Jump to content
Sign in to follow this  
tedmcdonald

Gift Voucher Admin Email Problems

Recommended Posts

Howdy Ian and others.

 

Ian I think that you have come up with a terrific piece of code. I thank you all the others who have worked tirelessly to make this a reality.

 

I recently updated to the newest (oct 6) credit_class_GV

 

1. I tried for the first time to send a $5.00 voucher to all 500+ of my customers; however, when I go to my Gift Vouchers Sent admin area, it indicates that less than 160 vouchers were sent. What happened to the 340 other voucher emails?

 

2. I sent my emails from an admin that is set up in an SSL environment that has a different domain name than my Catalog domain. All the links sent in the emails use the SSL address which does not have the gv_redeem.php. When I tried adding it with a symbolic link, it brought up an error on line 40. As a temporary fix, I added a gv_redeem.php that redirects to the catalog domain's gv_redeem.php.

 

All help welcome.

 

Best Regards, Ted

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ted,

 

Have you done a bulk mailing from oscommerce before(e.g. Newsletter)

I can't think of anything in my code that would cause this although I certainly take a look. It may turn out to be a server set up problem.

Can you provide more details of your server/email setup.

 

Not sure what the answer is for the gv redeem problem as I would have to cater for a number of situations. You can force the use of non ssl by adding some parameters to tep_href_link. I can certainly forward the code for your situation.


Trust me, I'm an Accountant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Howdy Ian

 

I am guessing that the email problem has to do with timeout issues. I will try to verify that when I get a chance. I am using Sendmail and RedHat Linux 7.1. Any hints as to where I can I look to find timeout errors?

 

Best Regards, Ted

Share this post


Link to post
Share on other sites

Howdy Ian

 

I wrote:

I sent my emails from an admin that is set up in an SSL environment that has a different domain name than my Catalog domain. All the links sent in the emails use the SSL address which does not have the gv_redeem.php. When I tried adding it with a symbolic link, it brought up an error on line 40. As a temporary fix, I added a gv_redeem.php that redirects to the catalog domain's gv_redeem.php.

 

You answered:

Not sure what the answer is for the gv redeem problem as I would have to cater for a number of situations. You can force the use of non ssl by adding some parameters to tep_href_link. I can certainly forward the code for your situation.

 

I ask:

I would LOVE the code for my situation. What should I do? I also noticed that the direct links generated by the email, such as:

 

https://SSL-Admin.com/gv_redeem.php?gv_no=d...e0dae131540f465

 

even if I manually change to:

 

http://ActualCatalog.com/gv_redeem.php?gv_...e0dae131540f465

 

do not seem to work. The link simply brings me to the standard gv_redeem.php page and requests that I manually add the voucher number.

 

Any help is greatly appreciated.

 

Best, Ted

 

PS. This is certainly one of the most useful contributions. Keep up the great work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In admin, do you have your HTTP_SERVER set to a https??

 

Any way, this should fix things, and is better coding from my point of view.

 

Edit gv_mail.php

 

on line 80 and 81 change both occurrences of HTTP_SERVER for HTTP_CATALOG_SERVER


Trust me, I'm an Accountant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×