Jump to content
henri

OSC-Affiliate

Recommended Posts

I set mine up to got to another page and the 301 them to my hompage

 

I would if i could get any affiliates does anyone know a good way of getting affiliates

Share this post


Link to post
Share on other sites
thats an idea but how would I be able to isolate just the affiliate pages? wouldn't I have to put that code on my product_info.php page and thus keeping robots out of non-affiliate versions as well? Is there a way to do an if statement in the meta tags heading part where if there is a referral then perform the no follow command and otherwise allow robots on the page? I'm not a coder so I'm not sure how that would work...

Essentially you edit 'products_info.php'

Find the text '</title>'

After that, in php examine the contents of $REQUEST_URI

If it contains the string 'ref=' then you output the header:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX,FOLLOW">

 

It shouldn't take long to write the code. When I get a moment I'll work it out.

Edited by radders

Share this post


Link to post
Share on other sites

Following on from my earlier post you could try to stop robots indexing your affiliate product pages by inserting this code in product_info.php after </title>

<?php if (!(strpos($REQUEST_URI, 'ref=') === false)) echo '<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX,FOLLOW">'; ?>

 

YMMV

Share this post


Link to post
Share on other sites
Following on from my earlier post you could try to stop robots indexing your affiliate product pages by inserting this code in product_info.php after </title>

<?php if (!(strpos($REQUEST_URI, 'ref=') === false)) echo '<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX,FOLLOW">'; ?>

 

YMMV

 

 

 

Thanks Radders, I'll give that a try. Of course it will probably be a few days before I know if its working, but we'll keep our fingers crossed!! Hopefully this can help others with the same problem too. :)

 

Ashley

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried to find an answer to this in the forums. Sorry if it's been covered already.

 

I'm unable to get images to show up using the "build a link" feature (catalog/affiliate_banners_build.php).

The text link that it generates works fine but I get no images.

 

This is what the code looks like:

 

<a href="http://mysite.com/catalog/product_info.php?ref=1&products_id=463&affiliate_banner_id=1" target="_blank"><img src="http://mysite.com/catalog/images/" border="0" alt="Guided By Voices - Under The Bushes LP + 12" EP"></a>

 

It looks as though it's not completly defining the image path since it ends at catalog/images and doesn't include the actual product ID.

 

Is this fixable? Thank you much.

Edited by twoifbysea

Sign Here

Share this post


Link to post
Share on other sites

can you please post a solution inhere!?

 

i also have a question .. in welcome mail to a new affiliate .. link in mail looks like this

 

Link to your account: http://www.xxxdomain.comaffiliate_affiliate.php ?

 

any idea where to add this slash? .. or is configuration wrong? . everything else works fine .. ok .. little roblems with banners .. but later on that :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To everyone having problems with banners not showing up...

 

This solution fixed my problems and I'll explain why. With the debug I found the errors in the image link, however, the fix required in my confuguration file caused me to lose all images on my web site just to gain the banners in the affiliate program. That was not sufficient. This fix is in the affiliate section only, so it does not affect the rest of the site nor does it tamper with the configuration file. Hope this helps. It was originally posted by deeveloper on May 25th. Thanks deeveloper!

 

Banners Not Showing Up - FIX

 

If you are having trouble seeing banners, try this:

Change all references in affiliate_show_banners.php

 

FROM:

 

$pic = DIR_FS_CATALOG . DIR_WS_IMAGES . $banner;

 

TO:

 

$pic = DIR_FS_CATALOG . '/' . DIR_WS_IMAGES . $banner;

 

 

OR follow the instructions in affiliate_configure.php to track down the error yourself:

 

CHANGE:

 

define('AFFILIATE_SHOW_BANNERS_DEBUG', 'false');

 

TO:

 

define('AFFILIATE_SHOW_BANNERS_DEBUG', 'true');

 

THEN:

 

Try to load the banner in a new Browser window, and look for URL errors.

 

i.e.: http://yourdomain.com/affiliate_show_banne...ate_banner_id=3

 

Nicholas Cole

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you falsify the dates - i need to check my test affilates before i go live with it.

Thanks

Darren

 

ok, just found what i needed to change in the sql to falsify the dates for

 

a: affiliate registration

 

and

 

b: date the affiliate sales were made

 

the purpose of this was to not wait 30 days to see if i can use the payments link to pay their commissions.

 

if you click the sales links it tells you which affiliate is credited with what sale, etc but when you click the payment, then start billing link, it says all affiliates have been billed sucessfully (spelt wrong!) but the affiliates are still not listed in the page....

 

after falsifying the dates, everythin seemed the same except when i clicked the billing link.. the affiliates actually came up and i was allowed hich affiliates to bill/credit and which to edit or delete.

 

still need to wait 30 days real time to be on the safe even though you great guys and gals say it works!

 

this is truly a F A N T A S T I C mod. thanks to all the guys and gals that made this work :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the report that I get when I run a debug:

 

Check the pathes! (catalog/includes/configure.php)

absolute path to picture: /catalog/images/arabonradarcd.bmp

build with: DIR_FS_CATALOG . DIR_WS_IMAGES . $banner

DIR_FS_CATALOG /catalog/

DIR_WS_CATALOG DIR_WS_CATALOG

DIR_WS_IMAGES images/

$banner arabonradarcd.bmp

SQL-Query used: select products_image from products where products_id = '55' and products_status = 1

Try to find error:

SQL-Query: Got Result

Locating Pic /catalog/images/arabonradarcd.bmp

failed

 

And here are my configure.php settings:

 

define('HTTP_COOKIE_PATH', '/catalog/');

define('HTTPS_COOKIE_PATH', '/catalog/');

define('DIR_WS_HTTP_CATALOG', '/catalog/');

define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/catalog/');

define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');

define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');

define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');

define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');

define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');

define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');

define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');

define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');

 

define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', 'pub/');

define('DIR_FS_CATALOG', '/catalog/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');

define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');

 

I can't tell what isn't set right?


Sign Here

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm trying to install the software and want to know if it was done correctly.

Thanks in advance.

 

DoctorMason

 

In the admin / configuration, I see a link to "affiliate program". How is this setup and where is the documentation?

 

How does someone become an affiliate? Meaning, how do they sign up?

 

I wouldn't ask if I already knew the answers, so please help!!


Doctor Mason, World's #1 "Temporary Webmaster"

Share this post


Link to post
Share on other sites

i get this error when i use the affiliate contact and press 'continue'

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Warning: file(includes/tld.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/username/public_html/catalog/includes/functions/validations.php on line 85

 

Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /home/username/public_html/catalog/includes/functions/validations.php on line 86

 

Warning: eregi(): REG_EMPTY in /home/username/public_html/catalog/includes/functions/validations.php on line 97

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

can anyone advise me on what to do please?


Upon receiving fixes and advice, too many people don't bother to post updates informing the forum of how it went. Until of course they need help again on other issues and they come running back!

 

Why receive the information you require in good faith for free, only to then have the attitude to ignore the people who gave it to you?

 

There's no harm in saying, 'Thanks, it worked'. On the contrary, it creates a better atmosphere.

 

CHOOCH

Share this post


Link to post
Share on other sites

the above fault was due to not having a tld.txt file in the includes folder

 

i have checked my files and all emails work except the damn contact page and affiliate contact (all admin end and front auto user generated emails work)

 

anyway, when my autogenerated emails get sent out they appear like this in the inbox:

 

storename <<affiliate@storename.com>

 

it has an extra <

 

anyone where to find the culprit please? it makes the emails go to the junkbox befoer they are retrieved

 

thanks


Upon receiving fixes and advice, too many people don't bother to post updates informing the forum of how it went. Until of course they need help again on other issues and they come running back!

 

Why receive the information you require in good faith for free, only to then have the attitude to ignore the people who gave it to you?

 

There's no harm in saying, 'Thanks, it worked'. On the contrary, it creates a better atmosphere.

 

CHOOCH

Share this post


Link to post
Share on other sites
affiliate terms & conditions it should cover most aspedts of the affiliate program edit to suit your needs

 

I can't begin to tell you how much this code has saved me time and effort. Have researched google and then found yours. Is it an easy procedure to change store name? Our store name is not the same as our company name.

 

Thanks a million.

 

d.k.m.


Doctor Mason, World's #1 "Temporary Webmaster"

Share this post


Link to post
Share on other sites
finsihed the faq added 16 Q & A for the most common edit to suite your needs

 

Allow us to say thank you for this posting. A few minor changes and the "new and improved" version will help our affiliate program get going fast. Thanks again for this posting.

B)

 

D.K.M.


Doctor Mason, World's #1 "Temporary Webmaster"

Share this post


Link to post
Share on other sites
here is some text that you can use for your affiliate information which includes a little calculator for your approximate affiliate sales

 

I am also working on the terms & conditions, faq and will post when finished

 

Another "Thank You" very much note from a satisfied user of your coding.

 

D.K.M.


Doctor Mason, World's #1 "Temporary Webmaster"

Share this post


Link to post
Share on other sites
I dont know what youve done there but something is very amiss... you have somehow managed to get some of the instructions readme file in your code...

 

i think you had better delete the module and start again

This happened to me, too! found out that while cutting and pasting from the /INSTALL_ENG.txt I had added that code which was showing up. Deleted it and all worked as expected.


Doctor Mason, World's #1 "Temporary Webmaster"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone have oscAffiliate v2.5a working with PayPal IPN v1.1? That is my setup and test orders are not recorded in the Affiliate module at all. Any ideas where my problems could be?

 

application_top.php and checkout_process.php are both configured correctly

 

Any thoughts would be appreciated. Thank you!

 

What criteria needs to be met for an order to be listed under "Total Affiliate Transactions"? Is this just any order that is placed? Or does it need to meet the "Billing Time" and "Order Min Status" requirements? Thanks!

 

What requirements does an order need to meet to be listed under "Total Affiliate Transactions"? Are these all orders that are placed? Or does an order need to meet the "Billing Time" and "Order Min Status" requirements before being listed? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

What requirements does an order need to meet to be listed under "Total Affiliate Trasactions"? Are these all orders that are placed? Or does an order need to meet the "Billing Time" and "Order Min Status" requirements before being listed? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry if this is been posted before, but i did a search in this topic and didn't find my answer.

 

 

all affiliate clicks are couting one click as two, is there any way i can fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have installed the OSC-Affiliate package (version 2.5) . I have the problem that my affiliate wants me to get rid of the ?ref=xxx and store the info in a cookie, extracting it at the checkout. I noticed that version 2.02 has some cookie code in it, if I go back to the old version will it do what I want??? does anybody have this kind of thing implemented? I think the H4H Affiliate Program for oscommerce has it done but they want $100 for it :( . Any help appreciated.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah...also been doing some research.

 

http://forums.seochat.com/t55576/s.html

 

Seems the affiliate program aint such a good thing if you are worried about ur SERP's....

 

Any idea's how to fix this anyone? im kinda clueless with url rewriting expecially since I have search engine friendly url's installed. How do i get them both to work in tandem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×