Jump to content
chris23

[contribution] Tracking Module

Recommended Posts

Anyone got this to work correct with SAPO? - SA Post office

Added update to contributions.

 

Just, how to get UHTML emails to send customer tracking number when updating in admin??


Getting the Phoenix off the ground

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right i cant get this to work now, i have installed the base mod havent installed the modules yet as i wanted to make sure the base worked.

 

but when i goto the orders of any customer the 1054 error shows that tracking_id isnt in my sql even though ive run the command on the database.

 

i dont use a running for my sql commands as i dont have access to a data base program on the shared server im on.

 

the actual error i get is

 

1054 - Unknown column 'tracking_id' in 'field list'

 

select orders_status_id, date_added, customer_notified, comments, tracking_id from orders_status_history where orders_id = '1065' order by date_added

 

[TEP STOP]

Share this post


Link to post
Share on other sites

right it seems as though it was the sql command that was causing the issue. think it was the char length

 

as when i changed to this

 

ALTER TABLE `orders_status_history` ADD `tracking_id` VARCHAR( 13 ) NOT NULL;

 

it worked fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a problem with this contri for osc 2.3 everything works great only,

within admin and within the customers order area, the spinning ajax_wait.gif does it's thing for a second or two, then all that is left in the results box is " [x] Close "

 

Please can someone help me??

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a base 2.3.1 install that I'm using to test mods before I incorporate them into my site. I have this contribution working and am in the process of updating the FedEx module to utilize webservices. Everything is working fine except when I'm in admin/orders.php displaying the tracking information in the "text_box" div, the customer, products, and order totals information disappear. Then when I click on [x] Close, the box background goes away and everything else stays as is. It is working fine on the customer side within account_history_info.php. I'm not that good at understanding the Javascript and the div structures yet. Anyone else having this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

im getting this message in the admin orders.php

 

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant NO_JS_ALTERNATIVE_UP in /home/html/includes/classes/tracking_module.php on line 234

 

 

Tracking Modules

 

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant HEADING_UP in /home//html/includes/classes/tracking_module.php on line 171

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant TRACKING_MODULE_NAME_UP in /home//html/includes/classes/tracking_module.php on line 171

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant TRACK_IMAGE_URL_UP in /home/html/includes/classes/tracking_module.php on line 171

 

how can fix that

Share this post


Link to post
Share on other sites

im getting this message in the admin orders.php

 

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant NO_JS_ALTERNATIVE_UP in /home/html/includes/classes/tracking_module.php on line 234

 

 

Tracking Modules

 

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant HEADING_UP in /home//html/includes/classes/tracking_module.php on line 171

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant TRACKING_MODULE_NAME_UP in /home//html/includes/classes/tracking_module.php on line 171

 

Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant TRACK_IMAGE_URL_UP in /home/html/includes/classes/tracking_module.php on line 171

 

how can fix that

 

i get this error and killing my time to find solution. the instalation is really not clear from step to step. and the file in tracking module 2.3 is not complete.

 

The solution for this error is u need to open the read me file for ur tracking module like dhl for example. u unzip it and open the readme inside.

and u will see step no6.

 

Edit catalog/includes/languages/german/tracking_module.php, and before the closing ?>, ADD

 

Then add the below code to the languages. save and upload to server. Done. error gone!

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, i'm running 2.3.3.

 

I've installed the latest version of the Tracking add on http://addons.oscommerce.com/info/7864

 

I've also installed the latest RM add on and the Intperparcel add on.

 

I've made the various changes as recommended in the installation txt, and checked the database table entries. All is OK.

 

In common with a couple of other posters, all seems to operate as it should, BUT

 

I've entered valid tracking numbers for both Royal Mail and Interparcel. When i click on the tracking link in either admin or customer account page, all i get is the spinning ajax gif for about 2 seconds, and then nothing but " [x] Close "

 

Has anyone got this working in 2.3.3?

 

Any suggestions?

Edited by peterguk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I get the same. The only thing is that the email sent to the customer has correct tracking url so they can use email to track parcel. However is 2.2 this did work. Hope it gets solved in 2.3.3

Share this post


Link to post
Share on other sites

i installed this on a site and it looks great and just what we need, I installed the Interlink Express and Citylink courier modules and they show up fine below the order in orders.php but if i enter tracking numbers into either field and click Update the screen refreshes but the numbers aren't being stored (checked in the db)

 

Anyone else had the same / pointers ?

Edited by fuzioneer

Share this post


Link to post
Share on other sites

maybe this is to do with me running php 5.3.10 ?

I have swapped out all $_HTTP_POST_VARS with $_POST in the /includes/classes/tracking_module.php

 

still not working though ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the same issue with this module on 2.3.3.4. Module and royal mail contrib installed correctly but all i get when trying to track is the close button. Is there any fix for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Royal Mail have changed their urls again, anyone know what the new one is to enable theTracking Module with Royal Mail tracking option to work again.

 

I've go this part : https://www.royalmai...track-your-item

 

used to be: http://www.royalmail...ce?trackNumber=

 

anyone know how it works now

 

This is what Royal Mail suggest you change URL's to but doesn't work for me :-(

 

http://www.royalmail.com/portal/rm/track?trackNumber=

 

Help greatly appreciated!!


You can kill the King, but you can't kill the King Riddim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Url to use is this

 

https://www.royalmail.com/track-your-item?trackNumber=

 

Won't work unless its https as the site auto 301 directs

 

And I have only spent about 5 mins looking at this but to make it work again for Royal Mail

 

Change the line in /catalog/rm_tracking.php around line 95

 

from

 

  $text = preg_match('/<div id="tnt-results">(.*)<input type="hidden" name="form_build_id"/i', $grab_data, $content);

 

to

 

   $text = preg_match('/"status result-row padding20lr">(.*)"result-row form margin20lr"/i', $grab_data, $content);

 

Anytime they change it you just need to look at the source html code and select the start and end tags either side of the info you want to display

 

I'll await an avalanche of thanks written on 5 pound notes

Edited by psxgunman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just before you all moan noticed another change that needed to be done to give the clickable link

 

In /catalog/rm_tracking.php about line 101

 

Change

 

$content = str_replace("the button below", "<a target=\"_blank\" href=\"" . $url . "\">here</a>", $content); // replace click here to view POD with link to RM page.

 

to

 

$content = str_replace("Printed", "Signature", $content);

$content = str_replace("Print", "<a target=\"_blank\" href=\"" . $url . "\">Click Here</a>", $content); // replace click here to view POD with link to RM page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're a star psxgunman got it working following your instruction. The only other thing I did was to remove the </div> on roughy line 99

 

 

$content[1] = str_replace("</div>", "", $content[1]);

 

to

 

$content[1] = str_replace("", "", $content[1]);


You can kill the King, but you can't kill the King Riddim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did all the modifications described by psxgunman but still when I click on tracking number just a grey div is loaded and nothing in it except [x] Close

I have oscommerce 2.3.3.3 I nstalled the tracking module for 2.3 and royal mail module. I also tried the sweden module, still nothing.

 

Could anyone please upload a working module?

Edited by tarmogr

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmm.. Seems tracking link from Admin seems to have gone down again (2nd december '14) checked source of Royal Mail site and same as was. Funny thing is clicking the tracking link from the email that goes out worls...weirdness. Anyone got the same result??


You can kill the King, but you can't kill the King Riddim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Royal mail have changed the URL slightly its now

    http://www.parcelforce.com/portal/pw/track?trackNumber=

If the module ever stops working add in a debug line around line 79 in /catalog/rm_tracking.php

    $grab_data = $data;

Add

echo $grab_data;

And you will see what response you are getting from the Royal Mail (or any other site!) if the url changes you will see the redirect message and the new url to use.

Edited by psxgunman

Share this post


Link to post
Share on other sites

It might help if I was skilled enough to cut and paste the correct bits

 

the url is this to be entered into the module tracking box

 

 

https://www.royalmail.com/track-your-item?trackNumber=

 

And its all working fine as I have just checked it the parcel force one might work as well but the code would need adjusting to filter the result

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

 

i am trying to get the DHL tracking module to work,

 

i found the correct URL for the tracking info is

 

http://www.dhl.co.uk/en/express/tracking.html?AWB=

or

http://www.dhl.com/en/express/tracking.html?AWB=

 

but i see the tracking table is in javascript it seems so im not sure what todo next etc, can someone help us finishing making the changes to get this grate module working again?

 

using the tracking module for 2.3

http://addons.oscommerce.com/info/7864

 

i have used the DHL module from here as a starting point  - DHL Tracking 1.1 (with the needed mods from 2.3 readme)

http://addons.oscommerce.com/info/5535

 

changes i made are in

catalog/dp_tracking.php

 

http://pastebin.com/aQwqCykJ

 

also updated

catalog/includes/modules/tracking/dp.php

 

http://pastebin.com/ebVv9yxc

 

any help would be grate, thanks rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×