Jump to content
Sign in to follow this  
Jack_mcs

Request Product Info

Recommended Posts

This contribution adds a button to the product info and shopping cart pages. When the button is clicked, a form appears allowing the visitor to email the shop owner asking for details about the product(s). The contribution is located here.

 

Jack

Edited by Jack_mcs

Share this post


Link to post
Share on other sites
This contribution adds a button to the product info and shopping cart pages. When the button is clicked, a form appears allowing the visitor to email the shop owner asking for details about the product(s). The contribution is located here.

 

Jack

Thanks Jack. I can really find a use for this! Thanks for adding this as a contribution. :thumbsup:

Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently installed this contributin and all is ok except for the section for the product details info it is all blank. Can any one help with this.

 

Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it empty if you request from the product info or shopping cart page (or both)?

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Jack for this Contribution.

 

But i'm also having this problem where the product info does not come thru to the "request-product-info.php" page either in the product_info page or the shopping cart page. you can see my site at

 

http://www.monpetitchild.net/product_info....;products_id=30

 

(p.s. i did not install it on the shopping cart page as I will get too many Q's for multiple items)

 

 

Thanks

 

Please reply

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please try this. In the request-product-info.php file, locate this code

 $productList = unserialize($_POST['productList']);

and place this after it

echo 'list '.$productList;

Then click on the requst button. What is printed on the screen?

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try changing this line

$productList = $HTTP_GET_VARS['products_id'];

to

$productList[] = $HTTP_GET_VARS['products_id'];

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Jack.

 

 

It now comes thrue to the page. but two things

 

1) I dont get the product info in the email i get

 

2) if you submit the form without filling out the form correct the product info gets lost after you get the alert to fill out the correct.

 

 

Thanks again

 

Joel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Jack.

It now comes thrue to the page. but two things

 

1) I dont get the product info in the email i get

 

2) if you submit the form without filling out the form correct the product info gets lost after you get the alert to fill out the correct.

Thanks again

 

Joel

Find this line
if (isset($HTTP_GET_VARS['productList']))

and add this right before it

$productList = array();

I think that should do it.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

 

nothing changed same 2 issues

 

here is the code block with the 2 mods.

 

$productList = array();

if (isset($HTTP_GET_VARS['productList']))

$productList = unserialize($HTTP_GET_VARS['productList']);

else if (isset($HTTP_GET_VARS['products_id']))

$productList[] = $HTTP_GET_VARS['products_id'];

else if (isset($_POST['productList']))

$productList = unserialize($_POST['productList']);

 

 

 

Please help

 

Joel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, I don't have an answer for you then. I've installed it into a shop using mysql 5 so I don't that is the issue. It may be php 5 related but it will be a while before I test that. The only thing I can think to suggest is to be sure the search engine friendly option in admin->configuration is turned off. If can cause some strange problems.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm, I don't have an answer for you then. I've installed it into a shop using mysql 5 so I don't that is the issue. It may be php 5 related but it will be a while before I test that. The only thing I can think to suggest is to be sure the search engine friendly option in admin->configuration is turned off. If can cause some strange problems.

 

Jack

Hi Jack,

Did you ever come up with a solution for the email problem? This contirbution would be extremely helpful but not without the details in the email.

It is not practical for me to turn off SEO URLS because other modules depend on it being set to true.

Is there another solution yet?

Thanks,

Carol Ann

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Jack,

Did you ever come up with a solution for the email problem? This contirbution would be extremely helpful but not without the details in the email.

It is not practical for me to turn off SEO URLS because other modules depend on it being set to true.

Is there another solution yet?

Thanks,

Carol Ann

No, I haven't had time to work on it. Although, I doubt that it would make a differnece since if it snot failing for me. But, to clarify, I didn't say to turn off Ultimate SEO. I said to turn off the search engine frinedly option. They are not the same.

 

Jack

Edited by Jack_mcs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, I too am struggling with the same issue, everything displays correctly but doesnt email all the info. I didnt copy the code to the shopping cart portion (cause we dont use it) would that be the issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi guys, I too am struggling with the same issue, everything displays correctly but doesnt email all the info. I didnt copy the code to the shopping cart portion (cause we dont use it) would that be the issue?
No, it can be safely left out. Try the code I posted to see if you get any different results. Also be sure the SEO Friendly option is turned off.

 

Jack

Edited by Jack_mcs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jack,

I have tried the code you supplied earlier in this post with no difference. Also, I made sure the SEO friendly is off. I have double and triple checked code and everything seems fine. I know you mentioned SQL versions, do you think different versions would be causing problems?

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

What version of php are you using? The code I use probably won't work properly if the version is before 4.0.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I am not too sure. I am not a "coder" just a "modifier" lol. I am using OSC (2.2 MS2 (060817). It the upper portion of "index.php" it say 1.1... This contribution is exactly what I am in need of and seems to be the only one out there. I am sure you are a very busy guy but if you could help to get this to work it would be greatly appreciated.

 

-James

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to admin->Tools->Server Info and the version of php will be shown there.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

That version is fine. I can't think of anything else that would cause the failure though. Without actually worknig on the problem though, I'm out of ideas to fix it.

 

Jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi again Jack, I do understand this is difficult to trouble shoot but I am in real need of this contribution, is there any way I could persuade you to look at my files and see what might be wrong? I really hate to trouble you but we dont display prices and I have no way of having the customer request a price without them manually filling out simple info like product name, model number, etc.. I really would appreciate the help :)

 

-James

 

PS I am using STS if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×