Jump to content
Sign in to follow this  
spbernitt

STS v4.5 and Error Messages

Recommended Posts

I'm working on a clients site with authorize.net as my credit module. With STS v4.5 installed error messages sent back from authorize do not appear. I need a work around quick. I know it has been discussed in the forums it's just like finding a needle in a haystack.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm working on a clients site with authorize.net as my credit module. With STS v4.5 installed error messages sent back from authorize do not appear. I need a work around quick. I know it has been discussed in the forums it's just like finding a needle in a haystack.

I know two bugs have been resolved with v4.5.2 but neither had anything to do with errors with any of the payment modules. I would suspect something wrong on the payment module end that has nothing to do with STS.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
I know two bugs have been resolved with v4.5.2 but neither had anything to do with errors with any of the payment modules. I would suspect something wrong on the payment module end that has nothing to do with STS.

 

My main concern is getting the error messages that authorize net sends out if it declines a card to show, if I disable the sts module these error messages show. My client wants them enabled so customers know when a card is declined. I really do appreciate your help.

 

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites
My main concern is getting the error messages that authorize net sends out if it declines a card to show, if I disable the sts module these error messages show. My client wants them enabled so customers know when a card is declined. I really do appreciate your help.

 

Scott

OK...This STS fix should solve problems with any contribution that is supposed to display error messages during checkout (including Authroize.Net, Discount Coupons, Gift Vouchers,etc.):

 

 

In your catalog/includes/classes/sts.php,

Find this:

	// Add messages before the content
if ($messageStack->size('header') > 0) {
  $this->template['content'] = $messageStack->output('header') . $this->template['content'];
}

 

And Replace it with this:

 

	// Add messages before the content
if ($messageStack->size('header') > 0) {
  $template['content'] = $messageStack->output('header') . $template['content'];
}
////////Start Error Messages - Bill Kellum modified version of Tom Wojcik code for use with STS 4x
if (isset($HTTP_GET_VARS['error_message']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['error_message'])) {
$messageStack->add('error_message', $HTTP_GET_VARS['error_message']);
$this->template['content'] =  $messageStack->output('error_message') . $this->template['content'];
}
////// End Error Messages

I really think this will work for you. Please let me know.


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK...This STS fix should solve problems with any contribution that is supposed to display error messages during checkout (including Authroize.Net, Discount Coupons, Gift Vouchers,etc.):

In your catalog/includes/classes/sts.php,

Find this:

	// Add messages before the content
if ($messageStack->size('header') > 0) {
  $this->template['content'] = $messageStack->output('header') . $this->template['content'];
}

 

And Replace it with this:

 

	// Add messages before the content
if ($messageStack->size('header') > 0) {
  $template['content'] = $messageStack->output('header') . $template['content'];
}
////////Start Error Messages - Bill Kellum modified version of Tom Wojcik code for use with STS 4x
if (isset($HTTP_GET_VARS['error_message']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['error_message'])) {
$messageStack->add('error_message', $HTTP_GET_VARS['error_message']);
$this->template['content'] =  $messageStack->output('error_message') . $this->template['content'];
}
////// End Error Messages

I really think this will work for you. Please let me know.

 

 

When authorize.net declines a card I do not get the error message :-(. The code works if the card number is wrong.

 

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites
When authorize.net declines a card I do not get the error message :-(. The code works if the card number is wrong.

 

Scott

I suggest posting this in the Authorize.net thread and see if someone over there has a solution for you. If the error messages are coming through, just some of them do not, then it appears that the Authorize.net payment module is using a custom script to pass on error messages for specific scenarios.

Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
I suggest posting this in the Authorize.net thread and see if someone over there has a solution for you. If the error messages are coming through, just some of them do not, then it appears that the Authorize.net payment module is using a custom script to pass on error messages for specific scenarios.

 

 

Thanks for all your help, I really do appreciate it. Actually, I figured out the issue although it might be a little clumsy. I just followed the code that ya suggested and made another template variable that calls for the specific error. It works.

 

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for all your help, I really do appreciate it. Actually, I figured out the issue although it might be a little clumsy. I just followed the code that ya suggested and made another template variable that calls for the specific error. It works.

 

Scott

Scott, exactly what did you do? I would like to make a note of it in case someone else runs into the same issue. Thanks,


Bill Kellum

 

Sounds Good Productions

STS Tutorials & more: STSv4.6, STS Add-ons (STS Power Pack), STS V4 Forum STS Forum FREE TEMPLATE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Scott, exactly what did you do? I would like to make a note of it in case someone else runs into the same issue. Thanks,

 

I added this line of code to the general.php

$sts->template['error'] = '<span class="headerError"><b>'. $HTTP_GET_VARS['error_message'].'</span></b>';

 

As you know it makes another item I can add to the templates $error.

 

It was a quick and dirty solution to my issue, I'm sure there are better ways to get it done.

 

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×