Jump to content
Ralph2

RSS Feed contribution support thread

Recommended Posts

Anyone have any idea?? we're really at a loss here :|

 

Dont worry got it working :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

I'm facing a problem when using the feed in french, the link is perfectly gathered (eg.: http://www.xxxxxxx.xx/rss.php?language=fr) but it comes up with an error as soon as starting the description. When it hits characters with accents. They are something like "É" from the websites.

 

So I'm wondering what to do to solve this?

 

Well as I started asking some help I would also like to have a fixed color in my characters when publishing rss, as I am using STS maybe I would be able to create a special html template that would only type in black colors?

 

Thanks,

Dave

 

Anyone? Help would be greatly appreciated on this mates :)


Light travels faster than sound. Thats why sometimes people look bright until they speak...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was hoping for something that would randomly pick items to list in the RSS.

 

 

I agree to have it select items at randon unless they select a specific category

 

I think a better way is to allow them to create their own feed , we have resellers so a bookmark with items they are selling

would save them from navigating through the site they can go directly to the item

 

I just figured out if we place the code before the </head> tag on product_info.php that will do that

I am going to do that after I write this

 

We have our feed at 3000 for search engines but a good contrib would also allow it to be used for google base as it does not show price

and I am not sure what else because when I got a failure I uploaded a feed from my back end

 

The feed could give a notification of new products added to te site

 

there are a lot of things that can be improved on I will subscribe to this topic to keep myself informed

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed this contribution and I'm having some weird problems. I installed the product feed and it works great, I have tested it on google reader so I know it sends the info properly. It is here at www.exoticplugs.com/shop. I also installed a rss reader at www.exoticplugs.com which works great for every rss feed but MINE!! I can't figure it out. It reads the yahoo feeds just fine and even the oscommerce feeds but when I enter my product rss feed address I get:

 

The shop logo rss_logo.jpg

Catergory Feed

Site Title

last updated: Sep 08 2008 6:21 AM

An XML error occurred on line 91: Invalid document end

 

I don't know where the error is coming from, I don't know which page to look on. I know the rss reader works because it can read other peoples feeds and I know my rss product feed works because other readers can read it. But for some reason, this particular reader won't read this particular feed. I just get an error from some file I can't identify. Some please help!!! This is driving me crazy!

Thank you.

Brent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!!

 

I am trying to get V2.0 to work....

 

I am getting this error in the admin:

 

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' p.products_to_rss from products p, products_description pd where p.products_id ' at line 1

 

select pd.products_name, pd.products_description, pd.products_url, p.products_id, p.products_quantity, p.products_model, p.vendors_prod_id, p.products_image, p.products_price, p.vendors_product_price, p.products_weight, p.vendors_prod_comments, p.products_date_added, p.products_last_modified, date_format(p.products_date_available, '%Y-%m-%d') as products_date_available, p.products_status, p.products_tax_class_id, p.vendors_id, p.manufacturers_id from, p.products_to_rss from products p, products_description pd where p.products_id = '10577' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1'

 

Can anyone assist me?

 

Thanks in advance!!Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello!!

 

I am trying to get V2.0 to work....

 

I am getting this error in the admin:

 

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' p.products_to_rss from products p, products_description pd where p.products_id ' at line 1

 

select pd.products_name, pd.products_description, pd.products_url, p.products_id, p.products_quantity, p.products_model, p.vendors_prod_id, p.products_image, p.products_price, p.vendors_product_price, p.products_weight, p.vendors_prod_comments, p.products_date_added, p.products_last_modified, date_format(p.products_date_available, '%Y-%m-%d') as products_date_available, p.products_status, p.products_tax_class_id, p.vendors_id, p.manufacturers_id from, p.products_to_rss from products p, products_description pd where p.products_id = '10577' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1'

 

Can anyone assist me?

 

Thanks in advance!!Pete

 

 

Try using this I removed the second from and replaced the comma with a period so it looks like this

 

 

select pd.products_name, pd.products_description, pd.products_url, p.products_id, p.products_quantity, p.products_model, p.vendors_prod_id, p.products_image, p.products_price, p.vendors_product_price, p.products_weight, p.vendors_prod_comments, p.products_date_added, p.products_last_modified, date_format(p.products_date_available, '%Y-%m-%d') as products_date_available, p.products_status, p.products_tax_class_id, p.vendors_id, p.manufacturers_id from, p.products_to_rss from products p.products_description pd, p.products_id = '10577' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1'

 

If that don't work use this one I removed the first from and replaced the comma with a period I am not a programmer

But am almost sure one of these will work

 

 

select pd.products_name, pd.products_description, pd.products_url, p.products_id, p.products_quantity, p.products_model, p.vendors_prod_id, p.products_image, p.products_price, p.vendors_product_price, p.products_weight, p.vendors_prod_comments, p.products_date_added, p.products_last_modified, date_format(p.products_date_available, '%Y-%m-%d') as products_date_available, p.products_status, p.products_tax_class_id, p.vendors_id, p.manufacturers_id, p.products_to_rss from products p.products_description pd where p.products_id = '10577' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try using this I removed the second from and replaced the comma with a period so it looks like this

 

 

select pd.products_name, pd.products_description, pd.products_url, p.products_id, p.products_quantity, p.products_model, p.vendors_prod_id, p.products_image, p.products_price, p.vendors_product_price, p.products_weight, p.vendors_prod_comments, p.products_date_added, p.products_last_modified, date_format(p.products_date_available, '%Y-%m-%d') as products_date_available, p.products_status, p.products_tax_class_id, p.vendors_id, p.manufacturers_id from, p.products_to_rss from products p.products_description pd, p.products_id = '10577' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1'

 

If that don't work use this one I removed the first from and replaced the comma with a period I am not a programmer

But am almost sure one of these will work

 

 

select pd.products_name, pd.products_description, pd.products_url, p.products_id, p.products_quantity, p.products_model, p.vendors_prod_id, p.products_image, p.products_price, p.vendors_product_price, p.products_weight, p.vendors_prod_comments, p.products_date_added, p.products_last_modified, date_format(p.products_date_available, '%Y-%m-%d') as products_date_available, p.products_status, p.products_tax_class_id, p.vendors_id, p.manufacturers_id, p.products_to_rss from products p.products_description pd where p.products_id = '10577' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1'

 

Thanks that did the trick!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK just another quick question.....what should you see when you click on the RSS icon or click on the RSS link from the information box?

 

All I am getting is a blank white screen...is that correct?

 

Thanks

Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites
OK just another quick question.....what should you see when you click on the RSS icon or click on the RSS link from the information box?

 

All I am getting is a blank white screen...is that correct?

 

Thanks

Pete

 

 

That depends on what you have the feed set at if in your admin

 

if you have a very large number set it will take time to download the feed

 

try going to a sub category that only has a few items listed it should download faster

Share this post


Link to post
Share on other sites
That depends on what you have the feed set at if in your admin

 

if you have a very large number set it will take time to download the feed

 

try going to a sub category that only has a few items listed it should download faster

 

 

Its set at 20.....still only get a blank page....should there be links?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for this great contribution. And just installed RSS V2.0, but keep getting problems. And tried many ways, still get:

 

Parse error: syntax error, unexpected '@' in /home/content/b/e/s/bestamall/html/rss.php on line 65

 

Everyone can help to solve it?

 

Thanks so much.

 

shobi

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting this error:

 

My Store Name

 

http://www.mystoreurl.com

 

My Store Name

Couldn't execute query.

The XML page cannot be displayed

 

I have located the "Couldn't execute query." to be this one from rss.php:

 

// Create SQL statement

$category = $HTTP_GET_VARS['cPath'];

if ($category != '') {

// Check to see if we are in a subcategory

if (strrpos($category, '_') > 0) {

$category = substr($category, strrpos($category, '_') + 1, strlen($category));

}

$sql = 'SELECT p.products_id, products_model, products_image, products_date_added FROM products p, products_to_categories pc WHERE p.products_id = pc.products_id AND pc.categories_id = \'' . $category . '\' AND products_status=1 AND products_to_rss=1 ORDER BY products_id DESC LIMIT ' . MAX_RSS_ARTICLES;

} else {

$sql = 'SELECT products_id, products_model, products_image, products_date_added FROM products WHERE products_status=1 AND products_to_rss=1 ORDER BY products_id DESC LIMIT ' . MAX_RSS_ARTICLES;

}

 

// Execute SQL query and get result

$sql_result = mysql_query($sql,$connection) or die('Couldn\'t execute query.');

 

Any ideas what the reason could be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, the above was for ver 1.2. I upgraded to 2.0 and everything is fine

 

 

2.

 

you can display the price in your feed by adding

 

echo ' <ecommerce:listPrice currency="' . DEFAULT_CURRENCY . '">' . $price . '</ecommerce:listPrice>' . "\n";

 

to wherever you want the price to pop up. I have put it between the

 

echo ' <description>'; // . "\n";

and

echo '</description>' . "\n";

 

actually, i have also added some description after/between the images for buy_now and more_information

my whole code looks therefore like this:

 

echo ' <description>'; // . "\n";

if ($ecommerce=='' && $image != '') {

echo '<![CDATA[<a href="' . $link . '"><img src="' . $image_url . '"></a>]]>';

}

echo $desc;

if ($ecommerce=='') {

echo '<![CDATA[<br><br><br><a href="' .$buy_link. '"><img src="' . $buy_url . '" border="0"></a> buy now for]]>';

echo ' <ecommerce:listPrice currency="' . DEFAULT_CURRENCY . '">' . $price . '</ecommerce:listPrice>' . " EUR (plus shipping)" . "\n";

echo '<![CDATA[<br><a href="' . $link . '"><img src="' . $button_url . '" border="0"></a> more information<br>]]>' . "\n";

}

echo '</description>' . "\n";

 

Kind regards, Dirk

 

Dirk, have you tried validating your feed?

 

I'm getting this error from w3:

 

This feed does not validate.

 

*

 

line 27, column 1042: Undefined description element: listPrice (20 occurrences) [help]

 

... ;" border="0"></a> buy now for]]> $<ecommerce:listPrice currency="U ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed the latest RSS feed contribution with no problem.

 

I would like to change the layout of the RSS feed. Can this be done ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok first of all thanks for this great rss contribution.

 

I have installed RSS Feed v1.22.1-ecommerce from the the contibution list

 

Everything works very very smoothly and well with ie7 and firefox how ever once firefox browser is closed then re opened and the bookmark / feeds list is updated the links within the list create error as below.

 

Fatal error: Call to a member function add_current_page() on a non-object in /home/shisha/public_html/shop/includes/application_top.php on line 317

 

Once this error has occured the browser shall not go to any url within the site until private data including cookies is deleted.

 

is this something to do with $navigation->remove_current_page(); in the rss.php file or in the application_top.php file

 

I have spent about 2 days trying to resolve this problem so if anyone can recommed a fix it would be real sweet.

 

Thanks

 

DR

 

This is a great contribution,

i am getting the same problem as 'DR1', i have installed V1.22 and all works fine except when i go the the feed page and click on the buy it now button,

i get the same error and i have no idea how to solve it. The rest of the contribution works fine except for the error.

 

Any help or advice is greatly appreciated

TIA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Got this installed and it seems to be working. Click the RSS button at the bottom of the category and it adds the feed to the toolbar of Firefox. When I click on that bookmark it displays "Live Bookmark feed failed to load".

 

What am I doing wrong? I have added several items in the category and checked the box in products to add it to the feed.

 

I'm running RC2 and have several other mods, header tags, scrolling specials, etc. The install seemed fairly easy.

 

Any Ideas?

 

 

i have the same problem exactly. i click the link for the rss button of the category and bookmark it, then try to load it but it displays "Live Bookmark Feed Failed to Load"

 

 

can someone please help?

 

 

 

i loaded it in google reader and it worked. but i am trying to add it to vbulletin.com rss reader and it is not working.

Edited by pure11

Share this post


Link to post
Share on other sites
i have the same problem exactly. i click the link for the rss button of the category and bookmark it, then try to load it but it displays "Live Bookmark Feed Failed to Load"

 

 

can someone please help?

 

 

 

i loaded it in google reader and it worked. but i am trying to add it to vbulletin.com rss reader and it is not working.

 

This is the error i receive when trying to add the url of the RSS feed to the vbulletin rss feed area to add url for rss feeds:

 

Products XML Error: not well-formed (invalid token) at line 11

Edited by pure11

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got this error in my admin after trying to edit product. Im using RSS Feed v2.0-ecommerce. Can some one help me to fix this Thank you.

 

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' p.products_to_rss from products p JOIN products_description pd where p.product' at line 1

 

select pd.products_name, pd.products_description, pd.products_head_title_tag, pd.products_head_desc_tag, pd.products_head_keywords_tag, pd.products_url, p.products_id, p.products_quantity, p.products_model, p.products_image, p.products_price, p.products_weight, p.products_date_added, p.products_last_modified, date_format(p.products_date_available, '%Y-%m-%d') as products_date_available, p.products_status, p.products_tax_class_id, p.manufacturers_id from, p.products_to_rss from products p, products_description pd where p.products_id = '232' and p.products_id = pd.products_id and pd.language_id = '1'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed and receiving error when editing a product

 

1146 - Table 'catalog2.cache' doesn't exist

DELETE FROM cache WHERE cache_name LIKE '%seo_urls%'

[TEP STOP]

 

How can I fix this? (might be another one I screwed with :( ) Is it a sql query I forgot to run or..?

 

Also, is there a way to use a 'read more..' link in the feed or limit the text? It's showing full description and when using the rss feed on a sidebar of another blog, it's way too long.

 

Thanks in advance!

 

Lace

Edited by lace

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm an idiot. Sorry...It's fixed now but back to the other question above.

 

Way to limit the rss post text?

 

Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites
This is the error i receive when trying to add the url of the RSS feed to the vbulletin rss feed area to add url for rss feeds:

 

Products XML Error: not well-formed (invalid token) at line 11

 

 

Well it looks like this RSS contrib doesnt work properly at all..

 

 

i even tested it on: http://feedvalidator.org

 

and it said :

 

Sorry

 

This feed does not validate.

 

*

 

line 11, column 34: XML parsing error: <unknown>:11:34: not well-formed (invalid token) [help]

 

<description>my webstore title here | title</description>

^

 

In addition, interoperability with the widest range of feed readers could be improved by implementing the following recommendation.

 

*

 

line 4, column 0: Use of unknown namespace: http://shopping.discovery.com/erss/ [help]

 

<rss version="2.0"

 

 

 

THIS IS THE SOLUTION IT GAVE:

 

Message

 

XML Parsing error: syntax error

Explanation

 

Your feed is not well formed according to the XML specification. All feeds must be well-formed XML. In fact, IE7 and the RSS platform in Windows Vista only support feeds that are well-formed XML.

Solution

 

The text of the error may contain additional helpful details. At a minimum, the actual line and column number where the error was detected will be reported.

 

The most common cause is encoding errors. There are several basic approaches to solving this: escaping problematic characters ("<" becomes "<", "&" becomes "&", etc.), escaping entire blocks of text with CDATA sections, or putting an encoding declaration at the start of the feed.

 

Another common error is the inclusion of whitespace characters (spaces, tabs, newlines) before the XML Declaration. If an XML Declaration is included, it must be the first thing in the document

Not clear? Disagree?

 

You might be able to find help in one of these fine resources.

 

can the author of the contrib please help fix this contrib so that it will work, im not sure how to fix this problem.

Edited by pure11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×