available for my affiliate partners.

 

How can i create them ? :huh:

Can you give me a short guide ?

 

Realy no "How to" for this very interesting affiliate program available ???

 

 

OK - I just checked, how to create a banner link, but is there no preview and there is no image to see, i defined in admin section for the created banner.

 

It appears only as a text link.....

 

Affiliate can only see the text link, too - no image preview....

 

???

Edited by runweb

OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made a test-order as affiliate and there are 2 problems:

 

1.) The Order (Calc is correct and proved !):

osc-affiliate2.jpg

 

But take a look at the "Partner Sales" in Admin:

osc-affiliate1.jpg

OSC calculates from prices without tax...I think it should be amounts including tax ??

 

What should be changed that Affiliates get their commission from the product price including tax ?

 

2.) Than I tried to make an invoice to this affiliate (updated the order to level "3") to see what happens here and i started the "Billing Engine".

But there is no entry in the database and when i start the billing engine, nothing happens.

osc-affiliate4.jpg

 

This is my configuration for the affiliate program:

osc-affiliate3.jpg


OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites
You don't need that piece of code to add to your admin/index.php file because all it does is create a link on the index.php page - you can just ignore it and use your admin/column left box to access the affiliate files in admin.

 

that code doesn't affect the running of the affiliates contribution

 

Thank you so much for your response. Aslong as i wont mess up the install by not including it, that is ok.

 

Thanks again

 

Donna

Share this post


Link to post
Share on other sites

OSC calculates from prices without tax...I think it should be amounts including tax ??

I am really baffled by what you are saying here....

 

...... why on earth do you want affiliates to get paid using tax?

 

if you sell an item for 1 euro and they get 10% commission, that means they will receive 10 cents BUT if customers pay 1.4 euros (for example) for the item including tax, the affiliate still receives 10 cents - why should the affiliate receive 14 cents when you have to pay tax on the tax yourself?

 

Looking at your images it is obvious that the affiliate commission being shown is correct as it is excluding your tax and discounts


Upon receiving fixes and advice, too many people don't bother to post updates informing the forum of how it went. Until of course they need help again on other issues and they come running back!

 

Why receive the information you require in good faith for free, only to then have the attitude to ignore the people who gave it to you?

 

There's no harm in saying, 'Thanks, it worked'. On the contrary, it creates a better atmosphere.

 

CHOOCH

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you so much for your response. Aslong as i wont mess up the install by not including it, that is ok.

 

Thanks again

 

Donna

no probs :-)

Edited by chooch

Upon receiving fixes and advice, too many people don't bother to post updates informing the forum of how it went. Until of course they need help again on other issues and they come running back!

 

Why receive the information you require in good faith for free, only to then have the attitude to ignore the people who gave it to you?

 

There's no harm in saying, 'Thanks, it worked'. On the contrary, it creates a better atmosphere.

 

CHOOCH

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am really baffled by what you are saying here....

 

...... why on earth do you want affiliates to get paid using tax?

 

if you sell an item for 1 euro and they get 10% commission, that means they will receive 10 cents BUT if customers pay 1.4 euros (for example) for the item including tax, the affiliate still receives 10 cents - why should the affiliate receive 14 cents when you have to pay tax on the tax yourself?

 

Looking at your images it is obvious that the affiliate commission being shown is correct as it is excluding your tax and discounts

 

Hm - OK - commissions are based on netto amount...invoices are added with 16 % tax - that seems to be ok.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

But I have a little trouble with the point "affiliate payment"....

 

Can you provide a SQL file with test/dummy entries in it to see how the system should work ?

 

I tried to make some tests:

 

When I click on "start billing" - nothing happens. (I set the affialiate "Payment threshold" to "1" and "billing time" to "o" so that I can make tests)

 

A new test order ist not to see in "Affiliate Payments" (Order-Status of the order was set to "paied" = 3)

 

A test order made with "Affiliate Test-partner 1" is invoiced to "affiliate Test-partner 2"

 

I had to insert some dummy entries in my SQL database to avoid these up coming error messages when no entries are in it...perhaps there is something wrong ??


OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites
When I click on "start billing" - nothing happens. (I set the affialiate "Payment threshold" to "1" and "billing time" to "o" so that I can make tests)

 

A new test order ist not to see in "Affiliate Payments" (Order-Status of the order was set to "paied" = 3)

 

A test order made with "Affiliate Test-partner 1" is invoiced to "affiliate Test-partner 2"

 

I had to insert some dummy entries in my SQL database to avoid these up coming error messages when no entries are in it...perhaps there is something wrong ??

If you change billing time to zero it doesn't speed up the affiliate payment - it is locked to 30 days

 

As for the other 2 things happening on your site, I can't understand the problems so I can't really answer them


Upon receiving fixes and advice, too many people don't bother to post updates informing the forum of how it went. Until of course they need help again on other issues and they come running back!

 

Why receive the information you require in good faith for free, only to then have the attitude to ignore the people who gave it to you?

 

There's no harm in saying, 'Thanks, it worked'. On the contrary, it creates a better atmosphere.

 

CHOOCH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

I just started testing my installation and noticed that when i log in as an affiliate and attempt to 'build a link' my product codes are all wrong and are pointing to incorrect products. Is this a problem with my installation/configuration?

 

Best Regards

 

Donna :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you change billing time to zero it doesn't speed up the affiliate payment - it is locked to 30 days

 

Is the locking of 30 days hard coded ?

I thought i can set it as long as i want in Admin/Configuration/Affiliate Program/Payment Threshold (default is "30" - i changed it to 1) - and billing time to"0" - these changes don?t effect ???

Edited by runweb

OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I`m trying to setup a new Banner (with image upload), but there is only a Text Link to see and no Banner.....

 

This is the created code:

<a href="http://www.mysite.de/shop-1/catalog/index.php?ref=1&affiliate_banner_id=3" target="_blank"><img src="http://www.mysite.de/shop-1/catalog/affiliate_show_banner.php?ref=1&affiliate_banner_id=3" border="0" alt="Test-Banner"></a>

 

I can only see "Test-Banner" and it`s a link - but no image to see.

 

??


OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm - perhaps only a misconfiguration in my affiliate system.

There are 2 fields in setting up banners and I did not know what they was good for - so th images were not visible...

 

I?ll go ahead with testing....perhaps i can fix it by myself.

 

If not - I?ll post my problem...


OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem I have with this contribution is the total lack of any explanation of how it works. There was a very basic FAQ text file with an earlier version, but nothing apart from the Install instructions in the newest version.

 

What I would need to understand is how the Tier system works. I'm assuming that it works by applying one percentage if a sale is made from a 1st Tier Affiliate, with the 1st Tier affiliate also getting a lower percentage if the sale comes from a 2nd Tier affiliate (signed up for the programme by the 1st Tier affiliate). Is this how it works? If so, how does the site owner know if the 2nd Tier affiliate signed up via the 1st Tier affiliates website?

 

Or does it mean something else entirely?

 

Vger

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi All,

 

I just started testing my installation and noticed that when i log in as an affiliate and attempt to 'build a link' my product codes are all wrong and are pointing to incorrect products. Is this a problem with my installation/configuration?

 

Best Regards

 

Donna :thumbsup:

 

Yes - I think its a problem with installation (config) - my links are working well (and I had more problems to understand the system than to install it because there is no README or something else...)

 

After playing around some hours I could make the system running so far and I?ll go to a BETA TEST in my real shop...hope all is working well.... :blush: further I installed the contrib "affiliate allow products"...


OSC Webmakers Edition modiefied with many other contribs and enhancements.

+ STS 4.5.7 for 2.2MS2 and RC1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×