Jump to content
Sign in to follow this  
greysun

Easypopulate not working

Recommended Posts

For some reason I cant get the easypopulate contrib to work. I am able to download a file and edit it but I cant add the changes to my database. I was working with 1.6 and finally gave up until 2.1 came out I figured I would give it another shot.

 

Like I said I can download the tad del file and open it in excel and save the changes. again saving as tab del. I try to upload it and it looks like it uploads fine but nothing is acctually added to my database. I am working with over 1200 products so I figured maybe the problem was that I needed to split the file. When I try to split the file two files get created

 

The first is EP_Split1.txt

the second is EP1038252236.txt

 

Both files are the same size and include the same info. I figured I would try to upload one of these files anyway to see if it worked and still no go

 

It seems like the upload is completing from the progress on the browser but it does seem like maybe it is finishing the last 2 bars kind of quickly

 

I would be more than happy to send this file or other info to someone if they could help me with this

 

Does anyone know what may be happening here or what I may be doing wrong?

 

I am trying to get a database if iver 3000 items up and this contribution seems like it would save me allot of time if I could get this thing working.

 

any help anyone could give would be appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

for the time being i've resorted to splitting the files manually and then uploading them.

 

As a guide I've been making the filesize no larger than say 50k and i don't seem to hav any problems now.

 

this is using ver 2.0

 

cheers

barry


"A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."

 

"I don't want to achieve immortality through my work; I want to achieve immortality through not dying."

Share this post


Link to post
Share on other sites
for the time being i've resorted to splitting the files manually and then uploading them.

 

As a guide I've been making the filesize no larger than say 50k and i don't seem to hav any problems now.

 

this is using ver 2.0

 

cheers

barry

 

2.0 had broken split code. 2.1 has the fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
For some reason I cant get the easypopulate contrib to work.  I am able to download a file and edit it but I cant add the changes to my database.  I was working with 1.6 and finally gave up until 2.1 came out I figured I would give it another shot.

 

Like I said I can download the tad del file and open it in excel and save the changes. again saving as tab del.  I try to upload it and it looks like it uploads fine but nothing is acctually added to my database.  I am working with over 1200 products so I figured maybe the problem was that I needed to split the file.  When I try to split the file two files get created

 

The first is EP_Split1.txt

the second is EP1038252236.txt

 

Both files are the same size and include the same info.  I figured I would try to upload one of these files anyway to see if it worked and still no go

 

It seems like the upload is completing from the progress on the browser but it does seem like maybe it is finishing the last 2 bars kind of quickly

 

I would be more than happy to send this file or other info to someone if they could help me with this

 

Does anyone know what may be happening here or what I may be doing wrong?

 

I am trying to get a database if iver 3000 items up and this contribution seems like it would save me allot of time if I could get this thing working.

 

any help anyone could give would be appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites
For some reason I cant get the easypopulate contrib to work.  I am able to download a file and edit it but I cant add the changes to my database.  I was working with 1.6 and finally gave up until 2.1 came out I figured I would give it another shot.

 

Like I said I can download the tad del file and open it in excel and save the changes. again saving as tab del.  I try to upload it and it looks like it uploads fine but nothing is acctually added to my database.  I am working with over 1200 products so I figured maybe the problem was that I needed to split the file.  When I try to split the file two files get created

 

The first is EP_Split1.txt

the second is EP1038252236.txt

 

Both files are the same size and include the same info.  I figured I would try to upload one of these files anyway to see if it worked and still no go

 

It seems like the upload is completing from the progress on the browser but it does seem like maybe it is finishing the last 2 bars kind of quickly

 

I would be more than happy to send this file or other info to someone if they could help me with this

 

Does anyone know what may be happening here or what I may be doing wrong?

 

I am trying to get a database if iver 3000 items up and this contribution seems like it would save me allot of time if I could get this thing working.

 

any help anyone could give would be appreciated

 

Ooops, forget that previous post that doesn't have anything in it.

 

Can you send me the file and I'll take a look at it?

Thanks,

Tim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure what address would you like it sent to?

 

Or can I send an attachment through the board somehow?

 

is there any other info you would need?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I got it to work. There were two issues. both of them I have found ways to get around but any idea how I could fix them permanently?

 

First issue:

The file is not being split properly. I found that if I split the file manually it uploaded with some errors. the errors are issue 2 but at least I know that if I split the file manually it works

 

Second issue:

For some reason I am required to have a product model. Even though my products dont have models. So I just put None in each of the product model fields. Is there a way to keep it from requiring a product model or is there a Null character I could put in there?

 

 

Thanks for the suggestion on splitting the file manually bmcewan

 

This is version 2.1 that I am using wasson65 any idea why the file isnt being split?

 

Thanks for everyones help so far

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok I got it to work. There were two issues. both of them I have found ways to get around but any idea how I could fix them permanently?

 

First issue:

The file is not being split properly.  I found that if I split the file manually it uploaded with some errors. the errors are issue 2 but at least I know that if I split the file manually it works

 

Second issue:

For some reason I am required to have a product model. Even though my products dont have models.  So I just put None in each of the product model fields.  Is there a way to keep it from requiring a product model or is there a Null character I could put in there?

 

 

Thanks for the suggestion on splitting the file manually bmcewan

 

This is version 2.1 that I am using wasson65 any idea why the file isnt being split?

 

Thanks for everyones help so far

 

The code needs some way of telling if an item is new or an update of an existing item. Instead of giving you the database key, which doesn't mean anything to anyone outside of the database, EasyPopulate uses the product_model. Title is not a good thing to differentiate with because then you could never update the title.

 

IF you set all the product_models to the same thing, you will end up with exactly one product in your store.

 

The splitting code requires the end-of-row field at the end of each row. If 2.1 isn't splitting I'd like to see the file so I can troubleshoot.

 

If you can send it to me at wasson65@nc.rr.com, I'll take a look and see if there is something wrong.

 

Tim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×