Jump to content
Sign in to follow this  
thymus

Payment Modules - no abilty to add, remove or edit

Recommended Posts

Just completed getting PayPal to work which was straight forward after adding local currancy "NZD" to array in paypal.php

 

The whole system works well, however I now find that the ability to add, remove or edit any payment module has disappeared.

 

Below is a screen shot of the payment module... Note no install/edit/remove panel on the right

 

payment_edit_gone.jpg

 

This does not affect the other modules (shipping, order total).

The only thing I changed was the paypal.php as detailed above.

I have restored a before changes database backup which has no effect.

 

Logically it may be to do with trying out the connection with paypal and not completing the transaction.

 

Can anyone offer any pointers please.

 

Kind Regards

Michael Kelly

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just completed getting PayPal to work which was straight forward after adding local currancy "NZD" to array in paypal.php

 

The whole system works well, however I now find that the ability to add, remove or edit any payment module has disappeared.

 

Below is a screen shot of the payment module... Note no install/edit/remove panel on the right

 

payment_edit_gone.jpg

 

This does not affect the other modules (shipping, order total).

The only thing I changed was the paypal.php as detailed above.

I have restored a before changes database backup which has no effect.

 

Logically it may be to do with trying out the connection with paypal and not completing the transaction.

 

Can anyone offer any pointers please.

 

Kind Regards

Michael Kelly

What OSC version are you using?


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Thank you for the pointer Leslie however the thread is different - the thread is simply that they cannot update, however all is visible and add and remove is available.

 

In fact I had this problem in the past and had already applied the changes to the php's which fixed that problem.

 

Unfortunately this problem is different.

 

Any more ideas?

 

Kind Regards

Michael kelly

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you for the pointer Leslie however the thread is different - the thread is simply that they cannot update, however all is visible and add and remove is available.

 

In fact I had this problem in the past and had already applied the changes to the php's which fixed that problem.

 

Unfortunately this problem is different.

 

Any more ideas?

 

Kind Regards

Michael kelly

It sounded the same to me, not being able to anything with an installed module.

 

Maybe recheck your edits and make sure that the files were uploaded to the correct place.


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It sounded the same to me, not being able to anything with an installed module.

 

Maybe recheck your edits and make sure that the files were uploaded to the correct place.

 

No they are quite different. One allows you to install and remove modules and seems to allow you to edit them however the edits are never saved. This is the problem fixed by the thread you sent me. The other (mine now) does not allow me to install or remove modules as this option is not visable - of course edits is not visible either. They are quite different.

 

Also I am very careful to edit code in the correct places. Whilst I am only just learning php, I was trained in component level computer repairs 10 years before PC's appeared and after that designed and coded a financial management application in DBase4 oh so long ago, before owning a large system integration business in NZ for 12 years. I am very methodical and careful. Better slow and sure than rip X@#! and bust I say.

 

Thanks for the suggestions anyway.

 

Kind Regards

Michael Kelly

Share this post


Link to post
Share on other sites
It sounded the same to me, not being able to anything with an installed module.

 

Maybe recheck your edits and make sure that the files were uploaded to the correct place.

So nothing happens when you click the circled i?


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
So nothing happens when you click the circled i?

 

You are persistant - thank you.

 

Yes something happens. It changes to a triangle as expected. It is just that there is no edit box to the right of it so that a function can be carried out.

 

Please see below the shipping module with the edit box to the right which is working well.

 

ship_mod_ok.jpg

 

I have also just noted that in the shipping and order total modules which work it is showing the module directory which it is not showing in the payment module.

 

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are persistant - thank you.

 

Yes something happens. It changes to a triangle as expected. It is just that there is no edit box to the right of it so that a function can be carried out.

 

Please see below the shipping module with the edit box to the right which is working well.

 

ship_mod_ok.jpg

 

I have also just noted that in the shipping and order total modules which work it is showing the module directory which it is not showing in the payment module.

 

Michael

It is like the page didn't fully load. If you only edited one file, why not post it?


The Coopco Underwear Shop

 

If you live to be 100 years of age, that means you have lived for 36,525 days. Don't waste another, there aren't many left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It is like the page didn't fully load. If you only edited one file, why not post it?

 

Your question got me thinking - but I only edited paypal.php and I made a backup before hand which I restored and this did not fix the problem.

 

So I trawled through the code in modules.php that was not loading and found that it counted the number of php files in the modules/payment directory.

 

Yahoo this is the cause of the error. I had backed up the paypal.php file to paypal2.php into the directory and now it located a file that had no data base entries.

 

So I shifted paypal2.php to local drive and now everything works again.

 

This is definitely a trap for cautious young players.

 

// Modules.php

$file_extension = substr($PHP_SELF, strrpos($PHP_SELF, '.'));

$directory_array = array();

if ($dir = @dir($module_directory)) {

while ($file = $dir->read()) {

if (!is_dir($module_directory . $file)) {

if (substr($file, strrpos($file, '.')) == $file_extension) {

$directory_array[] = $file;

}

}

}

sort($directory_array);

$dir->close();

}

Share this post


Link to post
Share on other sites
Your question got me thinking - but I only edited paypal.php and I made a backup before hand which I restored and this did not fix the problem.

 

So I trawled through the code in modules.php that was not loading and found that it counted the number of php files in the modules/payment directory.

 

Yahoo this is the cause of the error. I had backed up the paypal.php file to paypal2.php into the directory and now it located a file that had no data base entries.

 

So I shifted paypal2.php to local drive and now everything works again.

 

This is definitely a trap for cautious young players.

 

// Modules.php

$file_extension = substr($PHP_SELF, strrpos($PHP_SELF, '.'));

$directory_array = array();

if ($dir = @dir($module_directory)) {

while ($file = $dir->read()) {

if (!is_dir($module_directory . $file)) {

if (substr($file, strrpos($file, '.')) == $file_extension) {

$directory_array[] = $file;

}

}

}

sort($directory_array);

$dir->close();

}

 

I just wanted to say that after reading this thread, I managed to solve my problem!

I had a similar problem except that instead of problems with my payment module in admin, I my shipping module in admin didn't have the option for install/uninstall/edit. Thus I checked my catalog/includes/modules/shipping and catalog/includes/languanges/english/modules/shipping directories and removed some backup files which I had in those directories and voila!!!!!! Worked like a dream! Thanks to Thymus and Coopco!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just had the same problem, with both payment and shipping modules - removed the backup files and now the edit functions are there. Thanks so much for posting this.

 

 

I just wanted to say that after reading this thread, I managed to solve my problem!

I had a similar problem except that instead of problems with my payment module in admin, I my shipping module in admin didn't have the option for install/uninstall/edit. Thus I checked my catalog/includes/modules/shipping and catalog/includes/languanges/english/modules/shipping directories and removed some backup files which I had in those directories and voila!!!!!! Worked like a dream! Thanks to Thymus and Coopco!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys... That was my problem too!!! had extra back-up paypal2 file in the includes/modules/payment directory

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm another one that had the problem solved thanks to this post! ;-) Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×